Κλειστά τα ΑΕΙ από 1η Σεπτεμβρίου

Θέματα που αφορούν το τμήμα των Η.Μ.Μ.Υ.

Re: Κλειστά τα ΑΕΙ από 1η Σεπτεμβρίου

Δημοσίευσηαπό seichis » 27 Σεπ 2011, 21:09

Μέχρι πότε; Οι ψήφοι πόσοι ήταν;
seichis
Newbie

Δημοσίευσηαπό george_ti » 27 Σεπ 2011, 21:14

misopogon έγραψε:Άν μπορεί κάποιος να ενημερώσει τί ψηφίστηκε επειδη πολλοί δεν μένουμε Ξάνθη..
Ευχαριστώ.

εσεις που ειστε απο μακρια καλυτερα να καθησετε αναπαυτικα εκει που ειστε !!! και κυριως να ΜΗ ρωτατε τι αποφασιζουν οι αλλοι για σας !!!
george_ti
Full Member

Φοιτητής ΗΜΜΥ: Ναι

Δημοσίευσηαπό misopogon » 27 Σεπ 2011, 21:40

george_ti έγραψε:
misopogon έγραψε:Άν μπορεί κάποιος να ενημερώσει τί ψηφίστηκε επειδη πολλοί δεν μένουμε Ξάνθη..
Ευχαριστώ.

εσεις που ειστε απο μακρια καλυτερα να καθησετε αναπαυτικα εκει που ειστε !!! και κυριως να ΜΗ ρωτατε τι αποφασιζουν οι αλλοι για σας !!!

φαντάρος είμαι, μικρέ.
τις βλαχομαγκιες σου αλλού.
misopogon
Newbie

Δημοσίευσηαπό Dimitrisgz » 27 Σεπ 2011, 22:00

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συμφοιτητές μου που αποφασίζουν και διατάζουν να πάνε πίσω τη το πρόγραμμα και τη ζωή των υπόλοιπων συμφοιτητών τους, μεταξύ των οποίων και τη δική μου. Και να ρωτήσω ποιο καλό παιδάκι από τα ΕΑΑΚ θα πληρώσει την έξτρα παραμονή μου ή τις μετακινήσεις μου στη Ξάνθη από δω και πέρα;;
Dimitrisgz
Jr. Member

Δημοσίευσηαπό elen » 27 Σεπ 2011, 22:14

Μα δημοκρατία (θέλουμε να λέμε ότι) έχουμε, η πλειοψηφία νικά, έτσι έγινε και τώρα. Μην κατηγορείτε κανέναν. Αν δεν κατεβήκατε στη συνέλευση να ψηφίσετε τότε δεν θα έπρεπε να κρίνετε. Αν πάλι κατεβήκατε και ψηφίσατε, πολύ καλώς κάνατε γιατί το σωστό για μένα είναι ο καθένας να υποστηρίζει τα πιστεύω του. Όμως, αν το αποτέλεσμα δεν συμπίπτει με τα θέλω σας, μην κατηγορείτε κανέναν. Ξαναλέω, έχουμε δημοκρατία και η πλειοψηφία κερδίζει, τί άλλο να λέμε;
elen
Full Member

Δημοσίευσηαπό Dimitrisgz » 27 Σεπ 2011, 22:30

elen έγραψε:Μα δημοκρατία (θέλουμε να λέμε ότι) έχουμε, η πλειοψηφία νικά, έτσι έγινε και τώρα. Μην κατηγορείτε κανέναν. Αν δεν κατεβήκατε στη συνέλευση να ψηφίσετε τότε δεν θα έπρεπε να κρίνετε. Αν πάλι κατεβήκατε και ψηφίσατε, πολύ καλώς κάνατε γιατί το σωστό για μένα είναι ο καθένας να υποστηρίζει τα πιστεύω του. Όμως, αν το αποτέλεσμα δεν συμπίπτει με τα θέλω σας, μην κατηγορείτε κανέναν. Ξαναλέω, έχουμε δημοκρατία και η πλειοψηφία κερδίζει, τί άλλο να λέμε;

1. η κατάληψη δεν είναι δημοκρατικό μέτρο! Δημοκρατία είναι να διεκδικείς ότι θες σεβόμενος το δικαίωμα του άλλου να πάρει πτυχίο!

2. Συνήθως στις συνελεύσεις ψηφίζουν το πολύ 400-600 άτομα από τους 3000 φοιτητές και ένας λόγος είναι ότι δε χωράνε όλοι μέσα στο αμφιθέατρο.

3. Δεν ελέγχει κανείς ποιοι από αυτους που ψηφίζουν είναι όντως φοιτητές της πολυτεχνικής. Και πάω στόχιημα ότι θες πως κάποιοι δεν είναι..

4. Ο ενιαίος σύλλογος δεν υφίσταται νομικά άρα ούτε και οι αποφάσεις του. Απλά χάρη σε παραπληοφόρηση, αδιαφορία, συμφέροντα, παρατάξεις κλπ δεν αντιδράει σχεδόν κανείς σε αυτό

5. Έχω κι άλλα αν θες αλλά θα τα βρεις και σε προηγούμενα ποστ
Dimitrisgz
Jr. Member

Δημοσίευσηαπό justme » 27 Σεπ 2011, 22:43

στη συγκεκριμένη συνέλευση ψήφισαν 900 άτομα.για τα υπόλοιπα απαντήσεις δόθηκαν μέσα στη συνέλευση.τώρα αν δε σε εκφράζει το αποτέλεσμα δε σημαίνει ότι δεν ήταν δημοκτρατική η διαδικασία
i believe whatever doesn't kill you,simply makes you...stranger
Άβαταρ μέλους
justme
Newbie

Δημοσίευσηαπό elen » 27 Σεπ 2011, 22:44

Για το 1 νομίζω ήδη είπα κάποια πράγματα στο προηγούμενο post.
Για το 2, όλοι οι καλοί χωράνε. Σήμερα για παράδειγμα αν δεν χωρούσαμε θα ψηφίζαν άτομα ακόμη και στο φουαγιέ. Αυτό δεν είναι δικαιολογία.
Για τα υπόλοιπα, μην προσπαθείς να βρεις το δίκιο σου μέσω deece, κάτι θα υπάρχει να κάνεις για να δικαιωθείς, σωστά; Δεν ξέρω τί, αλλά στη δημοκρατία που ανέφερες και υπάρχει σεβασμός, λογικά θα υπάρξει κάποιος στον οποίο μπορείς να απευθυνθείς για τα νομικά ζητήματα που σε απασχολούν.
elen
Full Member

Δημοσίευσηαπό tsimpa » 27 Σεπ 2011, 22:59

ΧΑΧΑΧΑΧ Πολύ γέλιο ρε παιδιά εδώ μέσα.Ο καθένας ό,τι θέλει γράφει.1)Να σας ρωτήσω ρε παιδιά η κατάληψη δεν είναι δημοκρατική όταν ψηφίζεται να γίνει απ'την πλειοψηφία των φοιτητών;Εκτός αν εσείς δημοκρατία θεωρείτε να γίνεται πάντα αυτό που γουστάρετε.Αν είναι και γω που δεν ψήφισα ΠΑΣΟΚ να βγω και να πω "ευχαριστώ πολύ το 30 και κατι % που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ και τώρα μου γαμ...νε τη ζωή".Μήπως να τους ζητήσω και τα λεφτά που αρπάζει το ΠΑΣΟΚ απ'τους γονείς μου;Είμαστε σοβαροί σκεφτείτε λίγο τι γράφετε.2)Αν ήταν πιο μεγάλο το αμφιθέατρο θα μαζεύονταν 3000 φοιτητές δηλαδή(εδω γελάμε),μην ψάχνεις να βρεις δικαιολογίες αν γουστάρανε να έρθουν θα έρχονταν,δεν νομίζω να υπάρχει λογικά σκεπτόμενο άτομο που τον καίει να γίνει εξεταστική και να ανοίξει η σχολή και να μην έρχεται στην συνέλευση γιατί μπορεί να μην χωράει.Καταλαβαίνεις πόσο χαζή δικαιολογία είναι αυτή;

Α και κάτι άλλο,στον φίλο που ανέφερε για το πόσα άτομα ήταν όντως φοιτητές της Πολυτεχνικής.Να σου πω είδες πόσα άτομα είχε φέρει η ΠΑΣΠ από Κομοτηνή;Φέρανε και από έξω,χάσανε κιόλας.Οπότε στην περίπτωσή μας αυτοί ,που μάλλον ψήφισες, έκαναν αυτό που λες.
Τελευταία επεξεργασία από megatron και 27 Σεπ 2011, 23:55, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Αιτία: Συγχώνευση συνεχόμενων δημοσίευσεων
tsimpa
Jr. Member

Δημοσίευσηαπό Dimitrisgz » 27 Σεπ 2011, 23:45

Κι όμως το θέμα της χωρητικότητας είναι πολύ πιο σημαντικό από όσο λέτε. Και έχω ακούσει από αρκετά άτομα ,που είναι απλοί ανεξάρτητοι φοιτητές και δεν υποχρεώνονται από την παράταξη τους να πάνε στη συνελευση, την άποψη "αν είχε και χώρο να κάτσουμε ή αν ακούγαμε και τι λένε ή αν μπορύσαμε να αναπνέυσουμε εκει μέσα θα πήγαινα να παρακολουθήσω τι γίνεται αλλά έτσι δε μπορώ". Γιατί δεν είναι μόνο η ψήοφος το θέμα αλλά να μπορούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι να κάτσουν από την αρχή μέχρι το τέλος μέσα και να ακούσουν όλα τα πλαίσια. Και ξέρετε οτι κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατό. Μάλιστα πιστεύω ότι επίτηδες γίνεται η συνέλευση στο συγκεκριμένο χώρο όπως επίτηδες δεν υπάρχει και μικρόφωνο.

Όσο για τα περι δημοκρατίας και πλειοψηφίας.... σύμφωνα με το καταστατικό με 50 άτομα γίνετια συνέλευση. Και συνήθως έτσι γίνεται και 50-100 άτομα ξεκινούν τις καταλήψεις! Μι μου πείτε πόσοι ήταν σήμερα, μίλησα για το πως ξεκινάει. Και στο κάτω κάτω δε γίνεται κάθε φορά που 50 άτομα θέλουν να κάνουν συνέλευση να τρέχουμε για συνέλευση! Αυτό εκμεταλεύεστε και αποφασίζετε ότι θέλετε μεταξύ σας. Και ας μου πει κάποιος, αφου υποστηρίζετε την πλειοψηφία, πόσοι από τους ηλεκτρολόγους είναι υπέρ της κατάληψης αυτή τη στιγμή; 100-150;;; Το πολύ!!! Οι αποφάσεις του ενιαίου συλλόγου δεν εκφράζουν την πλειοψηφία αλλά μια πλειοψηφούσα(?) μειοψηφία.

Τέλος για τα περι νομιμότητας του συλλόγου αισθάνομαι ότι λες... "έτσι μας συμφέρει και έτσι θα το αφήσουμε, αν μπορείς άλλαξε το". Κρίμα!

Υ.Γ: Έστω ότι διαφωνώ κι εγώ με το νόμο, είμαι πρόθυμος να ψηφίσω υπερ της κατάληψης αν κάποιος με πείσει με ένα έστω σοβαρό επιχείρημα για το νόημα και την αποτελεσματικότητα της κατάληψης και ότι έχω το δημοκρατικό δικαίωμα να καταστρέφω τις ζωές των συμφοιτητών μου
Dimitrisgz
Jr. Member

Δημοσίευσηαπό tsimpa » 27 Σεπ 2011, 23:56

Кαι σου ξαναλέω ότι αν όντως καταστρεφόταν η ζωή των φοιτητών ,αφού είναι τόσο περισσότεροι αυτοί που δεν θέλουν κατάληψη,δεν νομίζω ότι για ένα δίωρο θα τους χαλούσε να κάθονται όρθιοι και μέσα στην ζέστη.Αφόυ για την ίδια τους τη ζωή μιλάμε!!Φτάνει με τις ότι να'ναι δικαιολογίες.Ψηφίστηκε κατάληψη με έναν άκρως δημοκρατικό τρόπο,με 900 φοιτητές παρώντες ΤΕΛΕΙΑ.Αν όντως υπήρχαν πολύ περισσότεροι που δεν ήθελαν κατάληψη και δεν ήρθαν να ψηφίσουν κακό του κεφαλιού τους δεν τους φταίει καμία παράταξη και κανένας δεν τους καταστρέφει τη ζωή.Επιλογή τους ήταν να καθήσουν σπίτι και να πιουν καφέ και να μην έρθουν να ψηφίσουν για ανοιχτή τη σχολή.Τώρα όλα τα άλλα βερεσέ τα ακούω.
tsimpa
Jr. Member

Δημοσίευσηαπό Dimitrisgz » 28 Σεπ 2011, 00:07

Πολλοί από αυτούς που δε θέλουν κατάληψη δεν είναι καν στη Ξάνθη γιατί πίστευαν ότι είναι στο τελείωμα των σπουδών τους και δε ζουν πλέον εδώ! Και δε μπορούν να πηγαινοέρχονται κάθε φορά που σας καπνίζει να κάνετε συνέλευση για να υπερσπιστούν το άνοιγμα της σχολής. Η συνέλευση θα έπρεπε να συγκαλείται ύστερα από σύμφωνη απόφαση ενός σεβαστού επαρκούς αριθμού φοιτητών. Τότε να δω αν θα είχες την "πλειοψηφία"¨για να κάνεις κατάληψη. Αλλά όχι αυτό δε σας συμφέρει γιατί τότε οι αδιάφοροι φοιτητές θα λειτουργούσαν εναντίων σας και (άκου κάτι παράλογα πράγματα) η σχολή θα παρέμενε ΑΝΟΙΧΤΗ! Αν παραβλέψεις ή διαφωνήσεις με αυτό που έχω υπογραμμίσει τότε δε θα χρειαστεί να πω κάτι άλλο, θα με έχεις καλύψει απόλυτα!
Dimitrisgz
Jr. Member

Δημοσίευσηαπό tsimpa » 28 Σεπ 2011, 00:17

Πρώτον μην λες "σας",δεν ανήκω πουθενά.Δεύτερον όσον αφορά αυτό που υπογράμμισες ,αν έβαζες το μυαλό σου να σκεφτεί και λιγο παραπέρα και να μην είσαι κολλημένος στις απόψεις σου θα καταλάβαινες ότι αυτό ξεκινάει μία καινούρια συζήτηση εντελώς άσχετη που έχει να κάνει με τον ρόλο των παρατάξεων στην φοιτητική κοινότητα.Απ'την στιγμή που υπάρχει σύλλογος φοιτητών(στον οποίο μπορεί να ανήκει ο καθένας και να μπορεί να επηρεάσει κάποια πράγματα από το να κάθεται και να γράφει σε ένα φόρουμ) δεν θα κάθεται λοιπόν αυτός ο σύλλογος να χτυπάει την πόρτα στον κάθε φοιτητή και να τον ρωτάει αν θέλει να γίνει γεν.συνέλευση.
tsimpa
Jr. Member

Δημοσίευσηαπό brera » 28 Σεπ 2011, 02:12

Επειδη ειμαι σιγουρος οτι μερικοι δεν έχουν διαβάσει ποτε τους το νεο νομο, αλλα διαβάζουν μονο τα πλαισια που τον μεταφράζει ο καθενας με το συμφέρον του, ας ξεκινησουμε απο το 0. Τι πραγματικα λέει ο νομος...

http://www.minedu.gov.gr/nomosaei.html
Alfa Romeo is love and passion...
Senza cuore saremmo solo macchine!!
Άβαταρ μέλους
brera
Γενικός Συντονιστής

Δημοσίευσηαπό justme » 28 Σεπ 2011, 02:33

Εδώ θα χρεοκοπήσει η χώρα και εσείς κοιτάτε να περάσετε τα μαθηματάκια σας...πραγματικά έχετε την ψευδαίσθηση πως ακόμα κι αν ανοίξουν οι σχολές και πάρετε πτυχίο μετά θα βρείτε δουλειά με 50% ανεργία ή δε θα δουλεύετε για 500-600 ευρώ το μήνα από 12 ώρες τη μέρα ή θα ζείτε αξιοπρεπώς ή ή ή;;;Σοβαρευτείτε λίγο σας παρακαλώ και κοιτάξτε τι γίνεται έξω απ'τη γυάλα σας. Είναι πραγματικά λυπηρό να σκέφτεστε έτσι. Η μάλλον το λυπηρό είναι πως δεν μπορείτε καν να σκεφτείτε
i believe whatever doesn't kill you,simply makes you...stranger
Άβαταρ μέλους
justme
Newbie

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης