Διαγραφή αιωνίων φοιτητών-φοιτητών 2ν

Θέματα που αφορούν το τμήμα των Η.Μ.Μ.Υ.

Re: Διαγραφή αιωνίων φοιτητών-φοιτητών 2ν

Δημοσίευσηαπό MNO » 06 Φεβ 2014, 15:54

Pilonas έγραψε:Εννοείται ότι το κόστος των ανενεργών φοιτητών είναι πολύ μεγαλό και εννοείται πως θα πρέπει να διαγράφονται..........Και μετά αναρωτιώμαστε γιατί δεν προχωράμε σαν χώρα...........θέλουμε να πληρώνει επ'αόριστον το κράτος την δική μας τεμπελιά..

Ντξ τρολλαρεις δεν υπαρχει αλλη εξηγηση.
MNO
Sr. Member

Φοιτητής ΗΜΜΥ: Ναι

Δημοσίευσηαπό Pilonas » 07 Φεβ 2014, 13:00

Το ότι θεωρείς τρολάρισμα την απόψη ότι πρέπει να τελειώνουμε σε ν+2 είναι πραγματικά επικύνδινο για μένα. Δώσε μου σε παρακαλώ ένα λόγο που πρέπει καποιός να κάνει παραπάνω χρονιά εκτός από ότι μας βολεύει. Οσό για το κρατός εννοείται πως η φοιτιτική ιδιότητα με τα οποία προνόμια της είναι βάρος για το κρατός, και εκτός και από το κρατός και για το ίδιο το πανεπηστίμιο. Δηλαδή αυτό που έξω είναι αυτονόητο, ότι σε ένα πανεπηστίμιο μπαίνεις για να κάνεις δουλεία και να μάθεις, εμείς το βρίσκουμε τρολάρισμα... Μάλιστα. Και μέτα όταν μας λένε τεμπέληδες γκρινιάζουμε για στερεότυπα!
Pilonas

Δημοσίευσηαπό Maraz » 07 Φεβ 2014, 13:26

Λοιπόν για να εξηγούμαστε,
1ο) Το να είσαι υποτιθέμενος μηχανικός και να μην ξέρεις ορθογραφία, αυτό είναι επικίνδυνο.
2ο) Το να μην μπορείς να σκεφτείς εσύ έναν λόγο για παραπάνω από ν+2 δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει, έτσι θα σου δώσω εγώ έναν :
Προβλήματα Υγείας.
3ο) Η φοιτητική ιδιότητα και τα προνόμια της καταργούνται μετά τα ν+2, το κόστος στο κράτος πού είναι πες μου... αερολογίες ξέρω να λέω και εγώ
4ο) Το προηγούμενο post σου ήταν ήδη ένα στερεότυπο.
“Long is the way, and hard, that out of hell leads up to light.”
Άβαταρ μέλους
Maraz
Sr. Member

Δημοσίευσηαπό MNO » 07 Φεβ 2014, 14:07

Καταρχάς πιστεύω οτι το πότε θα τελειώσει κάποιος το ΔΩΡΕΑΝ πανεπιστήμιο στο οποίο κατάφερε μέσα από το σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων να περάσει αφορά τον ίδιο και την οικογένεια του και κανέναν άλλον. Αυτό το στηρίζω στα όσα ανέφερε ο Maraz παραπάνω. Το κράτος χορηγεί στον φοιτητή κάποιες οικονομικές διευκολύνσεις για ένα καλά οριοθετημένο διάστημα (ν+2), το αν θα έπρεπε τα προνόμια αυτά να έχουν άλλο χρονικό όριο είναι ανοιχτό για συζήτηση. Το θέμα της διαγραφής είναι άσχετο με τα παραπάνω. Όπως είπε και ο Maraz μετά τα ν+2 έτη ΔΕΝ μπορείς να πάρεις δωρεάν βιβλίο ΔΕΝ μπορείς να φας δωρεάν ΔΕΝ μπορείς να έχεις μειωμένο εισιτήριο. Το αν η μια παραπάνω καρέκλα που θα πιάσεις στο αμφιθέατρο θεωρείται άξιο διαγραφής τότε κάτι πάει πολύ στραβά με το σύστημα και όχι με τον "αιώνιο φοιτητή".

Ο λόγος που η κυβέρνηση επανέφερε το θέμα της διαγραφής είναι για να μαζέψει ψήφους από ανθρώπους που ψάχνουν κάποιον να ρίξουν το φταίξιμο για την κατάσταση (και φυσικά αυτός ο κάποιος δεν μπορεί να είναι ο εαυτός τους), άποψή μου σαφώς.

ΥΓ: έξω πληρώνεις για την μόρφωσή σου.
MNO
Sr. Member

Δημοσίευσηαπό Pilonas » 07 Φεβ 2014, 14:15

Για το σχόλιο περί ορθογραφίας..
Φοβάμαι ότι δε θα απαλλαχτούμε από το θεό, αφού πιστεύουμε ακόμη στη γραμματική. ~Nitse
Παραβλέποντας την προσωπική επίθεση την οποία πάντα εκλαμβάνω ως έλλειψη επειχιρημάτων περνάω στην ουσία..
Ποια προβλήματα υγείας κοροιδευόμαστε τώρα? Ποιο πρόβλημα υγείας σε καθίστα ανίκανο να διαβάσεις για 2 ολόκληρα χρόνια? Και άλλωστε για αυτές τις περιπτώσεις είναι πολύ ευκόλο να υπάρξουν διαδικασίες ώστε να εξαιρούνται. Όπως επίσης και αν επιλέξεις να πας στρατό. Αν θέλετε να παίξουμε το θεάτρο του παραλόγου είναι πολύ εύκολο να το κάνουμε. Αλλά κατά βάθος όλοι γνωρίζετε ότι το 99% των αιώνιων φοιτητών είναι σε αυτή τη θέση γιατί απλά έπελεξαν να διασκεδάσουν παραπάνω σαν φοιτήτες και μάλιστα όχι απλά να διασκεδάσουν αλλά να το κάψουν τελείως. Μπορείς να παρταρείς μία ολόκληρη χρόνια χώρις να πατήσεις πόδι στη σχολή και άνετα να την βγάλεις σε 7 χρόνια. Ποσο θέλετε να παρτάρετε πια? Το κόστος και στο κράτος και στο πανεπιστήμιο δεν είναι τραγικό αλλά είναι άνευ λόγου και επομένως ανεπίτρεπτο. Και τα προνόμια δεν κόβονται όλα. Μια χάρα εκπτώση έχεις με το πάσο και σε πολλές σχολές στις εστιές μένουν ακόμα αιώνιοι φοιτήτες. Συν το κόστος για το πανεπηστίμειο και τα μαθήματα.
Τελευταία επεξεργασία από Pilonas και 07 Φεβ 2014, 14:22, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Pilonas

Δημοσίευσηαπό alehunter » 07 Φεβ 2014, 14:20

MNO έγραψε: Το αν η μια παραπάνω καρέκλα που θα πιάσεις στο αμφιθέατρο θεωρείται άξιο διαγραφής τότε κάτι πάει πολύ στραβά με το σύστημα και όχι με τον "αιώνιο φοιτητή".

ΥΓ: έξω πληρώνεις για την μόρφωσή σου.

συμφωνω απολυτως με ολα
δεν καταλαβαινω γιατι καποιος θεωρει επιπλεον κοστος μια καρεκλα για ενα τυπα απο την στιγμη που ειναι αδεια τα αμφιθεατρα αλλωστε...

Υ.Γ. εξω επειδη ακριβως πληρωνεις αν ασχοληθεις υπαρχει μια αμοιβαια κατανοηση και σεβασμος και τα χρηματα και το χρονο σου, ΣΕ σεβονται και δεν γινονται εξετασεις στις οποιες περνανε μονο ψηφια % ατομα και μαλιστα συνηθως μεγαλων ετων....
ενας τυχαιος παντοτε λογος οχι οτι εδω γινονται τετοια προς θεου :-* :'( :'( :'(

Pilonas έγραψε:Για το σχόλιο περί ορθογραφίας..
Φοβάμαι ότι δε θα απαλλαχτούμε από το θεό, αφού πιστεύουμε ακόμη στη γραμματική. ~Nitse
οχι οτι με πειραξε αλλα το πανεπιστημιο χτυπαει ασχημα 2 φορες το ιδιο λαθος,αδιαφορο γενικα και μιας και λεμε τσιτατα
Το μονο που διαχωριζει τον θεο απο τον ανθρωπο ειναι η κοιλια
~Nitse :P

Αλλά κατά βάθος όλοι γνωρίζετε ότι το 99% των αιώνιων φοιτητών είναι σε αυτή τη θέση γιατί απλά έπελεξαν να διασκεδάσουν παραπάνω σαν φοιτήτες και μάλιστα όχι απλά να διασκεδάσουν αλλά να το κάψουν τελείως. Μπορείς να παρταρείς μία ολόκληρη χρόνια χώρις να πατήσεις πόδι στη σχολή και άνετα να την βγάλεις σε 7 χρόνια. Ποσο θέλετε να παρτάρετε πια? Το κόστος και στο κράτος και στο πανεπιστήμιο δεν είναι τραγικό αλλά είναι άνευ λόγου και επομένως ανεπίτρεπτο. Και τα προνόμια δεν κόβονται όλα. Μια χάρα εκπτώση έχεις με το πάσο και σε πολλές σχολές στις εστιές μένουν ακόμα αιώνιοι φοιτήτες. Συν το κόστος για το πανεπηστίμειο και τα μαθήματα

συγνωμη που θα το επισημανω αλλα το παναιπηστειμοιο βαραει στο ματι

κοιτα τοσο μεγαλο δεν ειναι το ποσοστο αλλα ναι υπαρχει μια τετοια μεριδα φοιτητων αλλα δεν νμζ τοσο ευκολα οτι θα το καταφερουν να αποφοιτησουν στα 7χρονια εκτος αν αλλαξει η σταση τους αρχισουν φροντηστηρια μαζικα κτλπ....τεσπα αλλη συζυτηση.
εξακολουθω να θεωρω οτι δεν ειναι ορθο να διαγραφουν απο την στιγμη που δεν στοιχιζουν κατι.Επιπλεον,οσο για τυς αιωνιους που μετα το περας των σπουδων τους ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝ ναι μαζι σου ειμαι αλλα και αυτο δεν ειναι λογος να τους διαγραψουμε αλλα αν μας ενοχλει τοσο να πουμε στο κρατος να κανει αυστηροτερους ελεγχους
Άβαταρ μέλους
alehunter
Hero Member

Δημοσίευσηαπό Pilonas » 07 Φεβ 2014, 14:27

Αυτούς που διορθώνουν τα γραπτά σας και χάνουν ώρα από το ερευνητικό τους έργο τους ρωτήσατε πότε αν έχουν όρεξη να διορθώνουν το γράπτο του κάθε αιώνιου φοιτήτη που κατεβαίνει στην εξέταση για την πλάκα του μπας και περάσει από σπόντα? Στις δικές μας εστίες σταματάνε να τρώνε δωρέαν μετά τα ν+2 ετή? Τον επιπλέον φόρτο εργασίας για τις γραμματείες και τα γραφειοκρατικά τα γνωρίζετε? Και δεν λέω δεν μιλάμε για τραγικά κόστοι αλλά έναν λογό σοβαρό για το να μην ισχύει το ν+2 δεν έχω ακούσει. Τα προβλήματα υγείας λυπάμαι δεν με πείσανε. Αρά γιατί να χούμε αυτά τα κόστοι και άλλα πολλά χωρίς λόγο?
Pilonas

Δημοσίευσηαπό alehunter » 07 Φεβ 2014, 14:51

Pilonas έγραψε:Αυτούς που διορθώνουν τα γραπτά σας και χάνουν ώρα από το ερευνητικό τους έργο τους ρωτήσατε πότε αν έχουν όρεξη να διορθώνουν το γράπτο του κάθε αιώνιου φοιτήτη που κατεβαίνει στην εξέταση για την πλάκα του μπας και περάσει από σπόντα? Στις δικές μας εστίες σταματάνε να τρώνε δωρέαν μετά τα ν+2 ετή? Τον επιπλέον φόρτο εργασίας για τις γραμματείες και τα γραφειοκρατικά τα γνωρίζετε? Και δεν λέω δεν μιλάμε για τραγικά κόστοι αλλά έναν λογό σοβαρό για το να μην ισχύει το ν+2 δεν έχω ακούσει. Τα προβλήματα υγείας λυπάμαι δεν με πείσανε. Αρά γιατί να χούμε αυτά τα κόστοι και άλλα πολλά χωρίς λόγο?

αυτοι που διορθωνουν τα γραπτα μας οτνας ενα ατομο που διαβαζει εχω να απαντησω οτι αν θελουν να κανουν ερευνιτκο εργο να βαζουν ευκολοτερα θεματα ή εστω κατι που εχουμε κανει στην ταξη,να βαλουν προοδο-ους μεσα στην χρονια να ξεσκαρταρουν τα απειρα ατομα κτλπ Επισης,αμφιβαλω αν τα διορθωνουν αυτοι με τα χερακια τους και οχι καποιος μεταπτυχικαος διδακτορικος κτλπ...
Δεν ειπα οτι δεν ισχυει αυτο με τις εστιες και τα προνομια των αιωνιων αλλα δεν εινια αυτος λογος να τους λοβοτομησουμε. Ειναι απλα χαλια η επιτηρηση και η εφαρμογη των οποιων κυρωσεων προφανως.
Για την γραμματεια δεκτον αν και λιγο τραβηγμενο και σιγουρα οχι τοσο σοβαρος λογο για διαγραφη.

Τεσπα δεν με ενδιαφερει η ολη συζυτηση καθως δεν προκεται να βγει κατι θα λεμε απλα τις αποψεις μας ο καθενας μεχρι να βαρεθουμε-βριστουμε

Υ.Γ. για εμενα π ειμαι ακομα ''μικρο'' ετος πιστευω οτι αλλα ειναι τα προβληματα και σιγουρα αλλες οι ανησυχιες μου.
Καλη τυχη σε ολους και καλο πτυχιο εγω αυτο εχω να πω :)
Άβαταρ μέλους
alehunter
Hero Member

Δημοσίευσηαπό Pilonas » 07 Φεβ 2014, 14:58

Μα προφάνως και τα διορθώνουν και διδακτορικοί. Αυτοί είναι που κυριώς χάνουν χρόνο από την έρευνα. Επισής αν μπει το κράτος στη διαδικασία να κάνει ελέγχους για τα ν+2 έτη και τα προνόμια τότε αυτομάτως μιλάμε για επιπλέον έξοδα. Και υπάρχουν και αλλά μικροκόστοι που δεν έχω αναφέρει. Μπορεί πχ. οι θέσεις στα αμφιθέατρα να μην είναι κόστος αλλά στα εργαστήρια είναι. Από τη δική μας τη σχολή πχ. στα εργαστήρια Κ οι πάγκοι μοιράζονται. Και ξαναλέω δεν είναι τόσο το μέγεθος όλων αυτών όσο το ότι δεν υπάρχει ουσιαστικός λόγος.

ΥΓ. Όσο για τα θέματα εκτός υλής και τα σχετικά. Αυτά γίνονται σπάνια. Τυχαίνει να είμαι θύμα της κ. Σαφιγιάννη τότε που χαν περάσει μόνο 3 άτομα!! Παρόλα αυτά δεν χωράει αμφιβολία ότι σε 7 χρόνια έχεις ευκαιρίες άπειρες να περάσεις το μάθημα αν διαβάσεις ΣΩΣΤΑ. Παρόλα αυτά θα πρέπε να υπάρχει αξιολόγηση καθηγητών και τα σχετικά αλλά αυτό είναι άλλο θεμά. Εδώ δεν μας επιτρέπουν κατά την προσωπική μου άποψη να τους κρίνουμε ούτε εδώ στο φόρουμ με τις λογοκρίσιες τι να λέμε τώρα.. :P
Pilonas

Δημοσίευσηαπό Maraz » 07 Φεβ 2014, 15:18

Pilonas έγραψε:
Για το σχόλιο περί ορθογραφίας..

Επειδή διαβάζεις και Νίτσε θα ξέρεις ότι είπε και το άλλο :
Μου φαίνεται περίεργο που ο Θεός έμαθε Ελληνικά, όταν αποφάσισε να γίνει συγγραφέας, και που δεν τα έμαθε καλύτερα.
(επειδή τα Ευαγγέλια γράφτηκαν σε -γεμάτο λάθη- Ελληνικά)

Δεν υπάρχει καμία προσωπική επίθεση, αντίθετα το πρώτο σου post σε αυτό το θέμα θα μπορούσε να υποδηλώσει κάτι τέτοιο.
Υπάρχουν και προβλήματα υγείας που σε κρατάνε πάνω από 2 χρόνια μακριά από υποχρεώσεις, το αν δεν τα γνωρίζεις, σημαίνει ότι είσαι πολύ τυχερός.
Για το ποσοστό των αιώνιων που αναφέρεις θα ήθελα να μάθω από που παίρνεις τα στοιχεία, μήπως είσαι ο Big Brother?
Δεν ξέρω τι γίνεται στις άλλες σχολές, σου μιλάω για μένα εδώ στο Δ.Π.Θ. και τα "προνόμια" μου ως αιώνιος.
Το κόστος που αναφέρεις στο πρώτο σου post είναι πολύ μεγάλο και στο τρίτο σου post "δεν είναι και τραγικό",... σε καλό δρόμο είμαστε.

Υ.Γ. Προβλήματα υγείας ανάγκασαν τον Νίτσε να παραιτηθεί από τη θέση του καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Βασιλείας! Ήταν 35 χρονών.
Άβαταρ μέλους
Maraz
Sr. Member

Δημοσίευσηαπό MNO » 07 Φεβ 2014, 15:37

Νομίζω όμως πως σε τελική ανάλυση το θέμα της διαγραφής είναι περισσότερο "ηθικό" παρά οικονομικό. Για μένα οι έννοιες δωρεάν παιδεία και διαγραφή δεν συμβαδίζουν.

Καλύτερα να δούμε τα αίτια δημιουργίας του φαινομένου παρά την μπακάλικη λύση της διαγραφής.
MNO
Sr. Member

Δημοσίευσηαπό Maraz » 07 Φεβ 2014, 15:43

Αυτή είναι η ουσία του ζητήματος MNO αλλά ποιος από αυτούς που κυβερνάνε θα κάτσει να ασχοληθεί με αυτό όταν υπάρχουν "εύκολες" λύσεις.
Άβαταρ μέλους
Maraz
Sr. Member

Δημοσίευσηαπό Seitjo90 » 07 Φεβ 2014, 17:01

Από την άλλη κάποια στιγμή καλό είναι να δούμε πόσοι πραγματικά είναι οι αιώνιοι φοιτητές γιατί θυμάμαι πως σε περσινή ανακοίνωση από τη γραμματεία για όσους δεν είχαν κάνει εγγραφή σε εξάμηνο υπήρχαν στη λίστα άτομα με αριθμό μητρώου κάτω και από 1000(!)...
Πολλοί από αυτούς προφανώς δεν μπορούν να θεωρηθούν φοιτητές...
Some people want it to happen, some wish it would happen, and others make it happen - Michael Jordan
Άβαταρ μέλους
Seitjo90
Γενικός Συντονιστής

Φοιτητής ΗΜΜΥ: Όχι

Δημοσίευσηαπό Maraz » 07 Φεβ 2014, 17:05

Seitjo αν υπάρχουν τέτοια νούμερα τότε αυτά τα άτομα είναι 40+ χρονών, άλλες καταστάσεις.
Άβαταρ μέλους
Maraz
Sr. Member

Δημοσίευσηαπό kakalos » 08 Φεβ 2014, 02:33

MNO έγραψε:Νομίζω όμως πως σε τελική ανάλυση το θέμα της διαγραφής είναι περισσότερο "ηθικό" παρά οικονομικό. Για μένα οι έννοιες δωρεάν παιδεία και διαγραφή δεν συμβαδίζουν.

Καλύτερα να δούμε τα αίτια δημιουργίας του φαινομένου παρά την μπακάλικη λύση της διαγραφής.

+1
Άβαταρ μέλους
kakalos
Jr. Member

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες