ERASMUS

Από DUTh EECE Wiki
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Το πρόγραμμα ERASMUS αποτελεί τη δράση για την τριτοβάθμια εκπαίδευση του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη Δια Βίου Μάθηση (Lifelong Learning Programme - LLP).

Δίνει τη δυνατότητα στους φοιτητές, μέσω των υποτροφιών, να πραγματοποιήσουν μέρος των σπουδών τους (από τρεις μήνες έως ένα έτος) σε πανεπιστήμιο άλλου κράτους-μέλους. Το μέρος αυτό των σπουδών αναγνωρίζεται πλήρως μέσα από το ECTS, το Ευρωπαϊκό Σύστημα Μεταφοράς και Συσσώρευσης Ακαδημαϊκών Μονάδων (European Credit Transfer & Accumulation System). Επίσης, αντί για σπουδές οι φοιτητές μπορούν να πραγματοποιήσουν πρακτική άσκηση σε άλλη χώρα.

Το Erasmus χορηγεί υποτροφίες κινητικότητας σε πολλές χιλιάδες σπουδαστών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ παράλληλα ενδιαφέρεται για την ενίσχυση της Ευρωπαϊκής διάστασης των σπουδών για σπουδαστές που δεν συμμετέχουν άμεσα σε ανταλλαγές.

Πίνακας περιεχομένων

Τμήμα ΗΜΜΥ και ERASMUS

Το τμήμα ΗΜΜΥ συνεργάζεται με τα εξής πανεπιστήμια:

Συντονιστής ERASMUS για το τμήμη ΗΜΜΥ είναι ο κ. Ρήγας Αλέξανδρος

Προϋποθέσεις συμμετοχής

Οι φοιτητές που παρακολουθούν πρόγραμμα σπουδών σε ένα πανεπιστήμιο-εταίρο του Δ.Π.Θ. στo πλαίσιo προγράμματος LLP/Erasmus θεωρούνται ως "σπουδαστές Erasmus" εφόσον πληρούνται οι παρακάτω προϋποθέσεις:

  • Οι φοιτητές πρέπει να είναι πολίτες ενός κράτους μέλους της Ε.Ε. ή κράτους που συμμετέχει στο πρόγραμμα Erasmus. Εξαίρεση αποτελεί η περίπτωση που στα μέλη των οικογενειών τους ή στους ίδιους έχει αναγνωριστεί η ιδιότητα του πρόσφυγα ή του άπατρι ή του μόνιμου κατοίκου, τα οποία όμως αποδεικνύονται από επίσημα πιστοποιητικά των αρμοδίων Ελληνικών Αρχών
  • Οι φοιτητές θα πρέπει να προτίθενται να μετακινηθούν προκειμένου να διανύσουν μια ολοκληρωμένη περίοδο των σπουδών τους στο εξωτερικό (περίοδο η οποία θα περιλαμβάνει και διαδικασία αξιολόγησης της ακαδημαϊκής τους επίδοσης)
  • Τα μαθήματα που προεπιλέγουν να παρακολουθήσουν οι φοιτητές στο εξωτερικό πρέπει να είναι αντίστοιχα ή ισοδύναμα με μαθήματα που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα σπουδών τους στο Δ.Π.Θ., ώστε να είναι δυνατή η αναγνώρισή τους
  • Το Ίδρυμα προέλευσης θα πρέπει να εγγυάται ρητά και εκ των προτέρων ότι η περίοδος σπουδών στο εξωτερικό θα αναγνωριστεί και θα προσμετρηθεί για την απονομή του πτυχίου/διπλώματος/μεταπτυχιακού τίτλου.
  • Η διάρκεια σπουδών στο εξωτερικό δεν μπορεί, σε καμιά περίπτωση, να είναι μικρότερη από τρεις μήνες ούτε μεγαλύτερη από δώδεκα μήνες.
  • Η περίοδος σπουδών στο εξωτερικό πρέπει να εμπίπτει εξ ολοκλήρου στη διάρκεια της χρονικής περιόδου που ορίζεται στο πρόγραμμα που αρχίζει τον Αύγουστο και τελειώνει το Σεπτέμβριο του επόμενου ημερολογιακού έτους.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι

Δείτε επίσης

Προσωπικά εργαλεία
Περιοχές ονομάτων

Παραλλαγές
Ενέργειες
Πλοήγηση
Εξάμηνα
Εργαλεία
Εκτύπωση/εξαγωγή