Αντιμετωπίστε τις Εδώ Μέσα 99% τηλεπικοινωνιακές ελλείψεις

Θέματα που αφορούν το τμήμα των Η.Μ.Μ.Υ.

Αντιμετωπίστε τις Εδώ Μέσα 99% τηλεπικοινωνιακές ελλείψεις

Δημοσίευσηαπό pez » 30 Νοέμ 2009, 19:04

- To: ComNet Group, SoftLab, Μέλη ΗΜΜΥ, ΔΕΠ ΗΜΜΥ, Virtual Antennas, /F/L/O/S/S/, FLAK - Cc: ΤΗΛΕΘΡΑ
- Monday, November 30, 2009 6:47 PM - 99% οι Εδώ Μέσα τηλεπικοινωνιακές ελλείψεις - From: Petros Zimourtopoulos
-
- 2011 : Το 99% των Διπλωματούχων Μηχανικών που θα βγείτε από Εδώ Μέσα στην αγορά εργασίας, θα ανακαλύψετε εμβρόντητοι πως "τηλεπικοινωνίες" δεν είναι καθόλου αυτή η ηλεκτρονική διαμόρφωση...
-
= Και τι να κάνουμε;
-
- Ό,τι μπορείτε! Από μόνοι σας! Διδαχθείτε Εφαρμοσμένες Τηλεπικοινωνίες! Δωρεάν!
-
= Από ποιους;
-
- Από Διπλωματούχους Μηχανικούς ΗΜΜΥ, από ΜΔΕ Μηχανικούς ΗΜΜΥ και από Διδάκτορες Μηχανικούς ΗΜΜΥ, από Μέλη του τμήματος ΗΜΜΥ και από μέλη ΔΕΠ του τμήματος ΗΜΜΥ, από Διπλωματούχους Ραδιοερασιτέχνες με ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ, τεράστια, μακροχρόνια, θεωρητική και ΠΡΑΚΤΙΚΗ εμπειρία!
-
= Και τι θα μάθουμε;
-
- Πολλά! Όπως, για παράδειγμα:
-
- Τι πάει να πει "Κατασκευές"
- Τι πάει να πει "Αναμεταδότης"
- Ποιες είναι οι συχνότητες Ρ/Ε Αναμεταδοτών VHF/UHF
- Ποιο είναι το Δίκτυο Ρ/Ε Αναμεταδοτών VHF/UHF στην Ελλάδα
- Τι πάει να πει "EchoLink Ασυρμάτων - Internet"
- κ.λπ.-κ.λπ.-κ.λπ.
-
= Πώς;
-
- Συμμετέχοντας στις δραστηριότητες της Τηλεπικοινωνιακής Ένωσης Θράκης!
-
- Σας περιμένουμε!
-
- Τα Μέλη
-
pez

Re: Αντιμετωπίστε τις Εδώ Μέσα 99% τηλεπικοινωνιακές ελλείψεις

Δημοσίευσηαπό macJohn » 30 Νοέμ 2009, 20:56

Αυτή η τηλεπικοινωνιακή ένωση θράκης έχει να κάνει με το telethrace??
Άβαταρ μέλους
macJohn
Hero Member

Φοιτητής ΗΜΜΥ: Ναι

Κόψε φάτσα, Βγάλε συμπέρασμα.

Δημοσίευσηαπό ckoukou » 01 Δεκ 2009, 06:37

macJohn έγραψε:Αυτή η τηλεπικοινωνιακή ένωση θράκης έχει να κάνει με το telethrace??

Τι ρωτάς τώρα και εσύ. Δες το φωτογραφικό αρχείο, για να καταλάβεις (πόσο μεγάλη μπορεί να είναι μιά αντέννα), βοήθειά μας.
ckoukou

Δημοσίευσηαπό pez » 06 Δεκ 2009, 01:09

- Εικόνα
- Οι Κεραίες των Ρ/Ε Σταθμών Ασυρμάτου SV7DMK - Ξάνθη - 16 Νοεμβρίου 2009 -
pez

Πριν εκκινήσης εδοκίμασες την πέδην;

Δημοσίευσηαπό ckoukou » 06 Δεκ 2009, 10:46

Πριν εκκινήσης εδοκίμασες την πέδην;

Από Πινακίδα του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου, η οποία (προτροπή) μπορεί να αποτελεί χρήσιμη συμβουλή και στη δική μας ... περίπτωση.
Τελευταία επεξεργασία από megatron και 06 Δεκ 2009, 17:11, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Αιτία: Επεξεργασία τίτλου & δημοσίευσης - Μετατροπή κεφαλαίων σε πεζά
ckoukou

Δημοσίευσηαπό pez » 08 Δεκ 2009, 20:35

- [a] Αντιμετωπίστε τις Εδώ Μέσα 99% τηλεπικοινωνιακές ελλείψεις - Tuesday, December 08, 2009 8:25 PM - To: Μέλη ΗΜΜΥ - Cc: Virtual Antennas - From: Virtual Antennas

- Όλες οι Πρακτικές κεραίες της φωτογραφίας σχεδιάζονται και μελετώνται με τις γνώσεις και τα ελεύθερα προγράμματα που διδάσκονται στα πλαίσια των μαθημάτων Κεραιών, όπως επιβεβαιώνεται από τις πρωτότυπες πρακτικές διπλωματικές εργασίες των Φοιτητών-Μελών της Ερευνητικής Ομάδας Κεραιών.

- Πέτρος Ζιμουρτόπουλος

- Παραπομπές : Είμαι Μηχανικός, Είσαι Μηχανικός, Είναι Μηχανικός - Fw - * Ελάτε στην Τηλεπικοινωνιακή Ένωση Θράκης ! * Από το 1995 * - Κεραίες - Μαυροπίνακες - Σχεδιασμός Κεραιών - Πρότυπο Νόμιμης Διπλωματικής Εργασίας - Απόρριψη Διπλωματικών Εργασιών Τομέα ΤΔ 2009-2010
-
pez

SV7DMK - Beograd - YU

Δημοσίευσηαπό ckoukou » 08 Δεκ 2009, 22:30

Καλά, είσαι σοβαρός; Σε εμένα μιλάς για κεραίες, που τις έχω "Κορώνα στο κεφάλι μου"; Για δες τη φωτογραφία μου στο άβαταρ ...Σε επαγγελματία (καφετζή) μιλάς. Όχι σε (ραδιο)ερασιτέχνη.

Και μιά και "μιλήσαμε" και σήμερα, να σε ρωτήσω κάτι: εκείνος ο "κωδικός" που έχεις κάτω από τη φωτογραφία με τις κεραίες, ο "SV7DMK", πως σου κατέβηκε; Κάτι μου λέει πως είναι η Πινακίδα του Zastava που είχε όταν το κατέβασες από τη Γιουγκοσλαβία. Το πλήρες: SV7DMK - Beograd - YU

Όσο για τις Κεραίες τις SV7DMK ντε, τόσα χρόνια τις έβλεπα, όσο δούλευα στο κεντικό μας κυλικείο. Ακόμα θυμάμαι το συνεργείο που τις πέρασε... Κατά τα άλλα, έχεις και εμπειρία ... στο να παρατηρείς τα συνεργεία.

Το κορυφαίο όμως είναι το άλλο που γράφεις: "Διπλωματούχος Ερασιτέχνης"! Δηλαδή "Ερασιτέχνης με Πατέντα". 'Η "Μονιμως Ερασιτέχνης". Κάτι, δηλαδή, σαν "Μονιμως Επίκουρος". Και καμαρώνεις και από πάνω. Μήπως να μας πεις και ποιός σας έδωσε τα "Διπλώματα";
ckoukou

Δημοσίευσηαπό pez » 09 Δεκ 2009, 08:00

- pez : (Τρι Δεκ 08, 2009 9:35 pm) : "Όλες οι Πρακτικές κεραίες..."

- Μόνον για τους Τηλεπικοινωνιακά Αγράμματους : Οι κεραίες εκπομπής, οι πομποί, οι δέκτες, οι κεραίες λήψης και με δυο λόγια, * Ο Λ Α *, γενικότερα, τα παρελκόμενα των Τηλεπικοινωνιών : από τις γραμμές μεταφοράς, τους κυματοδηγούς και τα αντηχεία της Εφαρμοσμένης Ηλεκτρομαγνητικής Θεωρίας ή "Applied Electromagnetics" - αν έχετε ποτέ σας ακουστά, για να συνεννοούμαστε - d;^) - έως τις διατάξεις υποστήριξης των τηλεπικοινωνιών, όπως είναι οι ηλεκτρονικοί διαμορφωτές και οι αποδιαμορφωτές του φέροντος, *Ο Λ Α *, τέλος πάντων αυτά, είναι ΤΑ ΙΔΙΑ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ του προορισμού της επαγγελματικής ή ερασιτεχνικής χρήσης κάθε ζώνης ραδιοσυχνοτήτων, η οποία ανατίθεται σε κάθε χώρα κατά τα οριζόμενα από το διεθνές bandplan της -υπό τον ΟΗΕ- ITU - Αν έχετε ποτέ σας ακουστά βεβαίως... - Που, είμαι βέβαιος, πως δεν έχετε! - d;^) - Πέτρος Ζιμουρτόπουλος - ΥΓ - Αρκεί μια απλή ανάγνωση μερικών εγκυκλοπαιδικών άρθρων της ...Wikipedia για να αντιληφθεί κανείς πως η Ρ/Ε (Ραδιο/Ερασιτεχνική) δραστηριότητα καλύπτει * ΟΛΟ * το φάσμα των ραδιοσυχνοτήτων που χρησιμοποιείται στην πράξη και το οποίο τη στιγμή αυτή εκτείνεται από τα 30 KHZ έως τα 250 GHz ! - Συνεπώς ο Ραδιο-Ερασιτεχνισμός αποτελεί για το κάθε έναν, πλημμελώς εκπαιδευμένο, επαγγελματία * την υπ΄αριθμόν ΕΝΑ -και με διαφορά από κάθε άλλη δεύτερη- εμπειρία! - Για εκμάθηση και, κυρίως, για εμπέδωση * Ο Λ Ω Ν * των Τηλεπικοινωνιακών εννοιών! - Αλλά ποτέ δεν είναι αργά! - Ω! Τηλεπικοινωνιακά Αγράμματοι! - Ώρα, επιτέλους, για να μάθετε ! : ITU, USA bandplan, Ham/Amateur bandplan - ΥΓ2 - Υπολογίζεται ότι υπάρχουν ~2,600,000 Ραδιοερασιτέχνες παγκοσμίως! -
-
* Είμαι Μηχανικός, Είσαι Μηχανικός, Είναι Μηχανικός
-
- Προς τηλεπικοινωνιακά αγράμματους - Wednesday, December 09, 2009 8:31 AM - To: ΣΦΤΗΜΜΥ Δ.Π.Θ., ΓΕΦΥΡΑ, Μέλη ΗΜΜΥ, ΔΕΠ ΗΜΜΥ, ComNet Group, SoftLab - Cc: ΙΠΕΤ, ΙΘΤΠ, ΤΗΛΕΘΡΑ, FLAK, /F/L/O/S/S/, Virtual Antennas, - From: Petros Zimourtopoulos
pez

Μονιμως ερασιτέχνης

Δημοσίευσηαπό ckoukou » 09 Δεκ 2009, 11:38

Είπα εγώ κάτι διαφορετικό;
Ερασιτέχνης είναι όποιος μαθαίνει τηλεπικοινωνίες από τη Γουϊκιπίντια. Εδώ κολάει το εξής: "Συ είπας". Αλλά και το άλλο, του ΜακΤζών, που μου άρεσε πάρα πολύ: " Μη λες τίποτα. Σε κατάλαβα από τη φωνή", αν το θυμάμαι καλά.

Αφού λοιπόν συμφωνούμε στη γουϊκιπίντια, δείτε εδώ:
http://en.wikipedia.org/wiki/Illy

Και εγώ παρατηρώ τα αεροπλάνα να περνούν. Αλλά δεν δήλωσα ποτέ (ερασιτέχνης) πιλότος.
ckoukou

Τηλεπικοινωνιακό φραντσάιζ.

Δημοσίευσηαπό ckoukou » 09 Δεκ 2009, 15:03

pez έγραψε:Υπολογίζεται ότι υπάρχουν ~2,600,000 Ραδιοερασιτέχνες παγκοσμίως! [/url]

Δεν το αμφισβητώ. Αλλά περίπτωση radio-ερασιτέχνη σαν ... τη συγκεκριμένη περίπτωση, μόνο μία, παγκοσμίως.
Μην νομίζεις ... και εγώ σπάνιος αισθάνομαι. Ξέρεις πόσα κυλικεία με ζητούν; Σήμερα μίλησα στο τηλέφωνο με τον ίδιο το "Γρηγόρη". Φραντσάιζ μου έταξε. Να φύγω, να ησυχάσεις.
ckoukou

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες