Από μικρός με κούραζε, με ενοχλούσε και ώρες ώρες με εξώργιζε απίστευτα αυτή η προσπάθεια ορισμένων να δείχνουν ότι ο Νόμος καθορίζει όλες τις κινήσεις τους ,ότι υπακούουνε πάντα όλους τους νόμους και ότι ο Νόμος είναι υπεράνω όλων μας κτλ κτλ κτλ.
Ωραία εγω θα ήθελα να σας ρωτήσω κ.Ζιμουρτόπουλε δεν έχετε παραβεί κανέναν νόμο ποτέ? Ίσως φανεί εριστική η ερώτηση μου αλλά όταν κάποιος ζητάει από τους άλλους να είναι τελείως νομοταγείς (που για μένα δεν έχει νόημα αυτό να ζητάς να είναι οι άλλοι ΤΕΛΕΙΩΣ νομοταγείς) πρέπει να είναι και αυτός νομοταγής μέχρι τέλους και πρέπει να υποδεικνύει σε ΟΛΟΥΣ ανεξεραίτως τον νόμο. Λοιπόν όταν έρχεστε με την γυναίκα σας με το αυτοκίνητο και για να σας αφήσει έξω από την πόρτα του κτηρίου και οδηγεί πάνω στο pez-οδρόμιο δεν είναι παράνομο? Γιατί τότε δεν κάνετε μύνηση? Επίσης τον δρόμο τον διασχίζετε πάντα από διαβάσεις πεζών? Γιατί και αυτό είναι παράνομο (θυμάστε είχει γίνει θέμα στα ΜΜΕ πριν από κάποια χρόνια). Γιατί αν το κάνετε αυτό σύμφωνα με τις αρχές σας πρέπει να πάτε να αυτοκαταγγελθείτε στην αστυνομία.
Και αν θέλετε μπορώ να κάτσω να βρω και άλλους τρελούς και παρανοϊκούς νόμους (γιατί και εγώ τρέλα έχω) και να σας υποδείξω ότι παρανομείτε. Αυτό που θέλω να πω με αυτό το post είναι ότι δεν μπορούμε να είμαστε τυπικοί μέχρι αηδίας στους νόμους γιατί έτσι δεν προχωράμε ΑΛΛΑ αν κάποιος θέλει να υποδεικνύει στους άλλους ότι πρέπει να είναι "χαζονομοταγείς" δεν πρέπει να κάνει την παραμικρή παρανομία ούτε να έχει την παραμικρή παραβατική συμπεριφορά.
Είναι εξοργιστικό κάποιοι να προσπαθούν να περιορίσουν δικαιώματα και κατακτήσεις φοιτητών όπως έιναι οι πτυχιακές εξετάσεις για δικούς τους λόγους βάζοντας κολήματα με τον νόμο.
ΥΓ Συγγνώμη για την επανάληψη κάποιων λέξεων και τους πολλούς αναφορικούς προσδιορισμούς που ίσως κάνουν το κείμενο να μιάζει να το έχει γράψει παιδί δημοτικού αλλά έπρεπε να είμαι απόλυτα σαφείς όπως το θέλει ο συνάδελφος pez