Πολυμέσα

Από DUTh EECE Wiki
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Expand.png Αυτό το άρθρο μπορεί να επεκταθεί ή να βελτιωθεί με κάποιο τρόπο ώστε να καλύπτεται το θέμα με πληρέστερο τρόπο.
Πληροφορίες: Απουσιάζουν οι εργαστηριακές ώρες
Πολυμέσα
Εξάμηνο9ο
ΚωδικόςΗ23Ε
ECTS1
Διδακτικές Μονάδες3
Ώρες Θεωρίας2
Ώρες Ασκήσεων1
Ώρες Εργαστηρίου
ΤομέαςΗλεκτρονικής και Τεχνολογίας Συστημάτων Πληροφορικής
ΔιδάσκοντεςΠρατικάκης Ιωάννης

Συζήτηση
ΕνεργειακόςΕ
ΗλεκτρονικόςΕ
ΤηλεπικοινωνιακόςΕ

Πίνακας περιεχομένων

Περιγραφή

H θεματολογία του μαθήματος είναι : Γνωριμία με πολυμέσα, εισαγωγή, χαρακτηριστικά συστημάτων πολυμέσων, διάδοση πολυμέσων, Τεχνολογία πολυμέσων, ψηφιακή αναπαράσταση πληροφορίας, πολυμέσα και κείμενο - εικόνα - ήχος - video, αποθηκευτικά μέσα, δίκτυα και εφαρμογές πολυμέσων, ανάπτυξη εφαρμογών.

Το μάθημα γίνεται μια φορά την εβδομάδα. Ο καθηγητής χρησιμοποιεί δικές του διαφάνειες για να κάνει το μάθημα και κυρίως το περιεχόμενο αυτών ζητείται και στη γραπτή εξέταση πέραν του βιβλίου. Παράλληλα σε ορισμένα μαθήματα δείχνονται κάποια σύγχρονα παραδείγματα πολυμέσων που υπάρχουν. Επίσης κατά τη διάρκεια του εξαμήνου δίνεται μια προαιρετική, προσθετική εργασία που μπορεί να είναι προγραμματιστική ή βιβλιογραφική και έχει διορία μέχρι το τέλος του εξαμήνου.

Περιγραφή (Αγγλική)

423­05Θ34 MULTIMEDIA

Getting to know multimedia, introduction, features of multimedia systems, multimedia dissemination, multimedia technology, digital information representation, multimedia and text ­ picture ­ audio ­ video, storage media, networks and multimedia applications, application development, introduction to HTML.

Απαιτούμενες Γνώσεις

Οι γνώσεις που προαπαιτούνται είναι βασικές πράξεις πινάκων και στοιχειώδη μαθηματικά.

Εργαστήρια

Δεν πραγματοποιούνται εργαστήρια σε αυτό το μάθημα.

Εργασίες

Δίνεται μια προαιρετική εργασία κατόπιν συνεννόησης με τον καθηγητή. Η εργασία αυτή μπορεί να είναι τόσο προγραμματιστική όσο και βιβλιογραφική και μετράει προσθετικά στον τελικό βαθμό του μαθήματος.

Πρόοδοι

Δεν πραγματοποιούνται πρόοδοι σε αυτό το μάθημα.

Εξετάσεις και Βαθμολογία

Η τελική βαθμολογία υπολογίζεται απο τη γραπτή εξέταση που δίνεται στο τέλος του εξαμήνου. Σε αυτήν προστίθεται και η προαιρετική εργασία που δίνεται κατά τη διάρκεια του εξαμήνου. Απαραίτητη προϋπόθεση για να προστεθεί ο βαθμός της εργασίας είναι ο φοιτητής να γράψει στις εξετάσεις βαθμό >= 5.

Συγγράμματα

Υποστήριξη Μαθήματος

eClass: Το μάθημα βρίσκεται στο eClass με κωδικό ΤΜΑ140.

Επιπρόσθετο Υλικό

-

Προσωπικά εργαλεία
Περιοχές ονομάτων

Παραλλαγές
Ενέργειες
Πλοήγηση
Εξάμηνα
Εργαλεία
Εκτύπωση/εξαγωγή