Μετάφραση Πτυχίου & Αναλυτικής Βαθμολογίας

Θέματα που αφορούν το τμήμα των Η.Μ.Μ.Υ.

Re: Μετάφραση Πτυχίου & Αναλυτικής Βαθμολογίας

Δημοσίευσηαπό hannibal » 21 Ιουν 2010, 21:04

raskolnikov έγραψε:Θα ήθελα να ακούσω τη γνώμη σας πάνω σε μία μελλοντική μου κίνηση μιας και βλέπω ότι και άλλοι συνάδελφοί μου ενδιαφέρονται για πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Αυτό είναι ένα καλό θέμα στο οποίο θα μπορούσε να σε καθοδηγήσει κάποιος από τους Συμβούλους Σπουδών που καθιερώθηκαν στο Τμήμα. Μπορείς να μάθεις τα ονόματα από τη Γραμματεία.
Άβαταρ μέλους
hannibal
Jr. Member

Δημοσίευσηαπό macJohn » 21 Ιουν 2010, 21:13

raskolnikov έγραψε:Thank u για το ενδιαφέρον..

Βασικά αναφέρομαι σε καλά πανεπιστήμια αγγλίας(imperial,ucl) , αμερικής(προφανώς και όχι mit και stanford.. ισως κάτι σε φάση university of texas, university of south california, columbia γενικά αμερικάνικα που έιναι γνωστά για το τμήμα μας), ελβετίας(eth), γερμανίας(δεν ξέρω ποια έιναι καλά) και ολλανδίας(delft).

Όλα όσα αναφέρω πιο πάνω έχουν πολύ καλά μεταπτυχιακά χωρίς να έχω καταλήξει σε κάποιο συγκεκριμένο( ενέργεια, τηλεπικοινωνίες, νανοτεχνολογία, βιοιατρική).

Όσον αφορά στις δημοσιεύσεις παίζει πολύ μεγάλο ρόλο και ο καθηγητής που θα διαλέξω να πάρω διπλωματική( να έχει όρεξη να κάνουμε κάτι καλό με την ελπίδα να δημοσιευθεί)..

Τέλος για τις συστατικές επιστολές πιστεύω πώς κάθε καθηγητής που σέβεται το τμήμα θα έπρεπε να δίνει συστατικές σε άτομα που ενδιαφέρονται για τέτοια μεταπτυχιακά..

Καταρχάς αποφάσισε πρώτα από όλα σε ποιον τομέα θες να κάνεις μεταπτυχιακό. Μόνο και μόνο το να στείλεις μία πλήρη αίτηση κοστίζει περίπου 150ε.
Επίσης αν λες πως έχεις μέσο όρο κοντά στο 7.5 με διπλωματική θα πας περίπου στο 8 επομένως έχεις αρκετές ελπίδες για κάποια από αυτά.
Να ξέρεις πως για το ETH και την Αμερική θα παίξουν σημαντικό ρόλο το score σου στο GRE. Επομένως όσο πιο μεγάλο percentile πάρεις τόσο καλύτερα για σένα.

Τώρα για συγκεκριμένα κρητήρια και τύπους για να υπολογίζουν αν θα σε πάρουν δεν έχουν, αλλά βλέπουν την αίτηση συνολικά. Να ελπίζεις να πλεονεκτείς σε όλους τους άλλους τομείς και όλα θα πάνε καλά.

Have faith.
Άβαταρ μέλους
macJohn
Hero Member

Φοιτητής ΗΜΜΥ: Ναι

Δημοσίευσηαπό raskolnikov » 21 Ιουν 2010, 21:25

Ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές..
Άβαταρ μέλους
raskolnikov
Full Member

Δημοσίευσηαπό vasilis » 29 Ιουν 2010, 20:00

Προσωπικά, εγώ φέτος έκανα τα χαρτιά μου για μεταπτυχιακές σπουδές στην Αγγλία και μπορώ, αν θες, να σου δώσω και περισσότερες λεπτομέρειες για τα πανεπιστήμια της. Γενικότερα, δες στις ιστοσελίδες των μεταπτυχιακών τι ακριβώς βαθμό πτυχίου ζητάνε. Αν λέει, lower second class, με ένα 7 τελικό βαθμό πτυχίου είσαι καλυμμένος. Αν ζητά, upper second class, τότε ίσως να σου ζητήσουν 7.5 (αλλά και 7 αν είσαι τυχερός). Για Honor degree, θες κοντά στο 8.5. Προσωπικά, το imperial μου απάντησε πως θέλει πάνω 7.5, και το Southampton και το Surrey, τα οποία είναι όχι τοπ αλλά όμως από τα καλά πανεπιστήμια της Αγγλίας, μου ζήτησαν 7.
Και σχετικά με τα έγγραφα στα αγγλικά, όχι, δε δίνει η γραμματεία παρά μόνο στα ελληνικά.
Άβαταρ μέλους
vasilis
Newbie

Δημοσίευσηαπό macJohn » 29 Ιουν 2010, 20:07

Τι έδωσες? IELTS ή TOEFL?
Τη μετάφραση που την έκανες?
Άβαταρ μέλους
macJohn
Hero Member

Δημοσίευσηαπό vasilis » 29 Ιουν 2010, 20:27

macJohn έγραψε:Τι έδωσες? IELTS ή TOEFL?
Τη μετάφραση που την έκανες?

Προσωπικά, έδωσα TOEFL-ibt. Το ibt σημαίνει πως είναι εξ ολοκλήρου στον υπολογιστή (ακόμα και τα προφορικά). Υπάρχει και TOEFL που μπορείς να δώσεις την έκθεση γραπτώς στο χέρι. Το καλό με το TOEFL-ibt είναι πως τα αποτελέσματα σε 3 βδομάδες το πολύ τα έχεις, οπότε είναι καλό αν βιάζεσαι να πάρεις τους βαθμούς σου, ενώ έχει εξετάσεις κάθε βδομάδα σχεδόν (στη Θεσσαλονίκη). Επίσης είναι σχετικά εύκολο, μιας και το listening και το reading είναι όλα πολλαπλής επιλογής. Όμως για αυτό το λόγο τα πανεπιστήμια ζητούν συνήθως λίγο μεγαλύτερα score από ότι στο IELTS.
Για τις μεταφράσεις πήγα σε δικηγόρο αλλά θα χρειαστείς να πληρώσεις το 50ευρω. Κάποια πανεπιστήμια (όπως το imperial) δε δέχονται μεταφράσεις από δικηγόρους παρά μόνο από το υπουργείο εξωτερικών. Επίσης, υπάρχει και η λύση του british council για μεταφράσεις και για επικυρώσεις (γιατί το imperial ούτε έγγραφο επικυρωμένο από δικηγόρο δεχόταν). Γενικότερα, η μετάφραση από το υπουργείο είναι η πιο φθηνή λύση αλλά αργεί περισσότερο από τις αλλές δύο (δικηγόρο ή british council).
Άβαταρ μέλους
vasilis
Newbie

Δημοσίευσηαπό macJohn » 29 Ιουν 2010, 20:34

vasilis έγραψε:Προσωπικά, έδωσα TOEFL-ibt. Το ibt σημαίνει πως είναι εξ ολοκλήρου στον υπολογιστή (ακόμα και τα προφορικά). Υπάρχει και TOEFL που μπορείς να δώσεις την έκθεση γραπτώς στο χέρι. Το καλό με το TOEFL-ibt είναι πως τα αποτελέσματα σε 3 βδομάδες το πολύ τα έχεις, οπότε είναι καλό αν βιάζεσαι να πάρεις τους βαθμούς σου, ενώ έχει εξετάσεις κάθε βδομάδα σχεδόν (στη Θεσσαλονίκη). Επίσης είναι σχετικά εύκολο, μιας και το listening και το reading είναι όλα πολλαπλής επιλογής. Όμως για αυτό το λόγο τα πανεπιστήμια ζητούν συνήθως λίγο μεγαλύτερα score από ότι στο IELTS.

LOL, νόμιζα πως ισχύει το αντίθετο.
Άβαταρ μέλους
macJohn
Hero Member

Δημοσίευσηαπό vasilis » 29 Ιουν 2010, 20:44

Επίσης, όλα πανεπιστήμια της Αγγλίας δέχονται το Cambridge Proficiency με C το λιγότερο ή το Advanced Cambridge με Α, αν το έχεις πάρει τα 2 τελευταία χρόνια, οπότε και δε χρειάζεται για τους κατόχους αυτών των πτυχίων να δώσουν εξετάσεις στα Αγγλικά. Κάποια πανεπιστήμια μπορεί να τα δεχτούν ακόμα κι αν έχουν περάσει παραπάνω από 2 χρόνια. Εγώ έχω Cambridge Proficiency το οποίο και πήρα πριν 3 χρόνια, και ορισμένα πανεπιστήμια με δέχτηκαν χωρίς να χρειάζεται να δώσω TOEFL ή IELTS. Η καλύτερη λύση είναι να στείλεις απευθείας στο πανεπιστήμιο ένα e-mail αναφέροντάς τους τι πτυχία έχεις, πότε τα πήρες και με τι βαθμό, και την επόμενη μέρα θα σου έχουν απαντήσει αν χρειάζεται να δώσεις εξετάσεις στα αγγλικά ή όχι.
Άβαταρ μέλους
vasilis
Newbie

Δημοσίευσηαπό hannibal » 30 Ιουν 2010, 16:27

macJohn έγραψε:Καλησπέρα, θέλω να μεταφράσω το Πτυχίο και την Αναλυτική Βαθμολογία στα Αγγικά.

Από όσο γνωρίζω η γραμματεία δεν δίνει έγγραφα στα αγγλικά και πρέπει να πάω να τα μεταφράσω έξω. Ποιος είναι ο πιο επίσημος φορέας για να τα μεφράσω? Βρήκα την Μεταφραστική Υπηρεσία του ΥΠΕΞ αλλά δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιος άλλος πιο επίσημος φορέας.
Επίσης όταν ζητήσω την αναλύτική και το αντίγραφο πτυχίου από τη Γραμματεία πρέπει να τους πω πως είναι για χρήση στο εξωτερικό?
Θύμαμαι κάτι για σφραγίδες από τις Πρυτανείες και ότι τα αντίγραφα και καλά θέλουν 7 μέρες, αλλά δεν είμαι και 100% σίγουρος.

Όποιος ξέρει ας βοηθήσει :D
Ευχαριστώ!!

Πληροφορήθηκα από Καθηγητή του Τμήματος ότι ο Πρόεδρος εισηγήθηκε και αποφασίστηκε στο Τμήμα να εκδίδονται οι αναλυτικές βαθμολογίες σε δύο γλώσσες (δηλ. και Αγγλικά) Για το σκοπό αυτό ανατέθηκε στον κ. Ζωηρό να επιμεληθεί της μετάφρασης των τίτλων των μαθημάτων και να εισαχθούν στο σύστημα Unistudent. Αναμένουμε λοιπόν.
macJohn, το post σου έπιασε τόπο. Φαίνεται ότι ο Πρόεδρος μας διαβάζει. Και μάλιστα υιοθετεί (ή αντιγράφει;) τις ιδέες μας!
Άβαταρ μέλους
hannibal
Jr. Member

Δημοσίευσηαπό Paladin » 30 Ιουν 2010, 16:48

hannibal έγραψε:Πληροφορήθηκα από Καθηγητή του Τμήματος ότι ο Πρόεδρος εισηγήθηκε και αποφασίστηκε στο Τμήμα να εκδίδονται οι αναλυτικές βαθμολογίες σε δύο γλώσσες (δηλ. και Αγγλικά) Για το σκοπό αυτό ανατέθηκε στον κ. Ζωηρό να επιμεληθεί της μετάφρασης των τίτλων των μαθημάτων και να εισαχθούν στο σύστημα Unistudent. Αναμένουμε λοιπόν.
macJohn, το post σου έπιασε τόπο. Φαίνεται ότι ο Πρόεδρος μας διαβάζει. Και μάλιστα υιοθετεί (ή αντιγράφει;) τις ιδέες μας!

Συγχαρητήρια λοιπόν που αναδείχθηκε ένα τέτοιο θέμα μέσα από το forum και λύθηκε. Αυτός είναι ο ρόλος του forum και όχι οι καταγγελίες και τα ακατανόητα ποστ τα οποία έδιωξαν όλον τον κόσμο από εδώ και πλέον όποιοι μπαίνουν,το κάνουν για να δουν μπας και βγήκε κανά μάθημα...

Συγχαρητήρια και για το topic που είμαι σίγουρος ότι γενικά οι μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό ενδιαφέρουν πολύ κόσμο.
Προ κάποιων μηνών αν θυμάμαι καλά, είχε τεθεί το θέμα οργάνωσης ημερίδας σχετικά με τις μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό. Νομίζω ότι κάτι τέτοιο θα ενδιέφερε πολύ κόσμο,και θα έλυνε πολλές απορίες σε όλους μας που το ψάχνουν το θέμα.

Σχετικά με τη διαμάχη IELTS-TOEFL έχω ακούσει ότι το IELTS έχει κάπως τσιμπημένη δυσκολία σε σχέση με το TOEFL ,αλλά στη Μ.Βρετανία ζητάνε υψηλότερα σχετικά σκορ στο TOEFL, επειδή είναι Αμερικάνικο, οπότε τελικά αν ενδιαφέρεσαι για Αγγλία και όχι ΗΠΑ συμφέρει το IELTS...
Άβαταρ μέλους
Paladin
Newbie

Δημοσίευσηαπό loukis » 30 Ιουν 2010, 19:14

Paladin έγραψε:
Σχετικά με τη διαμάχη IELTS-TOEFL έχω ακούσει ότι το IELTS έχει κάπως τσιμπημένη δυσκολία σε σχέση με το TOEFL ,αλλά στη Μ.Βρετανία ζητάνε υψηλότερα σχετικά σκορ στο TOEFL, επειδή είναι Αμερικάνικο, οπότε τελικά αν ενδιαφέρεσαι για Αγγλία και όχι ΗΠΑ συμφέρει το IELTS...

Απο δικη μου εμπειρια στα IELTS ειναι πιο ευκολα απο TOEFL. Εχω και φιλους που με ελαχιστη γνωση αγγλικων εκαναν ενα μηνα φροντηστηριο και περασαν με 6-7 τα IELTS.Και περιπου 6-8 σε δεχονται αρκετοι..
Άβαταρ μέλους
loukis
Newbie

Δημοσίευσηαπό macJohn » 30 Ιουν 2010, 20:07

Βασικά έδωσα ήδη ibt-toefl.Νορμάλ δυσκολία, αλλά αναλόγως το τι ζητάνε τα πανεπιστήμια και αν έχουν περιορισμούς για το κάθε part. Πχ για T.A. ζητάνε speaking 29 που είναι λίγο άπιαστο :D.
Για IELTS επειδή ήμουν ανάμεσα σε αυτά τα δύο άκουσα πως το 6.5-7 το παίρνεις εύκολα, αλλά για πάνω από 7.5 είναι πιο δύσκολο σε σχέση με αυτό που χρειάζεσαι να πάρεις στο TOEFL πάνω από 100.

Αναλόγως το τι ζητάει ένα πανεπιστήμιο διαλέγεις και παίρνεις.

Πάντως με TOEFL πηγαίνεις παντού :D.

Paladin έγραψε:Σχετικά με τη διαμάχη IELTS-TOEFL έχω ακούσει ότι το IELTS έχει κάπως τσιμπημένη δυσκολία σε σχέση με το TOEFL ,αλλά στη Μ.Βρετανία ζητάνε υψηλότερα σχετικά σκορ στο TOEFL, επειδή είναι Αμερικάνικο, οπότε τελικά αν ενδιαφέρεσαι για Αγγλία και όχι ΗΠΑ συμφέρει το IELTS...

Μόνο στην Αμερική ζητάνε μεγαλύτερο score από αυτό που αντιστοιχεί στο IELTS, για ευνόητους λόγους. Είτε γιατί το test είναι πιο εύκολο, είτε επειδή θέλουν να στηρίξουν την ETS.

hannibal έγραψε:Πληροφορήθηκα από Καθηγητή του Τμήματος ότι ο Πρόεδρος εισηγήθηκε και αποφασίστηκε στο Τμήμα να εκδίδονται οι αναλυτικές βαθμολογίες σε δύο γλώσσες (δηλ. και Αγγλικά) Για το σκοπό αυτό ανατέθηκε στον κ. Ζωηρό να επιμεληθεί της μετάφρασης των τίτλων των μαθημάτων και να εισαχθούν στο σύστημα Unistudent. Αναμένουμε λοιπόν.

Ωραία hannibal, ένα ευχάριστο νέο :D.
Απλά μία άλλη απορία, ξέρεις πότε περίπου θα είναι έτοιμες οι μεταφράσεις με το περιεχόμενο των μαθημάτων? Νομίζω πως είχες πει κάτι και για αυτό, αλλά λέω μήπως στο είπε πάνω στην κουβέντα ο Πρόεδρος και ξέχασες να μας το πεις.
Άβαταρ μέλους
macJohn
Hero Member

Δημοσίευσηαπό hannibal » 02 Ιούλ 2010, 06:53

macJohn έγραψε:Ωραία hannibal, ένα ευχάριστο νέο :D.
Απλά μία άλλη απορία, ξέρεις πότε περίπου θα είναι έτοιμες οι μεταφράσεις με το περιεχόμενο των μαθημάτων? Νομίζω πως είχες πει κάτι και για αυτό, αλλά λέω μήπως στο είπε πάνω στην κουβέντα ο Πρόεδρος και ξέχασες να μας το πεις.

Αγαπητέ macJohn γνωρίζω τον Πρόεδρο μόνο εξ΄αποστάσεως. Από αλλού το άκουσα και εγώ. Θα ζητήσω από τον Παναγιώτη (όχι το Δεσπότη, το Νέστορα εννοώ) που ξέρω ότι τον γνωρίζει, αν μπορέσει να μάθει.

Καλή επιτυχία στις επιδειώξεις σου.
Άβαταρ μέλους
hannibal
Jr. Member

Δημοσίευσηαπό macJohn » 03 Ιούλ 2010, 03:20

Χάνιμπαλ σε ευχαριστώ πολύ εύχομαι και σε σένα καλά αποτελέσματα στην εξεταστική :D
Άβαταρ μέλους
macJohn
Hero Member

Δημοσίευσηαπό kavourdilis » 27 Μάιος 2011, 16:53

Sorry για το bump μα δε βλέπω κ λόγο να ανοιξω άλλο τοπικ..

Πόσο καιρό κάνει να βγει η αναλυτική στην αγγλική? βγαίνει γρήγορα όπως στα ελληνικά ή κανει καιρό?

thx
kavourdilis
Newbie

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες