φυσικα και δε λεει πουθενα για απαγορευση δημιουργιας συλλογων φοιτητων γιαυτο και υπαρχουν και ποσοι συλλογοι αυτη τη στιγμη μεσα στο πανεπιστημιο. αυτος ειναι και ο λογος που προτεινα να φτιαξετε δικο σας συλλογο ηλεκτρολογων. μονο που ολοι οι συλλογοι αυτοι ειναι υποσυνολα του ενιαιου συλλογου φοιτητων και δεσμευονται απο τις αποφασεις του.nuovo έγραψε:Αυτά που λέει ο papadrikos περί καταστατικής συνέλευσης κλπ είναι παντελώς ανυπόστατα. Το καταστατικό του συλλόγου φοιτητών πολυτεχνικής ΔΕΝ αναφέρει πουθενά για απαγόρευση δημιουργίας συλλόγου φοιτητών τμημάτων
βάση καταστατικου όλοι όσοι εγγραφονται στη σχολη γινονται αυτόματα και μέλη του συλλογου φοιτητών. οποτε οταν κανεις αιτηση για τη σχολη αυτή και υπογραφεις την εγγραφή σου αποδέχεσαι και το καταστατικο του συλλογου φοιτητων (αυτος ειναι ειναι και ο λογος που μελη του ειναι ολοι οι εγγεγραμένοι στη σχολη και οχι μονο οι ενεργοι φοιτητές...) ειναι σαν να δεχεσαι τους ορους σε ενα φορουμ με την εγγραφη σου, ή εγκαθιστώντας ενα λογισμικό... αν δεν διαβασεις τους ορους ειναι δικο σου θέμα... όπως και αποδεχεσαι το προγραμμα σπουδων της σχολης σου. επισης αν δεν το διαβασες ειναι δικο σου θεμα.nuovo έγραψε: για ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΣΥΛΛΟΓΟ σε αυτό το κράτος κάποιος γίνεται μέλος του αποδεχόμενος το καταστατικό του και υπογράφοντας τουλάχιστον κάτι που να πιστοποιεί ότι το αποδέχεται. Φυσιολογικά, λοιπόν, ΔΕΝ είμαστε μέλη αυτού του συλλόγου, τα νουμεράκια περί πληθυσμού και απαρτίας που βγάζουν οι παρατάξεις είναι από ο αριθμός των φοιτητών που είναι ενεργοί στις σχολές.
σου φαινεται λογικο δηλαδη με 20 ατομα να δημιουργήσεις ενα συλλογο ο οποιος θα καθοριζει την τυχη και θα εκπροσωπει όλους τους ηλεκτρολογους που ειναι 600ατομα;;; ακομα πρεπει να εξασφαλισεις οτι θα γίνουν όλοι οι ηλεκτρολογοι μελη του συλλογου αυτου.. και ποιοι θα εχουν δικαιωμα να ειναι στο συλλογο.. οι φιλοι σου; αυτοι που πηγαινουν στα μαθηματα; όσοι κατεβαινουν στις εξετασεις; όσοι ειναι εγγεγραμενοι στη σχολή;;; και αν φτιαξει και ο καθένας αλλος που ειναι δημοκρατικο του δικαιωμα ενα συλλογο ηλεκτρολογων μηχανικων 2009 ποιος ειναι αυτός που παιρνει τις αποφασεις για τους ηλεκτρολογους;;;nuovo έγραψε:Όσον αφορά την δημιουργία συλλόγου πρέπει να υπάρχουν 20 τουλάχιστον άτομα, τα οποία συντάσσουν καταστατικό το οποίο πρέπει να αναγνωριστεί από το Μονομελές Πρωτοδικείο Ξάνθης.
το τμήμα δεν εχει καμια αρμοδιοτητα να μπει στα του συλλογου φοιτητων γιατι δεν ειναι ολοι στο τμημα φοιτητες. δεν ειναι αρμοδιοτητα του. οι διαδικασιες για την δημιουργια ενος συλλογου για φοιτητες ειναι αποκλειστικη αρμοδιοτητα των φοιτητων. Αυτά που λες είναι παντελώς ανυπόστατα, η τρομερη σου επιθυμια να κανεις ξεχωριστους συλλογους σε οδηγει σε αβασιμα συμπερασματα.. μην τα πεις παραεξω θα γελανε και οι πετρες.nuovo έγραψε:Το πρόβλημα τώρα έχει ως εξής όχι αν θα αναγνωρίσει τον σύλλογο ΗΜΜΥ ο σύλλογος φοιτητών ΠΣ, αλλά αν θα το αναγνωρίσει το τμήμα.... εκεί θα μπούν τα κόμματα εκεί ίσως να γίνει ότι είναι να γίνει... και εκεί προφανώς θα χρειαστεί οι καθηγητές να μας υποστηρίξουν...
papadrikos έγραψε:..οποτε οταν κανεις αιτηση για τη σχολη αυτή και υπογραφεις την εγγραφή σου αποδέχεσαι και το καταστατικο του συλλογου φοιτητων..
papadrikos έγραψε:.....
2gether έγραψε:papadrikos έγραψε:..οποτε οταν κανεις αιτηση για τη σχολη αυτή και υπογραφεις την εγγραφή σου αποδέχεσαι και το καταστατικο του συλλογου φοιτητων..
Συγγνώμη αλλά μήπως αυτό γίνεται εν αγνοία μας? Είμαστε σοβαροί? Έρχεται ο πρωτοετής εδώ,δεν ξέρει τι του γίνεται κ εσύ λες ότι θα πρεπε να έχει διαβάσει το καταστατικό κ να το αποδεχτεί για να υπογράψει?Πότε εσείς κατα την εγγραφή ενημερώσατε τον πρωτοετή για κάτι τέτοιο??
papadrikos έγραψε:μεχρι τωρα οι παραταξεις δεν προσφερουν τιποτα και το μονο που κανουν ειναι να πηγαινουν πισω το πανεπιστημιο αλλα τωρα θα ηθελες να σε ειχαν ενημερωσει ε;; ειναι ωραιο να κατακρίνεις οταν ξερεις οτι υπαρχει το διχτυ προστασιας αλλα οταν αυτο εξαφανιζεται δε σου πολυαρεσει ε;; δεν ειναι αρμοδιοτητα μου να σου διαβασω τα δικαιωματα σου..
αυτο το "κύριος" σε μενα αναφερεται;;m.j. έγραψε:papadrikos έγραψε:.....
ρε 2gether έτσι πάει!
και εμένα ο "κύριος" αυτός με βοήθησε στην εγγραφή εμένα και έναν άλλον,
δεν τον άκουσα να μου λέει τίποτα για καταστατικό την ημέρα της εγγραφής..
το θεμα δεν ειναι οτι ξερουμε να χειριζομαστε το λογο αλλα ξερουμε πως λειτουργει η σχολη και κατ επεκταση θεσμικα οργανα του κρατους συλλογοι κλπ. αυτη ειναι η περιφημη κοινωνικοποιηση που προσφερει το πανεπιστημιο που εχει εν μερη να κανει με το να ξερεις τα δικαιωματα σου.. μετα απο 6 χρονια συνδικαλισμου η διαφορα μας φιανεται. και αν υπαρχει καποια αποδοχη στο προσωπο μου δεν ειναι γιατι μιλαω και χασκουν.. αλλα γιατι εχω κανει τοσα για τη σχολη και τους φοιτητες που χαιρω αναγνωρισης για το εργο μου. και εσυ που ξερεις να κρινεις δε βλεπω να προτασεις τα αντεπιχειρηματα σου.. τι φοβασαι;; και μια συμβουλη.. ο "κύριος" στον οποιο αναφερεσαι αποδεδιγμενα εχει συμβαλει οποτε μην τον γειωνεις ετσι γιατι δεν αποδομεις το προφιλ του, απλα βγαινεις καραγκιοζηςpapadrikos έγραψε:ξέρετε τι λέω εγώ??..λόγια του αέρα,
είναι άξιο θαυμασμού πως κάποιοι ξέρετε να χειρίζεστε τον λόγο,μα θα πρέπει να μάθετε πως ορισμένοι από εμάς δεν ανήκουμε στο πλήθος που σας ακούει και χάσκει..δεν μπορείτε να μας..χειριστείτε αν και ξέρω θα το ..θέλατε πολύ.
κάποιοι έχουμε κρίση και σας κρίνουμε,εσάς και τα μεγάλα λόγια σας,
και αντεπιχειρήματα έχουμε σε αυτά που εσείς θαρρείτε πως αλάνθαστα γνωρίζετε.
2gether έγραψε:και στην τελική papadriko, μπορώ τώρα έστω και αργά να το πάρω στα χέρια μου αυτό το περίφημο καταστατικό να το διαβάσω??Δικαίωμά μου δεν είναι???
patirgerasimos έγραψε:έχεις το καταστατικό??? αν ναι ανεβασε το!
patirgerasimos έγραψε: Η ψηφοφορία που έγινε εδώ είναι καλή αλλά δεν ξέρω αν είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα και όπως και να χει δεν γίνεται 100 να ψηφίσουν και να αποφασίσουν για ολους.
papadrikos έγραψε:βάση καταστατικου όλοι όσοι εγγραφονται στη σχολη γινονται αυτόματα και μέλη του συλλογου φοιτητών. οποτε οταν κανεις αιτηση για τη σχολη αυτή και υπογραφεις την εγγραφή σου αποδέχεσαι και το καταστατικο του συλλογου φοιτητων (αυτος ειναι ειναι και ο λογος που μελη του ειναι ολοι οι εγγεγραμένοι στη σχολη και οχι μονο οι ενεργοι φοιτητές...) ειναι σαν να δεχεσαι τους ορους σε ενα φορουμ με την εγγραφη σου, ή εγκαθιστώντας ενα λογισμικό... αν δεν διαβασεις τους ορους ειναι δικο σου θέμα... όπως και αποδεχεσαι το προγραμμα σπουδων της σχολης σου. επισης αν δεν το διαβασες ειναι δικο σου θεμα.
papadrikos έγραψε:σου φαινεται λογικο δηλαδη με 20 ατομα να δημιουργήσεις ενα συλλογο ο οποιος θα καθοριζει την τυχη και θα εκπροσωπει όλους τους ηλεκτρολογους που ειναι 600ατομα;;; ακομα πρεπει να εξασφαλισεις οτι θα γίνουν όλοι οι ηλεκτρολογοι μελη του συλλογου αυτου.. και ποιοι θα εχουν δικαιωμα να ειναι στο συλλογο.. οι φιλοι σου; αυτοι που πηγαινουν στα μαθηματα; όσοι κατεβαινουν στις εξετασεις; όσοι ειναι εγγεγραμενοι στη σχολή;;; και αν φτιαξει και ο καθένας αλλος που ειναι δημοκρατικο του δικαιωμα ενα συλλογο ηλεκτρολογων μηχανικων 2009 ποιος ειναι αυτός που παιρνει τις αποφασεις για τους ηλεκτρολογους;;;
papadrikos έγραψε:το τμήμα δεν εχει καμια αρμοδιοτητα να μπει στα του συλλογου φοιτητων γιατι δεν ειναι ολοι στο τμημα φοιτητες. δεν ειναι αρμοδιοτητα του. οι διαδικασιες για την δημιουργια ενος συλλογου για φοιτητες ειναι αποκλειστικη αρμοδιοτητα των φοιτητων. Αυτά που λες είναι παντελώς ανυπόστατα, η τρομερη σου επιθυμια να κανεις ξεχωριστους συλλογους σε οδηγει σε αβασιμα συμπερασματα.. μην τα πεις παραεξω θα γελανε και οι πετρες.
Μου είχαν πει ότι γίνομαι μέλος του συλλόγου και δέχομαι το καταστατικό κάτι τέτοιο. Τα άλλα τα έμαθα στη πορεία..2gether έγραψε:δεν ξερω patirgerasime για σενα,αλλά εγώ με όσους έχω συζητήσει κανείς δεν είπε σε κανέναν κάτι τέτοιο..
και στην τελική papadriko, μπορώ τώρα έστω και αργά να το πάρω στα χέρια μου αυτό το περίφημο καταστατικό να το διαβάσω??Δικαίωμά μου δεν είναι???
αν δεν θεωρουσες οτι σε βοηθάω γιατι εκατσες και δεν εφυγες; θεωρεις οτι επρεπε να σου εξηγησω ολοκηρη τη λειτουργεια του πανεπιστημιου στην εγγραφη σου;; να μαντεψω εγω με τι θα εχεις προβημα αργοτερα για να σε ενημερωσω;; και γω που ειμαι κερδοσκοπος τι κερδισα με την εγγραφη σου; αποτι φαινεται δε κερδισα την εκτιμηση σου. μαλλον επειδη εσυ εισαι πανεξυπνος και με κριτικη ικανοτητα σε αντιθεση με τα προβατα τους συμφοιτητες σου ε;; ενα μεγαο μπραβο!2gether έγραψε:papadrikos έγραψε:μεχρι τωρα οι παραταξεις δεν προσφερουν τιποτα και το μονο που κανουν ειναι να πηγαινουν πισω το πανεπιστημιο αλλα τωρα θα ηθελες να σε ειχαν ενημερωσει ε;; ειναι ωραιο να κατακρίνεις οταν ξερεις οτι υπαρχει το διχτυ προστασιας αλλα οταν αυτο εξαφανιζεται δε σου πολυαρεσει ε;; δεν ειναι αρμοδιοτητα μου να σου διαβασω τα δικαιωματα σου..
Πολύ σωστά τα λες αγαπητέ αλλά αφού είναι έτσι,τι έκανες πάνω από το κεφάλι μου όση ώρα εγώ ετοίμαζα τα χαρτιά για την εγγραφή μου?? Σου ζήτησα εγώ τότε βοήθεια?? Υποτίθεται πως με "βοηθούσες" εσύ "οικειοθελώς" έτσι?? Εμένα τον αφελή κ γεμάτο άγνοια πρωτοετή φοιτητή?? ε??
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης