Re: Μαύρα Μαντάτα, από LoVaBiLL την Πεμ Φεβ 19, 2009 7:08 pm
LoVaBiLL: Jim, εγώ δεν είχα το θάρρος να πω αυτά που είπες... Χαίρομαι για το ποστ σου.
Από την άλλη, δεν πήρα και απάντηση από εκεί που έπρεπε...
- Μάλλον θα εννοείτε εμένα, όπως ευελπιστώ, καθότι βλέπω να εκβράζονται και πάλι, ελλείψει απολύτως ουδενός περί του αντιθέτου επιχειρήματος -όπως πάντα, το έχουμε ξαναπεί άλλωστε κι αλλού, κι άλλες φορές- χοντρά, ξεδιάντροπα, καλαμπούρια, ενόσω μάλιστα διακυβεύονται ζωές. Υποθέτω εν είδει παλικαρισμού. Για να μην μπηχτούνε κλάματα. Εντάξει. Κατανοητό. Τι να κάνουμε; Πρόκειται για τρόπο ζωής. Όλων μας. Και δεν πρόκειται βεβαίως να αλλάξει εύκολα ο τρόπος ζωής κανενός μας, εκτός αν υπάρξει κάποιος έξωθεν ανώτερος λόγος. Ας μου επιτραπεί λοιπόν να αναφέρω εδώ μερικά λόγια της μητέρας, της γιαγιάς, της μητέρας μου. Από την Δυτική Μακεδονία. Αν αντιλαμβάνεσθε, δηλαδή... Να πούμε περί το 1850; Θα σας γελάσω.
- Ώσπου να σκεφτούν οι λογικοί, οι τρελοί περνάνε τον καιρό τους.
- Από τότε! Με την τότε βεβαίως έννοια του "τρελού". Πριν από τον ... Φρόιντ, κι όλα αυτά, τα ... μεταφυσικά... d;^) Υποθέτω λοιπόν με την έννοια του μποέμ [ μποέμ = <γαλλ. bohéme (= τσιγγάνος από τη Βοημία)> = (ο) άκλ. ουσ. ο αδιάφορος ή αδύναμος να φροντίσει για το αύριο: ωστόσο του άρεσε να ζει αμέριμνα τη ζωή ενός πλούσιου μποέμ (Γ. Σεφέρης) | (ειδ.) καλλιτέχνης ή λόγιος που ζει φτωχικά αλλά ξένοιαστα - Πηγή ΜΕΛ]. Οπότε κι εσείς, διαλέγετε και παίρνετε. Εμείς πάντως έχουμε πάρει, σας διαβεβαιώ, οπωσδήποτε αυτό που διαλέξαμε... d;^)
- Επί του θέματος τώρα: Ναι. Σωστά. Άργησα τέσσερις* μέρες να απαντήσω. Όμως έχω πολύ καλές δικαιολογίες για την αργοπορία, από αυτές που πραγματικά αφορούν γενικά όλους μας, εμάς τους πολύπαθους, αυτού του Τμήματος, όπως οι δικαιολογίες αυτές βρίσκονται σε άλλα threads.
LoVaBiLL: Για αυτό τι να πει κανείς; Μία φορά είπα, να μπω στον κόπο να δοκιμάσω....Κάτι ήξερα ενστικτωδώς και καθόμουν στα αυγά μου.
- Αν μου επιτρέπετε, όχι. Να μην κάτσετε. Και μάλιστα καθόλου και ποτέ να μην κάθεστε. Ούτε ενστικτωδώς, ούτε συνειδητά. Αλλά ούτε και να βιαζόμαστε. Καθότι τα θέματα της Δικαιοσύνης μάλλον αργούν. Το έμαθα κι αυτό. Και θέλετε και τη γνώμη μου; Καλά κάνουν και αργούν! Παίρνει χρόνο να μορφώσεις γνώμη. Όταν όμως την μορφώσεις, δύσκολα μετά την αλλάζεις...
LoVaBiLL: Πάω στην ιστορία με τις 3 λέξεις...Με κάνει να νιώθω πιο σημαντικός. Ούτε ειρωνεία, ούτε κοροϊδία, ούτε κρυφτό, ούτε γρίφους.
- Χμ! Κι όμως. Κάτι μου λέει πως σε λίγο ίσως θα αισθανθείτε...
* Re: Μαύρα Μαντάτα, από LoVaBiLL την Τετ Φεβ 18, 2009 12:41 am
LoVaBiLL: Επειδή δε νιώθω και πολλά με τα νομικά της χώρας.
- Οφείλετε να νοιώσετε. Ούτε εγώ ένοιωθα. Μέχρι που πριν από 5 χρόνια αναγκάστηκα και ασχολήθηκα για να διαπιστώσω τι; Πως πρόκειται για ζητήματα κατανοητά από οποιονδήποτε έχει στοιχειώδεις γνώσεις ελληνικών, ως απόφοιτος, για να μην πω του Δημοτικού, θα πω το πολύ Γυμνασίου.
- Εσάς όλους μάλιστα, τους αυριανούς Μηχανικούς, θα έπρεπε οι μεγαλύτεροι συνάδελφοι σας, με γνώσεις, είπαμε, ελληνικών του Γυμνασίου, το πολύ, όφειλαν θα έλεγα, να είχαν κάνει ό,τι περνάει από το χέρι τους για να σας συμφιλιώσουν με την κοινωνική εκείνη πραγματικότητα που απαιτεί από τους Μηχανικούς να ξέρουν τη Νομοθεσία γιατί αλλιώς είτε η κοινωνία δεν τους χρειάζεται είτε κάποιοι θα τους πιάσουν κότσο. Κοιτάξτε εδώ, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος στο οποίο αύριο θα ενταχθείτε (Αν σας ενδιαφέρει: Θα μαντρωθείτε. Και μάλιστα δια βίου. Σας ενδιαφέρει; Αν ναι, τότε να παρακαλέσω την κα ΝΓ, Δρ. Η-Μ του Τμήματος, που τα ξέρει πολύ καλύτερα από εμένα όλα αυτά- καθότι εγώ βλέπετε είμαι Δρ. Τμήματος Η-Μ ... d;^) και δεν τα ξέρω καθόλου καλά αυτά τα πράγματα d;^) - να γραφτεί στο forum και να σας τα πει, αν βέβαια ενδιαφερθείτε.) και για να σας φύγει και η τελευταία αμφιβολία, για το πραγματικό αντικείμενο των Μηχανικών, ρίξτε μια ματιά εδώ:
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΤΕΕ (ΤΠ/ΤΕΕ)
http://portal.tee.gr/portal/page/portal/TPTEE
όπου, ανάμεσα στις αναφορές για Διακηρύξεις, Συμβάσεις, Τιμολόγια και άλλα πραγματικά αντικείμενα πραγματικής επαγγελματικής απασχόλησης Μηχανικού, θα βρείτε ειδικώς και την βάση νομικών πληροφοριών ΝΟΜΟΣ, η οποία διαρκώς ενημερώνεται και την οποία το ΤΕΕ πληρώνει μόνιμα, με μια πάρα πολύ γερή, υποθέτω, συνδρομή, για να μπορούν να έχουν οι Μηχανικοί του την άμεση πληροφόρηση που χρειάζονται για να κάνουν την πραγματική δουλειά τους. Αυτή είναι η πραγματικότητα.
LoVaBiLL: Το Διοικητικό Εφετείο είναι τακτικό Διοικητικό Δικαστήριο. Λειτουργεί τόσο ως πρωτοβάθμιο όσο και ως δευτεροβάθμιο δικαστήριο, ανάλογα με το είδος της υπόθεσης. Κατά το άρθρο 1 του ν. 702/1977, στην αρμοδιότητα του Διοικητικού Εφετείου ως πρωτοβάθμιου ακυρωτικού δικαστηρίου υπάγονται οι ακυρωτικές διαφορές που ανακύπτουν από τις ακόλουθες διοικητικές πράξεις:
[...]
δ) την εφαρμογή της εκπαιδευτικής νομοθεσίας για τους μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές, υποτρόφους και μετεκπαιδευομένους,
[...]
(πηγή: wikipedia)
- Τι να σας πω τώρα; Μπράβο! Δεν το ήξερα. Δεν ήξερα αυτή τη συγκεκριμένη, εξαιρετικά χρήσιμη για όλα τα περαιτέρω, παράγραφο άρθρου του νόμου: http://tinyurl.com/bch33e . Πραγματικά: Καλή Δουλειά! Μπράβο! Ακριβώς στην καρδιά του θέματός μας!
LoVaBiLL: Εισήγηση: (η) ουσ. (Κ εισήγησις, -εως) προφορική ή γραπτή πρόταση | συμβουλή, παρακίνηση (πηγή: Τεγ Φυτ)
- Και τι να σας πω και πάλι τώρα; Ξανά Μπράβο! Φαίνεται να πιάνουν τόπο αυτά που γράφω και κάποιοι τα διαβάζουν. Πολύ ωραία! Οπότε να! Έτσι, για παράδειγμα. Από τον Google. Να κι άλλοι, σαν κι εμάς, που δεν καταλαβαίνουν, αλλά που δεν το βάζουν κάτω, σαν κι εμάς ... d;^) και "το παλεύουν", ανταλλάσσοντας γνώσεις και πληροφορίες:
http://iup.ionio.gr/modules.php?name=Web_Links&l_op=viewlink&cid=135&orderby=hitsD
LoVaBiLL: Κύριε pez, τι εννοείται "διαγραφή"; Και ποιο είναι το υποκείμενο της πρότασης "που επιχειρήθηκε εις βάρος συναδέλφων Υποψηφίων Διδακτόρων"?
- Ουπσ! Μια στιγμή! Όλα αυτά τα έχω ξαναπεί πολλές φορές. Για παράδειγμα Εδώ:
Re: Το Τέλος του Πτυχιακού Παιχνιδιού, από pez την Πεμ Νοέμ 20, 2008 7:05 pm
http://www.deece.gr/phpBB/viewtopic.php?f=170&t=907&st=0&sk=t&sd=a&start=15#p6413
- Το διαβάσατε;
- Αν είσαι Εδώ Μέσα μέχρι και Λέκτορας, προσφεύγεις στο Διοικητικό Εφετείο Κομοτηνής...
- Αλλά και εδώ:
Re: Νέο πρόγραμμα σπουδών?!, από pez την Κυρ Δεκ 07, 2008 12:03 pm
http://www.deece.gr/phpBB/viewtopic.php?f=170&t=967&p=7072#p7072
- Δεν διαβάσατε; Το είπαμε:
"κάποιος, με περισσή κακία, πήγε και ανακοίνωσε σε πρώην "συναδέλφους" του: "Σας διαγράψαμε!";
- Ποιος; Δεν ήμουν αυτόπτης/αυτήκοος μάρτυς. Μου το μεταφέρανε. Τρίτο χέρι. Ξέρω, αλλά δεν λέω. Ας το πει μόνος του. Ή πάντε βρέστε τον και ρωτήστε τον. Δεν είναι δύσκολο. Το έχει για καμάρι.
LoVaBiLL: Δεν καταλαβαίνω... :/
- Εντάξει... Αντιλαμβάνομαι ότι δεν γίνομαι αντιληπτός. Και πως θα πρέπει να πάμε και πάλι από, την ακόμα πιο μπροστά, αρχή. Αλλά σας προειδοποιώ πως η ιστορία έχει πίσω της κάπου 30 χρόνια τώρα, και τραβάει κάπως σε μάκρος. Ακόμα και στην σορτ βέρσιον της. Θα ξεκινήσω. Όμως σας προειδοποιώ πως δεν μπορώ να την τελειώσω σήμερα. Τέλος πάντων. Η Νέα Δημοκρατία λοιπόν το 1978, προσπάθησε ανεπιτυχώς να ανανεώσει το Πανεπιστημιακό Καθεστώς. Όπως το διαβάζουμε: Καθεστώς. Απέτυχε παταγωδώς. Εκείνο όμως που πρόλαβε να κάνει ήταν να καταργήσει τους Βοηθούς (κάτι που σας λένε σήμερα για "Βοηθούς Διδασκαλίας"; Καμιά σχέση. Οι Βοηθοί ήταν τότε Δημόσιοι Μόνιμοι Υπάλληλοι. Και είχαν και ορισμένη εξέλιξη μέσα στο Πανεπιστήμιο: Αν έπαιρναν Διδακτορικό γινόταν Επιμελητές. Αν οι Επιμελητές έκαναν ακόμα μία Διατριβή -Επ' Υφηγεσία- γινόταν Υφηγητές. Όλοι αυτοί όμως ήταν κάτω από μια Έδρα. Δεν υπήρχαν μέλη ΔΕΠ, δεν υπήρχαν βαθμίδες. Δεν υπήρχαν Λέκτορες, Επίκουροι, Αναπληρωτές ή Καθηγητές. Υπήρχαν Καθηγητές, σε δύο βασικές διαφορετικές παραλλαγές, αναφορικά πάντα με την νεοελληνική θεά μονιμότητα ( = αιωνιότητα, είχε γράψει κάποιος, δεν θυμάμαι ποιος): Έκτακτοι (Με 3-ετή θητεία, εντεταλμένοι, δεν θυμάμαι πια ποιοι άλλοι, υπήρχαν πάντως πολλές παραλλαγές) που δεν είχαν μονιμότητα και οι πραγματικοί Καθηγητές. Οι μόνιμοι. Αυτοί που είχαν την Έδρα. Κάθε πραγματικά ευρύ γνωστικό αντικείμενο, και μια Έδρα. π.χ. Ηλεκτρομαγνητική Θεωρία; Μια Έδρα. Κεραίες; Καμιά έδρα. Και ούτω καθεξής. Συμπέρασμα; Ή είχες Έδρα και σε λογαριάζανε πως έκανες πραγματική Επιστήμη μέσα στο Πανεπιστήμιο ή δεν είχες Έδρα και δεν έκανες καμιά απολύτως Επιστήμη μέσα στο Πανεπιστήμιο. Υπερβολή; Μάλλον. Και νεοελληνική, ως συνήθως. Αλλά αυτή ήταν η αίσθηση. Η ατμόσφαιρα. Έτσι που το διαβάζετε. Το λοιπόν, η Νέα Δημοκρατία κατάλαβε πως δεν πήγαινε άλλο αυτή η αναχρονιστική ιστορία, που ταλάνιζε σε τελευταία ανάλυση ολόκληρη τη Χώρα, και πήγε να αλλάξει την κατάσταση. Κι έγινε φυσικά -όπως πάντα- και κυριολεκτικά, το έλα να δεις Χαρίλαε. Έγινε "το σώσε". Κι έτσι το μόνο που "κατάφερε" η Νέα Δημοκρατία ήταν να ... προλάβει να καταργήσει τους μόνιμους Βοηθούς. Λες κι αυτοί φταίγανε για την κατάσταση. Και τι έκανε; Εισήγαγε την σύγχρονη έννοια της σύμβασης και τους Επιστημονικούς Συνεργάτες με 3-ετή θητεία:
[Τύψεις][6 Ιουνίου 2004], από pez την Τρι Δεκ 02, 2008 12:31 am
http://www.deece.gr/phpBB/viewtopic.php?f=170&t=956
- Αλλά φτάνει. Μέχρις εδώ για σήμερα. Η συναρπαστική d;^) συνέχεια, έπεται. Για όποιον νοιάζεται βεβαίως.
- Πέτρος Ζιμουρτόπουλος