Παντως νομιζω ειναι παγκοσμια πρωτια, ανθρωποι που διαπληκτιζωνται απροσωπα μεσω ιντερνετ ν καρατανε παρολα αυτα επιπεδο.Μπραβο μας

chris έγραψε:Η παρακολουθηση ειναι καθαρα προσωπικη επιλογη, καπιος μπορει να γουσταρει να παρακολουθει, προσωπικα προτιμω τον χρονο που θα παρακολουθουσα να διαβαζω μονος μου σπιτι.Δε νομιζω οτι ειναι λογικο να επιβραβευουμε καποιον που επιλεγει το να παρακολουθει .Επελεξε να παρακολουθει γιατι θεωρει οτι ειναι αποτλεσματικο για να περασει, ενω καποιοι αλλοι επιλεγουμε το διαβασμα (Αν παρακολουθεις προφανως δε γινετε την ιδια μερα και να διαβαζεις.)Αν ειναι ετσι να λεμε +1 οποιος διαβασει και Γκαρουτσο +0,5 οποιος διαβασει και παλια θεματα +2 οποιος εχει και σημειωσεις.Το τι κανει και απο πυ διαβαζει ο καθενας για να περασει το μαθημα δε θα επρεπε να ειναι αιτια μπονους.Αν θελει ο κυριος παυλος να βαλει μπονους, να βαλει καποια εργασια, εκει παω πασο, οι σημιωσεις ομως ειναι καθαρα προσωπικο θεμα.Οκ μπορει να μην εχουμε επιλογη και ο καθε καθηγητης να βαθμολογει οπως γουσταρει, αλλα μη το δικαιολογουμε κι ολας.
brera έγραψε:Όχι διαφωνώ σε αυτό.
Αν ήταν έτσι, θα κλείναμε τα πανεπιστήμιο να διαβάζουμε όλοι απο το σπίτι δια αλληλογραφίας. Ούτε έξοδα για καθηγητές, εργαστήρια κλπ κλπ
Αλλά το σίγουρο είναι ένα.
Όταν θα ζητήσεις σημειώσεις, απο κάποιον που παρακολουθησε κάποτε θα τις πάρεις. Εμένα μου ακούγεται "ας πάει ο βλάκας, και στην εξέταση θέλω ισότητα". Δεν είναι καθόλου έτσι.
Αλλά δε γίνεται να επιβραβεύεται το ίδιο κάποιος, που κάθεται σπίτι του και διαβάζει απο το βιβλίο ή σημειώσεις που βρήκε απο άλλους, απο κάποιον που θα κάνει ακριβώς το ίδιο + ότι κάνει και τον κόπο να πάει μέχρι τη σχολή, θα μοιράσει σημειώσεις στους άλλους κάποια στιγμή κλπ κλπ.
Το πανεπιστήμιο δεν είναι κάτι απρόσωπο που παρέχει στείρα γνώση και θέλει να δίνουν μόνο εξετάσεις οι φοιτητές. Είναι πολλά παραπάνω και αν δεν το βλέπουμε έτσι τότε ευθυνόμαστε και εμείς για την κατρακύλα του.
Δεν πηγαίνουμε στα μαθηματα σημαίνει δεν ξέρουμε τι γίνεται, άρα δεν επηρεάζουμε στο να γίνει κάτι καλύτερο γιατί δε μας ενδιαφέρει παρά να περάσουμε ένα μάθημα και να πάρουμε ένα πτυχίο. Και όλα παραμένουν στάσιμα και όπως είναι. Χωρίς το ανθρώπινο δυναμικό και κυρίως τους φοιτητές κανένα πανεπιστήμιο δε γίνεται καλύτερο.
Δικαιολογία στο ότι "η σχολη δε μου προσφέρει τίποτα, για αυτό δεν πάω" δεν υπάρχει. Γιατί μπορώ πολύ εύκολα να σου πω "και εσύ τι έκανες για αυτό;".
loukis έγραψε:achilleas11 έγραψε:Επειδή βλέπω άρχισες να λες "να παρακολουθούμε για να γίνει καλύτερο το πανεπιστήμιο" και άλλα τέτοια ουάου, άκου το εξής.
Στο εξωτερικό σε σοβαρά πανεπιστήμια ο κάθε καθηγητής μετά από κάθε εξεταστική βγάζει την κατανομή και τον μέσο όρο των βαθμών. Ειδικά το τελευταίο είναι ένα νούμερο που συνοδεύει τον κάθε καθηγητή και δείχνει για πόσο δίδαξε μέσα στην αίθουσα. Αν οι φοιτητές έχουν μέσο όρο 7 σημαίνει ότι δίδαξε για 7· αν έχουν μέσο όρο 4 σημαίνει ότι έκανε ό,τι να ναι μάθημα.
Πολύ σωστός είσαι! Επίσης στο εξωτερικό όταν ο καθηγητής σε μια εξεταστική έχει επιτυχία λιγότερη από 20% των συνολικών μαθητών που κάθισαν την εξέταση του τότε αυτόματα τον καλούν σε συμβούλιο και του ζητούν εξηγήσεις.. Αν στην επομένη εξεταστική έχει πάλι κάτω από 20% επιτυχίες τότε ο καθηγητής πάει περίπατο.... φαντάσου στο DUTH να ισχύσει αυτός ο νόμος που υπάρχουν καθηγητές που εδώ και 12 με 15 συνεχόμενες εξεταστικές έχουν περάσει 5 άτομα στους 120...![]()
![]()
brera έγραψε:Συμφωνούμε. Εσύ περιμένεις από το σπίτι σου να σου μάθει η σχολή να την αγαπήσεις.
Εγώ την αγαπάω τη σχολή μου με τα 1000. Και δεν περίμενα απο αυτήν να μου το μάθει. Εγώ το κυνήγησα. Και αν αύριο είχα 20000 μόρια και 1.000.000 ευρώ πάλι ηλεκτρολόγων Ξάνθης θα ερχόμουν.
brera έγραψε:Συμφωνούμε. Εσύ περιμένεις από το σπίτι σου να σου μάθει η σχολή να την αγαπήσεις.
Εγώ την αγαπάω τη σχολή μου με τα 1000. Και δεν περίμενα απο αυτήν να μου το μάθει. Εγώ το κυνήγησα. Και αν αύριο είχα 20000 μόρια και 1.000.000 ευρώ πάλι ηλεκτρολόγων Ξάνθης θα ερχόμουν.
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης