Περιεχόμενα μαθημάτων στα Αγγλικά

Θέματα που αφορούν το τμήμα των Η.Μ.Μ.Υ.

Περιεχόμενα μαθημάτων στα Αγγλικά

Δημοσίευσηαπό cmavr8 » 16 Ιαν 2013, 23:44

Γειά σε όλους,
έχω μπει στη διαδικασία να μεταφράσω τον οδηγό σπουδών (όσα μαθήματα είχα βασικά) στα αγγλικά, ώστε να τα δώσω σε ξένα πανεπιστήμια που θέλουν να δουν τι κάναμε.

Αναρωτιέμαι πόσοι το έχουν κάνει πριν από μένα, και μιας και είναι ιδιαίτερα επώδυνο (μιλάμε για 20-30 ώρες δουλειάς, ακόμα και με χρήση Google Translate), θα ήθελα να μη χρειαστεί να το ξανακάνει κανείς.

Πρώτα πρώτα ρωτάω, υπάρχει κάποιος που το έχει κάνει και μπορεί να το παρέχει?
Αν όχι συνεχίζω εγώ τη δική μου μετάφραση και θα τα ανεβάσω εδώ μετά...

Ευχαριστώ...
cmavr8
Hero Member

Φοιτητής ΗΜΜΥ: Ναι

Re: Περιεχόμενα μαθημάτων στα Αγγλικά

Δημοσίευσηαπό James » 17 Ιαν 2013, 14:01

Εξαιρετική προσπάθεια καταρχάς. Απ' όσο γνωρίζω, κάτι επίσημο (και global) δεν παίζει. Ορισμένα μαθήματα, αν θυμάμαι καλά, έχουν syllabus στα Αγγλικά στις σελίδες υποστήριξής τους (μεταφράζεις και περιγραφή μαθημάτων, καλά κατάλαβα;). Ωστόσο είναι γεμάτα τεχνικές ορολογίες (wiki link), η μετάφραση των οποίων δεν είναι εξαιρετικά εύκολη, ή μάλλον δεν είναι εξαιρετικά εύκολη η ακριβής μετάφραση. Δεν ξέρω μην είναι παραπάνω από 30 ώρες η δουλειά. Μπορείς, αν θέλεις, να γράψεις και ποια online λεξικά ορολογίας χρησιμοποίησες/χρησιμοποιείς.

Τέλος, αν είναι να κάνεις κάτι τέτοιο και να το ανεβάσεις, αυτό πρέπει σίγουρα να μείνει και αν θες να έχει -τουλάχιστον- ένα "ιδιαίτερο" spot χτύπα ένα PM/Mail.
(Μόνο) James
Άβαταρ μέλους
James
Διαχειριστής

Φοιτητής ΗΜΜΥ: Όχι

Δημοσίευσηαπό cmavr8 » 17 Ιαν 2013, 14:10

Γεια σου james!

Λοιπόν καθώς βιάζομαι, προχωράω τη δουλειά, και πήρα κάποια έτοιμα από έναν πρώην συμφοιτητή μας.
Ναι, μιλάμε για την περιγραφή μαθημάτων... Τους τίτλους τους δακτυλογράφησα από την αναλυτική της Γραμματείας στα αγγλικά.

Το wiki τώρα το είδα, πολύ καλή δουλειά, μπράβο σας. Μήπως απλά να τα βάζουμε εκεί μέσα, σε κάθε μάθημα?

Δε χρησιμοποίησα λεξικό, παρά μόνο google translate, και χειροκίνητη διόρθωση κατά την κρίση μου και googling παράλληλα.
Έχε υπόψη ότι δεν έχω κάνει παρά μόνο όσα με αφορούσαν, οπότε δε μιλάμε για πλήρη δουλειά. Οπότε το να μπουν στο wiki σιγα σιγά ένα ένα και να μπορεί να τα διορθώσει καθένας ταιριάζει...
cmavr8
Hero Member

Δημοσίευσηαπό patirgerasimos » 18 Φεβ 2013, 23:52

κάποιοι από την iaeste είχαν μεταφράσει τα περισσότερα μαθήματα τουλάχιστον μέχρι το 8 εξάμηνο νομίζω. με έμφαση στον ηλεκτρονικό τομέα. Το έχω μοντάρει για ενεργειακό...Θα το ανεβάσω εδώ. Είναι στεγνή μετάφραση του ελληνικού οδηγού, που μας κάνει να φαινόμαστε υπεργαμάτοι :P

μπορεί να έχει και λάθη οπότε αν βρείτε κάτι πείτε μου.
Άβαταρ μέλους
patirgerasimos
Hero Member

Δημοσίευσηαπό Seitjo90 » 19 Φεβ 2013, 10:52

patirgerasimos έγραψε:κάποιοι από την iaeste είχαν μεταφράσει τα περισσότερα μαθήματα τουλάχιστον μέχρι το 8 εξάμηνο νομίζω. με έμφαση στον ηλεκτρονικό τομέα. Το έχω μοντάρει για ενεργειακό...Θα το ανεβάσω εδώ. Είναι στεγνή μετάφραση του ελληνικού οδηγού, που μας κάνει να φαινόμαστε υπεργαμάτοι :P

μπορεί να έχει και λάθη οπότε αν βρείτε κάτι πείτε μου.

Το αρχείο βρίσκεται στα Αρχεία/Διάφορα Αρχεία
Some people want it to happen, some wish it would happen, and others make it happen - Michael Jordan
Άβαταρ μέλους
Seitjo90
Γενικός Συντονιστής

Φοιτητής ΗΜΜΥ: Όχι

Δημοσίευσηαπό cmavr8 » 27 Φεβ 2013, 18:12

Λοιπόν εγώ πέρασα τα περισσότερα που είχα στο wiki!
Θα πρότεινα κάποιος που έχει όρεξη να κάνει το ίδιο με του πατηρ γεράσιμου, ώστε να είναι όλα στο ίδιο μέρος...
cmavr8
Hero Member

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες