Καταλήψεις 2008-2009

Θέματα που αφορούν το τμήμα των Η.Μ.Μ.Υ.

Θέλετε κατάληψη για το ετος '08-'09;

Ναι.
10
11%
Όχι.
73
84%
Δε με νοιάζει.
4
5%

Σύνολο ψήφων : 87

Καταλήψεις 2008-2009

Δημοσίευσηαπό LoVaBiLL » 23 Σεπ 2008, 19:47

Αλήθεια ή φήμες;
Άβαταρ μέλους
LoVaBiLL
Hero Member

Re: Καταλήψεις 2008-2009

Δημοσίευσηαπό megatron » 23 Σεπ 2008, 19:49

Με ποια αφορμή και με ποιο σκεπτικό άνοιξες αυτό το topic LoVaBiLL? :-[
Πάντως, όποια και να είναι η σκέψη σου, ας ελπίσουμε να είναι φήμες...
Άβαταρ μέλους
megatron
Hero Member

Φοιτητής ΗΜΜΥ: Όχι

Δημοσίευσηαπό laplace » 23 Σεπ 2008, 19:50

Για ποιό θέμα?? Εννοώ δεν έχω ακούσει κάτι.
laplace
Full Member

Δημοσίευσηαπό paul21 » 23 Σεπ 2008, 19:57

και εγώ θέλω να μάθω για ποιό θέμα λένε ότι θα γίνουν οι καταλήψεις??....αν αξίζει η προσπάθεια ,τότε είμαι υπέρ ...
Δε θέλω τζάκι , Δε θέλω σόμπα.... θέλω μονάχα της Original τη μπόμπα.
Άβαταρ μέλους
paul21
Full Member

Δημοσίευσηαπό JimMichael » 23 Σεπ 2008, 20:03

Εγώ δεν έχω ακούσει πάντως κάτι σχετικό
Φίλοι και χρήμα, νερό και λάδι.
Άβαταρ μέλους
JimMichael
Hero Member

Φοιτητής ΗΜΜΥ: Όχι

Δημοσίευσηαπό dimitrisgzs » 23 Σεπ 2008, 20:47

Οκ για καταληψη αλλα μονο αν ειναι για σοβαρο(πολυ σοβαρο) λογο. πριν 2 χρονια καναμε καθε βδομαδα καταληψη!
εγω εξαιτιας αυτης της καταστασης χρωσταω ολα τα μαθηματα του 2ου ετους.εννοειται οτι φταιω κι εγω (η κυριως εγω) που δε διαβασα απο μονος μου,αλλαι οσο να ναι.....Κυκλωματα,πεδια και Γεωργιου υπο καθεστως καταληψης δεν ειναι και πολυ ευκολο να τα περασεις,ουτε να στρωθεις απο μονος σου!
Επισης θεωρω την καταληψη απολυτα αντιδημοκρατικο μετρο(ειδικα με τον τροπο που αποφασιζεται εδω),και δεν ειναι σωστο να στερουμε το δικαιωμα σε καποιους που εκτος απο το να παρουν πτυχιο θελουν και να μαθουν.
Α,και αυτο που δε καταλαβα προπερσυ ηταν οτι καναμε ολο το χρονο καταληψη,αλλα μετα οσοι ψηφιζαν για καταληψεις κανα το παν για να μη χασουμε τις εξεταστικες.Αν καποιος ηθελε να επαναστατησει ή να περασει μια αποψη κλπ,θα επρεπε να θυσιασει και την εξεταστικη οπως θυσιασε και ολο το ετος και οχι να μετατρεπει το πανεπιστημιο σε εξεταστικο κεντρο (ενω κανει καταληψει για να εναντιωθει σε αυτη τη λογικη)!
και γενικα εχουμε ξεφτιλισει και το νοημα της καταληψης!
και στη Γαλλια εγινε χαμος πριν 40 χρονια,αλλα επειδη υπηρχε λογος!
και φυσικα δε συνεχιστηκε αυτη η κατασταση μεχρι σημερα,ουτε κανουν καταληψεις για το φαι στη λεσχη!
νομιζω αλλωστε οτι υπαρχουν μετρα πολυ καλυτερα απο την καταληψη οταν προκυψει καποιο προβλημα!

Και να πω οτι δεν ανηκω σε καμια παραταξη γιατι δε με εκφραζει κανεις,αλλα αυτη ειναι η γνωμη μου και με ενδιαφερει πολυ να ακουσω και αλλες γνωμες
Άβαταρ μέλους
dimitrisgzs
Full Member

Δημοσίευσηαπό deme00 » 23 Σεπ 2008, 20:59

Ρε παιδιά σοβαρευτείτε λίγο με τις καταλήψεις πάλι. Με ποια λογική και ποια αιτήματα; Απλά για να χαθούν μαθήματα; Όποιος δεν θέλει να ασχολείται με τη σχολή ας φύγει,δεν είναι ανάγκη να κλείσει η σχολή για αυτόν. Και μόνο που ανοίγει τέτοιο θέμα χωρίς κανένα λόγο δείχνει ότι κάποιοι δεν έχουν συνηδητοποιήσει τι επιπτώσεις είχαν οι καταλήψεις μέχρι τώρα,πολλές από αυτές μάλιστα χωρίς λόγο...
deme00
Newbie

Φοιτητής ΗΜΜΥ: Ναι

Δημοσίευσηαπό dimitrisgzs » 23 Σεπ 2008, 21:18

νομιζω οτι καλα εκανε και ανοιξε τετοιο θεμα για να δουμε τι θελει η πλειοψηφια των φοιτητων και οχι των κομματο-γαβγαβ
Άβαταρ μέλους
dimitrisgzs
Full Member

Δημοσίευσηαπό liakos » 24 Σεπ 2008, 08:44

Δεν πιστευα ποτε οτι θα ανοιγε ένα τοσο ηλιθίο τοπικ στο φορουμ μας .... που έχει αποδείξει τοσο καιρό πόσο σοβαρο είναι..... Αν είναι ποτε δυνατον να κανουμε τέτοια γκαλοπ.... αυτο σημαίνει οτι δεν έχουμε πάρει χαμπάρι για ποιο λογο καναμε καταλήψεις πριν δυο χρονια.....Καταληψή ναι η όχι ειναι η ερώτηση;....και οχι τι γνωμη έχεται παιδιά για το θέμα των ΚΕΣ.; ... τι θα προτείνατε να κανουμέ? .... και επειτά απο συζητήσεις π.χ. να καταλήγαμε οτι η μόνη αντιδραση ειναι η κατάληψη τοτε ναι ρε μαγκες να κανουμε κατάληψη.....ΚΑΤΑΛΗΨΗ είναι η τελευταια μορφη αγώνα και οχι η πρώτη.... δεν είμαστε ζωα ειμαστε ανθρωποι που ξέρουμε να συζηταμε....
Άβαταρ μέλους
liakos
Jr. Member

Δημοσίευσηαπό LoVaBiLL » 24 Σεπ 2008, 14:00

Ο λόγος που άνοιξα το τόπικ είναι για 2 (μέχρι τώρα) λόγους:

-ο πρώτος για τον dimitrisgzs, ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ.
-ο δεύτερος για τον liakos, που θίγει ουσιαστικά θέματα για την σχολή μας.

Και επείδη και εγώ τα έχω πάρει με τις καταλήψεις, θέλω να το πω και με δικά μου λόγια:
Εδώ ήρθαμε ΚΥΡΙΩΣ για να σπουδάσουμε. Αν δεν γουστάρεις ρε αδερφέ το σύστημα, ΨΗΦΙΣΕ σωστά την επόμενη τετραετία, και "ψήσε" τους γύρω σου να κάνουν το ίδιο. Δεν έχουμε χούντα για να κλείνουμε θεσμούς. Εμείς γινόμαστε η χούντα. Αλλά τέσπα. Μαγκιά κλανιά και εξάτμιση, με τα λεφτά του μπαμπά και του κράτους. Πάντως χαίρομαι που στο φόρουμ υπάρχει ουσιαστικός πολιτισμός και όχι το "δήθεν και το ατελείωτο μπλα μπλά" του προκάτ. Βέβαια, ο καθένας με τους σκοπούς του για αυτή τη ζωή...
Άβαταρ μέλους
LoVaBiLL
Hero Member

Δημοσίευσηαπό m.j. » 24 Σεπ 2008, 19:20

εγώ ένα ξέρω.....οτι εδώ δεν ήρθαμε...."για να κάνουμε τον κόσμο .....καλύτερο"...
κατι που εξάλλου είναι ΑΝΕΦΙΚΤΟ στο "στρατόπεδο" που βρισκόμαστε
αλλά για να πάρουμε ΤΟ πτυχίο μας,
είτε έχοντας ως "moto" μας το λεγόμενο .."τα πτυχία ..copies.. κτώνται", πράγμα που καταδικάζω ως απαράδεκτο..αλλα δεν είναι της παρούσης το θέμα αυτό,
είτε αφοσιωμένοι στα μαθήματα ,
και παράλληλα να ζήσουμε και την ... λεγόμενη :φοιτητική ζωή, όπως και αν την ορίζει ο καθένας μας.
Φυσικά και οφείλουμε να αντιστεκόμαστε σε όσους μας στερούν δικαιώματα ,σε όσους θεωρούν ότι επειδή σε αυτή την χώρα όλα είναι κοινώς...ΧΥΜΑ , μπορούν, επειδη τυγχάνει να βρίσκονται .... σε εξουσιαστικές θέσεις να "καβαλάνε" τους υπόλοιπους.
όμως παιδιά....ας λογικευτούμε λίγο....
τελειώνετε από εδώ...ξεκινήστε την ζωή σας..δουλέψτε..και μετά ανακατευθείτε όσο θέλετε με τα κοινα και ότι αυτα συνεπάγονται.
κανείς πια δεν σκέφτεται ότι οι γονείς μας πληρώνουν για να είμαστε εδώ και να σπουδάζουμε?
ή επειδή μπήκαμε σημαίνει ότι θα βγούμε κιόλας?
αν χάνονται εξεταστικές πηγαίνεις αναπόφευκτα πίσω και για να κάνω έναν πρόχειρο υπολογισμό μία εξεταστική πίσω συνεπάγεται σε ένα εξάμηνο έξτρα , δηλαδή σε 6*300(ενοίκιο),3*40(Δ.Ε.Η.),3*20(Δ.Ε.Υ.Α.Ξ.),6*100(κοινόχρηστα...ειδικά αν πρόκειται για χειμερινό εξάμηνο), φαγητό...κ.ο.κ κάποιος λοιπόν πληρώνει για όοολα αυτά!
και σε ότι αφορά αυτούς που αδυνατούν να συμβιβαστούν με όσες εξελίξεις υποδουλώνουν το γένος των φοιτητών...ε βρείτε ΠΙΑ άλλους τρόπους για να αγωνιστείτε!

(συγγνώμη για το απότομο του ύφους ,απλά όλοι δεν είναι σύμφωνοι με την τακτική των καταλήψεων...μα ΟΛΟΙ ζημιώνονται.)
peace just wanted to be free.
m.j.
Sr. Member

Δημοσίευσηαπό LoVaBiLL » 16 Οκτ 2008, 14:38

Είδατε που δεν ήταν φήμες τελικά;........ Παραλίγο την γλυτώσαμε την μονοήμερη....Θα χάναμε Σχέδιο αν δεν κάνω λάθος. Και μόλις ξεκινήσαμε,ε;.....
Άβαταρ μέλους
LoVaBiLL
Hero Member

Δημοσίευσηαπό Kevin » 16 Οκτ 2008, 16:58

LoVaBiLL έγραψε:Είδατε που δεν ήταν φήμες τελικά;........ Παραλίγο την γλυτώσαμε την μονοήμερη....Θα χάναμε Σχέδιο αν δεν κάνω λάθος. Και μόλις ξεκινήσαμε,ε;.....

Ναι ε? Εγινε ψηφοφορία δηλαδή? Ποιά ήταν τα αποτελέσματα μήπως ξέρεις?
Kevin

Δημοσίευσηαπό patirgerasimos » 16 Οκτ 2008, 18:56

το πλαισιο που ψηφιστικε δεν ειχε καταληψη
Άβαταρ μέλους
patirgerasimos
Hero Member

Δημοσίευσηαπό LoVaBiLL » 15 Ιαν 2009, 16:35

liakos έγραψε:Δεν πιστευα ποτε οτι θα ανοιγε ένα τοσο ηλιθίο τοπικ στο φορουμ μας .... που έχει αποδείξει τοσο καιρό πόσο σοβαρο είναι..... [...] ΚΑΤΑΛΗΨΗ είναι η τελευταια μορφη αγώνα και οχι η πρώτη.... δεν είμαστε ζωα ειμαστε ανθρωποι που ξέρουμε να συζηταμε....

Ξέρουμε, ξέρουμε...

Ηλίθιο ή όχι το τόπικ μου, βγήκε αληθινό. Είχα διαίσθηση. Και πολύ λυπάμαι για αυτό. Μακάρι να είχα άδικο.

Τι κερδίζουμε εμείς οι φοιτητές από τις καταλήψεις:
(πιθανώς)

-ένα καρνάβαλο λιγότερο
-μία εξεταστική λιγότερη
-ένα καλοκαίρι λιγότερο
-6 μήνες έξτρα εργασίας για τους γονείς μας.

Και αν νομίζεται πως το 70% του δικομματισμού της χώρας μας σας ακούει... Έχω αρχίσει να πιστεύω πως οι καταλήψεις γίνονται για 2 λόγους:

- Οι "δραστήριοι" φοιτητές είναι "κακοί" πολίτες τελικά...
- Εξαιτίας της ηλιθιότητας της δικιάς μου που πιστεύω πως αν έρθω να ψηφίσω κατά, θα κάνω μία τρύπα στο νερό.

Και δεν ειμαι δεξιος ή αριστερός. Θέλω τα μαθηματάκια μου. Το προγραμματάκι μου. Την ψυχική ηρεμία μου μέσα από αυτό. Και αν δεν μαρέσει το παιχνίδι κάθε 4 χρόνια θα ψηφίζω. Αλλά μέχρι τότε θα παίζω το παιχνίδι που διάλεξε η δημοκρατία σας.

ΕΛΕΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ! Αφού δεν γίνεται τίποτα... Χωνέφτε το.
Τελευταία επεξεργασία από LoVaBiLL και 15 Ιαν 2009, 16:42, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
LoVaBiLL
Hero Member

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες