Ιστοσελίδα διαδικτυακών υπηρεσιών

Θέματα που αφορούν το τμήμα των Η.Μ.Μ.Υ.

Re: Ιστοσελίδα διαδικτυακών υπηρεσιών

Δημοσίευσηαπό Stathmarxis » 03 Ιούλ 2008, 01:02

dim έγραψε:ζήτησα αν είναι δυνατό να μου σταλεί ο κωδικός στο προσωπικό μου e-mail του πανεπιστημίου, του οποίου τον κωδικό γνωρίζω μόνο εγώ. Η απάντηση ήταν αρνητική...είναι προσωπικά δεδομένα βλέπετε!

Αν είχες διδαχθεί Ασφάλεια Υπολογιστικών Συστημάτων συνάδελφε Δήμο, θα γνώριζες πως το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail) είναι από τις πλέον ανασφαλείς και αναξιόπιστες εφαρμογές στο internet, έστω και αν δεν έχει άλλος πρόσβαση στον λογαριασμό σου.
Το μήνυμα βλέπεις περνάει ακρυπτογράφητο από πολλούς ενδιάμεσους κόμβους, με αποτέλεσμα να είναι ευάλωτο σε επιθέσεις. Οπότε ναι, δεν είναι ασφαλής τρόπος να σου το στείλουνε με e-mail.
Αλλά και ασφαλής να ήτανε, σιγά μην καθόντουσταν να ασχοληθούνε...  :)
Stathmarxis
Full Member

Δημοσίευσηαπό JoKo » 03 Ιούλ 2008, 01:54

Εδώ μπορεί να γίνει και social engineering, τι λέτε τώρα...
Άβαταρ μέλους
JoKo
Full Member

Δημοσίευσηαπό macJohn » 03 Ιούλ 2008, 07:47

Stathmarxis έγραψε:Αν είχες διδαχθεί Ασφάλεια Υπολογιστικών Συστημάτων συνάδελφε Δήμο, θα γνώριζες πως το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail) είναι από τις πλέον ανασφαλείς και αναξιόπιστες εφαρμογές στο internet, έστω και αν δεν έχει άλλος πρόσβαση στον λογαριασμό σου.
Το μήνυμα βλέπεις περνάει ακρυπτογράφητο από πολλούς ενδιάμεσους κόμβους, με αποτέλεσμα να είναι ευάλωτο σε επιθέσεις. Οπότε ναι, δεν είναι ασφαλής τρόπος να σου το στείλουνε με e-mail.
Αλλά και ασφαλής να ήτανε, σιγά μην καθόντουσταν να ασχοληθούνε...  :)

Σωστά και αν είχες διδαχθεί βάσεις δεδομένων θα τις έκανες σε Oracle. ;) (Και όποιος κατάλαβε κατάλαβε...)

JoKo έγραψε:Εδώ μπορεί να γίνει και social engineering, τι λέτε τώρα...

+1
Άβαταρ μέλους
macJohn
Hero Member

Φοιτητής ΗΜΜΥ: Ναι

Δημοσίευσηαπό nestoras » 03 Ιούλ 2008, 09:33

Στο ιντερνετ δεν υπάρχει απόλυτη ασφάλεια όσο και να το θέλουμε. Ειδικά αν μεσολαβούν διάφοροι routers ανάμεσα σε εμάς και στον προορισμό μας...
:-)
Όσον αφορά στο θέμα μας, η συγκεκριμένη υπηρεσία από ότι πήρε το αυτή μου είναι απομονωμένη από το υπόλοιπο πανεπιστημιακό δίκτυο για λόγους ασφαλείας. Επομένως αποκλείονται οι κακόβουλες επιθέσεις τουλάχιστον από "εξωπανεπιστημιακούς" λόγω έλλειψης φυσικής πρόσβασης.
Και όσο για τα e-mails, ο πιο ασφαλής τρόπος για να το στείλεις είναι να το zipάρεις με 15ψήφιο κωδικό και να το στείλεις σαν συννημένο.
Άβαταρ μέλους
nestoras
Jr. Member

Δημοσίευσηαπό panxer » 03 Ιούλ 2008, 10:25

Κρίμα, γιατί είχα μια ελπίδα να πάρω πτυχίο με SQL injections..
Παν.Μ.
Άβαταρ μέλους
panxer
Jr. Member

Δημοσίευσηαπό dim » 03 Ιούλ 2008, 11:18

Εφόσον τίποτα δεν είναι ασφαλές όπως έχει ειπωθεί, και επειδή η χώρα μας είναι δημοφιλής προορισμός διακοπών για τις Σουηδέζες...εεεεε...Σουηδούς ήθελα να πω...και τα αεροπορικά εισητήρια είναι φωτιά, το αποφάσισα...ξεκινάω αύριο με τα πόδια για την πατρίδα!
Ελπίζω σε κανά 2 βδομάδες και βάλε να φτάσω!Θα είναι ανοικτή η γραμματεία?Ξέρει κανείς??Παρακαλώ ας μας ενημερώσει όποιος γνωρίζει!
Καλή αντάμωση!
dim
Jr. Member

Δημοσίευσηαπό Joshi » 04 Ιούλ 2008, 01:59

Από ότι κατάλαβα από προσωπική εμπειρία, η επιλογή για αλλαγή κωδικού σε αυτή την υπηρεσία δεν φαίνεται να λειτουργεί και πολύ σωστά.
Οπότε, δεν θα ήταν και πολύ έξυπνο να αλλάξετε τον κωδικό σας και εφησυχασμένοι να πετάξετε το φύλλο με τον κωδικό που σας δόθηκε αρχικά.

gmt
Άβαταρ μέλους
Joshi
Full Member

Δημοσίευσηαπό Kevin » 04 Ιούλ 2008, 11:14

Γνωρίζει κανείς μέχρι πότε θα είναι ανοιχτή η Γραμματεία για να παραλάβουμε τους κωδικούς?
Kevin

Δημοσίευσηαπό Pagouras » 07 Ιούλ 2008, 18:52

Ρε παιδια ποτε επιτελους θα δουλεψει αυτη η υπηρεσια????Μπηκα σημερα να δω κανα βαθμο και ακομα δεν εχουν περασει ουτε ενα βαθμο του καλοκαιρινου εξαμηνου!!!ΕΛΕΟΣ....μεχρι και τα μπετα (πολιτικοι μηχανικοι ;D) εχουν ανεβασει βαθμολογιες!!!Εμεις απ'οτι φαινεται καιμε μαζουτ και ακομα να παρουμε μπρος.... >:(
Vorsprung durch Technik

Άβαταρ μέλους
Pagouras
Sr. Member

Δημοσίευσηαπό megatron » 04 Σεπ 2008, 21:58

Joshi έγραψε:Από ότι κατάλαβα από προσωπική εμπειρία, η επιλογή για αλλαγή κωδικού σε αυτή την υπηρεσία δεν φαίνεται να λειτουργεί και πολύ σωστά.
Οπότε, δεν θα ήταν και πολύ έξυπνο να αλλάξετε τον κωδικό σας και εφησυχασμένοι να πετάξετε το φύλλο με τον κωδικό που σας δόθηκε αρχικά.

Pagouras έγραψε:Ρε παιδια ποτε επιτελους θα δουλεψει αυτη η υπηρεσια????Μπηκα σημερα να δω κανα βαθμο και ακομα δεν εχουν περασει ουτε ενα βαθμο του καλοκαιρινου εξαμηνου!!!

Παιδιά, σήμερα πήγα στη γραμματεία, για να μου δώσουν τον προσωπικό μου κωδικό.Ύστερα όταν συνδέθηκα,  άλλαξα τον κωδικό μου (γιατί αυτόν που έγραφε το χαρτί δεν παίζει να τον θυμάσαι.... :P) και η εν λόγω υπηρεσία λειτουργεί μια χαρά.Μάλιστα και τα μαθήματα του εαρινού εξαμήνου είχαν περαστεί....Όλα κομπλέ δηλαδή....Πάντως έπαθα πλάκα με το όλο σύστημα. Έπρεπε ρε παιδιά αυτή η υπηρεσία κάποια στιγμή να γινόταν.Αφήστε που προς το παρόν, δεν "κολλάει" όπως τα http://www.ee.duth.gr/ και http://eclass.duth.gr/eclass/...Άντε σιγά σιγά να πάρουμε μπρος εδώ στο DUTH ;).
Άβαταρ μέλους
megatron
Hero Member

Φοιτητής ΗΜΜΥ: Όχι

Δημοσίευσηαπό liakos » 16 Σεπ 2008, 13:27

Σημερα πηρα τον κωδικο και λεω να δω τι παιζει...... αλλα οταν γραφω τον κωδικο και παταω enter....μου βγαζει αυτο το μήνυμα """".Λυπούμαστε, αλλά το σύστημα δε λειτουργεί προσωρινά για λόγους συντήρησης και μεταφοράς δεδομένων και δεν είναι δυνατή η είσοδος σας στο σύστημα.
Παρακαλούμε προσπαθήστε αργότερα."""" . Μήπως ξέρει κανείς τι παίζει? Κάνω κάτι λάθος??
Άβαταρ μέλους
liakos
Jr. Member

Δημοσίευσηαπό paul21 » 16 Σεπ 2008, 13:34

φίλε μου ...και εγώ τώρα που το δοκίμασα (ενώ παλιότερα έμπαινα κανονικά) ..μου βγάζει το ίδιο σφάλμα με εσένα ..προφανώς δε κάνεις κάτι λάθος ....,υπεύθυνοι γι' αυτό είναι,οπως αναφέρεται  ,"λόγοι μεταφοράς και συντήρησης δεδομένων" ..... :o :o
Δε θέλω τζάκι , Δε θέλω σόμπα.... θέλω μονάχα της Original τη μπόμπα.
Άβαταρ μέλους
paul21
Full Member

Δημοσίευσηαπό patirgerasimos » 16 Σεπ 2008, 13:34

be cool my friend προφανως θα περνανε τπτ βαθμους ή θα κανουν καμια συντηρηση δοκιμασε αργοτερα
Άβαταρ μέλους
patirgerasimos
Hero Member

Δημοσίευσηαπό paul21 » 16 Σεπ 2008, 13:36

δοκίμασε τώρα ...εγώ μπήκα
Δε θέλω τζάκι , Δε θέλω σόμπα.... θέλω μονάχα της Original τη μπόμπα.
Άβαταρ μέλους
paul21
Full Member

Δημοσίευσηαπό asterianos » 30 Σεπ 2008, 19:55

Μια απορια για το βαθμο στις μετρησεις. Αν εχεις περασει τη θεωρια και οχι το εργαστηριο, τι θα εχει στο unistudent;
Ηλεκτρο...λόγοι ενός Ηλεκτρολόγου
Άβαταρ μέλους
asterianos
Full Member

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες