Εκδρομή φοιτητών ΗΜΜΥ

Θέματα που αφορούν το τμήμα των Η.Μ.Μ.Υ.

Εκδρομή φοιτητών ΗΜΜΥ

Δημοσίευσηαπό raskolnikov » 20 Ιαν 2009, 02:50

Συνάδελφοι το ξέρω πως ο χρόνος είναι λίγο άσχετος λόγω του γενικότερου κλίματος που επικρατεί αλλά είχα μια συζήτηση με κάτι φίλους μου από το τμήμα ημμυ του ΕΜΠ. Η σχόλη οργανώνει κάθε χρόνο μια εκδρομή εκπαιδευτικού χαρακτήρα σε κάποια μεγάλη πόλη του εξωτερικού (συνήθως Νεα Υόρκη). Μου είπαν ότι ένα μεγάλο μέρος των εξόδων τους επιχορηγείται από την ίδια τη σχολή. Το ποσό αυτό μπορεί να φτάσει και τα 80000ευρο φετος. Το ξέρω πως ένα τετοιο ποσό για το πανεπιστήμιό μας είναι εξοφρενικό αλλά αναρωτιέμαι γιατί δεν έχει παρθεί ποτε μια τέτοια προτοβουλία από τον σύλλογο φοιτητών ημμυ; Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να το ψάξουμε και αν κάποιοι ενδιαφέρονται να πάρουμε την πρωτοβουλία να το οργανώσουμε. Αν όχι για φέτος ίσως για του χρόνου.
Άβαταρ μέλους
raskolnikov
Full Member

Re: Εκδρομή φοιτητών ΗΜΜΥ

Δημοσίευσηαπό papadrikos » 20 Ιαν 2009, 06:53

φιλε μου να σε πληροφορισω οτι τετοιες εκδρομες οργανωνονται κυριως απο τα 5α ετη καθε σχολης αναλογα με την πρωτοβουλια που θα παρουν και ο συλλογος χρηματοδοτει μερος της εκδρομης αυτης και εδω... αρκει να ενδιαφερθει και το ετος.. η συμμετοχη και των μικροτερων ετων δεν ειναι απαγορευτικη απο την εμπειρια μου.. αλλα σε περιορισμενο βαθμο..
papadrikos
Full Member

Δημοσίευσηαπό Pilax » 20 Ιαν 2009, 10:07

Εγώ είμαι στο 5ο έτος ΗΜΜΥ και την ιδέα για να οργανώσουμε εκδρομή ήθελα να την προτείνω στο 5μελές (αν υφίσταται κιόλα) για το εαρινό εξάμηνο...Για Νέα Υόρκη δεν ξέρω..αλλά για κάποια ευρωπαική πρωτεύουσα γιατί όχι?
Pilax
Jr. Member

Δημοσίευσηαπό raskolnikov » 20 Ιαν 2009, 13:58

Από ότι βλέπω εχει αρχίσει και εκδηλώνεται ένα σχετικό ενδιαφέρον. Η εκδρομή όντως οργανώνεται από το 5ο έτος αλλά δεν ξέρω αν την επιδότηση τη δικαιούνται μονο οι πεμπτοετείς ή και άλλα έτη ανάλογα με το ενδιαφέρον. Κι εγώ 5ο έτος είμαι γι αυτό πήρα την πρωτοβουλία. Πάντως όποιοι ενδιαφέρονται μπορόυν να ανακατευθούν στο topic, ακόμα και μικρότεροι για να οργανωθούμε κάποια άτομα να πάμε να το συζητήσουμε με τον κ.Κουκουρλή.
Άβαταρ μέλους
raskolnikov
Full Member

Δημοσίευσηαπό Cobra_MX5 » 20 Ιαν 2009, 14:14

Θεωρητικα νομιζω πως θα πρεπει να δικαιουνται επιδοτηση μονο οι 5οετεις φοιτητες της σχολης μας (γιατι αποτι ξερω και στο ΕΜΠ μπορει να παει οποιος θελει, αλλα αν ειναι εκτος ΗΜΜΥ η οχι 5ο ετος λογικα δε παιρνει λεφτα), αφου τα μικροτερα ετη θα δικαιουνται επιδοτηση οταν φτασουν στο 5ο ετος αντιστοιχα και κανουν εκδρομη...

Παντως κι εγω δηλωνω ενδιαφερον.
Cobra_MX5
Full Member

Δημοσίευσηαπό megatron » 20 Ιαν 2009, 14:20

Πραγματικά πάντως, θα ήταν πάρα πολύ ενδιαφέρον μια τέτοια κίνηση από τους φοιτητές του τμήματος μας. Πώς και πού θα μπορούσαμε να ρωτήσουμε την προοπτική μιας τέτοιας εκδρομής και το ποιοι έχουν δικαίωμα από άποψη επιδότησης, να πάνε?? (μόνο 5ο ετείς ή και μικρότερα έτη? ::) )
Άβαταρ μέλους
megatron
Hero Member

Φοιτητής ΗΜΜΥ: Όχι

Δημοσίευσηαπό Pilax » 20 Ιαν 2009, 14:28

Αυτό που θα πρότεινα είναι να απευθυνθούμε στον κ.Κουκουρλή για να μας ενημερώσει σχετικά κι αν είναι να το προχωρήσουμε.Τι λέτε?
Pilax
Jr. Member

Δημοσίευσηαπό papadrikos » 20 Ιαν 2009, 14:35

δεν εχει να κανει σε κατι με τον κ. κουκουρλη.. αλλα με το συλλογο φοιτητων. απο κει παιρνουμε την επιδοτηση.. απο τα λεφτα του συλλογου οποτε πρεπει να απευθυνθειτε στο ΔΣ.
papadrikos
Full Member

Δημοσίευσηαπό Pilax » 20 Ιαν 2009, 14:42

Ίσως τότε να περιμένουμε να ανοίξει η σχολή κ έπειτα μια επιτροπή έτους να πάει στο ΔΣ. Το θέμα είναι να δούμε κατά πόσο υπάρχει ενδιαφέρον...
Pilax
Jr. Member

Δημοσίευσηαπό raskolnikov » 20 Ιαν 2009, 15:59

Ακούστε λιγο κάποιες σημαντικές πληροφορίες που πήρα από αθήνα. Την εκδρομή την χροματοδοτούν με 50.000euro η φοιτητική μέριμνα, με 20.000euro η σχολή και με 7.000 ένας καθηγητής από τα κέρδη ενός βιβλίου του. Τώρα δεν μου ξεκαθάρισαν αν η επιδότηση αυτή γίνεται με την καλή θέληση του πανεπιστημίου ή αν είναι υποχρεωμένο το πανεπιστήμιο να κάνει μια τέτοια επιδότηση. Μιας και το δικό μας πανεπιστήμιο δεν βρίσκεται και στην καλύτερη οικονομική κατάσταση θα πρέπει να το ψάξουμε. Αν από το νόμο δικαιούμαστε μια επιδότηση τότε είμαστε τυχεροί. Αν όχι τότε δυσκολεύουν τα πράγματα.
Άβαταρ μέλους
raskolnikov
Full Member

Δημοσίευσηαπό Pilax » 20 Ιαν 2009, 16:19

Όντως τότε δυσκολεύουν τα πράγματα...Αλλά ας το ψάξουμε να δούμε...
Pilax
Jr. Member

Δημοσίευσηαπό Joe » 20 Ιαν 2009, 16:28

Πάρα πολύ καλή ιδέα! Είμαι κι εγώ μέσα για κάτι τέτοιο...Αν είναι περιμένουμε να ανοίξει η σχολή και μετά ενεργούμε...Ενδιαφέρον πιστεύω υπάρχει,μένει να αποδειχθεί βέβαια...

p.s. Εντάξει,αυτός ο νόμος πια τόσα και τόσα γράφει μέσα,να μη γράφει και κάτι καλό? :P
koubi or not koubi?
Άβαταρ μέλους
Joe
Full Member

Δημοσίευσηαπό raskolnikov » 20 Ιαν 2009, 16:37

χαχα σωστός. Ωραία, οπότε περιμένουμε να ανοίξει η σχολή και να επικοινωνήσουμε κυρίως οι πεμπτοετείης για να οργανωθούμε. Όποιος άλλος ενδιαφέρεται να το αναφέρει εδώ για να συγκροτήσουμε ομάδα.
Άβαταρ μέλους
raskolnikov
Full Member

Δημοσίευσηαπό Napis » 20 Ιαν 2009, 22:28

Κ γω μεσα ειμαι!
Napis
Jr. Member

Δημοσίευσηαπό papadrikos » 20 Ιαν 2009, 22:44

ο συλλογος φοιτητων παιρνει περιου 25000 ευρω το χρονο και τα περισσοτερα τα κατανεμει στους επι μερους συλλογους του. τα νουμερα που ακουγονται ειναι περα απο καθε πραγματικοτητα για τα δικα μας δεδομενα. βεβαια διαφορετικη θα ειναι και η δικη μας συμμετοχη. καλο ειναι να βρουμε μια συγκεκριμενη εκδρομη να βρουμε προσφορες και να παμε με συγκεκριμενο αιτημα στο ΔΣ. επισης μπορουμε να κανουμε αιτημα και στη ΓΣ του τμηματος απλα να ενημερωσω οτι για να καταφερουμε να δεσμευσουμε κονδυλι 5000 ευρω για δωρεαν υλικα για τους πρωτοετεις περασανε χρονια.. οποτε μην τρεφετε πολλες ελπιδες για βοηθεια απο το τμημα..
papadrikos
Full Member

Επόμενο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες