papadrikos έγραψε:το καταστατικο ορίζει ότι διαγραφονται όσοι δεν κινουνται στο πνεύμα του παρον καταστατικού... σου φαινεται να φτιαχτηκε έτσι για να αλλαζει;; όπως επίσης αν θέλανε αυτοί που το φτιάξανε να κανουν απλώς το μεγάλο βήμα και όχι να επιβάλλουν τις απόψεις τους θα φτιάχνανε ενα ουδέτερο καταστατικο θα καλουσαν εγγραφες και μετα καταστατικη συνέλευση.
papadrikos έγραψε:το καταστατικο ορίζει ότι διαγραφονται όσοι δεν κινουνται στο πνεύμα του παρον καταστατικού... σου φαινεται να φτιαχτηκε έτσι για να αλλαζει;; όπως επίσης αν θέλανε αυτοί που το φτιάξανε να κανουν απλώς το μεγάλο βήμα και όχι να επιβάλλουν τις απόψεις τους θα φτιάχνανε ενα ουδέτερο καταστατικο θα καλουσαν εγγραφες και μετα καταστατικη συνέλευση.
LoVaBiLL έγραψε:papadrikos έγραψε:το καταστατικο ορίζει ότι διαγραφονται όσοι δεν κινουνται στο πνεύμα του παρον καταστατικού... σου φαινεται να φτιαχτηκε έτσι για να αλλαζει;; όπως επίσης αν θέλανε αυτοί που το φτιάξανε να κανουν απλώς το μεγάλο βήμα και όχι να επιβάλλουν τις απόψεις τους θα φτιάχνανε ενα ουδέτερο καταστατικο θα καλουσαν εγγραφες και μετα καταστατικη συνέλευση.
Στάνταρ ρε papadriko;... Δε νομίζω να ισχύει κάτι τέτοιο. Δηλαδή, δεν μπορούν να γίνουν τροποποιήσεις στο μέλλον;
...
Γίνεται, μια φορά να επικεντρωθούμε στο θέμα μας;...Ας πει κάποιος υπεύθυνος αν γίνεται να αλλάξει το καταστατικό σε περίπτωση που η πλειοψηφία θέλει τις παρατάξεις μέσα. Επίσης γουστάρω την απόσχιση (το πα αυτό αλλά θα το ξαναπώ).
papadrikos έγραψε:..επίσης παρατήρησα ότι παρόλο που δεν αναγράφεται έτσι στο καταστατικό (και αναρωτιέμαι γιατι..) η επωνομασία του συλλογου ειναι Σύλλογος Φοιτητών Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ Υπολογιστών Πολυτεχνικής σχολής Δ.Π.Θ. Πρωτίστως τέτοιο τμήμα δεν υπάρχει και αναρωτιέμαι γιατί καποιοι που το έψαξαν τόσο καλα έκαναν τόσο σημαντικο λάθος που ουσιαστηκα τους δίνει μηδενική δύναμη... και το αποσιωποιουν...
papadrikos έγραψε:..για να μην παρεξηγουμε, και με καθε καλη διαθεση να επισημανω οτι στην ανακοινωση του πρωτοδικείου για την ίδρυση του σωματείου (όπου αναφέρονται και τα 7 μέλη του διοικητικού συμβουλίου) η επωνομασία ειναι Σ.Φ.Τ.Η.Μ.Μ.Η.Υ.Π.Σ.Δ.Π.Θ. δεν τα βγάζω από το μυαλό μου. δυστυχώς ούτε η ανακοίνωση που εφτιαξε ο pez ούτε το καταστατικο είναι προτότυπα εγγραφα. γιαυτό και είναι και ανυπόγραφα οπότε δε μπορεί να εχουν μεγαλύτερη ισχύ από τα εγγραφα που έχω εγω.
papadrikos έγραψε:Άρθρο 4° Βασικές Αρχές
3. Η διεκδίκηση των αιτημάτων του Συλλόγου επαφίεται αυστηρά στα νόμιμα εκλεγμένα όργανα, η δε διαφύλαξη διαδικασιών διαφάνειας και συμμετοχής στις διεργασίες εξ' ολοκλήρου στα τελευταία. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να λειτουργούν ως εγγυητές οποιωνδήποτε διαδικασιών του Συλλόγου φοιτητικές παρατάξεις, σχήματα και λοιπές τέτοιου είδους οργανώσεις, καθώς και φοιτητές οι οποίοι προερχόμενοι από το χώρο τους δρουν εθελοντικά ως δούρειοι ίπποι άλωσης και αλλοτρίωσης της δημοκρατικής διαδικασίας από αυτές.
4. Οι εκδηλώσεις του Συλλόγου δεν παίρνουν κομματικό χαρακτήρα και δεν επιτρέπεται η οργανική διασύνδεση ή οικονομική ενίσχυση από τα κόμματα.[/color]
παρόμοιες αναφορες θα βρεις και στο αρθρο 2 που είναι οι σκοποί αλλα και στο αρθρο 3 που είναι η επιτευξη των σκοπών...
αρθρο 11
Ομοίως καθορίζεται η διαδικασία ανάδειξής τους, η οποία οφείλει να συμβαδίζει με το πνεύμα του παρόντος Καταστατικού. Η συμμετοχή του Συλλογου στις οργανώσεις αυτές είναι υποχρεωτική, εφ'όσον:
δ) η λειτουργία τους διέπεται από τις ίδιες βασικές αρχές με αυτές του Συλλόγου όπως αναφέρονται στο παρόν Καταστατικό, ιδιαιτέρως όσων αφορά 1ον) τη μη εξυπηρέτηση μικροπολιτικών/κομματικών σκοπιμοτήτων, 2ον) τη μη συνύπαρξη με συλλόγους φοιτητών στους οποίους φέρουν την εξουσία φοιτητικές παρατάξεις ή σχήματα, και 3ον) τη μη εξάρτηση από πολιτικά κόμματα ή άλλες συναφείς οργανώσεις. Αν διαπιστωθεί παραβίαση των παραπάνω κριτηρίων, ο Σύλλογος δύναται με απόφαση που λαμβάνεται με απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων μελών σε συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης που έχει συγκληθεί γι'αυτό το σκοπό, να αποχωρήσει από τις οργανώσεις.
Το νταβατζιλικι δε μου αρέσει.
papadrikos έγραψε:και όσο για τα εγγραφα που λες... ήτανε κρυφά; δεν υπήρχανε στο πρωτοδικείο; έχεις και τιποτα άλλο να κρυψεις πέρα από το ΗΜΜΗΥ; εγω τα βρήκα εκει που τα σπείρατε...
papadrikos έγραψε:το δικαιωμα του καθενος να συνασπίζεται σε παρατάξεις μέσα στο σύλλογο του για να διεκδικει για τα δικαιωματα της κοινωνικής του τάξης δεν είναι αστείο v-g-s. ναι οι παρατάξεις και οι ιδεες τους και η πολιτική που αντιπροσωπεύει η καθε μία είναι πολύ βασικά και οι συσχετισμοί δυναμεων δείχνουν και την πολιτική συνείδηση της βάσης. φίλε μου ψηφοσελτιο 15μελούς είχαμε στο γυμνασιο και το λύκειο που ημασταν επι το πλείστον απολίτικοι. εσυ θες να βγάλεις την πολιτική από το πανεπιστημιο, να μη γνωρίζει για ποιο λόγο βρισκεται στα σκατα που βρίσκεται. το βασικότερο στο συνδικαλισμό είναι η συνειδητοποιηση της βάσης και ειναι αυτο που εσυ θες να αφήσεις έξω από την πόρτα.
και όσο για τα εγγραφα που λες... ήτανε κρυφά; δεν υπήρχανε στο πρωτοδικείο; έχεις και τιποτα άλλο να κρυψεις πέρα από το ΗΜΜΗΥ; εγω τα βρήκα εκει που τα σπείρατε...
θα μου απαντήσεις τωρα και συ για την νομιμη διαδικασια να αλλαξει το καταστατικό του σωματείου;
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες