papadrikos έγραψε:όταν ο βαθμός σου εξαρταται από το τι έχει γραψει ο καθένας μέσα στην εξεταστική τότε αναπτύσονται καταστάσεις ''περιεργου'' και όχι τόσο υγιούς ανταγωνισμού.
Σε αυτό συμφωνώ απολύτως μαζί σου,
αλλά είναι στο χέρι του κάθε καθηγητή να αναθέσει
υποχρεωτικές ομαδικές εργασίες προκειμένου να μάθουν οι φοιτητές να συνεργάζονται μεταξύ τους. Έτσι θέλουν δε θέλουν κάποιοι θα μάθουν να συνεργάζονται με το ζόρι. Με την ευκαιρία, 6 χρόνια φοιτητής μόνο από 3-4 στους 40+ καθηγητές που έχουμε, δίνουν ομαδικές εργασίες.
papadrikos έγραψε:όπως επίσης είναι καθαρά θέμα τύχης σε ποια εξεταστική θα πέσεις ( και με ποιους συμφοιτητές σου θα γράφεις) για το βαθμό που θα πάρεις.
Ενώ με το υπάρχον σύστημα δεν είναι θέμα τύχης σε τι θέματα θα πέσεις?? Δεν είναι θέμα τύχης με ποιον διδάσκων θα δώσεις ένα μάθημα???
Η κανονικοποίηση του βαθμού εξασφαλίζει δίκαιη βαθμολόγηση σε βάθος χρόνου, ανεξαρτήτως δυσκολίας διδάσκοντως, θεμάτων κοκ...
papadrikos έγραψε:είναι ανέφικτο να εφαρμοστεί σε εξετασεις μαθημάτων που κατεβαίνουν 2-3 φοιτητές μονο (γιατι τουλαχιστον το 30% θα παρει 10 εστω και αν εχει διαβάσει ελάχιστα).
Λάθος, το ότι θα γίνει κανονικοποίηση δε σημαίνει πως κάποιος θα πάρει απαραίτητα 10, απλά ότι ο Μ.Ο. θα βρίσκεται στο διάστημα που πρέπει.
π.χ. για 3 φοιτητές που δίνουν ένα μάθημα και ο Α->5, Β-> 5 Γ-> 6 σημαίνει πως ο βαθμός τους θα μεταβληθεί έτσι ώστε ο Μ.Ο. να βρίσκεται στο διάστημα που πρέπει. Αυτό δε σημαίνει ότι ο Γ θα πάρει 10 και οι άλλοι θα μείνουν με το 5 στο χέρι...
papadrikos έγραψε:αυτό που θα επρεπε να αποκομίσουμε είναι η εφαρμογή της κανονικοποίησης του βαθμού σε περιπτωσεις όπου έχουν κατέβει πολλοί φοιτητές, δεν υπάρχουν υψηλοι βαθμοί και υπήρχαν θέματα που δε λύθηκαν από κανενα επιτυχώς. πρεπει να κρίνουμε κατα περίπτωση και να μην γενικεύουμε τον κανόνα.
Δηλαδή για να καταλάβω στα μαθήματα όπου γράφουν όλοι 10 και 9 δεν πρέπει να γίνει κανονικοποίηση? Δηλαδή εκεί τα θέματα είναι τόσο αντιπροσωπευτικά ή "άγνωστα" που το συμπέρασμα είναι ότι όλοι οι φοιτητές είναι σωστά προετοιμασμένοι και αξίζουν τον ίδιο βαθμό? Να θυμίσω το παράδειγμα με τις Ασκησεις της 3η Προόδου στα Πεδία 1 το 2008-09 και τώρα με τα Πεδία 2. Ο λόγος για τον οποίο δε λήφθηκαν υπόψιν στη βαθμόλογία είναι προφανής...
Edit:
Με αυτόν τον τρόπο, μπορούμε να αποφύγουμε την επανεξέταση κάποιων μαθημάτων(Ο λόγος είναι προφανής).
Επίσης κάποιοα δύσκολα αλλά ενδιαφέροντα επιλεγόμενα μαθήματα θα γίνουν πιο ελκυστικά και θα πάψουν οι φοιτητές να διαλέγουν μαθήματα κολώνιες γιατί σε αυτά παίρνεις εύκολα βαθμό.