patirgerasimos έγραψε:σε μένα το λες εδώ στόκε είδα συναδερφο σε εξεταση εργαστηριου 3ου έτους να μην ξέρει να κάνει rar... Τεσπα εγώ το σκέφτηκα με τα δικά μου δεδομένα ( τοτε το Internet ήταν ακριβό και όταν μπήκα εδώ εμαθα να το χρησιμοποιώ) θεωρώ ότι πολλοί δεν θα ρισκάρουν καν να δοκιμάσουν να ψάξουν..
Αλλά ξέχασα εδώ μέσα κάθε τι πρακτικό είναι συχνά και απαξιωτικό και για τους τειτζήδες (γενικά μιλώ)
patirgerasimos έγραψε:εχει εργαστήρια το μάθημα? κοιταξτε να βάλετε ένα που να δείχνει πως κάνουν φορμάτ στον υπολογιστή.. είναι ξεφτίλα να σου τα αρπάζει έτσι στεγνα ο κάθε μάγκας.
macJohn έγραψε:Αν θέλει να τα κάνει κάποιος ας διοργανώσει σεμηνάρια, όπως πχ έκανε η ieee πριν 7 χρόνια, που έκανε σεμηνάρια για το office...
Stokos έγραψε:Υπάρχουν "άπειρα" tutorials γι' αυτό το θέμα στο Internet. Αν δε ξέρεις να χρησιμοποιείς το google τότε καλά κάνει και "στα παίρνει".
Εξάλλου είπαμε... σαν Μηχανικοί πρέπει να μάθουμε να ψάχνουμε.
patirgerasimos έγραψε:εδώ τίθεται μεγάλο θέμα με σεμηνάρια και γενικές γνώσεις... είχε τεθεί στο τμήμα να γίνουν κάποια προπαρασκευαστικά εργαστήρια όπου θα μάθαινες 5 βασικά χειροπιαστά πράγματα.. όπως πχ πως να αλλάξεις μια πρίζα ή πως συνδέεις στην πράξη αλε ρετουρ, πέντε βασικά πράγματα για τον υπολογιστή.. αλλά πέρασε στο ντούκου
Αυτό που πρέπει να μπει στο μάθημα είναι να σε μάθει λίγο προγραμματισμό πολλοί είναι από θετική και δεν ξέρουν το χριστό τους και κάνουν καιρό για να καταλάβουν 5 βασικά πράγματα. Παλιά δεν μάθαινες τίποτα- δε ξέρω πως είναι τώρα τα πράγματα..
rabbit έγραψε:Επειδή με έχει πονέσει το θέμα (και εμένα), παρακαλούμε κόφτε επιτέλους τη σνομπαρία σχετικά μ' αυτά τα θέματα, το μόνο που καταφέρνουμε είναι να μας τα παίρνουν όπως λέει και ο πατήρ.
Και που πρέπει να μάθω να ψάχνω, μου μαθαίνει κανείς να ψάχνω? Α ναι, με θυμάμαι να ψάχνω τί είναι η Σελιδοποίηση στο αχανές βιβλίο... Ή είμαι Μηχανικός απ' το 1ο εξάμηνο? Το αίμα νερό δεν γίνεται, τουλάχιστον όχι με ένα "κλικ". Και καλώς ή κακώς δεν είχαμε όλοι internet από βαφτισιμιού μας ούτε μεγαλώσαμε μπροστά στο pc..
Εισαγωγή στην Επιστήμη είναι και εγώ θυμάμαι να μας λέει πώς είναι ο σκληρός δίσκος (hardwaρικά), δεν είναι τίποτα να ξοδέψει ένα τεταρτάκι να δείξει πώς γίνεται ένα format.
Εξάλλου πολλοί γνωρίζετε πόσο ελλιπή είναι τα tutorials στο Internet θεωρώντας πράγματα δεδομένα...
Και επίσης έλεος με αυτή την αντιμετώπιση του ΤΕΙ. Για μένα Μηχανικός είναι αυτός που ξέρει και τα του ΤΕΙ, όχι αυτός που τα 'χει με ύφος 10 καρδιναλίων παραμερίσει... Το να χάνεις το "abstraction layer" που λέγεται "κατασκευή" ή όπως θέλετε πείτε το αλλά να μπορείς να αραδιάσεις κώδικα σε κάποιον είναι μεγάλη μαγκιά...
macJohn έγραψε:
Στον κ. Μαραντά υπάρχει ακόμα το εργαστήριο εκείνο με το φως κτλ, όποιος θέλει πάει και το κάνει. Το ζήτημα είναι πόσοι το κάνουν?
Ρε παιδιά τώρα σοβαρά, δηλαδή με τις δέσμες που δεν υπήρχε καν το μάθημα αυτό, στον προγραμματισμό τι έκαναν? Δε μάθαιναν?
Δεν παίζει ρόλο ρε γμτ αν ξέρεις προγραμματισμό ή όχι, αλλά αν έχεις όρεξη να μάθεις.
Εννοώ, όλα είναι θέμα προσπάθειας και κόπου.
rabbit έγραψε:1ον μήπως το τσιπάρισμα που λες είναι λίγο παράνομο? (προς θεού δεν είμαι υποστηρικτής του γνωστού..)
2ον μήπως το format θα το χρειαστείς κατά 99% στη ζωή του ένας ΗΜΜΥ?
3ον φίλε μου δεν είχα inet μέχρι το 2006 που ήρθα εδώ, άντε μία "τηλεφωνική" να μπαίνει ο πατέρας για επαγγελματικούς λόγους, mail κλπ., δεν μου 'δειξαν να κάνω το format αλλά ούτε μου 'μαθαν και να ψάχνω! Αυτό είπα και πριν! Άρχισα να γλιτώνω τα λεφτά του format όταν με βοήθησε φίλος! Και όχι, ούτε DOTA έπαιζα ούτε ήξερα οτι υπάρχουν 15673 forums στα οποία ο κόσμος λύνει τα προβλήματά του, τί να κάνουμε τώρα!!! Υποχρεωμένος δεν ήμουν να είμαι φωστήρας επειδή πολλοί ήταν 1, 2 ή 3 σκαλιά παραπάνω σ' αυτό το θέμα, εξάλλου στη σχολή δεν μπήκα να αποδείξω οτι ξέρω να τα κάνω, μπήκα για να με μάθουν. (ΙΤ το λένε αυτό στα σοβαρά πανεπιστήμια παρεμπιπτόντως...)
4ον όσον αφορά τη σύγκριση με τα ΤΕΙ και αυτά τί άλλο να πω, προσπάθησα πριν να πω οτι δεν θεωρώ το σύστημα ΤΕΙ - ΑΕΙ ένα trade-off και ζηλεύω πολύ φίλο μου Ξανθιώτη που έχει δική του επιχείρηση στα 28 του (κερδοφόρα και ωραία), γι' αυτά που έχει μάθει εκεί.
Προς θεού, ούτε εγώ έχω κάτι προσωπικό, μην αρχίσει κανα flame και ψαχνόμαστε, θέλω όμως να σου δείξω οτι πράγματα που σου φαίνονται άνω ποταμών, έτσι αντίστοιχα σε κάποιους άλλους (είτε επειδή δεν είχαν τους γονείς να τους τα δείξουν, είτε επειδή δεν είχαν τους μες στην τεχνολογία φίλους) τους φαίνονται λίγο σαν να τα θεωρείς "κεκτημένα" και πραγματικά δεν μπορώ να ακούω για κάτι για το οποίο δεν είχα προσλαμβάνουσες, οτι η σχολή δεν φέρει καμια ευθύνη και οτι πρέπει να το μάθω "μόνος μου".
Πιστεύω σ' αυτή τη λογική κινήθηκε και αυτό που είπε ο πατήρ-γεράσιμος και για τους λόγους που προανέφερα "πιάστηκα" απ' αυτό για να το τονίσω.
patirgerasimos έγραψε:
Αυτό με το εργαστήριο του Μαραντά το είχα δει κ νόμιζα ότι το έκανα σε μεγαλύτερο έτος...δεν το έκανα ποτέ και πηγά ρώτησα και έμαθα (χωρίς τα άναπηρα tutorials.. πάντα είναι ελλειπή και κακογραμμένα στο τέλος θα μου πείτε ότι έχετε βρει και του tutorial για το πως.... ξέρετε f.word )
Λες η όρεξη να μάθεις κ ότι είναι θέμα προσπάθειας και κόπου.
Εγώ θα σου προσθέσω και το κίνητρο που σου δίνει ο άλλος να ασχοληθείς, να σου κεντρίσει το ενδιαφέρον. Ε, έτσι που γίνεται το μάθημα σκατά κίνητρο σου δίνει. Σου πετούσε πράγματα από Γ λύκειου που οι μισοί δεν τα ήξεραν και κοιτάζαμε το χάος. Όλο το στυλ του μαθήματος ήταν για εκείνους που είχαν κάνει προγραμματισμό και ήξεραν πεντε πράγματα. Ας πούμε δεν βρέθηκε κανείς να εξηγήσει τι ηταν εκείνος ο ρημαδο-πίνακας, μέχρι να διαβάσουμε γκαρούτσο. Οι τι είναι οι μεταβλητές flag και τέτοια.
Ε όταν αυτά φεύγουν έτσι και δεν καταλαβαίνεις Χριστό, και βλέπεις ότι δεν το έχεις, δεν βλέπω κανένα λόγο και κίνητρο να ασχοληθείς παραπάνω
Γι αυτό λέω να σε μάθει προγραμματισμό, να σου πει 5 - 10 βασικα για να μπορείς να παρακολουθήσεις μετά.
Τώρα για τα φορματ και τα λοιπά, ντάξει ας μην κάνουν εργαστήριο(ας γράψουν ένα tutorial που τόσο αγαπάτε και ας το κρύψουν και στο Internet και όποιος το βρει) δεν θα έπρεπε να σου έχει ένα υπολογιστή ξεντεριασμένο να σου δείχνει, το εσωτερικό του; Επίσης δεν θα έπρεπε σε κάποιο να σε βάζει στην διαδικασία του troubleshooting (μια διαδικασία που σε βάζει σε αντίστροφη πορείας σκέψης κατα εμέ)? Δεν δουλεύει σωστά μου βγάζει αυτό τι πρόβλημα μπορεί να έχει; (δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι ανάλογο σε άλλο μάθημα μόνο στην ηλεκτρονική 1 θυμάμαι κάτι)
Εγώ νομίζω ότι πρέπει ένα μέρος του μαθήματος να αφιερωθεί στον υπολογιστή hardware και ένα άλλο στον προγραμματισμό
macJohn έγραψε:...Στα μεγάλα πανεπιστήμια που λες που το λένε και IT είδες να κάνουν μάθημα πως να κάνουν φορμάτ?
3) Κάνεις ένα τεράστιο λάθος, μπήκες στη σχολή για να ΜΑΘΕΙΣ από μόνος σου και όχι για να σε μάθουν... Σταμάτα να ρίχνεις τις ευθύνες αλλού (πόσο μάλλον όταν δεν έχεις καταλάβει ποιος είναι ο σκοπός του πανεπιστημίου σε αντίθεση με ενός ΤΕΙ ή ΟΑΕΔ με αποτέλεσμα να ζητάς παράλογα πράγματα) και πάρτες πάνω σου.
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες