MNO έγραψε:Επισης αυτη την στιγμη σε λαπτοπ 10ετιας χρησιμοποιω το lubuntu που ειναι ουσιαστικα ubuntu με lxde περιβαλλον και ειμαι πολυ ευχαριστημενος, idle το λαπτοπ δεν χρησιμοποιει πανω απο 80mb RAM
την δοκιμασα την εκδοση σου δεν ηταν τοσο καλη ,λιγο βαρια για το δικο μου μηχανημα.Δες και αυτη(
http://puppylinux.org/main/Overview%20and%20Getting%20Started.htm) για πεπαλαιωμένα μηχανηματα ειναι super νομιζω
Για αρχαριο η καλυτερη εκδοση ειναι τα ubuntu τα οποια ειναι πολυ απλα και ευκολα στην χρηση.
Εμενα μου αρεσουν παρα πολυ open SUSE και Fedora
Η 2η ειναι παρσ πολυ ομορφη και κυριως τωρα με το καινουριο gnome(κατι σαν το kde αλλα πιο ομορφο εμφανισιακα) ειναι πολυ ομορφη για να ''παιζεις''
Εγω αρχισα με suse αν και μαλλον θα διαφωνησουν οι περισσοτεροι σου προτεινω να αρχισεις και εσυ με αυτη αφου ειναι αρκετα linuxοειδη και θα μαθεις και κατι σχετικα με τα linux απο αυτη σε αντιθεση με τα ubuntu που εμενα προσωπικα μου θυμιζουν windows.
Ομορφη επισης διανομη ειναι και mint να αρχισεις αλλα και για γενικη χρηση λενε

Μonomaxos που αναφερει καποιος απο πανω την ειχα δει και εγω απο περιεργεια πιο πολυ μιας και ειναι η μονη ελληνικη αλλα δεν μπορω να πω πως συγκλονίστηκα κιολας....