patirgerasimos έγραψε:έχεις το καταστατικό??? αν ναι ανεβασε το!
Ναι το έχω. Δεν έχω scanner κλπ., αλλά θα προσπαθήσω να δανειστώ μια ψηφιακή φωτογραφική σήμερα και να το ανεβάσω σε κάποιο site.
patirgerasimos έγραψε: Η ψηφοφορία που έγινε εδώ είναι καλή αλλά δεν ξέρω αν είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα και όπως και να χει δεν γίνεται 100 να ψηφίσουν και να αποφασίσουν για ολους.
Να σου υπενθυμίσω και πάλι ότι για να γίνεις μέλος του συλλόγου πρέπει να αποδεχθείς το καταστατικό του και να πεις ότι δέχεσαι να γίνεις μέλος. Κανείς δεν αποφασίζει για κανέναν, αν μαζευτούν 100 άτομα και θέλουν να κάνουν σύλλογο φοιτητών δεν μπορεί κανείς να τους εμποδίσει μια και είναι δικαίωμα τους, αλλά και επίσης δεν μπορούν αυτοί να αναγκάσουν τους υπόλοιπους να εγγραφούν σε αυτόν τον σύλλογο. Δηλαδή η ουσία είναι ότι κανείς δεν μπορεί να μας εμποδίσει να κάνουμε σύλλογο, αλλά το διακύβευμα είναι να πειστούν και οι συμφοιτητές να εγγραφούν ώστε να υπάρχει αντιπροσωπευτικότητα και επομένως να υπάρξει αναγνώριση και από το τμήμα.
papadrikos έγραψε:βάση καταστατικου όλοι όσοι εγγραφονται στη σχολη γινονται αυτόματα και μέλη του συλλογου φοιτητών. οποτε οταν κανεις αιτηση για τη σχολη αυτή και υπογραφεις την εγγραφή σου αποδέχεσαι και το καταστατικο του συλλογου φοιτητων (αυτος ειναι ειναι και ο λογος που μελη του ειναι ολοι οι εγγεγραμένοι στη σχολη και οχι μονο οι ενεργοι φοιτητές...) ειναι σαν να δεχεσαι τους ορους σε ενα φορουμ με την εγγραφη σου, ή εγκαθιστώντας ενα λογισμικό... αν δεν διαβασεις τους ορους ειναι δικο σου θέμα... όπως και αποδεχεσαι το προγραμμα σπουδων της σχολης σου. επισης αν δεν το διαβασες ειναι δικο σου θεμα.
"Άρθρο 4.
Τακτικά μέλη του συλλόγου είναι οι φοιτητές της Πολυτεχνικής Σχολής του Δ.Π.Θ. που αποδέχονται το παρόν καταστατικό. Για την απόκτηση της ιδιότητος του μέλους απαιτείται εγγραφή στους καταλόγους των μελών του συλλόγου. "
Τα παραδείγματα σου παντελώς ατυχή. Πρέπει να αποδεχτεί το καταστατικό ο φοιτητής, αν δεν λάβει γνώση του καταστατικού πως είναι δυνατόν να το αποδεχτεί κιόλας; Το άρθρο 4 είναι βασικό άρθρο που προέρχεται από την νομοθεσία Ιδρύσεων Συλλόγων. Εσύ προφανώς έχεις συνηθίσει(και κομματικο-βολευτεί) στην παραπάνω παράνομη πρακτική που θεωρείτε ότι όλοι είναι μέλη του συλλόγου σας. Πρέπει να υπογράψει κάποιος υπεύθυνη δήλωση ότι δέχεται να γίνει μέλος και ότι αποδέχεται το καταστατικό σε οποιονδήποτε σύλλογο θέλει να εγγραφεί. ΝΟΜΟΣ. ΤΕΛΟΣ. Ψάξτο ρώτα και κανένα δικηγόρο και μετά έλα πες μου.
papadrikos έγραψε:σου φαινεται λογικο δηλαδη με 20 ατομα να δημιουργήσεις ενα συλλογο ο οποιος θα καθοριζει την τυχη και θα εκπροσωπει όλους τους ηλεκτρολογους που ειναι 600ατομα;;; ακομα πρεπει να εξασφαλισεις οτι θα γίνουν όλοι οι ηλεκτρολογοι μελη του συλλογου αυτου.. και ποιοι θα εχουν δικαιωμα να ειναι στο συλλογο.. οι φιλοι σου; αυτοι που πηγαινουν στα μαθηματα; όσοι κατεβαινουν στις εξετασεις; όσοι ειναι εγγεγραμενοι στη σχολή;;; και αν φτιαξει και ο καθένας αλλος που ειναι δημοκρατικο του δικαιωμα ενα συλλογο ηλεκτρολογων μηχανικων 2009 ποιος ειναι αυτός που παιρνει τις αποφασεις για τους ηλεκτρολογους;;;
Λοιπόν, πάλι τα έχεις συγκεχυμένα στο άγρια κομματικοποιημένο σου μυαλό. Στο σύλλογο που μπορεί να δημιουργηθεί από 20 άτομα μπορεί να συμμετέχει όποιος το επιθυμεί. ΑΥΤΟΥΣ θα εκπροσωπεί ο σύλλογος. Το καταστατικό θα ορίζει ποιοι γίνονται μέλη του συλλόγου. Επίσης, αν φτιάξει κάποιος σύλλογο με την ίδια επωνυμία ίδους στόχους-σκοπούς κλπ τότε μπορούμε να προσφύγουμε στο Πρωτοδικείο για ακύρωση της Ιδρύσεως του Συλλόγου-Αντιγράφου μας. Όπως βλέπεις ο νομοθέτης προέβλεψε... Και τώρα ας στο θέσω αλλιώς, αν την Δευτέρα στείλω στον σύλλογο ΠΣ/ΔΠΘ επιστολή παραίτησης(αν δεχτούμε ότι είμαι νόμιμα μέλος του συλλόγου) και διαγραφώ από τον σύλλογο, εσείς οι υπόλοιποι του γιατί λαμβάνεται αποφάσεις και για μένα; Γιατί δεν εξασφαλίζεται τότε ότι ΌΛΟΙ οι φοιτητές της ΠΣ/ΔΠΘ είναι μέλη του συλλόγου; Προφανώς, εμένα δεν θα με εκπροσωπείτε. Φαντάσου τώρα να το κάνουν αυτό όλοι οι ηλεκτρολόγοι... και μετά να κάνουν και δικό τους σύλλογο. Τώρα αντιλαμβάνεσαι γιατί ο νομοθέτης τα έχει προβλέψει έτσι; Καλά για μην σκεφτούμε και το άλλο, ότι ενώ "απαριθμείτε" τόσα μέλη η απαρτία σας είναι 300 άτομα. Που απο μόνο του αυτό αφαιρεί την αντιπροσωπευτικότητα σας.
papadrikos έγραψε:το τμήμα δεν εχει καμια αρμοδιοτητα να μπει στα του συλλογου φοιτητων γιατι δεν ειναι ολοι στο τμημα φοιτητες. δεν ειναι αρμοδιοτητα του. οι διαδικασιες για την δημιουργια ενος συλλογου για φοιτητες ειναι αποκλειστικη αρμοδιοτητα των φοιτητων. Αυτά που λες είναι παντελώς ανυπόστατα, η τρομερη σου επιθυμια να κανεις ξεχωριστους συλλογους σε οδηγει σε αβασιμα συμπερασματα.. μην τα πεις παραεξω θα γελανε και οι πετρες.
Φίλε μου, είπα εγώ ότι πέφτει λόγος στο τμήμα για την ίδρυση ; Διάβασε ξανά τι γράφω γιατί δεν δίνεις προσοχή σε αυτά που λέω... Δεν λέω για την ίδρυση, αλλά λέω για κάτι άλλο... π.χ. να στο θέσω αλλιώς απο που παίρνει τα 25000ευρώ ο σύλλογος ΠΣ; Αααα τώρα κατάλαβες τι λέω...