Βασικά έδωσα ήδη ibt-toefl.Νορμάλ δυσκολία, αλλά αναλόγως το τι ζητάνε τα πανεπιστήμια και αν έχουν περιορισμούς για το κάθε part. Πχ για T.A. ζητάνε speaking 29 που είναι λίγο άπιαστο

.
Για IELTS επειδή ήμουν ανάμεσα σε αυτά τα δύο άκουσα πως το 6.5-7 το παίρνεις εύκολα, αλλά για πάνω από 7.5 είναι πιο δύσκολο σε σχέση με αυτό που χρειάζεσαι να πάρεις στο TOEFL πάνω από 100.
Αναλόγως το τι ζητάει ένα πανεπιστήμιο διαλέγεις και παίρνεις.
Πάντως με TOEFL πηγαίνεις παντού

.
Paladin έγραψε:Σχετικά με τη διαμάχη IELTS-TOEFL έχω ακούσει ότι το IELTS έχει κάπως τσιμπημένη δυσκολία σε σχέση με το TOEFL ,αλλά στη Μ.Βρετανία ζητάνε υψηλότερα σχετικά σκορ στο TOEFL, επειδή είναι Αμερικάνικο, οπότε τελικά αν ενδιαφέρεσαι για Αγγλία και όχι ΗΠΑ συμφέρει το IELTS...
Μόνο στην Αμερική ζητάνε μεγαλύτερο score από αυτό που αντιστοιχεί στο IELTS, για ευνόητους λόγους. Είτε γιατί το test είναι πιο εύκολο, είτε επειδή θέλουν να στηρίξουν την ETS.
hannibal έγραψε:Πληροφορήθηκα από Καθηγητή του Τμήματος ότι ο Πρόεδρος εισηγήθηκε και αποφασίστηκε στο Τμήμα να εκδίδονται οι αναλυτικές βαθμολογίες σε δύο γλώσσες (δηλ. και Αγγλικά) Για το σκοπό αυτό ανατέθηκε στον κ. Ζωηρό να επιμεληθεί της μετάφρασης των τίτλων των μαθημάτων και να εισαχθούν στο σύστημα Unistudent. Αναμένουμε λοιπόν.
macJohn, το post σου έπιασε τόπο. Φαίνεται ότι ο Πρόεδρος μας διαβάζει. Και μάλιστα υιοθετεί (ή αντιγράφει;) τις ιδέες μας!
Ωραία hannibal, ένα ευχάριστο νέο

.
Απλά μία άλλη απορία, ξέρεις πότε περίπου θα είναι έτοιμες οι μεταφράσεις με το περιεχόμενο των μαθημάτων? Νομίζω πως είχες πει κάτι και για αυτό, αλλά λέω μήπως στο είπε πάνω στην κουβέντα ο Πρόεδρος και ξέχασες να μας το πεις.