Πτυχιακή Φεβρουαρίου 2009 - Προβλήματα

Θέματα που αφορούν το τμήμα των Η.Μ.Μ.Υ.

Πιστεύετε ότι η γραμματεία λειτούργησε ορθά σε ότι αφορά στο πρόγραμμα πτυχιακών εξετάσεων ;

Το δημοψήφισμα λήγει στις 27 Μαρ 2009, 12:02

ΝΑΙ
11
27%
ΟΧΙ
21
51%
ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΠΟΨΗ
9
22%

Σύνολο ψήφων : 41

Πτυχιακή Φεβρουαρίου 2009 - Προβλήματα

Δημοσίευσηαπό duth » 25 Φεβ 2009, 12:02

1 - Ποιο το νόημα του να μπορούμε να δώσουμε όσα μαθήματα χρωστάμε όταν η πτυχιακή εξέταση διαρκεί μόλις 6!!! εργάσιμες μέρες;;; Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλά μαθήματα να συμπίπτουν (2 και 3 μαζί την ίδια μέρα) και να μη μπορούμε να πάμε στην εξέταση.
2- Η γραμματεία θυμήθηκε να ανακοινώσει το πρόγραμμα μόλις χθες, 6 μέρες πριν την έναρξη των πτυχιακών εξετάσεων. Δεν έχουμε τη δυνατότητα να προετοιμαστούμε κατάλληλα για την εξεταστική αφού δε μπορούσαμε να ξέρουμε από πριν ποια μαθήματα συμπίπτουν και ποια όχι για να προετοιμαστούμε για όσα μπορούμε να δώσουμε. Δεν υπάρχει κανένας κανονισμός που να επιβάλλει στη γραμματεία την ανακοίνωση προγράμματος ΕΓΚΑΙΡΩΣ ? Όταν οι φοιτητές καθυστερήσουν έστω και μια μέρα να δηλώσουν μαθήματα επιλογής στα εξάμηνα, ή μαθήματα για πτυχιακές, η γραμματεία είναι αμείλικτη και μας απαγορεύει να δηλώσουμε εκπρόθεσμα το οτιδήποτε. Πληρώνονται για να μας εξυπηρετούν και όχι για να μας δυσκολεύουν. Απαιτούν από μας να είμαστε τυπικοί τη στιγμή που αυτοί δεν είναι.
3- Εξέδωσαν μια λίστα με 20 μαθήματα που δεν έχουν βάλει στο πρόγραμμα των πτυχιακών και αρκέστηκαν να γράψουν "ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΕΑΡΙΝΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΣΕ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ"(για όσα μαθήματα δηλώθηκαν από μονοψήφιο αριθμό φοιτητών). Από πότε εμείς πρέπει να κάνουμε τη δουλειά της γραμματείας και να τρέχουμε από καθηγητή σε καθηγητή να εκλιπαρούμε για ημερομηνία εξέτασης? Η γραμματεία οφείλει να βάλει στο πρόγραμμα όλα τα μαθήματα που έχουν δηλωθεί. Γιατί αν και οι καθηγητές υποχρεούνται να κατεβάσουν εξέταση, πολύ πιθανώς να μας ζητήσουν (για αυτά τα 20 μαθήματα) να μην κατέβουμε γιατί είμαστε λίγα άτομα. Τότε ποιος φοιτητής θα επιβάλει στο καθηγητή να κατεβάσει εξέταση? Είναι σχεδόν βέβαιο ότι αν τους πιέσουμε να κατεβάσουν εξέταση χωρίς να θέλουν, θα μας κόψουν.

-Αυτή τη φορά η γραμματεία το παράκανε. Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί. Είναι ώρα για εφαρμογή μέτρων. -
Μπορείτε όλοι να ψηφίσετε στο δημοψήφισμα. Η ψηφοφορία διαρκεί 30 μέρες.
duth
Newbie

Re: Πτυχιακή Φεβρουαρίου 2009 - Προβλήματα

Δημοσίευσηαπό Bombastic » 25 Φεβ 2009, 16:49

Πιστεύετε δηλαδή ότι η γραμματεία έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης? Πιστεύω πως όταν ρωτούσαμε πόσο θα διαρκέσει η πτυχιακή και απαντούσαν ότι δεν γνωρίζουν δεν έλεγαν ψέματα. Επίσης θέλω να πιστεύω ότι όταν οι υπεύθυνοι έλεγαν πως η διάρκεια της θα είναι δύο εβδομάδες ούτε εκείνοι έλεγαν εσκεμμένα ψέματα τότε. Ωστόσο δεν είμαι διατεθειμένος ούτε στο ελάχιστο να δείξω κατανόηση απέναντι στην αντιμετώπισή τους. Τι σημασία έχει για το φοιτητή αν κάποιοι είναι τυπολάτρες, και εξαιτίας τους έχει δημιουργηθεί το όλο θέμα? Ο ίδιος εκ του αποτελέσματος δεν κρίνεται? Οι "υπεύθυνοι" γιατί να κριθούν με γνώμονα τις προθέσεις τους? Δύο μέτρα και δύο σταθμά; Και το δημοψήφισμα τι νόημα έχει; Να έχουμε κάτι να ασχολούμαστε ε? Εδώ η γραμματεία συγκέντρωσε υπογραφές και αποτέλεσμα κανένα, περιμένετε να ιδρώσει το αυτί κάποιων από τις υπογραφές στο φόρουμ?
Bombastic
Jr. Member

Φοιτητής ΗΜΜΥ: Ναι

Δημοσίευσηαπό JimMichael » 25 Φεβ 2009, 20:43

Εγώ δεν πιστεύω ότι το πρόβλημα έγκειται στη γραμματεία. Απ'όσο γνωρίζω είναι απλοί υπάλληλοι που εκτελούν εντολές. Αν κάποιος δεν τους πει "ξεκινήστε τις διαδικασίες για να βγάλετε το πρόγραμμα της εξεταστικής" τότε δε θα το βγάλουν πολύ απλά. Δε θέλω να ρίξω ευθύνες σε άτομα που δεν φταίνε. Η γραμματεία, όπως το λέει και η λέξη, δεν αποφασίζει, εκτελεί μόνο. Ούτε κι αυτό με τις ημ/νίες ισχύει ακριβώς έτσι. Έχουν δεχτεί και εκπρόθεσμες δηλώσεις. Δεν είναι εκεί το θέμα. Το θέμα είναι άλλο. Ξεκινάμε ένα καινούριο εξάμηνο. Γιατί να μη βγάλουμε από τώρα το πρόγραμμα της εξεταστικής (και της πτυχιακής) να είμαστε όλοι προετοιμασμένοι. Δεν μπορώ να καταλάβω τι διαφορά μπορεί να έχει αν γίνει μια κατάληψη και μεταφέρει το πρόγραμμα αυτούσιο κατά μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Γιατί να μην πάμε να δηλώσουμε τα μαθήματα που θέλουμε στην αρχή του εξαμήνου, να βγει ένα πρόγραμμα, να το συζητήσουμε αν βολεύει και στο τέλος να βγει ένα τελικό πρόγραμμα που θα βολεύει όσο το δυνατόν περισσότερο αλλά από την αρχή του εξαμήνου. Έτσι θα μπορούμε να προγραμματίσουμε και το διάβασμά μας. Το να βγει μια βδομάδα πριν να δώσουμε δεν αφήνει κανένα σοβαρό περιθώριο διόρθωσης, θα γίνει βιαστική δουλειά και δεν βοηθάει στον προγραμματισμό του διαβάσματός μας. Πόσες φορές είχα ξεκινήσει να διαβάζω δυο μαθήματα από την αρχή ενός εξαμήνου και να τυχαίνει τελικά να κάθονται και τα δύο είτε με διαφορά μιας μέρας είτε ακόμα και την ίδια μέρα με αποτέλεσμα να απελπιστώ και να μην διαβάζω πλέον κατ'αυτόν τον τρόπο. Αφού ποτέ δε με βοήθησε...

Όσον αφορά τις τυπολατρείες που αναφέρθηκαν, εν μέρει συμφωνώ. Όταν βλέπω τους πολιτικούς μηχανικούς να δίνουν κάθε φορά 2 βδομάδες πτυχιακή εξεταστική κι εμείς να αγωνιζόμαστε να δώσουμε μια βδομάδα νιώθω άσχημα. Από την άλλη είναι λογικό αν αυτή η διαδικασία είναι τρόπον τινά παράνομη να διαφυλάσσουν τον εαυτό τους. Αυτό το καταλαβαίνω. Αλλά τουλάχιστον ας το κάνουν με κάποιον τρόπο που να μας βοηθάει κι εμάς. Ας φτιάξουμε για μια φορά τα πραγματικά προβλήματα (πρόγραμμα σπουδών, προγράμματα εξεταστικών από την αρχή του εξαμήνου, συγγράμματα κλπ) και ας αφήσουμε τον τρόπο λήψεις των βιβλίων από τους φοιτητές κατά μέρος. Το θέμα δεν είναι πώς θα πάρουμε τα βιβλία, το θέμα είναι τι βιβλία θα πάρουμε.
Άβαταρ μέλους
JimMichael
Hero Member

Φοιτητής ΗΜΜΥ: Όχι

Δημοσίευσηαπό jimmy_thomas » 25 Φεβ 2009, 21:47

JimMichael έγραψε: Γιατί να μην πάμε να δηλώσουμε τα μαθήματα που θέλουμε στην αρχή του εξαμήνου, να βγει ένα πρόγραμμα, να το συζητήσουμε αν βολεύει και στο τέλος να βγει ένα τελικό πρόγραμμα που θα βολεύει όσο το δυνατόν περισσότερο αλλά από την αρχή του εξαμήνου. Έτσι θα μπορούμε να προγραμματίσουμε και το διάβασμά μας. Το να βγει μια βδομάδα πριν να δώσουμε δεν αφήνει κανένα σοβαρό περιθώριο διόρθωσης, θα γίνει βιαστική δουλειά και δεν βοηθάει στον προγραμματισμό του διαβάσματός μας.

Πραγματικά νομίζω ότι αυτό είναι λαμπρή ιδέα και πιστεύω ότι πρέπει να επικεντρώσουμε τις προσπάθειες μας προς αυτή την κατεύθυνση ώστε να υλοποιήσουμε αυτήν την πρόταση. Είναι πολύ σημαντικό νομίζω για τον καθένα, να μπορεί να προγραμματίσει το διάβασμα του με βάση μια στάνταρ ημερομηνία διεξεγωγής του κάθε μαθήματος. Συνεπώς δεν ξέρω κατα πόσο αυτο μπορεί να θεωρηθεί offtopic, αλλά εάν υπάρχουν προτάσεις για το πως θα μπορούσε να λειτουργήσει συλλογικά η όλη διαδικασία, καλό θα ήταν να ακουστούν.
Άβαταρ μέλους
jimmy_thomas
Full Member

Δημοσίευσηαπό papadrikos » 26 Φεβ 2009, 15:34

για το προγραμμα και για τις πτυχιακες εχουν ακουστει παρα πολλα. η αληθεια ειναι οτι οσοι εχουν ασχοληθει με την οργανωση τους εχουν κανει οτι περνουσε απο το χερι τους για την ομαλοτερη διεκπερεωση τους και αυτο ειμαι σε θεση να το γνωριζω. υπηρχε καθε προθεση για να γινει το καλυτερο δυνατο για ολους αλλα μερικες φορες τα πραγματα δεν ειναι τοσο απλα οσο φαινονται. ο προεδρος αλλα και οι φοιτητες ειχαν τη διαθεση να δοσουν στην πτυχιακη τη μεγαλυτερη δυνατη διαρκεια οπως και να αφησουν τους ενδιαφερομενους φοιτητες να διαμορφωσουν το προγραμμα τους. δυστυχως ομως καποιοι βρηκαν πατηματα στο νεο νομο και προσπαθουν να περιορισουν την προσπαθεια αυτη. η γραμματεια εκανε με τη σειρα της οτι ηταν δυνατο για να αφομιωσει στο τελικο προγραμμα τις προτασεις των φοιτητων αλλα πρεπει να γνωριζετε οτι μαζι με τις προτασεις των φοιτητων εφτασαν στη γραμματεια και 10-12 e maiI απο καθηγητες με δικους τους περιορισμους που λειτουργησε ανασταλτικα.

υπαρχουν αρκετα ατομα τα οποια φαγανε πολλες ωρες απο το χρονο τους πανω απο τα προγραμματα και αναλωθηκαν στο να δουν πως θα γινει να παρουμε τα μεγιστα χωρις να ειμαστε παρατυποι (γιατι επαναλαμβανω πως ειναι θεμα του νεου νομου). τελικα η πτυχιακη αντι να τελειωσει στις 13 μαρτιου οπως ειχε ειπωθει στο τμημα ''τελειωνει'' τυπικα στις 10. δηλαδη στα χαρτια μειωθηκε κατα τρεις μερες (σημειωτεο οτι οι μερες τις πτυχιακης μετρανε σαν μερες διαβασματος και οχι σαν εργασιμες ή μη..) ενω ουσιαστικα τα μισα μαθηματα μπορουν να μπουν σε συνενοηση με τον διδασκον και μετα το περας της 10ης μαρτιου γιαυτο το λογο η καταθεση βαθμολογιων για τα μαθηματα του χειμερινου εξαμηνου ειναι εως τις 13 μαρτιου ενω για του εαρινου εως τις 27... για να εχει ο διδασκον περιθωριο να βαλει και αργοτερα εξεταση. αρα η "πτυχιακή" περιοδος είναι πολυ μεγαλυτερη απο μια εβδομαδα, με την προϋποθεση και της καλης θελησης του διδασκοντα...

καλο θα ειναι να μην πετροβολουμε οσους ασχοληθηκαν με το προγραμμα γιατι οι περισσοτεροι απο αυτους δεν ειχαν την υποχρεωση να το κανουν και κανενας απο αυτους δεν ηταν υποχρεωμενος να το κανει να μας βολευει. αν τα ριξουμε ολα πανω τους θα τα βροντηξουν και αυτοι και δε νομιζω οτι το αποτελεσμα θα ειναι πιο ευχαριστο. εκτος και αν καποιος θεωρει οτι μπορει να κανει καλυτερη δουλεια οποτε κακως δεν ασχοληθηκε.. και θα εχει τη δυνατοτητα να ασχοληθει στο επομενο εξαμηνο αν ειναι διατεθιμενος και αυτος να χασει καποιες ωρες απο τη ζωη του.

JimMichael έγραψε: Ξεκινάμε ένα καινούριο εξάμηνο. Γιατί να μη βγάλουμε από τώρα το πρόγραμμα της εξεταστικής (και της πτυχιακής) να είμαστε όλοι προετοιμασμένοι. Δεν μπορώ να καταάβω τι διαφορά μπορεί να έχει αν γίνει μια κατάληψη και μεταφέρει το πρόγραμμα αυτούσιο κατά μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Γιατί να μην πάμε να δηλώσουμε τα μαθήματα που θέλουμε στην αρχή του εξαμήνου, να βγει ένα πρόγραμμα, να το συζητήσουμε αν βολεύει και στο τέλος να βγει ένα τελικό πρόγραμμα που θα βολεύει όσο το δυνατόν περισσότερο αλλά από την αρχή του εξαμήνου.

η προταση αυτη εχει συζητηθει και εχει συμφωνησει και η ιδια η γραμματεια.. μονο που υπαρχει ενα μεγαλο προβλημα.. οι καθηγητες εχουν υποχρεωσεις σε δεσμευτικες ημερομηνιες (εκλεκτορικα, σεμιναρια, συνεδρια...) που σημαινει οτι δε γινεται το προγραμμα να μεταφερεται αυτουσιο.. (εκεινα τα 10-12 e maiI που προανεφερα..) οποτε ή θα πρεπει να γινεται η εξεταση και απουσια καποιων διδασκοντων, με οτι συνεπαγεται αυτο, αν το δεχτουν και τα μελη δεπ ή να φτιαξουν ενα προγραμμα απο την αρχη του εξαμηνου με την προϋποθεση οτι δε θα μεταφερθει..

μια αλλη προταση η οποια υπαρχει ειναι να γινει ολη η εξεταστικη (η εννοιαια) 4 ή 5 εβδομαδες (αναλογα με το τι χωραει στο προγραμμα.. λογω καταληψεων κλπ) και εκει μεσα να απλωσουν ολα τα μαθηματα του κανονικου εξαμηνου και εμβολιμα να μπουν και τα μαθηματα της πτυχιακης εξετασης. η προταση αυτη βρισκεται ακομα σε προημο σταδιο.
papadrikos
Full Member

Δημοσίευσηαπό JimMichael » 26 Φεβ 2009, 19:35

Εντάξει το κατανοώ ότι μπορεί να υπάρχουν και άλλες υποχρεώσεις. Σαφώς. Σεμινάρια, συνέδρια, παρουσιάσεις, βεβαίως. Μόνο που έχουμε ξεχάσει μια ιεραρχία ή τουλάχιστον αυτή υπάρχει στο δικό μου μυαλό. Τι εννοώ.. Για χάρη των σεμιναρίων και όλων αυτών εγώ θα πρέπει να περιμένω μέχρι μια βδομάδα πριν την εξεταστική για να πάρω το πρόγραμμά της; Και να χάνω τις ώρες διαβάσματος; Άμα είναι να έρχομαι σε δεύτερη μοίρα έναντι ενός οποιουδήποτε σεμιναρίου - συνεδρίου ή ό,τι άλλο παρόμοιο τέλος πάντων, ας το ξέρω από την αρχή για να μη ζητάω τέτοια παράλογα πράγματα. Επειδή από τους καθηγητές όπως είναι το σύστημα περιμένουμε έρευνες, μεταπτυχιακά, συνέδρια με παρουσιάσεις, διδακτορικά, επιμέλειες, διδασκαλίες, οργάνωση εργαστηρίων και όλα αυτά θα πρέπει τελικά ο αντικειμενικός σκοπός ύπαρξης καθηγητών που είναι η διδασκαλία των φοιτητών και η εξέτασή τους να έρχεται σε δεύτερη μοίρα; Επειδή δεν προλαβαίνουν; Ε να μην προλάβουν, ας αποφασίσει ο καθένας τι είναι να κάνει. Αυτό εγώ πάλι θα το πληρώσω το τίμημα; Κανένας να πληρώνει εμένα για να πληρώνω τιμήματα θα βρεθεί; Τι θα γίνει;
Φίλοι και χρήμα, νερό και λάδι.
Άβαταρ μέλους
JimMichael
Hero Member

Δημοσίευσηαπό Vagoulas » 26 Φεβ 2009, 19:51

JimMichael έγραψε:Εντάξει το κατανοώ ότι μπορεί να υπάρχουν και άλλες υποχρεώσεις. Σαφώς. Σεμινάρια, συνέδρια, παρουσιάσεις, βεβαίως. Μόνο που έχουμε ξεχάσει μια ιεραρχία ή τουλάχιστον αυτή υπάρχει στο δικό μου μυαλό. Τι εννοώ.. Για χάρη των σεμιναρίων και όλων αυτών εγώ θα πρέπει να περιμένω μέχρι μια βδομάδα πριν την εξεταστική για να πάρω το πρόγραμμά της; Και να χάνω τις ώρες διαβάσματος; Άμα είναι να έρχομαι σε δεύτερη μοίρα έναντι ενός οποιουδήποτε σεμιναρίου - συνεδρίου ή ό,τι άλλο παρόμοιο τέλος πάντων, ας το ξέρω από την αρχή για να μη ζητάω τέτοια παράλογα πράγματα. Επειδή από τους καθηγητές όπως είναι το σύστημα περιμένουμε έρευνες, μεταπτυχιακά, συνέδρια με παρουσιάσεις, διδακτορικά, επιμέλειες, διδασκαλίες, οργάνωση εργαστηρίων και όλα αυτά θα πρέπει τελικά ο αντικειμενικός σκοπός ύπαρξης καθηγητών που είναι η διδασκαλία των φοιτητών και η εξέτασή τους να έρχεται σε δεύτερη μοίρα; Επειδή δεν προλαβαίνουν; Ε να μην προλάβουν, ας αποφασίσει ο καθένας τι είναι να κάνει. Αυτό εγώ πάλι θα το πληρώσω το τίμημα; Κανένας να πληρώνει εμένα για να πληρώνω τιμήματα θα βρεθεί; Τι θα γίνει;

JimMichael μάλλον ξέχασες την θέση σου ως φοιτητής και θέλησες να επαναστατήσεις ή έτσι μου φαίνεται? Σου επισυνάπτω μια εικόνα για να σε επαναφέρω στην τάξη...

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Vagoulas
Sr. Member

Δημοσίευσηαπό ckoukou » 26 Φεβ 2009, 21:35

Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι οι φοιτητές που βοήθησαν στη σύνταξη του προγράμματος της "πτυχιακής" παρέδωσαν την πρότασή τους στη Γραμματεία το πρωϊ της 20ης Φεβρουαρίου (Παρασκευή). Στη συνέχεια έπρεπε να γίνουν οι απαραίτητες "διαβουλεύσεις" δηλαδή ανακοίνωση στους διδάσκοντες, τυχόν αλλαγές κλπ,για να καταλλήξουμε στο τελικό πρόγραμμα. Πολλά από αυτά έγιναν μέσα στο Σαββατοκύριακο. Αναλογιστείτε λοιπόν αν πρέπει να συμμεριστείτε την αρνητική άποψη που εκφράζεται από τον duth.

Και κάτι περισσότερο σημαντικό, ώστε να μη συμμετέχετε σε αυτό "δημοψήφισμα": Έχω βάσιμες υποψίες ότι το οργάνωσε "ή αυτός, ή η γυναίκα του". Ο νοών νοείτω.
ckoukou

Δημοσίευσηαπό JimMichael » 26 Φεβ 2009, 21:52

Αυτές είναι υποψίες, δεν μπορώ να τις συμμεριστώ προσωπικά. Όσο όμως για αυτα που έγραψα, δεν είπατε κάτι. Εσείς συμφωνείτε με την πρόταση που έκανα για την εξαρχής δημιουργία του προγράμματος εξεταστικής; Βρίσκετε κάτι θετικό; Κάτι αρνητικό;
Άβαταρ μέλους
JimMichael
Hero Member

Δημοσίευσηαπό ckoukou » 26 Φεβ 2009, 22:17

Συμφωνώ. Έχει υιοθετηθεί και από το Τμήμα. Σημειώνω πάντως ότι η συμμετοχή των ΔΕΠ σε εκλεκτορικά, είναι από τις θεμελειώδεις υποχρεώσεις τους, σύμφωνα με το Νόμο.

JimMichael έγραψε:Αυτές είναι υποψίες, δεν μπορώ να τις συμμεριστώ προσωπικά. Όσο όμως για αυτα που έγραψα, δεν είπατε κάτι. Εσείς συμφωνείτε με την πρόταση που έκανα για την εξαρχής δημιουργία του προγράμματος εξεταστικής; Βρίσκετε κάτι θετικό; Κάτι αρνητικό;
ckoukou

Δημοσίευσηαπό jimmy_thomas » 27 Φεβ 2009, 00:07

JimMichael έγραψε:Εντάξει το κατανοώ ότι μπορεί να υπάρχουν και άλλες υποχρεώσεις. Σαφώς. Σεμινάρια, συνέδρια, παρουσιάσεις, βεβαίως. Μόνο που έχουμε ξεχάσει μια ιεραρχία ή τουλάχιστον αυτή υπάρχει στο δικό μου μυαλό. Τι εννοώ.. Για χάρη των σεμιναρίων και όλων αυτών εγώ θα πρέπει να περιμένω μέχρι μια βδομάδα πριν την εξεταστική για να πάρω το πρόγραμμά της; Και να χάνω τις ώρες διαβάσματος; Άμα είναι να έρχομαι σε δεύτερη μοίρα έναντι ενός οποιουδήποτε σεμιναρίου - συνεδρίου ή ό,τι άλλο παρόμοιο τέλος πάντων, ας το ξέρω από την αρχή για να μη ζητάω τέτοια παράλογα πράγματα. Επειδή από τους καθηγητές όπως είναι το σύστημα περιμένουμε έρευνες, μεταπτυχιακά, συνέδρια με παρουσιάσεις, διδακτορικά, επιμέλειες, διδασκαλίες, οργάνωση εργαστηρίων και όλα αυτά θα πρέπει τελικά ο αντικειμενικός σκοπός ύπαρξης καθηγητών που είναι η διδασκαλία των φοιτητών και η εξέτασή τους να έρχεται σε δεύτερη μοίρα; Επειδή δεν προλαβαίνουν; Ε να μην προλάβουν, ας αποφασίσει ο καθένας τι είναι να κάνει. Αυτό εγώ πάλι θα το πληρώσω το τίμημα; Κανένας να πληρώνει εμένα για να πληρώνω τιμήματα θα βρεθεί; Τι θα γίνει;

Συμφωνώ σχεδόν σε όλα εκτός απο αυτό:"Και να χάνω τις ώρες διαβάσματος;". Οι ώρες διαβάσματος δεν είναι ποτέ χαμένες ώρες. Εάν θέλεις να περάσεις κάποιο μάθημα, μπορείς να κάτσεις και να το καλύψεις επαρκώς ανεξάρτητα απο το αν το πρόγραμμα μεταφερθεί μια βδομάδα μπροστά η πίσω. Σίγουρα όμως σεμινάρια, συνέδρια και όλα τα συναφή δεν πρέπει να μπαίνουν σε πρώτη μοίρα. Πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβουμε ότι όλοι μέσα σε αυτό το τμήμα οφείλουν να δουλεύουν για μας (φοιτητές) και εμείς από την πλευρά μας πρέπει να κάνουμε το ένα και μοναδικό πράγμα το οποίο είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε, δηλαδή να διαβάζουμε και να περνάμε τα μαθήματα μας. (Για να μη παρεξηγηθει η δήλωση, εννοείται σε συνδυασμό με όλα τα υπόλοιπα τα οποία η φοιτητικη ζωη μπορεί να προσφέρει.)

ΥΓ: Α, και μιας και το θυμήθηκα. Η γραμματεία αποτελεί όργανο εκτελεστικό. Δηλαδή είναι υποχρεωμένη για παράδειγμα να προβλέψει πόσες αιθουσες ειναι απαραιτητες για την εξεταση καποιου μαθηματος,να αναφέρει την ωρα και την ημερομηνια που θα γίνει η εξεταση του μαθηματος ΑΛΛΑ αν παρει εντολη να βγαλει προγραμμα πτυχιακής εξέτασης για μια εβδομαδα θα βγάλει προγραμμα για μια βδομάδα. Συνεπώς δε νομίζω ότι εκεί πρέπει να αναζητηθούν οι ευθύνες. Εκτός αν κάποιοι βλέπουν στο πρόσωπο της γραμματείας το σύνολο των διοικητικών ευθυνών.
Άβαταρ μέλους
jimmy_thomas
Full Member

Δημοσίευσηαπό JimMichael » 27 Φεβ 2009, 01:20

Εντάξει δε θα διαφωνήσω σε αυτό που λες. Απλά παραέχω δει ρομαντικά τα πράγματα στη ζωή μου και θέλω λίγο να το ξεκόψω αυτό. Και το διάβασμα αν πάει χαμένο ή όχι ανήκει στις ρομαντικές εκφράσεις ή αν το θες καλύτερα, στις εκφράσεις που εύκολα λέμε αλλά σπανίως κάνουμε.
Άβαταρ μέλους
JimMichael
Hero Member

Δημοσίευσηαπό jimmy_thomas » 27 Φεβ 2009, 04:16

Παραθέτω (εδώ) τον Πρότυπο Γενικό Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας των Α.Ε.Ι. όπως δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Τεύχος Β 220/03-11-2008 έτσι ώστε ο κάθε φοιτητής να μπορεί να ανατρέξει. Σημειώνεται ότι δεν είναι ο πρότυπος εσωτερικός κανονισμός του Πανεπιστημίου μας αυτός.

ΥΓ: Παρακαλώ τους mods εάν ήδη υπάρχει κάπου και δεν το πρόσεξα να διαγράψουν το post η να το μετακινήσουν εάν θεωρείται offtopic (είναι κάπως η αλήθεια είναι)
Άβαταρ μέλους
jimmy_thomas
Full Member

Δημοσίευσηαπό papadrikos » 27 Φεβ 2009, 21:30

κατι που σκεφτηκα αλλα δεν ξερω αν ειναι εφαρμοσιμο και βολικο ειναι να βαζουμε την εξεταση των μαθηματων τις μερες οπου ηταν και οι παραδοσεις του μαθηματος κατα τη διαρκεια του εξαμηνου.. μερες που εκ των πραγματων οι καθηγητες ειναι στο πανεπιστημιο γιατι θα ειχαν μαθημα.. οποτε ειναι υποχρεωμενοι να ερθουν και λογικα τους βολευουν κιολας.. αλλα δεν ξερω αν ετσι καποια μαθηματα που δε θα επρεπε πεσουν μαζι..
papadrikos
Full Member

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 5 επισκέπτες