Το πρώτο "άχρωμο" τραπεζάκι της σχολής μας!

Θέματα που αφορούν το τμήμα των Η.Μ.Μ.Υ.

Re: Το πρώτο "άχρωμο" τραπεζάκι της σχολής μας!

Δημοσίευσηαπό Stokos » 25 Νοέμ 2008, 22:26

εάν εννοείς τη φωτογραφία 2 αυτοί οι συνάδελφοι όντως είναι προσκείμενοι σε κάποιες παρατάξεις και ήρθαν να δουν απλά τι γίνεται. Εν πάση περιπτωση στο τραπεζάκι υπάρχει λίστα σχετικά με το ποιοι το έχουν δημιουργήσει για αποφυγή κάθε παρεξήγησης.
Stokos

Δημοσίευσηαπό LoVaBiLL » 25 Νοέμ 2008, 23:43

Ήταν κάποτε ένας δεξίος που γράφτηκε στην ΠΑΣΠ ΤΕΙ Καλαματας για να σπάσουν οι αλυσίδες μιας και η ΔΑΠ εκεί κοιμόταν. Και όταν λέμε δεξιός, ΔΕΞΙΑΡΑ. Τι βγαίνει από αυτό;
Ότι υπάρχουν κοινοί στόχοι σε ένα πανεπιστήμιο.

Εμείς εδώ, ασχολούμαστε με αυτούς. Δεν μας ενδιαφέρει η πλουτοκρατία και τα της πολιτικής. Είναι απλό:
- Δεν έχει κάδους (παράδειγμα λέω)
-Ας βάλουμε!!

Που πρέπει να ανήκω για να το πω αυτό χωρίς να χρωματιστώ;

Στο πρώτο "άχρωμο" τραπεζάκι της σχολής μας!

Είναι απλό!...

Α!Και οι αλυσίδες σπάσαν...Και ο φιλαράκος μας επέστρεψε εκεί που άνηκε...
Άβαταρ μέλους
LoVaBiLL
Hero Member

Δημοσίευσηαπό Vagoulas » 26 Νοέμ 2008, 08:55

Πάντως ειληκρινά μου κάνει μεγάλη εντύπωση που κάποιοι άνθρωποι και ιδιαίτερα νέοι ανθρωποι ασχολούνται ακόμα με χρώματα και και κομματικές ταμπέλες. Έγινε μια πολύ καλή προσπάθεια από κάποια παιδιά για να μπορούν κα ακούγονται όλες οι απόψεις και τα ιδιαίτερα θερμά μου συγχαρητήρια για αυτό.

Από εκεί και πέρα ίσως να πειράξει πολλούς αυτήν η προσπάθεια, ίσως πολύ να το λάβουν σαν ένα καθημερινό φαινόμενο (έλα μωρέ δεν βαριέσαι τα ίδια σκατά θα είναι και αυτοί) και λογικό το βρίσκω όταν από την πολιτική μέχρι και τα πανεπιστήμια έχουμε γεμίσει λαμόγια και ρουφιάνους. Αυτή η παράταξη (αν μπορώ να την πω έτσι) το μόνο σίγουρο είναι ότι την περιμένει Γολγοθάς για να αποδείξει αυτό που πρεσβεύει και πάνω από όλα να μείνει μακριά από το Θέατρο του Παραλόγου.

Τώρα σχόλια τύπου αν ο ένας άνηκε στην τάδε παράταξη, αν στην φωτογραφία υπήρχαν άτομα που πρόσκεινται σε άλλες παρατάξεις γίνονται ίσως ορθά επειδή ζούμε σε μια κοινωνία που φοβόμαστε μέχρι και την μάνα μας μην μας την φέρει πισώπλατα. Για να βουλώσουν αυτά τα στόματα θα πρέπει δυστηχώς ή ευτυχώς να παρουσιάσει η ομάδα έργο ουσιαστικό.

Καλή συνέχεια παιδιά και ότι χρειαστείτε όλοι θα είναι δίπλα σας και πάνω από όλα μην μασάτε. Έτσι κι αλλιώς κάνατε το προφανές με την δημιουργία αυτής της "άχρωμης" ομάδας μιας με βάση τις σημερινές εξελίξεις στο χώρο της πολιτικής σε λίγα χρόνια κόμματα δεν θα υπάρχουν κατά την γνώμη μου παρά μόνο κάποιοι διεφθαρμένοι καραγκιόζηδες τσιράκια κάποιων άλλων ομοίων τους.
Άβαταρ μέλους
Vagoulas
Sr. Member

Φοιτητής ΗΜΜΥ: Όχι

Δημοσίευσηαπό JimMichael » 26 Νοέμ 2008, 12:17

Να κάνω στο σημείο αυτό μια παρατήρηση, επειδή είδα από πολλούς ότι χρησιμοποιείτε την έννοια της παράταξης για να απευθυνθείτε στα άτομα που έκαναν αυτήν την κίνηση κι επειδή ήδη έχω λάβει ένα pm για την "πολιτική σκοπιά" του πράγματος, γεγονός που με κάνει να πιστεύω ότι κι άλλοι το'χουν σκεφτεί ή ακόμα θα το σκεφτούν. Το τραπεζάκι αυτό δεν αντιπροσωπεύει καμία παράταξη ούτε παρελθοντική ούτε τωρινή ούτε μελλοντική. Δεν έχει καμία σχέση με τα τραπεζάκια των υπολοίπων παρατάξεων, εκτός από τη σχέση του εντελώς αντίθετου. Δεν ασχολείται με πολιτικά. Ασχολείται μόνο με τα "της σχολής" και με άλλα γενικότερα θέματα.

Θέλετε με κάποιον τρόπο να απευθυνθείτε προς αυτήν την "ομάδα" που έκανε την κίνηση αυτή; Φωνάξτε τους (μας, γιατί κι εγώ συνέβαλα όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες) με το όνομά τους ή το ψευδώνυμό τους από το forum. Το ότι έγινε αυτή η κίνηση από συγκεκριμένα άτομα δεν την κάνει κτήμα τους. Είναι μια κίνηση για όλους. Αυτό είναι κάτι που προσφέρει αυτό το τραπεζάκι, ένα μέρος να κάτσει κανείς χωρίς να χρειάζεται να σκεφτεί: "ωχ, που έκατσα/ ωχ, τι θα πουν οι άλλοι τώρα" και άλλα τέτοια "ωχ". Είναι ανοιχτό προς όλους ανεξαιρέτως, ακριβώς γιατί δεν υποστηρίζει συγκεκριμένα πράγματα, υποστηρίζει τους φοιτητές σαν σύνολο.

Συνεπώς, ούτε και στις συνελεύσεις θα "κατεβάζει το τραπεζάκι" κάποιο πλαίσιο ούτε στις εκλογές θα θέσει υποψηφιότητα και δεν πρόκειται να κάνει ολομέλειες γιατί δεν έχει μέλη και ούτε θα κυνηγήσει να αποκτήσει. Τέλος, δε θα έχει στάνταρ άτομα που θα κάθονται εκεί. Είναι πολύ πιο ανέμελα τα πράγματα και τόσο απλά όσο περιγράφτηκαν παραπάνω: Αν θες, κάθεσαι στο διάλειμμα να ξεκουραστείς, αν θες φεύγεις και δε δίνεις λογαριασμό σε κανέναν.

Αυτό είναι όλο. Τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο.
Άβαταρ μέλους
JimMichael
Hero Member

Δημοσίευσηαπό mther » 26 Νοέμ 2008, 16:05

Μπράβο στον Στοκο και στα υπόλοιπα παιδιά για την πρωτοβουλία που πήραν. Φτάνει ποια στα "κομματόσκυλλα" φοιτητές. Καιρός να αρχίσουν οι φοιτητές να πολιτικοποιούνται και να σταματήσουν να κομματικοποιούνται και να ακολουθούν όπως τα αρνιά. Καθημερινά βλέπουμε στην τηλεόραση τα σκάνδαλα των πολιτικών και των παρατάξεων των οποίων εσείς υποστηρίζεται και τσακώνεστε μεταξύ σας. Μόνο με αυτό το "άχρωμο" τραπεζάκι για αρχή και τη σωστή υποστήριξη από μας μπορούν να λυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η σχολή μας. Οι παρατάξεις πρέπει να μείνουν έξω. Είδαμε εδώ και χρόνια πως λύνουν τα προβλήματα τους στις διάφορες συνελεύσεις και από τον αριθμό των φοιτητών που συμμετέχουν σ'αυτές καταλαβαίνουμε ότι οι περισσότεροι φοιτητές έχουν μπουκτίσει και αδιαφορούν! Είδαμε καταλήψεις οι οποίες δεν οδήγησαν πουθενά, είδαμε παρατάξεις αδιάφορες, χωρίς άποψη που απλά κάνουν αυτά που τους λένε από πιο πάνω έστω κι αν αυτό είναι ενάντια στα συμφέροντα των φοιτητών.
Δεν θέλω να γίνομαι κουραστικός. Απλά μπράβο σας.
mther
Jr. Member

Δημοσίευσηαπό starchild » 26 Νοέμ 2008, 17:09

Δεν μου αρέσει το άχρωμο... Γιατι δεν το κάνετε πολύχρωμο?? :D
Άβαταρ μέλους
starchild
Full Member

Δημοσίευσηαπό LoVaBiLL » 26 Νοέμ 2008, 20:52

Το άχρωμο ενεργειακά είναι το μαύρο ενώ το πολύχρωμο είναι το λευκό.
Όταν όμως πάρεις έναν καμβά για να ξεκινήσεις να το "χρωματίζεις" από πίσω κάθεται το λευκό...

Οπότε.......Το άχρωμο είναι και πολύχρωμο ταυτόχρονα!!

(εμ τι...τζάμπα κάναμε ΨΕΕ;...λολ)
Άβαταρ μέλους
LoVaBiLL
Hero Member

Δημοσίευσηαπό karatzinis_fan » 27 Νοέμ 2008, 02:54

---------------
Δημοσιεύσεις οι οποίες δεν έχουν να κάνουν με το θέμα της συζήτησης συμπεριλαμβανομένου του ειρωνικού τους περιεχομένου και τέλος της μη συμβολής τους στη συνέχεια της συζήτησης θα διαγράφονται. Παρακαλώ να αποφεύγονται τέτοιου είδους κινήσεις στο μέλλον. Ευχαριστώ για την κατανόησή σας

JimMichael
---------------
Τελευταία επεξεργασία από JimMichael και 27 Νοέμ 2008, 23:01, έχει επεξεργασθεί 3 φορά/ες συνολικά
Αιτία: Διαγραφή περιεχομένων της δημοσίευσης
karatzinis_fan
Newbie

Δημοσίευσηαπό papadrikos » 05 Δεκ 2008, 18:26

Το να υπάρχει ένα τραπεζάκι όπου να μην επιτρέπονται οι πολιτικές κουβέντες να το δεχτώ, να πηγαίνουν να αράζουν όλοι οι φοιτητές που δεν γουστάρουν να τους τα πρήζουν, αυτοί που εκείνη τη στιγμή δεν γουσταρουν να ακούσουν για καμία πολιτική. Αν αυτό προωθεί και το forum ακομα καλύτερα! (που παρεπιπτώντος το forum ειναι πολύ θετική ενέργεια και συμβάλει στην αναβάθμίση του πανεπιστημίου μας συνολικότερα).

Δε δέχομαι όμως ότι το τραπεζάκι αυτό θα αποτελέσει τόπο πολιτικοποίησης, και όχι κομματικοποίησης, και αυτό για 2 λόγους.
1ον με αυτό που λες είναι σαν να υποστηρίζεις ότι όλοι όσοι ειναι σε χρωματισμένα τραπεζακια είναι απολιτικοι και ειναι πρόβατα... ξανασκέψου το. μπορεί να υπάρχουν πολύ πιο πολιτικοποιημένα ατομα απο σενα.. και
2ον αν υπάρξει πολιτικοποιηση στα αχρωμα τραπεζακια με τον καιρο θα υπάρξει και κατάληξη καπου. συνδιαμορφώνεις την αποψη σου για να κατασταλάξεις καπου. όταν κατασταλάξεις κάπου, αυτό το κάπου μπορεί να είναι ακριβώς εκεί που είναι τα άλλα τα χρωματισμένα τραπεζακια ή σε καπου παρεμφερή. οπότε οταν ωριμάσεις και πεις να κανεις και κάτι για τα πιστεύω σου παλι να ενταχθείς στα χρωματισμένα τραπεζακια.. αναλόγως με το που είσαι πιο κοντά ή να δημιουργήσεις ένα καινουριο χρώμα.

Που καταλήγουμε;;; ότι γίνεσαι αυτό που τώρα αποκαλεις κομματόσκυλο! Άσε λοιπον όσους θέλουν να πολιτικοποιηθούν να πολιτικοποιηθουν γυρνώντας απο τραπεζακι σε τραπεζακι, κανοντας κουβέντες με όσους θεωρουν ότι μπορουν να τους βοηθήσουν εντός και εκτός πανεπιστημίου. Με το να περνας και απο τα χρωματισμένα τραπεζακια δεν σημαινει οτι γραφεσαι και σε καποιο κόμα. ας αφήσουμε άχρωμο λοιπον το τραπεζάκι του forum και ας προσπαθήσουμε να μείνει έτσι (γιατι πολλά αρχισαν αχρωμα - βλεπε γέφυρα - και κατέληξαν υποχείρια, και όταν γίνεται ύπουλα εκεί ειναι που πειράζει όχι όταν είναι φανερα. οταν ειναι φανερά κανεις συνειδητές επιλογες).

Σε καμία περίπτωση με τα όσα είπα δεν υποστηρίζω το apolitik που διακρίνει τη γενια μας. Εχει περασει η προπαγανδα της απαξίωσης της πολιτικής και όσων ασχολούνται με αυτή, αφήνοντας τους τον πλήρη έλεγχο. Τώρα είναι που χρειάζεται να δραστηριοποιηθούμε όλοι για να μην νομίζει κανεις πως έιναι τσιφλικι του εδω μέσα.
papadrikos
Full Member

Δημοσίευσηαπό LoVaBiLL » 05 Δεκ 2008, 19:07

papadrikos, προφανώς δεν μιλάνε για σένα τα παραπάνω posts... Δεν είναι όλοι συνειδητά κάπου.

Όταν είσαι αριστερός, και βάφεις του τοίχους, κάνεις καταλήψεις, και δέρνεις αστυνομικούς δεν είσαι αριστερός.
Λυπάμαι για εσάς που τα έχετε τα συμπτώματα. Αλλά διαφωνώ μαζί σας. Ξαναδιαβάστε τι λένε οι οδηγίες χρήσεως του καταστατικού σας και των πιστευω σας.
(τους αριστερούς του πήρα για παράδειγμα.μην τυχόν συνδέσει κανείς ονόματα με γεγονότα και μου τα φορτώσει! έλεος...)

Και δυστυχώς αυτά τα άτομα λερώνουν τις παρατάξεις... Με αυτούς είναι που νιώθουμε ενόχληση. Όχι με αυτούς που τρώνε ώρες από την ζωή τους για να γεμίζουν αίθουσες συνελεύσεων, να κάνουν ταξίδια στην Αθήνα, και να κλαίνε δακρυγόνα. Προς θεού.
Εγώ με θεωρώ μικρό μπροστά σε αυτούς που δαπανούν ώρες για δικό μου καλό. Και υποκλίνομαι. Είτε δεξιοί είτε αριστεροί. Τρώνε ώρες για τα πιστεύω τους. Δεν κοροιδεύουν τον εαυτό τους, σαν τους "άλλους"...

Και φυσικά έχει κομματικές πεποιθήσεις το τραπεζάκι έστω και αν δεν τις συμμάζεψαν και δεν τις ονομάτισαν μερικοί από το τραπεζάκι. Απλά το κρατάμε καθαρό (προς το παρών). Μετά ίσως μερικοί αλλάξουν τραπεζάκι. Αλλά πάντα θα υπάρχουν αυτοί που ψηφίζουν λευκό και θέλουν γενικότερο καλό (και ίσως δεν συνειδητοποίησαν πως μία παράταξη είναι με τα πιστεύω τους και τους καλύπτει. Οχι 100%. Εδώ η γυναίκα μας δεν μας καλύπτει στο 60%. Η παράταξη θα το κάνει;)

Εγώ προσωπικά, μιας κ μπήκα στο τραπεζάκι (αν και δεν με ρώτησε κανείς για το αν θέλω να μπει το ονομα μου, αλλά its ok) έχω πολιτικές πεποιθήσεις. Απλά μέσα στο πανεπιστήμιο, είμαστε μερικώς αυτοδύναμοι και μπορούμε και με άλλους τρόπους να επιτύχουμε πιο βραχυπρόθεσμους στόχους.

Μην τα ισοπεδώνετε όλα. Και μιλώ και στον πομπό και στον δέκτη.
Άβαταρ μέλους
LoVaBiLL
Hero Member

Δημοσίευσηαπό Gilmour » 05 Δεκ 2008, 23:48

papadrikos έγραψε: γιατι πολλά αρχισαν αχρωμα - βλεπε γέφυρα - και κατέληξαν υποχείρια

Επειδή μάλλον λάθος σου τα έχει πει ο τσοπάνης σου, να σε ενημερώσω ότι η Γέφυρα εδώ και 3 χρόνια πληρώνει την απόφαση του ΔΣ της και των μελών της να μην υποταχθούν στις απαιτήσεις τις κάθε παράταξης που ήθελε να τη χρησιμοποιήσει για διαφήμιση ή δεν ξέρω τι άλλο. Να υποθέσω ότι την περίοδο που συνέβαιναν αυτά διάβαζες;
Gilmour
Newbie

Δημοσίευσηαπό Kevin » 06 Δεκ 2008, 09:32

Κατ'αρχάς καλημέρα σε όλους!

Το θέμα έχει ξεφύγει πολύ στα τελευταία posts και λόγω του οτι κατέληξαν να γίνονται προσωπικές επιθέσεις και πολιτική συζήτηση, δεν γίνεται καν να σπάσουμε το θέμα και να το βάλουμε σε νέο για να συνεχίσετε την συζήτηση εκεί. Παρακαλείται όποιος θέλει να κάνει κουβέντα σχετικά με τον τίτλο του θέματος να το κάνει σεβόμενος τους κανόνες του forum. Νέες δημοσιεύσεις στους ίδιους τόνους με τις τελευταίες θα διαγραφούν και αν χρειαστεί το θέμα θα κλειδωθεί.

Να θυμίσω πως το forum προσφέρει την επιλογή του προσωπικού μηνύματος ως τρόπο επικοινωνίας.
Kevin

Δημοσίευσηαπό JimMichael » 06 Δεκ 2008, 13:53

Σας ευχαριστώ όλους θερμά που κρατήσατε τη συζήτηση μέσα στο θέμα...
Σας ευχαριστώ όλους θερμά που δεν μιλήσατε για παραταξιακά - πολιτικά θέματα...
Σας ευχαριστώ όλους θερμά που ακούσατε και την προειδοποίησή μου σε προηγούμενή μου δημοσίευση...

Όλες οι δημοσιεύσεις που έφεραν τη διαμάχη που προέκυψε διαγράφτηκαν, συγκεκριμένα από εμένα, ώστε αν κάποιος θέλει να ζητήσει το λόγο να έρθει σε εμένα και όχι σε κάποιον άλλο. Όπως θα πήρατε χαμπάρι δεν έγινε διάκριση σε κανενός το post. Μόνο του gilmour έμεινε για να σχολιάσει ένα συγκεκριμένο πράγμα μιας και ήταν και μικρή η δημοσίευσή του. Κι αν το νομίζετε ότι ξέχασα κάποιο, να μου το πείτε με pm, όχι εδώ. Εδώ θα είναι εκτός θέματος. Το θέμα είναι απλό.

Κανείς από τους παραπάνω των οποίων σβήστηκαν τα post δε σεβάστηκε τους κανονισμούς ούτε το συγγραφέα του θέματος ούτε τα άτομα που είναι υπεύθυνα για την καλή λειτουργία του φόρουμ (κι εννοώ τα ονόματα που γράφονται στην αρχική σελίδα) ούτε την υπόλοιπη κοινότητα. Αυτό είναι το "ευχαριστώ" σας στα άτομα αυτά που δουλεύουν οικειοθελώς εδώ; Ρητορική ερώτηση, μην τυχόν και απαντήσει κανείς σε αυτό...

Αναφέρθηκε ακόμη και να ανοιχτεί καινούριο θέμα για πολιτική αντιπαράθεση... Μα καλά, τους κανονισμούς πόσες φορές πρέπει να τους κάνω quote για να τους διαβάσετε; Υπογραφή μου πρέπει να τους φέρω δηλαδή; Δε θα σας κάνω τη χάρη όμως να τα κλειδώνω αυτά. Θα διαγράφονται και τα θέματα θα συνεχίζουν ως έχουν.

Το μόνο που έχω να πω είναι να συμμορωθείτε με τους κανονισμούς στο μέλλον. Δεν ευχαριστώ αυτήν την φορά για την κατανόηση...

JimMichael
Άβαταρ μέλους
JimMichael
Hero Member

Δημοσίευσηαπό papadrikos » 04 Φεβ 2009, 09:58

μετα απο περιπου 2 μηνες λειτουργειας του θεσμου αχρωμο τραπεζακι ποιος ειναι ο απολογισμος;
papadrikos
Full Member

Δημοσίευσηαπό LoVaBiLL » 04 Φεβ 2009, 15:27

3 βδομάδες κατάληψη, και 2 βδομάδες διακοπές...χμμ..ένας μήνας μένει...λίγο σύντομο το διάστημα για να πει κανείς κάτι...

Υπάρχει όμως σχεδιασμός και μεγάλο όραμα. Σύνεση και ομοψυχία. Η ευημερία του τόπου είναι η πρώτη μας προτεραιότητα.

(εεεεεεεεεεε εεεεεεεεεεεε φωνάζουν τα πλήθη του Duth)
Άβαταρ μέλους
LoVaBiLL
Hero Member

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες