Γενική συνέλευση - Τετάρτη 14-01-09

Θέματα που αφορούν το τμήμα των Η.Μ.Μ.Υ.

Re: Γενική συνέλευση - Τετάρτη 14-01-09

Δημοσίευσηαπό olafola » 15 Ιαν 2009, 02:51

Ξέρει κάποιος αν υπάρχει περίπτωση να μη χαθεί το εξάμηνο και να γίνει εξεταστική κανονικά;
Τελευταία επεξεργασία από JimMichael και 15 Ιαν 2009, 10:56, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Αιτία: Μετατροπή των λατινικών σε ελληνικούς χαρακτήρες
olafola
Newbie

Δημοσίευσηαπό dimitrisgzs » 15 Ιαν 2009, 02:54

Εγω πάλι εχω μια άλλη απορία που προκύπτει από την αποψή μου οτι η κατάληψη μόνο δημοκρατικά δεν αποφασίζεται....
Αφού για κατάληψη αρκεί η πλειοψηφία αυτών που βρίσκονται στη συνέλευση και ψηφίζουν υπερ της κατάληψης,
τότε για ίδρυση συλλογου ΗΜΜΥ που λέγαμε σε άλλο post γιατί δεν αρκει η πλειοψηφία αυτων που θα μαζευτούν σε αντιστοιχη συνέλευση για αυτό το θέμα??? Γιατί εκεί θεωρείται πλειοψηφία το σύνολο των εγγεγραμμένων φοιτητών και δεν αρκούν 300 άτομα???
Βασικά το αντίθετο θεωρώ λάθος,δηλαδή να απφασίζουν μερικές εκατοντάδες για το μέλλον όλων. Μάθαμε όλοι να επικαλούμαστε τη Δημοκρατία και τη χρησιμοποιούμε όπως μας συμφέρει
Και μη μου πει κανείς οτι όποιος ενδιαφέρεται πάει στη συνέλευση..... γιατί δε μπορώ να βασανίζω 7-8 ώρες τον εαυτό μου μια φορά τη βδομάδα και να αναγκάζομαι να ακούω χίλιες δυο βλακείες μόμο και μόνο για να υπερασπιστώ το δικαίωμα μου να θέλω να χρησιμοποιήσω αυτο το δημόσιο "αγαθό" ,που λέγεται πανεπιστήμιο, για να μάθω.
Άβαταρ μέλους
dimitrisgzs
Full Member

Δημοσίευσηαπό papamark » 15 Ιαν 2009, 09:50

Θα μπορούσε κάποιος να ενημερώσει και μας πόσοι φοιτητές παρευρέθησαν και το ακριβές αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.
Για την ενημέρωσή σας, στο αντίστοιχο Τμήμα της Θεσσαλονίκη υπερίσχυσε η πρόταση των "Παρδαλών Καμήλων"
ως εξής:
Συντονιστικη επιτροπή 202
Παρδαλες καμήλες 361
ΔΑΠ 51
ΠΑΣΠ 38
ΠΚΣ 73
λευκα 11
Η απόφασή τους είναι η εξής
"Σχολη ανοιχτη, διακοπη των μαθηματων μονο την πεμπτη οπου υπαρχει η Συνελευση Τμηματος (οπου εκει θα αποφασιστει η τυχουσα παραταση της εξεταστικης) συμμετοχη του συλλογου στην πανεκπαιδευτικη πορεια εκεινη τη μερα και διακοπή των μαθηματων (οχι καταληψη...) για την συμμετοχη στην πορεια και την συνελευση."
Προσωπικά θα ήθελα το σύνολο των φοιτητών να αποφασίζει για τόσο σημαντικά θέματα που αφορούν όλους σας και όχι εκ των υστέρων να διαμαρτύρεστε για τις όποιες αποφάσεις λαμβάνονται για σας χωρίς εσάς.
Ν. Παπαμάρκος
papamark
Newbie

Δημοσίευσηαπό Giannis » 15 Ιαν 2009, 10:17

"Παρδαλές Καμήλες" εε?? Εμείς εδώ έχουμε προχωρήσει ένα βήμα παραπάνω. Μπορεί να μην έχουμε παρδαλές καμήλες, αλλά σίγουρα έχουμε τσίρκο. Με καμήλες, καμηλοπαρδάλεις, στρουθοκάμηλους, στρουθοκαμηλισμούς...και πάει λέγοντας....
Στο χθεσινό τσίρκο λοιπόν, υπερίσχυσε το "κοινό αγωνιστικό πλαίσιο" ΕΑΑΚ-ΑΡΕΝ με 281 (ή 287 δεν ήταν ευκρινές το τελευταίο ψηφίο στον πίνακα) έναντι ~260+ ψήφων της ΠΑΣΠ. Τα υπόλοιπα πλαίσια δεν γνωρίζω πόσους ψήφους έλαβαν ακριβώς, αλλά ήταν σίγουρα λιγότεροι.

Να συμφωνίσω βέβαια, ότι με το να γράφουμε απλά στο forum, να συζητάμε πολιτικά στην καφετέρια με τσιγαράκι και αθλητική εφημερίδα, να κλαιγόμαστε, αλλά να μην πηγαίνουμε εν τέλει να ψηφίσουμε και να αφήνουμε Πολ.Μηχανικούς, Περιβάλλοντος, Αρχιτέκτονες και Μηχ.Παραγωγής να αποφασίζουν για εμάς, μας αφήνει άξιους της μοίρας μας.
Καλή συνέχεια σε όλους.
Θα σε παρακαλούσα να μην σπαταλάς το πολύτιμο ρεύμα και πόρους από αυτόν τον πλανήτη για να γραφεις αυτά που σκέφτεσαι.

Να κλέβεις ιδέες από ένα άτομο είναι κλοπή, να κλέβεις από πολλά...είναι έρευνα.

Πάτα εδώ
Άβαταρ μέλους
Giannis
Full Member

Φοιτητής ΗΜΜΥ: Ναι

Δημοσίευσηαπό dimitrisgzs » 15 Ιαν 2009, 16:39

Δε γίνεται ρε παιδιά να κάνουμε ότι κάνανε και στη θεσσαλονίκη?Αφού οι παρατάξεις τρώγονται μεταξύ τους παρόλο που θέλοθν το ίδιο,ας βγεί και ένα ανεξάρτητο πλαίσιο μπάς και γλυτώσουμε τα χειρότερα..
Τελευταία επεξεργασία από Anonymous και 15 Ιαν 2009, 17:33, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
Αιτία: Μεταφορά δημοσίευσης στο κατάλληλο θέμα.
Άβαταρ μέλους
dimitrisgzs
Full Member

Δημοσίευσηαπό kkalop » 15 Ιαν 2009, 17:14

Νομίζω εντελώς ανούσια ψηφοφορία ...
Τελευταία επεξεργασία από Anonymous και 15 Ιαν 2009, 17:34, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
Αιτία: Μεταφορά δημοσίευσης στο κατάλληλο θέμα.
Άβαταρ μέλους
kkalop
Sr. Member

Φοιτητής ΗΜΜΥ: Όχι

Δημοσίευσηαπό patirgerasimos » 15 Ιαν 2009, 17:59

Ακριβώς είμαστε άξιοι της μοίρας μας...Δεν θεώρω ότι είναι λάθος να αποφασίζουν μερικές εκατοντάδες για όλους, τη στιγμή που οι μισοί δεν έρχονται. Πάρτε χαμπάρι τη δύναμη της ψήφου σας και μην αφήνετε άλλους να αποφασίζουν για σας.. ειδικά για θέματα όπου κινδυνεύει το εξάμηνο κ η εξεταστική..Δεν είναι δύσκολο να σηκωθείτε και να έρθετε να ψηφίσετε, ούτε πρέπει να κατσετε 5 ώρες εκεί μέσα αν δε το θέλετε( και να θές δε μπορείς να ακούσεις..).. μια βόλτα να κάνετε θα βρείτε τα πλαίσια θα τα διαβασετε και θα αποφασίσετε.. Δικαιολογίες παίρνει πολλή ώρα η συνελευση και έχει πολυ καπνό και κάτι άλλα είναι για μένα της πλάκας...

Εχθές χοντρικά τα ΕΑΑΚ πήρανε 288 η ΠΑΣΠ 267 η ΔΑΠ 238 και ΠΚΣ 80. ολοι μαζι είναι γύρω στα 900 άτομα..μαζική προσελευση δε λεω αλλά οι υπόλοιποι που ήταν???? Στους καναπέδες τους περιμένοντας απο τα forum και τα sms να μάθουν τι έγινε..

Την Τετάρτη ελπίζω να μη γίνουν τα ίδια κ ελπίζω να μη φύγουν οι μισοί κ πάνε στα σπίτια τους όπως πρόπερσι, γιατί αλλιώς....
Άβαταρ μέλους
patirgerasimos
Hero Member

Δημοσίευσηαπό macJohn » 15 Ιαν 2009, 18:00

Κάτσε? Τελικά μέχρι τη Τετάρτη είναι κλειστή η σχολή?
Άβαταρ μέλους
macJohn
Hero Member

Δημοσίευσηαπό patirgerasimos » 15 Ιαν 2009, 18:02

Πότε έχει συνέλευση τη Τετάρτη ή τη Τρίτη υπό καταληψη?
Άβαταρ μέλους
patirgerasimos
Hero Member

Δημοσίευσηαπό Kevin » 15 Ιαν 2009, 18:03

grvoodoo έγραψε:Κλειστά μεχρι την Τρίτη και Τετάρτη συνέλευση.
Kevin

Δημοσίευσηαπό dimitrisgzs » 15 Ιαν 2009, 18:10

Μα κι άλλα 100 ατομα να ρθουν,αν πάλι μοιραστούν το ίδιο αποτέλεσμα θα χουμε. Άλλο ειναι το πρόβλημα .Όπως φαίνεται, 600 άτομα εκει μέσα δε θέλαν κατάληψη, 280 θέλαν και τελικά έγινε.
Άρα μάλλον δε φταίνε ούτε αυτοί που θέλαν, ούτε αυτοί που δε θέλουν να μπούν στο παιχνιδι των παρατάξεων.
Ας κοιτάξουνε λοιπόν οι παρατάξεις να αφήσουν τις μικροκομματικές κόντρες και να συνεργαστούν με κάποιο τρόπο.

Και κάτι ακόμα... απο άλλους ακούω οτι χάθηκε η εξεταστική, απο άλλους ισως...
Ξέρει κάποιος πως αποφασίζεται αυτό, από ποιούς και αν εχει ηδη παρθεί απόφαση ή ποια θα είναι η πιθανότερη απόφαση??
ΔΗΛΑΔΗ:αν λήξει η κατάληψη την τρίτη θα δώσουμε εξετάσεις???
Ας απαντήσει κάποιος που ξέρει παρακαλώ
Άβαταρ μέλους
dimitrisgzs
Full Member

Δημοσίευσηαπό Paladin » 15 Ιαν 2009, 18:58

Σαφώς και η τελευταία ευκαρία να σώσουμε το εξάμηνο-τις εξετάσεις-το καλοκαίρι μας είναι να μην γίνει γίνει άλλη κατάληψη. Αν βγει κι άλλη κατάληψη το παιχνίδι νομίζω είναι χαμένο. Όλοι πρέπει την Τρίτη ή Τετάρτη όποτε γίνει η συνεύλευση να βάλουν ένα τέλος στην ανοησία και τον στ@ρχ...σμό μερικών.

Έλεος πια με τα χαμένα μαθήματα. Μετά μας φταίνε το πρόγραμμα σπουδών,οι καθηγητές,τα εργαστήρια,η αξιολόγηση κτλ. Τον κακό μας τον καιρό τον βλέπουμε καθόλου? Πως περιμένουμε να γίνει σοβαρή δουλειά όταν για οποιονδήποτε λόγο σταματάνε τα μαθήματα,κλείνουν τα εργαστήρια,σταματάει η έρευνα,σταματάνε οι εργασίες,νεκρώνει ένας ολόκληρος μηχανισμός. Γιατί να γίνεται αυτό?

Να μου στερούν έμενα και στον κάθε φοιτητή το δικαίωμα στην Παιδεία τό θεωρώ κατεξοχήν μορφή φασισμού.
Τελευταία επεξεργασία από Anonymous και 15 Ιαν 2009, 19:10, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Αιτία: Περιορισμός απρεπούς λέξης.
Άβαταρ μέλους
Paladin
Newbie

Δημοσίευσηαπό Gio » 15 Ιαν 2009, 19:25

Paladin έγραψε:Σαφώς και η τελευταία ευκαρία να σώσουμε το εξάμηνο-τις εξετάσεις-το καλοκαίρι μας είναι να μην γίνει γίνει άλλη κατάληψη. Αν βγει κι άλλη κατάληψη το παιχνίδι νομίζω είναι χαμένο. Όλοι πρέπει την Τρίτη ή Τετάρτη όποτε γίνει η συνεύλευση να βάλουν ένα τέλος στην ανοησία και τον στ@ρχ...σμό μερικών.

Έλεος πια με τα χαμένα μαθήματα. Μετά μας φταίνε το πρόγραμμα σπουδών,οι καθηγητές,τα εργαστήρια,η αξιολόγηση κτλ. Τον κακό μας τον καιρό τον βλέπουμε καθόλου? Πως περιμένουμε να γίνει σοβαρή δουλειά όταν για οποιονδήποτε λόγο σταματάνε τα μαθήματα,κλείνουν τα εργαστήρια,σταματάει η έρευνα,σταματάνε οι εργασίες,νεκρώνει ένας ολόκληρος μηχανισμός. Γιατί να γίνεται αυτό?

Να μου στερούν έμενα και στον κάθε φοιτητή το δικαίωμα στην Παιδεία τό θεωρώ κατεξοχήν μορφή φασισμού.

x100000000000 >:D >:D >:D
Gio
Newbie

Δημοσίευσηαπό paul21 » 15 Ιαν 2009, 19:48

dimitrisgzs έγραψε:Μα κι άλλα 100 ατομα να ρθουν,αν πάλι μοιραστούν το ίδιο αποτέλεσμα θα χουμε. Άλλο ειναι το πρόβλημα .Όπως φαίνεται, 600 άτομα εκει μέσα δε θέλαν κατάληψη, 280 θέλαν και τελικά έγινε.
Άρα μάλλον δε φταίνε ούτε αυτοί που θέλαν, ούτε αυτοί που δε θέλουν να μπούν στο παιχνιδι των παρατάξεων.
Ας κοιτάξουνε λοιπόν οι παρατάξεις να αφήσουν τις μικροκομματικές κόντρες και να συνεργαστούν με κάποιο τρόπο.

+100000 συμφωνω μαζι σου ....θα πρεπει κατι να γινει..... αλλα εδω ειναι Ελλαδα!!
Δε θέλω τζάκι , Δε θέλω σόμπα.... θέλω μονάχα της Original τη μπόμπα.
Άβαταρ μέλους
paul21
Full Member

Δημοσίευσηαπό Giannis » 15 Ιαν 2009, 20:28

Στο πρώτο post στην προηγούμενη σελίδα, εξήγησα πως έχει η κατάσταση με τα μαθήματα και τις εβδομάδες διδασκαλίας. Τα πράγματα είναι σε οριακό σημείο αυτήν τη στιγμή και πάντα με δεδομένο ότι θα δωθούν 2 εβδομάδες παράταση μαθημάτων. Ακόμα και οι ίδιοι οι καθηγητές στην παρούσα φάση δεν γνωρίζουν τι μέλει γενέσθαι. Όλοι περιμένουν την επόμενη συνέλευση για να δουν πως θα εξελιχθούν τα πράγματα, τα οποία έχουν περίπου ως εξής:

Αν σταματήσει η κατάληψη την Τρίτη, υπάρχει ένα ενδεχόμενο να σωθεί η κατάσταση, ακόμα ίσως και με την διενέργεια εξεταστικής 2 εβδομάδων, κοινώς: θα μας πάει δάκρυ. :P

Το άλλο ενδεχόμενο είναι αφού συπληρωθούν οριακά οι ελάχιστες απαιτούμενες βδομάδες, να αναβληθεί η εξεταστική και να πάει και πάλι τον Σεπτέμβριο. Βέβαια δεν ξέρω αν κάτι τέτοιο είναι εφικτό, καθώς δεν γνωρίζω τι προβλέπει ακριβώς ο νέος νόμος σε αυτήν την περίπτωση.

Το τρίτο σενάριο, που είναι για γερά στομάχια, είναι να συνεχιστεί η κατάληψη, να μην συμπληρωθούν οι ελάχιστες βδομάδες που απαιτούνται, να μην γίνει η εξεταστική τώρα και να μην γίνει ούτε τον Σεπτέμβριο.

Βέβαια, η τέχνη της μαγειρικής αφήνει τους ορίζοντες ανοιχτούς σε δημιουργικά μυαλά. Φαντασία θέλει το πράγμα και ο καθένας μας μπορεί να κάνει τις δικές του εικασίες και να ανακαλύπτει νέες μεθόδους διδασκαλίας, εξέτασης, διαστολής του χρόνου, συστολής των εγκεφαλικών λειτουργιών, αναβάθμησης της παιδείας, υποβάθμισης της βλακείας (ή το αντίθετο??), τρία πουλάκια κάθονταν, θέλεις τραλαλα θέλω τραλαλο, τι 'χες Γιάννη τι 'χα Prada...

Καλή συνέχεια σε όλους μας....
Τελευταία επεξεργασία από Anonymous και 15 Ιαν 2009, 22:51, έχει επεξεργασθεί 3 φορά/ες συνολικά
Αιτία: Αφαίρεση απρεπών εκφράσεων.
Θα σε παρακαλούσα να μην σπαταλάς το πολύτιμο ρεύμα και πόρους από αυτόν τον πλανήτη για να γραφεις αυτά που σκέφτεσαι.

Να κλέβεις ιδέες από ένα άτομο είναι κλοπή, να κλέβεις από πολλά...είναι έρευνα.

Πάτα εδώ
Άβαταρ μέλους
Giannis
Full Member

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες