Mitsikelis έγραψε:Παίδες να σας πω κουράστηκα να είμαι εδώ και 4 μέρες μπροστά σε μια οθόνη και να παλεύω τις ημιτελείς εργασίες του. Του έστηλα απλά τις 1,4 και 5 και τις άλλες δύο γιοκ. Απλά καλό θα ήταν όποιος καταφέρει και τις κάνει ας το πει μετά από την λήξη της προθεσμίας ώστε να τις έχουμε και οι υπόλοιποι.
Για το θεμα με τον τοξοτη.. Αν Ε το ενδεχομενο να πετυχει με την πρωτη και Α=0,875 δλδ τουλαχιστον 1 στις 3.. Το Α περιλανει 7 διαφορετικους συνδυασμους και για το Ε μας ικανοποουν 4 απο τους 7 . Μεχρι εδω συμφωνω.. Μηπως η πιθανοτητα που ζητειται ειναι η Ρ(Ε/Α)=Ρ(ΑΕ)/Ρ(Α)=(4/7)/0,875=0,653061...
kkalop έγραψε:Παιδιά , η άσκηση με τον τοξότη υπάρχει λυμένη και στο βιβλίο ...με αποτέλεσμα 0.5 !!!
LoVaBiLL έγραψε:Επίσης: Αν ισχύει ότι A'Γ'=(ΑΓ)' (στα διαγράμματα Venn που προσπάθησα ισχύει), τότε το 2ο θέμα μου βγάζει αρνητική πιθανότητα. Η δικιά μου απάντηση: Αδύνατο το 2ο πρόβλημα. (Σαφώς πήρα για την περίπτωση της μη ανεξαρτησίας των ενδεχωμένων. Για την υπαρξη ανεξαρτησίας το ερώτημα γίνεται γελοίο.)
Stokos έγραψε:Στη πρώτη άσκηση όπου έχει ∩ βάζουμε: P(A∩B)=P(A)P(B) και όπου έχει U βάζουμε: P(AUB)=P(A)+P(B)-P(A∩B)=P(A)+P(B)-P(A)P(B) ? Γιατί έτσι δε μου βγαίνει κάποιο από τα αποτελέσματα που λέτε... Πιο συγκεκριμένα έχω:
P(E)=P([((ΑUB)Γc)Δ]) + P((AcΓΔ)c) - P([((ΑUB)Γc)Δ])P((AcΓΔ)c)
1ος όρος = P(ΑUB)P(Γc)P(Δ) = [P(A)+P(B)-P(A)P(B)][1-P(Γ)]P(Δ)
2ος όρος = 1-P(AcΓΔ)=1-[[1-P(A)]P(Γ)P(Δ)]
3ος όρος = - 1oς*2ος
edit: Όλα σωστά
Stokos έγραψε:bitm@steR έγραψε:Στο πρωτο ερωτημα μετα απο την αλλαγη της εκφωνησης εγω βρηκα οτι P(E)=0.979.
Συμφωνούμε(0,9789184 για την ακρίβεια)
MNO έγραψε:συμφωνω και εγω στις λυσεις των 1 και 4
1o Θεμα: Ρ(Ε)=0,9789184
4ο Θεμα: Ρ(<5)=15/36
στο 2 θεμα εχω βρει ενα αποτελεσμα 0,3/0,55 που δεν το πολυεμπιστευομαι, στο 3ο τπτ ακομα...
Giannis έγραψε:princeG4 έγραψε:παρε τον δειγματικο χωρο U( να βρει το στοχο μια φορα μονο στην 1η βολη,μονο στη 2η,μονο στην 3η,να τον βρει 2 φορες στην 1η-2η,1η-3η,2η-3η,να τον βρει και στις τρεις βολες (1η-2η-3η))
αρα εχεις 7 δυνατα αποτελεσματα απο τα οποια τα ευνοϊκα ειναι 4 με 0,875 καθε βολη...αρα 4/7*0,875=50%
Η συγκεκριμένη προσέγγιση είναι λάθος. Απλά ταιριάζουν τα νούμερα και βγαίνει και με αυτόν το τρόπο 0,5 η πιθανότητα. Σωστή είναι η προσέγγιση του kkalop. Ενδεικτικά, μπορείτε να δοκιμάσετε τις δυο μεθόδους αλλάζοντας το 0,875 σε πχ 0,8 ή 0,7. Οι πιθανότητες σε αυτές τις περιπτώσεις βγαίνουν διαφορετικές.
jimmy_thomas έγραψε:Και μένα κάτι δεν μου αρέσει γιατι για παράδειγμα εαν αντί για 0,875 βάλουμε 0,5 τότε η πιθανότητα να ευστοχήσει στην πρώτη βολή σύμφωνα με τον τύπο του Giannis είναι 1,14285!!!! Κάτι δεν κανουμε καλα
jimmy_thomas έγραψε:Εμείς όμως ψάχνουμε το P(Ac τομή Β) έτσι δεν είναι?
Giannis έγραψε:jimmy_thomas έγραψε:Και μένα κάτι δεν μου αρέσει γιατι για παράδειγμα εαν αντί για 0,875 βάλουμε 0,5 τότε η πιθανότητα να ευστοχήσει στην πρώτη βολή σύμφωνα με τον τύπο του Giannis είναι 1,14285!!!! Κάτι δεν κανουμε καλα
Μάλλον κάνεις κάποιο λάθος. Ξανα προσπάθησε![]()
Edit: Ποιόν τύπο εννοείς?? Δεν έγραψα κανέναν τύπο.
Σορρυ εννοούσα τον τύπο του princeG4.jimmy_thomas έγραψε:Εμείς όμως ψάχνουμε το P(Ac τομή Β) έτσι δεν είναι?
Ψάχνεις την πιθανότητα $P(A^{c}|B)$ όχι $P(A^{c} \cap B)$
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης