Κλειστά τα ΑΕΙ από 1η Σεπτεμβρίου

Θέματα που αφορούν το τμήμα των Η.Μ.Μ.Υ.

Re: Κλειστά τα ΑΕΙ από 1η Σεπτεμβρίου

Δημοσίευσηαπό seichis » 20 Σεπ 2011, 17:24

Ειναι περισσοτερο διαπιστωση παρα προσωπικη γνωμη.και αυτο που λες ειναι η προσωπικη σου γνωμη αδερφε για οτι γραψαμε.η μηπως το κατεβασες και αυτο σε συνελευση για να ψηφισεις και ετσι να εχεις αποψη;
seichis
Newbie

Δημοσίευσηαπό Harry » 20 Σεπ 2011, 17:44

Η προσωπική μου γνώμη ήταν αυτό που έσβησα (έγραφα την άποψή μου για το τί θα ήθελα να γίνει με τις καταλήψεις). Αν αυτό που γράφω είναι επιθετικό/προσβλητικό για κάποιους, θα διαγράψω ολόκληρο το post. Η' μπορεί να το κάνει οποιοσδήποτε moderator.

Το θέμα έχει λήξει για μένα, αν όμως κάποιος έχει διαφορετική γνώμη ας στείλει ενα pm για να το σβήσω εντελώς.

Και όπως λεν και στο χωρίό μου : I ll shut it now and go sit on the corner.
Harry
Newbie

Δημοσίευσηαπό seichis » 20 Σεπ 2011, 18:45

οχι ρε τι να σβησεις..κουβεντουλα.σιγα μην προσβληθει νοημων ανθρωπος για τετοια πραγματα..σοου ντοντ γκοου του δε κορνερ!!!
seichis
Newbie

Δημοσίευσηαπό brera » 20 Σεπ 2011, 20:02

Eμαθα οτι ψηφιστηκε ακομα μια βδομαδα κατάληψη, μεχρι την άλλη Τριτη.
Alfa Romeo is love and passion...
Senza cuore saremmo solo macchine!!
Άβαταρ μέλους
brera
Γενικός Συντονιστής

Φοιτητής ΗΜΜΥ: Ναι

Δημοσίευσηαπό nairePAOK » 21 Σεπ 2011, 01:58

ξέρει κανείς να μας πει τι πρόκειται να γίνει με τα μαθήματα;κάποιος είπε σε προηγούμενο πόστ ότι τα μαθήματα θα δωθούν πάση θυσία ενω σε άλλες σχολές αποφάσισαν άλλα.
είναι αυτό που λένε ΗΜΜΥτρελος
nairePAOK
Jr. Member

Δημοσίευσηαπό brera » 21 Σεπ 2011, 03:59

Δεν πιστεύω πλέον εγώ προσωπικά ότι θα δωθουν μαθηματα...Μακαρι να διαψευστω αλλα... :(
Άβαταρ μέλους
brera
Γενικός Συντονιστής

Δημοσίευσηαπό Marios » 21 Σεπ 2011, 15:10

Άμα ανοίξει κανονικά η σχολή την άλλη Τετάρτη θα συνεχίσει η εξεταστική απο εκεί που λέει το πρόγραμμα ή θα βγει κάποιο καινούργιο?? ξέρει κανείς τίποτα σχετικό??Αν και κατά την γνώμη μου η εξεταστική δεν θα χαθεί..στην χειρότερη να γίνει τον Φεβρουάριο διπλή...
Άβαταρ μέλους
Marios
Newbie

Δημοσίευσηαπό tsimpa » 21 Σεπ 2011, 15:59

Τα μαθήματα έχουν διδαχτεί,δεν χάνεται η εξεταστική μην αγχώνεστε.Απλά ίσως κάνουμε διπλή εξεταστική ή μαθήματα και εξεταστική μαζί.Επίσης για αυτούς που κατέβασαν χθες αντικατάληψη θα ήθελα να ρωτήσω για αυτό που έγραφαν ότι το είναι μεγάλο το βάρος οικονομικά εξαιτίας της χαμένης εξεταστικής,είστε σοβαροί;Το οτι οι μισοί από κει μέσα που το ψήφισαν το πλαίσιο ήσασταν πανω απο 6-7 έτος δεν σας λεεί τίποτα;Το οτί σπουδαζετε 2-3-4 χρόνια παραπάνω δεν είναι οικονομικό βάρος,είναι όμως η χαμένη εξεταστική του Σεπτεμβρίου 2011;Αν ίσχυε το ν+2 και για σας θα ήσασταν ακόμη στη σχόλη(όχι όλοι,δεν τους βάζω όλους μέσα);Μην κοιτάτε μόνο το προσωπικό σας συμφέρον παιδιά,εδώ απο κάθε άποψη η κυβέρνηση μας τον φοράει με κάθε ευκαιρία και εσείς σκέφτεστε την εξεταστική;Δεν είμαι ούτε ΕΑΑΚ,ούτε ΠΑΣΠ ούτε τίποτα δεν με ενδιαφέρουν οι παρατάξεις.
tsimpa
Jr. Member

Δημοσίευσηαπό brera » 21 Σεπ 2011, 16:44

tsimpa έγραψε:Επίσης για αυτούς που κατέβασαν χθες αντικατάληψη θα ήθελα να ρωτήσω για αυτό που έγραφαν ότι το είναι μεγάλο το βάρος οικονομικά εξαιτίας της χαμένης εξεταστικής,είστε σοβαροί;

Γιατι ειναι σοβαροι όσοι ψήφισαν κατάληψη και δεν κάθονται 24 ώρες μέσα στο πανεπιστημιο να υποστηριξουν αυτο που ψήφισαν;

Επισης, δε σημαινει οτι δεν υπάρχουν παιδιά που έχουν όντως οικονομικο πρόβλημα και μπορει να σταματήσουν τη σχολή αν χάσουν μια εξεταστική/εξάμηνο.

6 μήνες ακομα ειναι το λιγότερο 3000-6000 ευρώ για κάθε φοιτητη επιπλέον. Δεν ειναι λίγα λεφτά και δεν ειμαστε στην τσέπη κανενός.
Άβαταρ μέλους
brera
Γενικός Συντονιστής

Δημοσίευσηαπό tsimpa » 21 Σεπ 2011, 17:00

Δεν ξέρω αν ήσουν χθες στην συνέλευση,επειδή εγώ ήμουν και είδα ποιοι ψήφισαν γι'αυτούς λέω.Και το έγραψα και πιο κάτω δεν μιλάω για όλους, μιλάω γι'αυτούς που είναι 7-8ο έτος και κάθονται και μου λένε για οικονομικό βάρος,γιατί απ'οσο ξέρω απ'τα μαθηματικά 2-3 χρόνια παραπάνω δεν είναι 6000 ευρώ είναι 20 και κάτι.Και αν ήσουν και συ στην συνέλευση θα ξες ότι δεν το λέω χωρίς λόγο, το 70% περίπου των παιδιών που ψήφισαν αντικατάληψη ήταν ή της ΔΑΠ ή 7-8ο έτος για να μην πω παραπάνω και με πείτε και μ...κα.
tsimpa
Jr. Member

Δημοσίευσηαπό brera » 21 Σεπ 2011, 17:11

tsimpa έγραψε:Δεν ξέρω αν ήσουν χθες στην συνέλευση,επειδή εγώ ήμουν και είδα ποιοι ψήφισαν γι'αυτούς λέω.Και το έγραψα και πιο κάτω δεν μιλάω για όλους, μιλάω γι'αυτούς που είναι 7-8ο έτος και κάθονται και μου λένε για οικονομικό βάρος,γιατί απ'οσο ξέρω απ'τα μαθηματικά 2-3 χρόνια παραπάνω δεν είναι 6000 ευρώ είναι 20 και κάτι.Και αν ήσουν και συ στην συνέλευση θα ξες ότι δεν το λέω χωρίς λόγο, το 70% περίπου των παιδιών που ψήφισαν αντικατάληψη ήταν ή της ΔΑΠ ή 7-8ο έτος για να μην πω παραπάνω και με πείτε και μ...κα.

Δηλαδη κατακρινεις αυτους που ψήφισαν αυτο το πλαισιο που τους θεωρεις κατά κάποιο τροπο υποκριτές ή κατακρινεις το πλαισιο; (που αυτο που λέει ειναι, για μένα, κάτι σωστό.)
Άβαταρ μέλους
brera
Γενικός Συντονιστής

Δημοσίευσηαπό tsimpa » 21 Σεπ 2011, 17:18

Κανέναν δεν κατακρίνω ο καθένας ότι γουστάρει θα κάνει ποιος είμαι εγώ για να τους κατακρίνω;Θεωρώ ότι δεν το χουν σκεφτεί το πράμα καλά απλά και θεωρώ,όπως είπα και στο πρώτο μου σχόλιο,ότι ο καθένας λειτουργεί με βάση το προσωπικό του συμφέρον.Κανένας δεν σκέφτεται συλλογικά,σου λέει "εντάξει εγώ τελειώνω τι με νοιάζει που οι άλλοι θα φοιτούν σε ένα σκατά(σόρρυ κιόλας) πανεπιστήμιο;".Κανέναν δεν βολεύει να χάσει εξάμηνο,εξεταστική (αν και δεν χάνεται η εξεταστική απλά θα μετατεθεί) και η κατάληψη είναι ηλίθια μέθοδος διαμαρτυρίας,αλλά αφού δεν υπάρχει άλλη τότε συμφωνώ με αυτήν.
tsimpa
Jr. Member

Δημοσίευσηαπό patirgerasimos » 21 Σεπ 2011, 18:19

tsimpa έγραψε:Τα μαθήματα έχουν διδαχτεί,δεν χάνεται η εξεταστική μην αγχώνεστε.Απλά ίσως κάνουμε διπλή εξεταστική ή μαθήματα και εξεταστική μαζί.

Που το ξέρεις εσύ αυτό? Υπάρχει διάταξη που το λέει? Το λέει ο εσωτερικός κανονισμός? Τα μαθήματα διδάχτηκαν και εξέταστηκαν..Δεν θα χαθεί μια εξεταστική αν γίνει διπλή το Φλεβάρη?
tsimpa έγραψε:Επίσης για αυτούς που κατέβασαν χθες αντικατάληψη θα ήθελα να ρωτήσω για αυτό που έγραφαν ότι το είναι μεγάλο το βάρος οικονομικά εξαιτίας της χαμένης εξεταστικής,είστε σοβαροί;Το οτι οι μισοί από κει μέσα που το ψήφισαν το πλαίσιο ήσασταν πανω απο 6-7 έτος δεν σας λεεί τίποτα;

Εσύ είσαι σοβαρός, δεν ξέρω τι έτος είσαι αν είσαι μικρότερο του πέμπτου αυτό που θα σου πω μάλλον δεν θα το καταλάβεις τώρα, γιατί δεν το έχεις ζήσει, αλλά θα φτάσεις και εκεί. Ξέρεις τι είναι να είσαι 0,1, 2 ή 3 μαθήματα πριν το πτυχίο και να κάνεις από το Φλεβάρη αγώνα δρόμου και να φτύνεις αίμα για να βγάλεις διπλωματική και να περάσεις τα μαθήματα για να τελειώσεις??? Και να έρχεσαι από το "καλοκαίρι" να θες να τελειώσεις, να μπεις φαντάρος τον Νοέμβρη ή να φύγεις για μεταπτυχιακό ή για δουλειά ή δεν ξέρω γω τι και να έχει κατάληψη και να μην μπορείς να κάνεις τίποτα???
Δεν είναι οικονομικό πρόβλημα να κάθεσαι τρεις μήνες, και να μην έχεις να κάνεις τίποτα απλά να περιμένεις τον Φλεβάρη να δώσεις τα μαθήματα για να δεις αν τα περάσεις μήπως ορκιστείς τον Απρίλη?? Που άμα κοπείς πιάνεις Ιούλη είσαι σοβαρός?

Ο άλλος μπορεί να τα έξυνε τρια χρόνια, μπορεί να έκοβε τα μαθήματα για να παρει καλό βαθμό, μπορεί να πήγε erasmus, μπορεί να πήγε για πρακτική. Και να σου θυμίσω, γιατί μάλλον δεν τα πρόλαβες ότι όσοι είναι 5,6,7 έτος (ειδικά 6 -7) είχαν και τις καταλήψεις του 2005-2006 και 2006-2007, όπου για δύο χρονιές δώσαν τριπλές εξεταστικές, οπότε δεν είναι όλοι ξύστες όπως νομίζεις

Επίσης πολλοί ήταν από (το έτος το 5ο).

Για το χάλι του πανεπιστημίου, ο νέος νόμος φταίει? Πριν ήταν όλα καλα δηλαδή? Και με την κατάληψη τι κερδίζεις δηλαδή?? Νομίζεις πως θα σε ακούσει κανείς? Μας άκουσαν το 2006? Τα ίδια και χειρότερα πέρασαν τώρα.. Νομίζεις πως θα ενδιαφερθεί η κοινή γνώμη?? Για όλους τους άλλους είναι, εδώ ο κόσμος καίγεται και το νινι χτενίζεται...Πλέον με το οικονομικό χάλι ο καθένας κοιτάει πρώτα την πάρτη του.. Και όποιος ζορίζεται οικονομικά, και φτάνει παρά ένα μάθημα πτυχίο, ξέροντας ότι μετά δεν το περιμένει κάτι από δουλειά και ψηφίζει κατάληψη, να μου το πείτε να του πω μπράβο και μαγκιά του.

Επίσης συμφωνώ, όπως έχει αποδειχθεί, ότι η κατάληψη είναι ανούσια μέθοδος διαμαρτυρίας.. Δυστυχώς αυτό που δεν έχουν καταλάβει μερικοί εδώ, είναι ότι δεν μας παίρνει ειδικά εμάς το ΔΠΘ στην Ξάνθη( για τα άλλα δεν ξέρω) να κάνουμε καταλήψεις, κάκο σε εμάς κάνουμε και στα πτυχία μας ειδικά τώρα με βάσεις από 13.5 μέχρι 16...

Φιλικά tsimpa, δεν έχω κάτι μαζί σου. :)
Άβαταρ μέλους
patirgerasimos
Hero Member

Δημοσίευσηαπό Dimitrisgz » 21 Σεπ 2011, 18:45

tsimpa έγραψε:Τα μαθήματα έχουν διδαχτεί,δεν χάνεται η εξεταστική μην αγχώνεστε.Απλά ίσως κάνουμε διπλή εξεταστική ή μαθήματα και εξεταστική μαζί.Επίσης για αυτούς που κατέβασαν χθες αντικατάληψη θα ήθελα να ρωτήσω για αυτό που έγραφαν ότι το είναι μεγάλο το βάρος οικονομικά εξαιτίας της χαμένης εξεταστικής,είστε σοβαροί;Το οτι οι μισοί από κει μέσα που το ψήφισαν το πλαίσιο ήσασταν πανω απο 6-7 έτος δεν σας λεεί τίποτα;Το οτί σπουδαζετε 2-3-4 χρόνια παραπάνω δεν είναι οικονομικό βάρος,είναι όμως η χαμένη εξεταστική του Σεπτεμβρίου 2011;Αν ίσχυε το ν+2 και για σας θα ήσασταν ακόμη στη σχόλη(όχι όλοι,δεν τους βάζω όλους μέσα);Μην κοιτάτε μόνο το προσωπικό σας συμφέρον παιδιά,εδώ απο κάθε άποψη η κυβέρνηση μας τον φοράει με κάθε ευκαιρία και εσείς σκέφτεστε την εξεταστική;Δεν είμαι ούτε ΕΑΑΚ,ούτε ΠΑΣΠ ούτε τίποτα δεν με ενδιαφέρουν οι παρατάξεις.

1. Το " δε θα χαθεί η εξεταστική, θα πάει Φεβρουάριο" δεν ευσταθεί γιατί για μερικούς θα ήταν η τελευταία τους εξεταστική άρα... θα χαθεί ! Και ίσως τους πάει και πολύ πίσω στον προγραμματισμό τους για το τι θα κάνουν μετά.
2. Για τα μεγαλύτερα έτη που αναφέρεις, νομίζω 1-2 εξάμηνα παραπάνω είναι κάτι συνηθισμένο στη σχολή μας και να σου θυμήσω ότι όσοι είναι 5ο έτος και πάνω έζησαν τις καταλήψεις τους 2006 όπου έγινε εξεταστική μόνο το σεπτέμβριο. Και οι ακόμα μεγαλύτεροι στην πλειοψηφία τους έχουν γυρίσει στα σπίτια τους και το οικονομικό βάρος προκύπτει από το γεγονός ότι δε μπορούν να συνεχίσουν την επαγγελματική τους ζωή επειδή δε τους αφήνετε να πάρουν πτυχίο.
3. Όσο για την κατάληψη συμφωνούμε ότι δεν είναι σωστό μέτρο. Και όποιος θέλει να διαμαρτυρηθεί μπορεί να το κάνει με πολλούς άλλους τρόπους. Και αν δε τον εκφράζει κανένας ας ψάξει να βρει! Δεν είναι μόνο οτι η κατάληψη κάνει κακό σε εμάς τους ίδιους... το θέμα είναι ότι δεν έχει και κανένα αποτέλεσμα ως μέτρο διαμαρτυρίας. Μηχανικοί είμαστε, ξέρουμε οτι για να κινηθεί κάτι χρειάζεται ενέργεια, όχι να κάθεσαι και διαμαρτύρεσαι ότι δεν κινείται από μόνο του!!! Ούτε μπορούμε να επαναπαυόμαστε σε ιδέες και ενέργειες της προηγούμενης 30ετίας. Ζούμε σε έναν εντελώς διαφορετικό κόσμο από τότε που χρειάζεται εντελώς διαφορετική προσσέγγιση των πραγμάτων. Άσε που και οι καταλήψεις για προσωπικά ωφέλη γίνονται. Γιατί κι αυτός που κάνει κατάληψη δε το κάνει για να αλλάξει τον κόσμο.. το κάνει για να έχει καλύτερα δικαιώματα και μεγαλύτερο μισθό ως μηχανικός, για να μη χάσει η παράαξη του τα προνόμια κλπ κλπ. Όποιος διαφωνεί με το σημερινό κοινωνικο-πολιτικό σύστημα δε θα το αλλάξει μέσα από μια κατάληψη. Αλλά κανένας δε θέλει πραγματικά να το αλλάξει, απλά γκρινιάζουμε και θέλουμε να αλλάξουμε ελάχιστα πράγματα που αφορούν το μικρόκοσμο μας αδιαφορώντας αν αυτό γίνεται εις βάρος άλλων. Μέσα από μια κατάληψη δε θα πετύχεις (ούτε αυτό, ούτε) τίποτα περισσότερο. Καλώς ή κακώς οι επιλογές είναι να μάθεις να ζεις σύμφωνα με το σύστημα, να φύγεις από αυτο ή να το αλλάξεις. Οπότε ή προσπαθείς να γίνεις ο καλύτερος πρσδοκώντας ανταπόδωση των κόπων σου, ή πας σε ένα εξωτικό νησί, ή προσπαθείς με πιο δραστικά μέτρα ( για παράδειγμα ασκώντας το δικαίωμα του "εκλέγεσθαι" ) να παλέψεις για τις ιδέες σου. Θέλω να πω ότι το πράγμα είναι πολύ βαθύτερο από ένα νόμο και μια κατάληψη. Φταίει η Υπουργός, η κυβέρνηση;; Αυτους ποιος του εκλέγει; Την προηγούμενη κυβέρνηση που έλεγε πάνω κάτω τα ίδια σε θέματα παιδείας(και η τωρινή διαφωνούσε) ποιος την εξέλεξε; Θα αλλάξει κάτι με την κατάληψη στη ζωή, την καθημερινότητα της Διαμαντοπούλου, θα στεναχωρηθεί που δε διαβάζουμε ή που πάμε πίσω στις σπουδές μας και δε θα κοιμηθεί καλά το βράδυ; Δε νομίζω! Μόνο σε εμάς κάνουμε κακό. Χρειάζονται άλλα μέτρα εναντίωσης,πιο ενεργητικά και άλλοι στόχοι. Αν και στην τελική... και το πρόβλημα της παιδείας είναι πρόβλημα παιδείας :D
Τέλος, (αν και δε μου αρέσουν οι κλισέ εκφράσεις) δημοκρατία είναι και το να αποδέχεσαι και να υπερασπίζεσαι τα δικαιώματα του άλλου όπως το να σέβεσαι το δικαίωμα του στη γνώση, στα ανοιχτά πανεπιστήμια, στην απόκτηση πτυχίου, στην ελευθερία να προγραμματίσει τη ζωή του. Και δεν είναι σωστό 200-300 άτομα να αφαιρούν αυτό το δικαίωμα από τους υπόλοιπους.

Y.Γ: patirgerasimos με πρόλαβες ;D και επίσης tsimpa δεν απαντάω προσωπικά σε εσένα αλλά γενικά με αφορμή αυτά που έγραψες
Dimitrisgz
Jr. Member

Δημοσίευσηαπό brera » 21 Σεπ 2011, 19:10

Προσωπικα συμφωνω με τους προλαλησαντες. Αλλά και για μένα ειναι απόλυτα αποδεκτο ότι ο καθένας έχει την αποψη του και τη στηριζει με επιχειρήματα.
Άβαταρ μέλους
brera
Γενικός Συντονιστής

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης