Εξέταση ΣΗΕ Ι [Σεπτέμβριος 2012]

Re: Εξέταση ΣΗΕ Ι [Σεπτέμβριος 2012]

Δημοσίευσηαπό verysexual » 18 Σεπ 2012, 19:49

Supersonya έγραψε:Νομίζω πως το καλύτερο που μπορεί να γίνει είναι

να μαζέψουμε όλους τους ενδιαφερόμενους και να πάμε να της πούμε ειμαστε 100-200 ποσα? ατομα
και το συζητησαμε και απαιτούμε η θεωρία και οι ασκήσεις να είναι στα πλαίσια αυτών που έχουν συζητηθεί/ λυθεί κατά τη διάρκεια των μαθημάτων και οχι καινουριο περιεχόμενο
και οι ερωτησεις διατυπωμένες με σαφήνεια και όχι "πονηριά" (για να μην καταλαβαίνουν την ερώτηση οι "αδιαβαστοι" και καλα)

Νομίζω δεν είναι παράλογο αυτό και δύσκολα θα βρει κάτι να πει για να μας ξεφορτωθεί.

θα σου πει ότι τις ερωτήσεις τις έχει μέσα το βιβλίο. Και για τις ασκήσεις το ίδιο. Ρεαλιστικά δεν πιστεύω ότι θα ξαναβάλει τέτοια θέματα, ήδη με αυτό που έγινε μπορεί να φάει καταγγελία και είναι αρκετοί πιστεύω οι καθηγητές που την περιμένουν στη γωνία. Το θέμα είναι τώρα τι γίνεται, υπάρχουν παιδιά που το έχουν τελευταίο μάθημα και θέλουν να φύγουν.
verysexual
Newbie

Δημοσίευσηαπό nairePAOK » 18 Σεπ 2012, 19:53

στην αρχή όταν άνοιξα το αρχείο νόμιζα οτι ήταν τα αποτελέσματα του πάμε στοίχημα , μόνο χ δεν είχε O0
είναι αυτό που λένε ΗΜΜΥτρελος
nairePAOK
Jr. Member

Φοιτητής ΗΜΜΥ: Ναι

Δημοσίευσηαπό periklis » 18 Σεπ 2012, 19:58

verysexual έγραψε: αλλά και πάλι είναι σαν να παραδέχεται το λάθος του ο καθηγητής κατά μια έννοια.

Πολύ σωστά. Η συγκεκριμένη καθηγήτρια δεν νομίζω να θεωρεί οτι έχει κάνει καπου λάθος.. 93 άτομα δεν είχαμε προετοιμαστεί κατάλληλα σύμφωνα με το σκεπτικό της. Σίγουρα αυτό πιστεύει να το θυμάστε (Είναι αυτό που λέει και ο σοφός λαός ή στραβός είναι ο γυαλός ή στραβα αρμενίζουμε)... Το οτι έκανε μια βδομάδα να βγάλει αποτελέσματα για μένα δείχνει απλά οτι ντρεπόταν και περίμενε να κοπάσει λίγο η μπόρα.

Να περάσει άλλους φοιτητές πέρα απο τους 3 ηρωικούς είναι κατι μάλλον ακατόρθωτο απο τη στιγμή που δεν καταλαβαίνει το πιο απλό: οτι αυτός ο τρόπος εξέτασης νοσεί. Καθώς για φοιτητές πολύ καλά προετοιμασμένους με 10 κ πλέον μέρες διάβασμα, δεν σέβεται τους κόπους τους και δεν μπαίνει καν στη διαδικασία να διορθώσει τα γραπτά τους. Δηλαδή όποιος γράψει 1,5 θεωρία και 2,5 ασκήσεις αξίζει να περάσει το μάθημα. Αντίθετα οποιος γράφει 1 ή 1,2 θεωρία και 5 στις ασκήσεις δεν γνωρίζει απο ΣΗΕ και ντροπή του που κατέβηκε. Βρείτε εσείς λογική σε αυτό και μετά πιστέψτε οτι μπορεί να αλλάξει κατι.

Όσο για τη συγκεκριμένη εξεταστική πιστεύω οτι ήταν ένα καθαρό πείραμα να δοκιμάσει τα νεύρα και την υπομονή μας. Ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι αφού και να κατάφερνες να περάσεις θεωρία (που για ακόμη μια φορά ήταν ασαφής και ΥΠΟΥΛΑ διατυπωμένη ώστε να σε μπερδεύει), ήξερες οτι έχεις κοπεί μιας και προσπαθούσες να λύσεις ασκήσεις που δεν είχες ξαναλύσει ποτέ.

Η μόνη λύση που σκέφτομαι εγώ είναι να αλλάξει ο τρόπος εξέτασης ή η διδάσκουσα αφού και τα ίδια να βάλει σε ενδεχόμενη επανεξέταση πανω από 15 άτομα ακόμη δεν περνάνε..

Κ. Σαφηγιάννη αυτές οι μέθοδοι είναι το λιγότερο αντιπαιδαγωγικές και λυπάμαι που με κάνατε να μισήσω, τα κατά τα άλλα πολύ ενδιαφέροντα μαθήματα σας.
periklis
Newbie

Δημοσίευσηαπό sofia » 18 Σεπ 2012, 20:02

Συμφωνώ απόλυτα...! Να ρωτήσω κάτι?! Πως μπορούμε να κάνουμε καταγγελία?!
sofia
Newbie

Δημοσίευσηαπό cmavr8 » 18 Σεπ 2012, 20:08

Παιδιά δε μπορούμε... Δε νομίζω ότι έχουμε κάποιο (νομικό/διοικητικό) όπλο. Αν κάποιος έχει βρει παρακαλώ να το πει.

Νομίζω ότι τις περισσότερες ελπίδες τις έχουμε αν πάμε ειρηνικά μεν αλλά με στηριγμένα αιτήματα και μαζικά.
Να μη νοιώσει ότι της επιτιθόμαστε, αλλά να καταλάβει ότι είμαστε ΠΟΛΛΟΙ που κάναμε τίμια προσπάθεια και φάγαμε πόρτα (και κάποιοι για πολλωστή φορά).

Συμφωνεί κανείς με τη συλλογιστική μου?
cmavr8
Hero Member

Φοιτητής ΗΜΜΥ: Ναι

Δημοσίευσηαπό riri » 18 Σεπ 2012, 20:23

cmavr8 έγραψε:Παιδιά δε μπορούμε... Δε νομίζω ότι έχουμε κάποιο (νομικό/διοικητικό) όπλο. Αν κάποιος έχει βρει παρακαλώ να το πει.

Νομίζω ότι τις περισσότερες ελπίδες τις έχουμε αν πάμε ειρηνικά μεν αλλά με στηριγμένα αιτήματα και μαζικά.
Να μη νοιώσει ότι της επιτιθόμαστε, αλλά να καταλάβει ότι είμαστε ΠΟΛΛΟΙ που κάναμε τίμια προσπάθεια και φάγαμε πόρτα (και κάποιοι για πολλωστή φορά).

Συμφωνεί κανείς με τη συλλογιστική μου?

εγώ συμφωνώ και νομίζω αυτό το "ΜΑΖΙΚΑ" είναι το κλειδί.. και όχι ένας ένας
riri
Newbie

Δημοσίευσηαπό riri » 18 Σεπ 2012, 20:25

αλλά σύντομα.. πριν περαστούν στο unistudent..
riri
Newbie

Δημοσίευσηαπό sofia » 18 Σεπ 2012, 20:27

κι εγώ συμφωνώ...αν και δε νομίζω πως θα αλλάξει τους βαθμούς μας..αλλά ας πάμε όλοι μαζί...
sofia
Newbie

Δημοσίευσηαπό periklis » 18 Σεπ 2012, 20:33

riri έγραψε:αλλά σύντομα.. πριν περαστούν στο unistudent..

Τουλάχιστον μέχρι την Τρίτη δεν νομίζω να περαστούν γιατί είναι η εξέταση των ΣΗΕ ΙΙΙ τη Δευτέρα και τα περνάει όλα μαζί τα αποτελέσματα... Εγώ προτείνω να περάσει η Δευτέρα και μετά να συζητήσουμε μαζί της. Αν μπορέσουμε φυσικά να βγάλουμε άκρη
periklis
Newbie

Δημοσίευσηαπό sofia » 18 Σεπ 2012, 20:37

Μιλάω με γραμματεία από άλλη σχολή (Πολιτικών Μηχανικών Αθήνας έχω συγγενή) και μου λέει πως ίσως πρέπει να πάμε στον πρύτανη αρκετά άτομα ή με υπογραφές και να του πούμε και ότι αν δούμε να μας κάνει τον δύσκολο να πούμε ότι θα πάμε στα κανάλια, γιατί αυτό φοβούνται...
sofia
Newbie

Δημοσίευσηαπό verysexual » 18 Σεπ 2012, 20:56

μήπως να ξεκινούσαμε στέλνοντας κανένα mail ? αν σταλούν πολλά συνηθίζει να γράφει μια απάντηση για όλα. Να δούμε τις διαθέσεις της τουλάχιστον
verysexual
Newbie

Δημοσίευσηαπό BronzeLeet » 18 Σεπ 2012, 21:27

verysexual έγραψε:μήπως να ξεκινούσαμε στέλνοντας κανένα mail ? αν σταλούν πολλά συνηθίζει να γράφει μια απάντηση για όλα. Να δούμε τις διαθέσεις της τουλάχιστον

Έχεις δίκιο.
Μόλις έστειλα στο Βήμα, Πρώτο Θέμα, Καθημερινή.
Φαντάζομαι θα έχουν βαρεθεί κι αυτοί με τα συνηθισμένα.
BronzeLeet
Newbie

Δημοσίευσηαπό elen » 18 Σεπ 2012, 21:28

Μην σας φανεί offtopic, πάντως στην εξέταση των Ισχύος Ι τον Ιούνη, ο Αδαμίδης έκανε λόγο για κάποιον ότι τον κατήγγειλε στο τμήμα. Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι πως λογικά κάπου μπορούν να ειπωθούν όλα αυτά που συζητάτε και να πιάσουν τόπο, γιατί να το πείτε μόνο στη Σαφιγιάννη, μεταξύ μας, δεν τη νοιάζει και καθόλου και δεν θα κάνει κάτι θεωρώ. Μπορεί να μην έδινα ΣΗΕ όμως δε σημαίνει πως ό,τι έγινε δε μου φαίνεται όχι απλά απαράδεκτο αλλά παράλογο. Ίσως αν επικοινωνήσετε με τη γραμματεία εδώ να μάθετε το "σύστημά μας" για να γίνει μια καταγγελία, αλλιώς θεωρώ πρέπει να πάτε σε κοσμητεία.
elen
Full Member

Δημοσίευσηαπό stokatergo » 18 Σεπ 2012, 21:32

stokatergo
Newbie

Δημοσίευσηαπό patirgerasimos » 18 Σεπ 2012, 23:41

Παιδιά, η ουσία με τα ΣΗΕ είναι ότι πρέπει να έχεις νιώσει το αντικείμενο για να περάσεις. Θέλει διάβασμα ουσιαστικό πέρα, από τα στενά όρια των θεμάτων. Πχ θεωρία: οι ερωτήσεις που δίνει είναι ενδεικτικές και είναι για να σε βοηθήσουν να καταλάβεις λίγο τι γίνεται. Σπάνια μπαίνουν ατόφιες ερωτήσεις ίσως 1 στις 20. Πάντα είναι με πλάγιο τρόπο, πχ τι αντιστάθμιση θα κάνατε σε κτίριο με κλιματιστικά ή σε κτίρια με πολλές λάμπες φθορίου κλπ.

Αν καταλάβετε τι παίζει στην θεωρία, μπορείτε να απαντήσετε τις ερωτήσεις. Επίσης να ξέρετε ότι οι λυμένες ερωτήσεις που κυκλοφορούν όπως και τα θέματα είναι είτε ελλιπή είτε λάθος λυμένα, οπότε μην τα διαβάζετε ξερά όπως είναι...

Το ίδιο και σε μεγαλύτερο βαθμό, γίνεται στις ασκήσεις. Αν δεν καταλάβεις, και δεν νιώσεις δεν μπορείς να λύσεις κάτι πέρα από τα συνηθισμένα (όπως τον πυλώνα). Επίσης πολλές φορές πέφτει κάτι που έχει ειπωθεί επανειλημμένα στην τάξη, πχ στο δικό μου έτος έλεγε συνέχεια κάτι πράγματα για τις μηχανές και για κάτι ρεύματα μετασχηματιστών, ε αυτά πέσανε..Αν δεν τα είχες ακούσει εκεί μέσα, έλεγες μα καλά ΣΗΕ γράφω για μηχανές?

Και τέλος εξετάζει και την αντίληψη σαν μηχανικό, οπότε μπορεί να ζητηθεί κάτι το οποίο να μην υπάρχει ατόφιο μέσα στο βιβλίο αλλά με λίγη σκέψη βγαίνει...

Μακάρι να βγάλετε άκρη, αλλά το θέμα έχει τεθεί ξανά...
Άβαταρ μέλους
patirgerasimos
Hero Member

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης