Ίδρυση Σ.Φ. του τμήματος Η.Μ.Μ.Υ.

Θέματα που αφορούν το τμήμα των Η.Μ.Μ.Υ.

Συμφωνείτε με την ίδρυση Συλλόγου Φοιτητών του τμήματος ΗΜΜΥ;

Ναι
100
83%
Οχι
19
16%
ΔΞ/ΔΑ
2
2%
 
Σύνολο ψήφων : 121

Re: Ίδρυση Σ.Φ. του τμήματος Η.Μ.Μ.Υ.

Δημοσίευσηαπό pxanth » 15 Σεπ 2008, 10:03

Υπήρξε μια αναμπουμπούλα τον περασμένο Μάιο, σχετικά με το αν είναι νόμιμες ή παράνομες, αν θα γίνουν ή δε θα γίνουν κτλ. Τελικά έγιναν...
All those moments will be lost in time, like tears in the rain.
Time to die.
Άβαταρ μέλους
pxanth
Full Member
 
Δημοσιεύσεις: 127
Εγγραφή: 14 Ιαν 2008, 14:20
Τοποθεσία: Xanthi
Φοιτητής ΗΜΜΥ: Ναι

Re: Ίδρυση Σ.Φ. του τμήματος Η.Μ.Μ.Υ.

Δημοσίευσηαπό Kevin » 15 Σεπ 2008, 10:05

Α μάλιστα. Και αυτό που είπε σχετικά με το αν θα τις έκοβαν οι πολιτικοί? Θα μπορούσε ένα τμήμα να αποφασίσει για όλους π.χ.?
Kevin
 

Re: Ίδρυση Σ.Φ. του τμήματος Η.Μ.Μ.Υ.

Δημοσίευσηαπό patirgerasimos » 15 Σεπ 2008, 10:06

Οχι σε ολα τα μαθηματα... Χαρακτηριστικά ο Γεωργιου κ ο Σπαρης δεν κατεβασαν.. Οσο για το μειονεκτηματα ιδρυσης τμηματος ενα θα μπορουσε να ειναι οτι ο συλλογος θα χασει τη δυναμικοτητα του.. μιας και θα ειναι λιγοτερα ατομα. Αυτο ισως να μην ειναι εμφανης στη δικια μας σχολη αλλα σε αλλες που εχουν λιγα ατομα ειναι σιγουρο.. οσο γιαυτο που αναφερθηκε σε προηγουμενο post οτι οι μικρες παραταξεις δεν θα ωφεληθουν απο τη διασπαση ειναι λαθος αφου ειναι γνωστο οτι  η διασπαση του συλλογου ειναι παγιο αιτημα τους.. Επισης ετσι μπορει ειτε να παρουν περισσοτερες εδρες ειτε και να εχουν τη πλειοψηφια σε καποια σχολη..
Τελευταία επεξεργασία από patirgerasimos και 15 Σεπ 2008, 10:11, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
patirgerasimos
Hero Member
 
Δημοσιεύσεις: 1158
Εγγραφή: 09 Απρ 2008, 20:02
Τοποθεσία: Μονή Εσφιγμένου

Re: Ίδρυση Σ.Φ. του τμήματος Η.Μ.Μ.Υ.

Δημοσίευσηαπό pxanth » 15 Σεπ 2008, 10:09

Kevin έγραψε:Α μάλιστα. Και αυτό που είπε σχετικά με το αν θα τις έκοβαν οι πολιτικοί? Θα μπορούσε ένα τμήμα να αποφασίσει για όλους π.χ.?


Μάλλον εννοεί ότι αν έκοβαν τις πτυχιακές από τους πολιτικούς θα αντιδρούσαν έντονα, σε αντίθεση με εμάς...
All those moments will be lost in time, like tears in the rain.
Time to die.
Άβαταρ μέλους
pxanth
Full Member
 
Δημοσιεύσεις: 127
Εγγραφή: 14 Ιαν 2008, 14:20
Τοποθεσία: Xanthi
Φοιτητής ΗΜΜΥ: Ναι

Re: Ίδρυση Σ.Φ. του τμήματος Η.Μ.Μ.Υ.

Δημοσίευσηαπό Kevin » 15 Σεπ 2008, 10:45

patirgerasimos έγραψε:Οσο για το μειονεκτηματα ιδρυσης τμηματος ενα θα μπορουσε να ειναι οτι ο συλλογος θα χασει τη δυναμικοτητα του..


Ποιά δυναμικότητα να διαφυλάξεις την στιγμή που δεν προσφέρει σχεδόν τίποτα? Που πρέπει να μαζέψεις πόσο κόσμο για να πιάσεις ένα ποσοστό και να πετύχεις κάτι?
Kevin
 

Re: Ίδρυση Σ.Φ. του τμήματος Η.Μ.Μ.Υ.

Δημοσίευσηαπό nestoras » 15 Σεπ 2008, 11:23

    Κάποιες διευκρινήσεις περί "καταστατικών"...
Για αλλαγή καταστατικού χρειάζονται τα 3/4 των "ταμειακώς εντάξει" μελών του Συλλόγου και σε αυτή τη συνέλευση θα πρέπει να παρθεί απόφαση από τα 4/5 των ατόμων (είναι η ίδια πλειοψηφία που απαιτείται και για τη διάλυση του Συλλόγου). "Ταμειακώς εντάξει" στο Σύλλογο μας θεωρούνται τα μέλη που έχουν ψηφίσει μιας και δεν πληρώνουμε τη συνδρομή των 50 δραχμών που αναφέρει το καταστατικό. Χονδρικά αυτό σημαίνει ότι πρέπει να γίνει συνέλευση με 1600*3/4=1200 άτομα και να συμφωνήσουν οι 1200*4/5=960 άτομα.
    Το καταστατικό μπορεί να το βρει κάποιος στο Πρωτοδικείο της Ξάνθης (εκεί που είναι η εφορία απέναντι από τα παλιά Goodies).
    Προσωπικά δε βλέπω λόγους να αλλάξει το καταστατικό και πόσο μάλιστα να ξαναγραφεί στο σημερινό πολιτικό κλίμα. Ευτυχώς  που στο παρόν διαφυλλάσονται ακόμη οι έννοιες της Δημοκρατίας και της ελευθερίας λόγου. Το να μοιράσεις το Σύλλογο σε 5 κομμάτια σημαίνει ότι απλά τον αποδυναμώνεις. Αυτό μπορεί να μην είναι τόσο σημαντικό όταν αφορά θέματα της κάθε σχολής χωριστά αλλά τι γίνεται όταν πρόκειται για σοβαρότερα θέματα; (Βλέπε νέο νόμο πλαίσιο, ιδιωτικοποιήσεις, καταπάτηση ασύλου)
Οι παρατάξεις θα αποφασίσουν τελικά τι θα γίνει και το κακό είναι ότι ο καθένας θα δει πως τον συμφέρει να είναι και θα πράξει ανάλογα.
    Το να δημιουργήσουμε εδώ έναν ανεξάρτητο σύλλογο είναι το μόνο εύκολο (500€, 21 άτομα και ένα δικηγόρο). Αυτός ο Σύλλογος δεν πρόκειται να αναγνωριστεί επίσημα από το Πανεπιστήμιο (συμμετοχή στη Σύγκλητο, όργανα συνδιοίκησης κτλ).
  Σκεφτείτε λίγο καλύτερα τις συνέπειες γιατί αυτό που οραματίζεστε εδώ μέσα μπορεί σε 2 χρόνια να πέσει στα χέρια των παρατάξεων και τότε θα είμαστε χειρότερα από ότι είμαστε τώρα. Δυστυχώς τα προβλήματα του Πανεπιστημίου μας δεν είναι μόνο το αν θα κατεβάσει κάποιος καθηγητής πτυχιακή ή όχι. Υπάρχουν σοβαρότερα προβλήματα που πρέπει να λυθούν (υποχρηματοδότηση, στέγαση, σίτηση, συγγράματα) και γι'αυτά χρειάζεται ένας ενιαίος δυνατός Σύλλογος.
Άβαταρ μέλους
nestoras
Jr. Member
 
Δημοσιεύσεις: 90
Εγγραφή: 14 Ιαν 2008, 01:14

Re: Ίδρυση Σ.Φ. του τμήματος Η.Μ.Μ.Υ.

Δημοσίευσηαπό dimitrisgzs » 15 Σεπ 2008, 13:00

Σιγουρα και αυτα ειναι σημαντικα προβληματα αλλα νομιζω οτι ο εννιαιος συλλογος ασχολειται μονο μ αυτα!
γι αυτο πιστευω οτι ειναι αναγκαιος ενας συλλογος ΗΜΜΥ που θα αχολειται με θεματα σχετικα με διδασκαλια,καθηγητες,μαθηματα,συγγραματα,βαθμολογιες κλπ,δλδ με τα καθημερινα μας προβληματα και οχι με τα κομματικα!
Άβαταρ μέλους
dimitrisgzs
Full Member
 
Δημοσιεύσεις: 179
Εγγραφή: 09 Απρ 2008, 03:12

Re: Ίδρυση Σ.Φ. του τμήματος Η.Μ.Μ.Υ.

Δημοσίευσηαπό macJohn » 15 Σεπ 2008, 14:51

nestoras έγραψε:    Κάποιες διευκρινήσεις περί "καταστατικών"...
Για αλλαγή καταστατικού χρειάζονται τα 3/4 των "ταμειακώς εντάξει" μελών του Συλλόγου και σε αυτή τη συνέλευση θα πρέπει να παρθεί απόφαση από τα 4/5 των ατόμων (είναι η ίδια πλειοψηφία που απαιτείται και για τη διάλυση του Συλλόγου). "Ταμειακώς εντάξει" στο Σύλλογο μας θεωρούνται τα μέλη που έχουν ψηφίσει μιας και δεν πληρώνουμε τη συνδρομή των 50 δραχμών που αναφέρει το καταστατικό. Χονδρικά αυτό σημαίνει ότι πρέπει να γίνει συνέλευση με 1600*3/4=1200 άτομα και να συμφωνήσουν οι 1200*4/5=960 άτομα. 


Δε νομίζω να έχουν μαζευτεί καμία φορά 1200 άτομα από την αρχή σε μία συνέλευση, ίσως στο σύνολο να έχουν μαζευτεί μία με δύο φορές. Επίσης απόφαση από 960 άτομα δεν έχει παρθεί ποτέ ακόμα και τότε που ο Σ.Φ. είχε μεγάλη συσπείρωση(Στις καταλήψεις του 2006 και του 2007).

Επομένως οι απαιτήσεις αυτές είναι παράλογες με τα σημερινά δεδομένα(Αλλιώς ήταν το 1980 που ο Σ.Φ. είχε συνολικά 100 με 200 "ταμειακώς εντάξει" μέλη και αλλιώς είναι σήμερα που έχει 1600)...

nestoras έγραψε:Προσωπικά δε βλέπω λόγους να αλλάξει το καταστατικό και πόσο μάλιστα να ξαναγραφεί στο σημερινό πολιτικό κλίμα. Ευτυχώς  που στο παρόν διαφυλλάσονται ακόμη οι έννοιες της Δημοκρατίας και της ελευθερίας λόγου.


Γιατί αν γίνει νέο ποιος είπε πως δε θα διαφυλλάσονται??? Δε θα κάνουμε δικτατορία, ένα ανεξάρτητο Σ.Φ. θέλουμε ο οποίος δε θα είναι κομματικοποιημένος όπως είναι ο σημερινός ενιαίος Σ.Φ..

nestoras έγραψε:   Το να μοιράσεις το Σύλλογο σε 5 κομμάτια σημαίνει ότι απλά τον αποδυναμώνεις. Αυτό μπορεί να μην είναι τόσο σημαντικό όταν αφορά θέματα της κάθε σχολής χωριστά αλλά τι γίνεται όταν πρόκειται για σοβαρότερα θέματα; (Βλέπε νέο νόμο πλαίσιο, ιδιωτικοποιήσεις, καταπάτηση ασύλου)


Δεν αποδυναμώνεις το Σ.Φ. Η δύναμη δεν εκφράζεται από τον αριθμό των μελών που απαρτίζουν ένα Σ.Φ. αλλά με το πόσο συμμετέχουν τα μέλη του σε αυτόν.
Και πίστεψε με όλοι νοιάζονται για τα σοβαρότερα θέματα, αλλά οι περισσότεροι είναι αηδιασμένοι με την κατάσταση που επικρατεί στον Σ.Φ. λόγω της παρουσίας των κομμάτων. Έτσι δικαιολογείται και το μεγάλο ποσοστό αποχής στις φοιτητικές εκλογές(της τάξης του 50%) και στις συνελεύσεις(της τάξης του 70%-80%)...

nestoras έγραψε:Οι παρατάξεις θα αποφασίσουν τελικά τι θα γίνει και το κακό είναι ότι ο καθένας θα δει πως τον συμφέρει να είναι και θα πράξει ανάλογα.


Το κακό είναι πως ο Σ.Φ. είναι δέσμιος των κομμάτων και των συμφερόντων τους, και το χειρότερο είναι πως ενώ είναι κοινό μυστικό δεν κάνουμε τίποτα για αυτό...

nestoras έγραψε:Δυστυχώς τα προβλήματα του Πανεπιστημίου μας δεν είναι μόνο το αν θα κατεβάσει κάποιος καθηγητής πτυχιακή ή όχι. Υπάρχουν σοβαρότερα προβλήματα που πρέπει να λυθούν (υποχρηματοδότηση, στέγαση, σίτηση, συγγράματα) και γι'αυτά χρειάζεται ένας ενιαίος δυνατός Σύλλογος.


Το αν θα κατεβάσει κάποιος πτυχιακή είναι γιαλαντζί πρόβλημα. Συμφωνούμε ότι η υποχρηματοδότηση, η στέγαση, η σίτηση και τα βιβλία είναι πολύ σοβαρά ζητήματα. Το πρόβλημα είναι που ήταν ο Σ.Φ. όταν το ΗΜΜΥ έκανε αναδιάρθρωση του προγράμματος σπουδών και τι αποφάσεις πήρε?? Τι θέση πήρε ο Σ.Φ. για τα βιβλία του 80?? Τι θέση πήρε όταν κλάπηκαν οι προτζέκτορες κατα τη διάρκεια των καταλήψεων από τις αίθουσες που κάνουμε μάθημα?? Γιατί δεν ανέλάβε τις ευθήνες του και δεν προσφέρθηκε να τους αντικαταστήσει??

Από ότι φαίνεται ο Σ.Φ. περιορίστηκε στο να κάνει "εξωτερική" πολιτκή, ξεχνώντας να ασχοληθεί την "εσωτερική"...
Άβαταρ μέλους
macJohn
Hero Member
 
Δημοσιεύσεις: 568
Εγγραφή: 09 Ιαν 2008, 23:52
Τοποθεσία: Cambridge, MA, U.S.A.
Φοιτητής ΗΜΜΥ: Ναι

Re: Ίδρυση Σ.Φ. του τμήματος Η.Μ.Μ.Υ.

Δημοσίευσηαπό Vagoulas » 15 Σεπ 2008, 17:03

patirgerasimos έγραψε:οσο γιαυτο που αναφερθηκε σε προηγουμενο post οτι οι μικρες παραταξεις δεν θα ωφεληθουν απο τη διασπαση ειναι λαθος αφου ειναι γνωστο οτι  η διασπαση του συλλογου ειναι παγιο αιτημα τους.


Και που είναι τόσο καιρό αυτοί οι κύριοι για να φέρουν το θέμα αυτό σε ημερησία διάταξη και να συζητηθεί σε συνέλευση? Γιατί άμα θέλει η πλειοψηφία να γίνει αυτό τότε γιατί κανένας δεν μιλάει και δεν κάνει κινήσεις για να γίνει επιτέλους αυτή η διάσπαση που κατά την άποψη μου είναι και σωστή, καθώς οι εποχές έχουν αλλάξει και δεν γίνεται να πορευόμαστε με καταστατικό από το '70 όπως και δεν έχουμε τις ίδιες ανάγκες και απαιτήσεις με του πολιτικούς μηχανικούς.
Άβαταρ μέλους
Vagoulas
Sr. Member
 
Δημοσιεύσεις: 478
Εγγραφή: 10 Ιαν 2008, 19:37
Τοποθεσία: Helsinki
Φοιτητής ΗΜΜΥ: Όχι

Re: Ίδρυση Σ.Φ. του τμήματος Η.Μ.Μ.Υ.

Δημοσίευσηαπό megatron » 15 Σεπ 2008, 18:00

Vagoulas έγραψε:...γιατί κανένας δεν μιλάει και δεν κάνει κινήσεις για να γίνει επιτέλους αυτή η διάσπαση που κατά την άποψη μου είναι και σωστή, καθώς οι εποχές έχουν αλλάξει και δεν γίνεται να πορευόμαστε με καταστατικό από το '70 όπως και δεν έχουμε τις ίδιες ανάγκες και απαιτήσεις με του πολιτικούς μηχανικούς.


Σωστό σε βρίσκω vagoulas...Προφανώς και το καταστατικό, με τις υπάρχουσες τωρινές συνθήκες θα πρέπει να αναπροσαρμοστεί, και μάλιστα όπως λες, άλλο το τμήμα των Πολιτικών Μηχανικών και άλλο το τμήμα των Ηλεκρολόγων. Άλλες οι ανάγκες του ενός τμήματος, άλλες του άλλου...
Άβαταρ μέλους
megatron
Hero Member
 
Δημοσιεύσεις: 979
Εγγραφή: 08 Απρ 2008, 17:46
Φοιτητής ΗΜΜΥ: Όχι

Re: Ίδρυση Σ.Φ. του τμήματος Η.Μ.Μ.Υ.

Δημοσίευσηαπό dimitrisgzs » 16 Σεπ 2008, 13:54

όλοι νοιάζονται για τα σοβαρότερα θέματα, αλλά οι περισσότεροι είναι αηδιασμένοι με την κατάσταση που επικρατεί στον Σ.Φ. λόγω της παρουσίας των κομμάτων. Έτσι δικαιολογείται και το μεγάλο ποσοστό αποχής στις φοιτητικές εκλογές(της τάξης του 50%) και στις συνελεύσεις(της τάξης του 70%-80%)...


πολυ σωστο αυτο!!!
Άβαταρ μέλους
dimitrisgzs
Full Member
 
Δημοσιεύσεις: 179
Εγγραφή: 09 Απρ 2008, 03:12

Re: Ίδρυση Σ.Φ. του τμήματος Η.Μ.Μ.Υ.

Δημοσίευσηαπό patirgerasimos » 16 Σεπ 2008, 14:30

δηλαδη θελετε ενα συλλογο στον οποιο δεν υπαρχουν φοιτητικες παραταξεις κομματων? ε τοτε καντε παραταξεις ή οποιες θα μετεχουν στο σφ και θα προασπιζονται τα συμφεροντα των φοιτητων κ του τμηματος
Άβαταρ μέλους
patirgerasimos
Hero Member
 
Δημοσιεύσεις: 1158
Εγγραφή: 09 Απρ 2008, 20:02
Τοποθεσία: Μονή Εσφιγμένου

Re: Ίδρυση Σ.Φ. του τμήματος Η.Μ.Μ.Υ.

Δημοσίευσηαπό Vagoulas » 16 Σεπ 2008, 15:05

patirgerasimos έγραψε:δηλαδη θελετε ενα συλλογο στον οποιο δεν υπαρχουν φοιτητικες παραταξεις κομματων? ε τοτε καντε παραταξεις ή οποιες θα μετεχουν στο σφ και θα προασπιζονται τα συμφεροντα των φοιτητων κ του τμηματος


Πολύ σωστή η σκέψη σου αν και είναι λίγο δύσκολο να επιτευχθεί λόγω μεγάλης γραφειοκρατίας και φυσικά χρημάτων. Παρόλα αυτά θα ήταν κάτι το ιδανικό και σίγουρα θα έλυνε πάρα πολλά προβλήματα λόγω της απομόνωσης που θα υπήρχε μεταξύ πανεπιστημίου και πολιτικών προσώπων.
Άβαταρ μέλους
Vagoulas
Sr. Member
 
Δημοσιεύσεις: 478
Εγγραφή: 10 Ιαν 2008, 19:37
Τοποθεσία: Helsinki
Φοιτητής ΗΜΜΥ: Όχι

Re: Ίδρυση Σ.Φ. του τμήματος Η.Μ.Μ.Υ.

Δημοσίευσηαπό Arrakis » 17 Σεπ 2008, 23:41

by: patirgerasimos

δηλαδη θελετε ενα συλλογο στον οποιο δεν υπαρχουν φοιτητικες παραταξεις κομματων? ε τοτε καντε παραταξεις ή οποιες θα μετεχουν στο σφ και θα προασπιζονται τα συμφεροντα των φοιτητων κ του τμηματος


Γιατί τώρα τι προβλήματα ουσίας λύνουν τα κόμματα ....χμ κανένα εκτός της έκπτωσης μπουκαλιού...
Άμα διασπαστεί ο σύλλογος τότε ακόμα και αν έχουν μείνει τα κόμματα με μόνο ηλεκτρολόγους θα μπορούμε να λέμε την γνώμη μας όπως είναι τώρα άντε να πείσουμε πολιτικούς αρχιτέκτονες και λοιπά να ακούσουν για τα προβλήματα μας.Άλλο βασικό θα ξέρω από πριν ποιος με εκπροσωπεί στο τμήμα και θα μπορώ να του τα χώνω τώρα τι να πάω να πω στους πολιτικούς ότι ο Γεωργίου έχει μαζέψει καμιά 500 άτομα στις πιθανότητες .

Οι πτυχιακές τον Φεβρουάριο σε πάρα πολλά μαθήματα δεν δόθηκαν όπως και τον Ιούνιο (λίγο καλύτερα) δεν είναι μόνο ο Γεωργίου, η πλειονότητα τον ενεργειακών και άλλοι πολλοί πχ Κοσμίδου , Γκιργκινούδη
Τυφλοί δεν είναι μόνο όσοι δεν βλέπουν, οι φανατισμένοι είναι τυφλοί στην σκέψη.Οι ηγέτες είναι τυφλοί στην καρδιά.
Arrakis
Newbie
 
Δημοσιεύσεις: 3
Εγγραφή: 14 Σεπ 2008, 22:47

Re: Ίδρυση Σ.Φ. του τμήματος Η.Μ.Μ.Υ.

Δημοσίευσηαπό megatron » 18 Σεπ 2008, 02:30

Επειδή στα τελευταία posts που διαβάζουμε για το συγκεκριμένο topic περί της Ίδρυσης Σ.Φ. των ΗΜΜΥ, γίνεται μεγάλη και συχνή αναφορά για την παρουσία ή μη των κομμάτων στις γενικές συνελεύσεις, και τον γενικότερο ρόλο τους μέσα στο πανεπιστήμιο, θα πρότεινα την διενέργεια ενός poll σε αυτό ή σε κάποιο άλλο topic (με την συγκατάθεση βέβαια των adminnistrator), για το αν συμφωνούμε ή όχι να έχουμε κόμματα μέσα στο πανεπιστήμιο. Δεν ξέρω, τι λέτε κι εσείς....??? :)
Άβαταρ μέλους
megatron
Hero Member
 
Δημοσιεύσεις: 979
Εγγραφή: 08 Απρ 2008, 17:46
Φοιτητής ΗΜΜΥ: Όχι

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες

cron