Απορίες FORTRAN

Διδάσκοντες: Α. Καράκος, Αν. Καθηγητής

Απορίες FORTRAN

Δημοσίευσηαπό kokos » 12 Φεβ 2009, 11:51

Αν θέλουμε να μετρήσουμε το σύνολο των χαρακτήρων μιας μεταβλητής μπορούμε ακολούθως να τη βάλουμε μέσα σε format;
δλδ: m=len(x)
30 format(1X,Im)

δλδ να βάλουμε το m αντί αριθμό μέσα στη format.

Eυχαριστώ!
kokos
Newbie
 
Δημοσιεύσεις: 1
Εγγραφή: 22 Νοέμ 2008, 15:41

Re: Απορία FORTRAN

Δημοσίευσηαπό Stokos » 12 Φεβ 2009, 12:46

Κώδικας: Επιλογή όλων
   program test
!   Variable Declaration
   character(5) a;
   integer b;
   a="abcde";
   b=len(a);
!   Main Program
   write(*,1) 1234;
   write(*,1) 12345;
   write(*,1) 123456;
1   format(1X,I<b>)   
   end


Επειδή ομολογώ ότι δε το ήξερα κάθισα και ασχολήθηκα με την απορία σου. Το προγραμματιστικό μου ένστικτο έλεγε ότι το Ib μέσα στο format θα το δει ως μια μεταβλητή με όνομα Ib και δε θα δει το b. Πράγματι έτσι είναι. Για να δηλώσεις ότι το b αποτελεί μια μεταβλητή πρέπει να το βάλεις μέσα σε "< >". Επίσης μπορείς αν θες να γράψεις και το format ως format(1X,I<len(a)>); γλιτώνοντας τη περιττή (κατά τη γνώμη μου) μεταβλητή b. Με τα 3 write ελέγχω τις 3 περιπτώσεις αυτό που τυπώνεται να είναι <5,=5,>5 ψηφίων/χαρακτήρων και όλα δουλεύουν σωστά.
Stokos
 

Re: Απορία FORTRAN

Δημοσίευσηαπό foititis » 12 Φεβ 2009, 16:50

Ένας ο Θεός στο Μωυση, και ενας ο Καράκος στους φοιτητες δίνει δεκάλογο O0

offtopic μεν, αλλα τι, να κανω καινουργιο thread για μια ********* που μου ρθε?
Τελευταία επεξεργασία από JimMichael και 12 Φεβ 2009, 16:56, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Αιτία: Επεξεργασία άσεμνων εκφράσεων
foititis
Newbie
 
Δημοσιεύσεις: 9
Εγγραφή: 20 Νοέμ 2008, 17:46

Re: Απορία FORTRAN

Δημοσίευσηαπό neoklas » 13 Φεβ 2009, 00:56

Ξέρει κανείς πώς κάποιες τιμές αρχείου αποθηκέυονται δυναμικά σε ένα πίνακα;

Ευχαριστώ πολύ!
neoklas
Newbie
 
Δημοσιεύσεις: 33
Εγγραφή: 15 Ιαν 2008, 23:14
Φοιτητής ΗΜΜΥ: Ναι

Re: Απορία FORTRAN

Δημοσίευσηαπό Stokos » 13 Φεβ 2009, 01:02

neoklas έγραψε:Ξέρει κανείς πώς κάποιες τιμές αρχείου αποθηκέυονται δυναμικά σε ένα πίνακα;

Ευχαριστώ πολύ!

Τι εννοείς δυναμικά? Μήπως εννοείς να έχεις έναν πίνακα στον οποίο όταν κάνεις μια αλλαγή αυτή να γίνεται ταυτόχρονα και στο αρχείο? Έτσι όπως διατυπώνεις την ερώτησή σου μάλλον φαίνεται να εννοείς το αντίθετο και με μπερδεύεις...
Stokos
 

Re: Απορία FORTRAN

Δημοσίευσηαπό rmt5382 » 13 Φεβ 2009, 07:25

Στην αρχη του προγραμματος δηλωνεις οτι θα εχεις εναν πινακα αλλα θα τον δημιουργησεις μετα
real,dimension(:),allocatable::A
μετα στο προγραμμα οταν μαθεις ακρβες διαστασεις του πινακα για παραδειγμα M=15 τον δημιουργεις με

Allocate (A(M))
rmt5382
Newbie
 
Δημοσιεύσεις: 14
Εγγραφή: 27 Ιαν 2009, 18:13

Re: Απορία FORTRAN

Δημοσίευσηαπό neoklas » 13 Φεβ 2009, 07:54

ναί κατάλαβα την έννοια δέσμευσης μνήμης απλά δεν κατάλαβα ότι αυτό ζητούσε να κάνουμε.

Ευχαριστώ!
neoklas
Newbie
 
Δημοσιεύσεις: 33
Εγγραφή: 15 Ιαν 2008, 23:14
Φοιτητής ΗΜΜΥ: Ναι

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 7 επισκέπτες

cron