Κατάληψη 3/12-6/12 ???

Θέματα που αφορούν το τμήμα των Η.Μ.Μ.Υ.

Re: Κατάληψη 3/12-6/12 ???

Δημοσίευσηαπό LoVaBiLL » 09 Δεκ 2010, 15:00

Δημοκρατικά έγινε η συνέλευση. Δημοκρατικά ψηφίστηκε κατάληψη. Το καταστατικό είναι δεν είναι σωστό, υπάρχει. Η δημοκρατία σε φώναξε να πας να
ψηφίσεις και δεν πήγες. Γιατί; Έπρεπε. Και ας μην σ'αρέσει. Όπως δεν αρέσει σε αυτούς που ψηφίζουν, να πηγαίνουν στα μαθήματα.

Dimitrisgz & mpougatsas, η κατάσταση έχει όπως την περιγράφεται. Ελπίζω να πήγατε στην συνέλευση να ψηφίσετε κατά. Αν όχι, γιατί; Και δεν θα ασχοληθώ με τους "άλλους". Θα ρωτήσω εσάς. Είστε ενεργοί; Όχι μόνο οι 2 σας. Αλλά όσοι συμφωνούμε με σας. Αν ναι, τότε καλώς. Έχετε δίκιο να παραπονιέστε. Αν όχι, τότε καθίστε στα μαθήματα σας και αφήστε την πολιτική στους άλλους και μην γκρινιάζετε.

Τώρα θα μου πεις, με τόσα μαθήματα και υποχρεώσεις και προσπάθεια να είσαι και σε άλλα πράγματα καλός, έχεις όρεξη να ασχολείσαι με 4ωρες επισκέψεις στα βρωμό-προκάτ; Ε, ναι.

Θέλω να πω με άλλα λόγια, καλά τα λέτε, και εγώ μαζί σας, αλλά μην προτείνετε τι έπρεπε να κάνουν οι άλλοι(Captain Hindsight). Αφού είστε ανταγωνιστικοί και προσαρμοστικοί και ώριμοι μηχανικοί βρείτε εσείς την λύση. Με πιάνεις; Είναι απλό. Την άλλη φορά ελάτε στην συνέλευση. Και σταθείτε έξω από τα προκάτ. Εκεί που έχει χώρο. Περιμένετε μέχρι να σηκώσετε το χέρι σας. Και αν δε χωράτε (όνειρο) και έξω από την αίθουσα θα σας μετρήσουν. Που έχει καθαρό αέρα.(χαχα.προσπαθώ να σας πείσω να έρθετε.). Πάμε λοιπόν την τετάρτη όλοι μαζί! Να δούμε τι θα πιάσουμε.

Οπως και νάχει σήμερα(ή αύριο) νομίζω έχει πάλι DUBSTEP!!! Αυτός ίσως είναι ο μοναδικός λόγος που συμφωνώ για κατάληψη!!!
Άβαταρ μέλους
LoVaBiLL
Hero Member

Δημοσίευσηαπό Dimitrisgz » 09 Δεκ 2010, 15:19

LoVaBiLL έγραψε:Δημοκρατικά έγινε η συνέλευση. Δημοκρατικά ψηφίστηκε κατάληψη. Το καταστατικό είναι δεν είναι σωστό, υπάρχει. Η δημοκρατία σε φώναξε να πας να
ψηφίσεις και δεν πήγες. Γιατί; Έπρεπε. Και ας μην σ'αρέσει. Όπως δεν αρέσει σε αυτούς που ψηφίζουν, να πηγαίνουν στα μαθήματα.

Dimitrisgz & mpougatsas, η κατάσταση έχει όπως την περιγράφεται. Ελπίζω να πήγατε στην συνέλευση να ψηφίσετε κατά. Αν όχι, γιατί; Και δεν θα ασχοληθώ με τους "άλλους". Θα ρωτήσω εσάς. Είστε ενεργοί; Όχι μόνο οι 2 σας. Αλλά όσοι συμφωνούμε με σας. Αν ναι, τότε καλώς. Έχετε δίκιο να παραπονιέστε. Αν όχι, τότε καθίστε στα μαθήματα σας και αφήστε την πολιτική στους άλλους και μην γκρινιάζετε...

Τα περι συλλόγων τα χουμε πει πολλές φορές, και δε θα τα ξαναπώ τώρα γιατί κάποιοι ήδη τα έχουν διατυπώσει πολύ καλά! Δηλαδή να πάω για παράδειγμα να ψηφίσω στη συνέλευση της νομικής αν στείλει άτομα να κανουν κατάληψη στο κτίριο μας? Ή να κάνω αίτηση εγγραφής σε έναν αμφιβόλου νομιμότητας και σχύος σύλλογο των καθαριστριών (για παράδειμγα) ώστε να ψηφίζω κι εγώ όταν οι καθαρίστριες θέλουν να κλείσουν τη σχολή για να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους? Αν ψηφίσει ο σύλλογος μας (των ΗΜΜΥ) κτάληψη ΟΚ, να τη δεχτώ!
Dimitrisgz
Jr. Member

Φοιτητής ΗΜΜΥ: Ναι

Δημοσίευσηαπό LoVaBiLL » 09 Δεκ 2010, 16:00

Τα παραλές. Ο σύλλογος μας θα πάρει αξία σε τουλάχιστον 2-3 χρόνια. Μέχρι τότε ο ενιαίος θα κάνει κουμάντο. Άμα θες αποτέλεσμα απλά χρησιμοποιησέ τον. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Άκου και αυτό.
Άβαταρ μέλους
LoVaBiLL
Hero Member

Δημοσίευσηαπό JimMichael » 09 Δεκ 2010, 16:34

Έχω την εντύπωση, και συγχωρέστε με αν κάνω λάθος, πως το όλο θέμα το βλέπετε από λάθος βάση.

Θα συμφωνήσω με την άποψη ότι, για να διαμαρτυρηθείς, δε χρειάζεται να κωλυσιεργήσουν τα πάντα, και προ πάντων η μόρφωση. Μια ωραία ιδέα, για μένα, διαμαρτυρίας θα ήταν οργάνωση μιας πολιτιστικής εκδήλωσης (συναυλία π.χ.) στην κεντρική πλατεία. Θα μπορούσαν να ακουστούν και όσα είδη μουσικής είναι δυνατόν, καθώς δεν έχουμε όλοι τα ίδια μουσικά γούστα, ώστε να ικανοποιηθούν και όλα τα μουσικά αυτιά. Τα κοινωνικά μηνυμάτα που θέλουμε να αναδείξουμε όμως δε διαφέρουν. Θα μπορούσαν να αναρτηθούν πανό στα οποία όλοι πιστεύω θα συμφωνούσαμε στο τι να γράφουν. Ενώ, για να διευκολυνθεί η εκδήλωση και η προσέλευση, θα μπορούσε να αποφασιστεί αναστολή μαθημάτων και μάλιστα οικειοθελής. Έτσι, αντί να έχουμε μια κατάληψη, η οποία έχει ελάχιστη προσέλευση και νόημα και μετάδοση μηνυμάτων διαμαρτυρίας (που αυτός είναι ο σκοπός), με τους περισσότερους να πηγαίνουν για καφέ, αφού δεν έχουν καταλάβει για ποιό λόγο γίνονται όλα αυτά και ποιός είναι ο δικός τους ρόλος σε αυτά, θα είχαμε μια ωραιότατη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την οποία θα κάλυπταν και τα τοπικά ΜΜΕ και θα είχε μεγαλύτερες διαστάσεις, καθώς μιλάμε για την... κεντρική πλατεία. Όλος ο κόσμος της Ξάνθης περνάει από εκεί τουλάχιστον 1 φορά τη μέρα. Κάτι θα έβλεπε, κάποια μηνύματα θα εκλάμβανε.

Όλο αυτό θα μπορούσε να γίνει κάτω από την αιγίδα ενός ενιαίου συλλόγου φοιτητών, τον οποίο στην Πολυτεχνική Σχολή ήδη διαθέτουμε. Δε χρειάζεται ούτε φωνές ούτε τίποτα, μια απλή συνεργασία με τους τμηματικούς συλλόγους, που ο καθένας τους θα οργάνωνε μια Γενική Συνέλευση για την έγκριση των φοιτητών για το όλο εγχείρημα, καθώς και για προτάσεις που θα μπορούσε να τις προωθήσει στον ενιαίο. Έτσι δε θα ψήφιζαν 200, 500, πόσα άτομα ήταν στη συνέλευση που έγινε, αλλά όλοι όσοι πατάνε στη σχολή γενικώς.

Κι αυτοί που θα ήθελαν να κάνουν μάθημα, θα έκαναν. Καθένας υπεύθυνος για τον εαυτό του. Όταν θες να διαμαρτυρηθείς για κάτι, πρέπει και κάτι να θυσιάσεις. Όταν απεργεί ένας εργαζόμενος, δεν πληρώνεται για εκείνη τη μέρα. Όταν διαμαρτυρόμαστε εμείς ως φοιτητές, δε θα μορφωθούμε για εκείνη τη μέρα. Αλλά όχι, εμείς τα θέλουμε όλα δικά μας!!! Και χάνουμε το όλο νόημα...

Πολύ πολιτισμένα αυτά που λέω, ε; .... Δύσκολα θα τα σκεφτεί κανείς, ε; ... Πονάει όταν συνειδητοποιήσεις πως οι πραγματικές διαμαρτυρίες έχουν και συνέπειες προσωπικές για να είναι ισχυρές, ενώ εμείς δε διαμαρτυρόμαστε μέχρι τώρα, αλλά πίνουμε καφέ και παίζουμε lineage ή πάμε σε πάρτι, ε; ... Αρχίζει να φαίνεται σιγά σιγά ότι οι περισσότεροι παίζουμε το ρόλο των προβάτων, ενώ κάποια άλλοι είναι στο ρόλο των τσοπάνηδων καπηλεύοντας ό,τι αξία και ιδανικό υπάρχει για να μην αλλάξει αυτό το στάτους, ε;.... Και τέλος, πολύ ζόρικα όλα αυτά που λέω, ας πάμε να πιούμε το συνηθισμένο μας καφέ καλύτερα, τίποτα δε με σταματά από το να παίξω τάβλι, ε;
Φίλοι και χρήμα, νερό και λάδι.
Άβαταρ μέλους
JimMichael
Hero Member

Φοιτητής ΗΜΜΥ: Όχι

Δημοσίευσηαπό LoVaBiLL » 09 Δεκ 2010, 22:48

Ο σύλλογος σήμερα έκανε πορεία(40 άτομα, με στρογγυλοποίηση προς τα πάνω). Έφαγε λίγο βρίσιμο γιατί χώθηκε κεντρικά και ζόρισε τους οδηγούς αυτοκινήτων λίγο στο να μην πατήσουν κανέναν κατά λάθος. Να σημειώσω πως δεν τους άκουσε κανείς. Όλοι περίμεναν πότε θα τελειώνουν ώστε να συνεχίσουν ήσυχα τα ψώνια τους.
Σήμερα έχει matisse στο μιστράλ και αποτι άκουσα θα έχει στο σίστρο πολλούς ηλεκτρολόγους. Το κυβερνείο άνοιξε. Και τα άλλα ως συνήθως. Αυτά.

A! Αυτά και αυτό. :P
Άβαταρ μέλους
LoVaBiLL
Hero Member

Δημοσίευσηαπό Roygbiv » 10 Δεκ 2010, 21:22

Πάντως σήμερα έχει ξανά dubstep στα ΠΡΟΚΑΤ, όσοι πιστοί (και πιστές) προσέλθετε. 8)
http://www.youtube.com/watch?v=ZYXwmjZjzT4&feature=related
15 steps, then a sheer drop.
Άβαταρ μέλους
Roygbiv
Jr. Member

Δημοσίευσηαπό LoVaBiLL » 11 Δεκ 2010, 15:42

AtplPilot έγραψε:καταληψη θα γίνει και την τετάρτη 15/12? γνωρίζει κανείς?

Το ακαδημαϊκό ημερολόγιο κλείνει τη σχολή μας στις 24/12 Παρασκεύη(αν δε κάνω λάθος).
Δεν έχουν ορίσει ακόμα συνέλευση. Άμα δεν ορίσουν σημαίνει πως πιθανότατα θα συνεχιστεί κατάληψη μέχρι το άλλο σ/κ(19/12). Για μετά όλα ρευστά. Ίσως κάνουμε μάθημα, ίσως και όχι(20-23/12). Αλλά ίσως και να ανοίξει. Ακόμη δεν είπαν τίποτα. Τετάρτη θα μάθουμε.

Τα παιδιά από μακρυά πάντως φύγανε. Βέβαια αυτό δε σημαίνει τίποτα. Αν ανοίξει η σχολή, ο κος Χαμζάς θα το βάλει το τεστάκι (και καλά θα κάνει).
Άβαταρ μέλους
LoVaBiLL
Hero Member

Δημοσίευσηαπό aek_21 » 15 Δεκ 2010, 17:00

Έχει σήμερα γενική συνέλευση ; Αν όχι,αύριο κανονικά μάθημα?
aek_21
Newbie

Δημοσίευσηαπό LoVaBiLL » 15 Δεκ 2010, 21:29

Συνέλευση δεν έγινε. Και νομίζω πως αύριο οι πόρτες θα είναι ανοιχτές. Συνέλευση μετά τις γιορτές απ'οτι κατάλαβα.
Άβαταρ μέλους
LoVaBiLL
Hero Member

Δημοσίευσηαπό Marios » 15 Δεκ 2010, 23:27

Δεν εχω ακουσει κατι οποτε θα δειξει...αν και σε προηγουμενες καταληψεις οταν δεν γινοταν συνελευση απλα σνεχιζοταν η καταληψη απ'οτι θυμαμαι.
Άβαταρ μέλους
Marios
Newbie

Δημοσίευσηαπό Seitjo90 » 15 Δεκ 2010, 23:52

Άκουσα πως αύριο ανοίγουμε κανονικά το πρωί
Some people want it to happen, some wish it would happen, and others make it happen - Michael Jordan
Άβαταρ μέλους
Seitjo90
Γενικός Συντονιστής

Φοιτητής ΗΜΜΥ: Όχι

Δημοσίευσηαπό patirgerasimos » 16 Δεκ 2010, 00:10

κανονικότατα
Άβαταρ μέλους
patirgerasimos
Hero Member

Δημοσίευσηαπό brera » 19 Δεκ 2010, 15:14

Μερικές μέρες μετά τη νέα ανακοίνωση θεωρώ πρόκληση αυτο το ποστάρισμα σου Stokos. Δεν υπάρχει λόγος για μεγάλα λόγια και "ηρωικές εξόδους". Αυτό το πράγμα έχει κουράσει την πλειοψηφία των χρηστών και κάποιοι δε δείχνετε να το σέβεστε. Αν κάποιος φοιτητής θέλει να ενημερωθεί για τα πολιτικά τεκτενόμενα της σχολής μπορεί να επισκεφθεί τα αντίστοιχα forum των συλλόγων. Το Deece δεν είναι forum κανενός συλλόγου, δεν είναι πολιτικό forum και σκοπός του είναι η καλύτερη επικοινωνία των φοιτητών τόσο για θέματα της σχολής όσο και γενικότερα για επιστημονικά θέματα ή χαλαρή συζήτηση. Αυτό που συμβαίνει εδώ και πολύ καιρό δεν είναι τίποτα από τα παραπάνω. Δεν περιορίζουμε την ελευθερία του λόγου. Και αυτό γιατί ελευθερία του λόγου δε σημαίνει "μπαίνω και γράφω ό,τι θέλω". Ένα forum βασίζεται σε κάποιους κανόνες για την ομαλότερη λειτουργία του.

Για αυτό το λόγο τα 3 παραπάνω posts διαγράφτηκαν σύμφωνα με το νέο κανονισμό και το τόπικ κλειδώθηκε μιας και δεν έχει πλέον νόημα να συζητάμε για μια καταληψη που έγινε πριν 15 σχεδόν μέρες.
Παρακάτω, παρατίθενται τα ποστς που έχουν διαγραφτεί.

Stokos έγραψε:Μιας και η κατάληψη τέλειωσε, νομίζω ότι είναι η κατάλληλη ώρα για να (επανα)τοποθετηθώ. Ο λόγος είναι ότι δεν ήθελα να επηρεάσω συγκεκριμένες διαδικασίες που είχαν δρομολογηθεί (και συγκεκριμένα τη συλλογή υπογραφών για να "σπάσει" η κατάληψη") με τις οποίες διαφωνώ. Ο λόγος είναι ότι τέτοιες διαδικασίες θεωρώ ότι είναι "συνδικαλιστικά-τρικ" για "να κρατήσουμε ζεστούς τους οπαδούς μας" και δε μπορώ να αποφύγω παραλληλισμούς με ανούσιες διαδικασίες όπως η συλλογή υπογραφών από το ΛΑΟΣ για τη μη παραχώρηση εκλογικών δικαιωμάτων στους μετανάστες.

Στο θέμα μας τώρα.

Αρχικά απαντώ στον "justme" που από τα όσα γράφει συμπεραίνω ότι με θεωρεί ως έναν "φοιτητή" που δεν τον νοιάζει τίποτα άλλο παρά το να μην χάσει κανένα μάθημα. Συμφωνώ με τα εισαγωγικά στη λέξη φοιτητής. Δε μπορεί ένας Φοιτητής να είναι ολοκληρωμένος εάν δεν ασχολείται -πέρα από τα μαθήματά του- και με τη πολιτικοποίηση. Πολιτικοποίηση προφανώς, δεν εννοώ την ένταξη σε παρατάξεις ή ακόμα και δραστηριοποίηση ως ανεξάρτητος (όπως τυγχάνει να κάνω εγώ). Πολιτικοποίηση για μένα είναι ακόμα και ο απλός προβληματισμός που μπορεί να κάνει κάποιος για το "που πάει αυτή η κοινωνία; τι φταίει; τι πρέπει να κάνουμε για να την αλλάξουμε;" ή την απλή παρακολούθηση μιας Συνέλευσης και την επεξεργασία των απόψεων που ακούστηκαν. Τελικά, εγώ όμως, είμαι "φοιτητής"; Δε μπορώ να απαντήσω εγώ σε αυτό γιατί δε θα είμαι αντικειμενικός. Νομίζω όμως ότι μερικές σχετικά πρόσφατες δημοσιεύσεις μου θα αλλάξουν τη γνώμη σου. (Εσείς τι θα κάνετε στις αυτοδιοικητικές εκλογές;, Αλλαγές σε ΑΕΙ/ΤΕΙ). Επίσης, επισυνάπτω τις σημειώσεις μου (κάποιοι αρέσκονται να τις ονομάζουν "πλαίσιο") που κατατέθηκαν στην αντίστοιχη Συνέλευση του Συλλόγου Φοιτητών του Τμήματος.
Πλαίσιο Ανεξάρτητων 1η ΓΣ.pdf

Ως προς το δεύτερο σκέλος δηλαδή "να μην χάσει κανένα μάθημα", απλά θα ήθελα να σε ενημερώσω ότι προκειμένου να καταφέρω να ορθοποδήσει ο Σύλλογος Φοιτητών του Τμήματος και να βρίσκεται στη κατάσταση που βρίσκεται σήμερα, "θυσίασα" ένα έτος από τις σπουδές μου. Επιπλέον, σε προκαλώ να βρεις να μου καταλογίσεις έστω και ένα προσωπικό όφελος που είχα από όλη αυτή την ιστορία ή να βρεις άλλους φοιτητές που είναι πρόθυμοι να μπουν σε μια τέτοια διαδικασία.
Εάν πάλι το "φοιτητής" αναφέρεται στον dimitrisgz και επειδή τυγχάνει να τον γνωρίζω προσωπικά, μπορώ να σε πληροφορήσω ότι ο χαρακτηρισμός είναι τελείως λανθασμένος.

Απαντώντας στο Lovabill. Η λογική σου φαίνεται σωστή εκ πρώτης πρόχειρης όψεως. Αφού ο "ενιαίος" κάνει κουμάντο αυτή τη στιγμή (άσχετα με το ποιος είναι νόμιμος κ.λπ.) γιατί να μη συμμετέχουμε και να ψηφίζουμε στον ενιαίο; Γιατί πολύ απλά με τη συμμετοχή μας "ενδυναμώνουμε" στη κοινή συνείδηση των Φοιτητών τον ενιαίο και δε πρόκειται ποτέ να απαλλαγούμε από το "κουμάντο" του ενιαίου συλλόγου.

---

Πάμε τώρα στο δεύτερο σκέλος, στις καταλήψεις. Συμφωνώ ή διαφωνώ; η απάντηση είναι σύνθετη και εξαρτάται από τις εκάστοτε κοινωνικοπολιτικές συνθήκες. Εάν φοιτούσα κατά την επταετία, γνωρίζοντας τον εαυτό μου, πολύ πιθανόν να ήμουν και εγώ ένας από τους καταληψίες. Μετά την ανατροπή της χούντας από το κίνημα του Πολυτεχνείου οι καταλήψεις έγιναν της μόδας (ενώ εκείνη την εποχή να υπενθυμίσω ότι οι mainstream παρατάξεις (ελεγχόμενες από τη χούντα) διαφωνούσαν με τις καταλήψεις. Μέχρι και η "Πανσπουδαστική" κατηγορούσε τη κατάληψη του Πολυτεχνείου ως προβοκάτσια στο περίφημο Φύλλο 8 της). Αφότου οι καταλήψεις έγιναν "της μόδας" και μονόδρομος για τους φοιτητικούς αγώνες, άρχισε να χάνεται το νόημα και ο συμβολισμός τους.
Υπό τις παρούσες υπάρχοντες συνθήκες λοιπόν, διαφωνώ καθέτως και οριζοντίως με τη κατάληψη. Μια κατάληψη δεν έχει νόημα εάν δεν είναι μαζική. Τέσσερα άτομα που κλείνουν τη σχολή και παίζουν τάβλι στο θυρωρείο δε προσφέρουν πραγματικά τίποτα στον αγώνα για Δημόσια Δωρεάν Κρατική Παιδεία αλλά ίσα-ίσα καταφέρνουν και την υποσκάβουν! Ποια θα είναι άραγε η σκέψη ενός περαστικού; Να σου πω. "Κοίτα τα καλόπαιδια τι κάνουν... Οι γονείς τους στέλνουν λεφτά για να τους σπουδάσουν και αυτοί κλείνουν τη σχολή και πάνε για καφέ" (με τη λεγόμενη "παραλία" απέναντι να σφύζει από φοιτητές).
Και τότε; Πως να αντισταθούμε στα νέα μέτρα; Με μαζικές πορείες, γιατί όχι! Πήγα λοιπόν και εγώ στις πορείες που διοργανώθηκαν τη Τετάρτη με αφορμή τις αλλαγές στα εργασιακά. Αρχικά είδα μια πορεία κάποιου ανεξάρτητου αριστερού σχήματος. Δεν είδα κομματικές σημαίες πράγμα που με ενθουσίασε και έτσι ακολούθησα τη πορεία. Δε περπάτησα ούτε 15 μέτρα ώσπου η πορεία συναντήθηκε με αυτή της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και άρχισαν τα συνθήματα τύπου "!@#$ούνται οι ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και οι εργατοπατέρες, είστε απέναντί μας!" και άλλα ωραία. Εντάξει, δε λέω... όλοι ξέρουμε για τους εκατομμυριούχους προέδρους των παραπάνω συνδικαλιστικών οργάνων. Εξάλλου στην Ελλαδάρα κανείς δεν έχασε κάτι από το συνδικαλισμό, όλοι κάτι κέρδισαν (ιστορικά αν το δείτε πάντα)... Αφού αποχώρησα αηδιασμένος, μετά από λίγη ώρα συνάντησα και τη πορεία του ΠΑΜΕ μόνη της. Συνοψίζοντας, ο καθένας έκανε πορεία μόνος του! Στην Ελλάδα πάσχουμε στο συντονισμό. Εκεί που πρέπει να είμαστε ενωμένοι (π.χ. στις πορείες) πάμε χώρια και εκεί που πρέπει να είμαστε χώρια (π.χ. στα ξεχωριστά προβλήματα των Τμημάτων της Πολυτεχνικής) είμαστε ενωμένοι...

Από τη παραπάνω παράγραφο, θα κάνω άλμα σε μια πολύ πιο τολμηρή σκέψη. Τι άλλαξε από την επταετία στο σήμερα; Άλλαξε η ορατότητα του εχθρού. Επί χούντας, ο εχθρός ήταν ορατός και δεδομένος. Ήταν ο εχθρός της Δημοκρατίας. Σήμερα, ο εχθρός είναι αόρατος. Ποιος είναι όμως; Η απάντηση είναι ότι: είμαστε εμείς. Εγώ, εσύ, η μάνα μου, η μάνα σου. Όλοι οι πολίτες. Ξέρετε, θα μου ήταν πολύ εύκολο να πω ότι ο εχθρός μας είναι το πολιτικό σύστημά ή τα κόμματα εξουσίας (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ), όμως αν το έλεγα αυτό θα έπεφτα και εγώ στη παγίδα που καθιστά τον εχθρό "αόρατο", δηλαδή θα έλεγα ότι "οι άλλοι φταίνε για όλα, όχι εγώ". Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, μακριά λογικές τύπου Πάγκαλου-"μαζί τα φάγαμε". Τα κόμματα εξουσίας αποτελούνται από πολίτες με το δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι επομένως θεωρητικά από τον καθένα από εμάς. Δε μπορούμε να κατηγορούμε λοιπόν τα κόμματα ή το κράτος γιατί έτσι κατηγορούμε εμάς τους ίδιους. Εμάς που υποκύψαμε στις δωροδοκίες ("για να βολέψουμε το γιο στο δημόσιο"), εμάς που πήγαμε και δώσαμε σταυρωμένα ψηφοδέλτια στις γιαγιάδες μας ("για το καλό μας"), εμάς που πήγαμε και ψηφίσαμε το τάδε πρόεδρο/δήμαρχο/νομάρχη γιατί μας έταξε λαγούς με πετραχήλια, εμάς που γραφτήκαμε στα κόμματα για να παρουμε smartphone και να βρούμε ευκολότερα δουλειά, εμάς που αδιαφορούμε για τη πολιτική, εμάς που απήχαμε από τις εκλογές και δώσαμε διπλάσια βαρύτητα στη ψήφο των "κομματόσκυλων" και λοιπά και λοιπά... Εμείς καλιεργήσαμε αυτή τη πελατειακή νοοτροπία αυτή τη νοοτροπία, κανένας άλλος. Πελατειακή νοοτροπία δεν υπάρχει μόνο από τη μία πλευρά. Δεν πουλάει κάτι αν δεν υπάρχει αγοραστικό κοινό. Στο πολίτευμα της δημοκρατίας ο μοναδικός εχθρός είμαστε εμείς και κανένας άλλος. Τέλος, να υπενθυμίσω τα λόγια του Bono των U2 "[...] But in the end, you've got to become the change you want to see in the world / τελικά, εσύ θα πρέπει να γίνεις η αλλαγή που θες να δεις στο κόσμο".
Αυτά είχα να πω. Ελπίζω να σας προβλημάτισα έστω και λίγο.

Επίσης, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι επειδή δε συμφωνώ με το νέο κανόνα του forum ο οποίος εμέσως με φωτογραφίζει: "Πιο συγκεκριμένα, πολύ συχνά λαμβάνουν χώρα έντονοι διαπληκτισμοί ανάμεσα σε μέλη που τυγχάνουν να είναι εκπρόσωποι των φοιτητικών συλλόγων της Πολυτεχνικής Σχολής. Τα μέλη αυτά φαίνεται πως χρησιμοποιούν το forum μας ως μέσον προώθησης των πολιτικών τους ιδεών και πεποιθήσεων, με αποτέλεσμα την ανάπτυξη συζητήσεων χωρίς ουσιώδες νόημα." και επειδή σε αυτή τη δημοσίευση ήδη παραβίασα τους κανόνες χρήσης "αφού προώθησα τις πολιτικές μου ιδέες και πεποιθήσεις, όντας εκπρόσωπος Συλλόγου Φοιτητών", μετά από πάνω από 1000 δημοσιεύσεις αναγκάζομαι να διακόψω τη χρήση αυτού του λογαριασμού και να αυτοδιαγραφώ. Καλή συνέχεια στο forum (το οποίο θα συνεχίσω να παρακολουθώ) και καλό κουράγιο στους νέους διαχειριστές όταν με το καλό αυτοί αναλάβουν από το πλήρη έλεγχο του forum από τη "παλαιά" διαχείριση...

Τσορμπατζόγλου.Γιώργος

cmavr8 έγραψε:Δυστυχώς έχεις δίκιο όταν συνειδητοποιείς ότι παλεύουμε με τους εαυτούς μας.
Και δυστυχώς ταιριάζει εδώ ένα άρθρο...
http://www.vanityfair.com/business/feat ... nds-201010
στα ελληνικά: viewtopic.php?f=170&t=7213&start=30#p24189

Επίσης, δυστυχώς έχουμε πάρει πολύ λάθος δρόμο, και μάλλον η πιο εύκολη λύση είναι να τα κάψουμε όλα και να ξαναρχίσουμε. (διαβάστε το παραπάνω άρθρο)

LoVaBiLL έγραψε:
Stokos έγραψε:

+1 Στο Γιώργο σε όλο το κείμενο.

Stokos έγραψε:Απαντώντας στο Lovabill. Η λογική σου φαίνεται σωστή εκ πρώτης πρόχειρης όψεως. Αφού ο "ενιαίος" κάνει κουμάντο αυτή τη στιγμή (άσχετα με το ποιος είναι νόμιμος κ.λπ.) γιατί να μη συμμετέχουμε και να ψηφίζουμε στον ενιαίο; Γιατί πολύ απλά με τη συμμετοχή μας "ενδυναμώνουμε" στη κοινή συνείδηση των Φοιτητών τον ενιαίο και δε πρόκειται ποτέ να απαλλαγούμε από το "κουμάντο" του ενιαίου συλλόγου.

Με πιασαν οι εγωισμοί τώρα στο τέλος. Αναγνωρίζω όμως τον ορθότερο τρόπο σκέψης σου.
Alfa Romeo is love and passion...
Senza cuore saremmo solo macchine!!
Άβαταρ μέλους
brera
Γενικός Συντονιστής

Προηγούμενη

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης