Giannis έγραψε:Αυτή η αντίσταση είναι της τάξεως των 150ΜΩ (αν θυμάμαι καλά).
Σε ένα κατσαβίδι που έχω εδώ, η αντίσταση είναι Γκρί-Κόκκινο-Κίτρινο-Χρυσό = 820k. Τυπικό δοκιμαστικό 100-500V.
Giannis έγραψε:Αυτή η αντίσταση είναι της τάξεως των 150ΜΩ (αν θυμάμαι καλά).
[Η επέκταση έχει απενεργοποιηθεί και δεν μπορεί πλέον να προβληθεί.]
[Η επέκταση έχει απενεργοποιηθεί και δεν μπορεί πλέον να προβληθεί.]
dim έγραψε:Παρακαλούνται οι πρωτοετής να κάνουν λίγο υπομονή να διδαχθούν το αντίστοιχο μάθημα Σ.Η.Ε. ΙΙ - Προστασία Καταναλωτών Χαμηλής Τάσης, στο οποίο δεν θα τους μάθει και δεν θα τους πει κανένας...αλλά θα μάθουν μόνοι τους με δουλειά και διάβασμα και ψάξιμο.
Joshi έγραψε:Σε ένα κατσαβίδι που έχω εδώ, η αντίσταση είναι Γκρί-Κόκκινο-Κίτρινο-Χρυσό = 820k. Τυπικό δοκιμαστικό 100-500V.
brera έγραψε:Χωρίς να είμαι σίγουρορς θυμάμαι σε ένα μάθημα που ο κ.Καρκάνης είχε πει ότι είχε γίνει ο ίδιος γέφυρα για να περάσουν από μέσα του 1000V.Αν κάνω λάθος διορθώστε με.
Επειδή ήμουν μπροστά, αυτό το είπε όταν προσπαθούσε να μας κάνει να καταλάβουμε ότι δεν σκοτώνει η τάση, αλλά η ένταση του ρεύματος...Vagoulas έγραψε:Ο Χριστός και η Παναγία!!! Τι άλλο θα ακούσω για αυτόν τον άνθρωπο? Το επόμενο πράγμα θα είναι ότι έριξε την χούντα μόνος του...![]()
![]()
brera έγραψε:Χωρίς να είμαι σίγουρορς θυμάμαι σε ένα μάθημα που ο κ.Καρκάνης είχε πει ότι είχε γίνει ο ίδιος γέφυρα για να περάσουν από μέσα του 1000V.Αν κάνω λάθος διορθώστε με.
Stathmarxis έγραψε:Το καλό είναι πως ασχολούμαστε με το ενδεχόμενο να πέρασαν 1000V μέσα από έναν άνθρωπο, και είμαστε και Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί...
Το μηχανικό ανάλογο του ηλεκτρικού ρεύματος, που είναι το ρεύμα ενός ποταμού, όπου η απόληψη της ενέργειας γίνεται στους καταρράκτες που σχηματίζονται υπό την μεγάλη υψομετρική διαφορά (διαφορά βαρυντικής δυναμικής ενέργειας, μηχανικό ανάλογο της διαφοράς ηλεκτροστατικού δυναμικού), καταλήγει στην ανάλογη πρόταση πως πέρασαν 1000 μέτρα από τον Καρκάνη.
Αυτό που ήθελε να πει πάντως είναι (μάλλον) πως αν σταθεί κάτω από έναν καταρράκτη 1000 μέτρων, δεν θα πάθει τίποτα αν δεν πέφτει νερό.
Η ισχύς λοιπόν είναι το γινόμενο της ροής (του νερού, μηχανικό ανάλογο της ροής των ηλεκτρονίων) με τη διαφορά δυναμικού (εδώ βαρυντικού).
Αν παρόλα αυτά ο Καρκάνης είναι άνθρωπος, όπως και οι υπόλοιποι, και ισοδυναμεί με αντίσταση ορισμένων kΩ, το ρεύμα θα είναι ανάλογο της τάσης, οπότε Θεός σχωρέσ'τον..
Τέλος, αν ακουμπάει τα 1000V με παπούτσια μόνωσης της τάξης των MΩ, ή απλά αιωρείται κρατώντας τον αγωγό των 1000V, τότε είναι όντως όπως το ποτάμι των 1000 μέτρων χωρίς νερό (κάθομαι κάτω απ'τον ουρανοξύστη, αν μου ρίξουνε μία ξύστρα μπορεί και να με σκοτώσουνε). Είναι ακριβώς το ίδιο με το να περπατάμε κάτω από τα καλώδια της ΔΕΗ: απλά δεν τα ακουμπάμε για να κλείσει κύκλωμα, έχουμε δηλαδή άπειρη (προσεγγιστικά) αντίσταση ως προς αυτά, αφού μας χωρίζουνε μερικά μέτρα αέρα (αρκετά καλό μονωτικό)
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 7 επισκέπτες