ο ρόλος των παρατάξεων

Θέματα που αφορούν το τμήμα των Η.Μ.Μ.Υ.

Re: ο ρόλος των παρατάξεων

Δημοσίευσηαπό innerwisp » 06 Φεβ 2008, 00:42

Εγώ πήγαινα πάντως αρκετά συχνά στις συνελεύσεις, μέχρι τις καταλήψεις της περασμένης χρονιάς που ξεκατινιάστηκαν. 100 άτομα από τη μια και εκατό από την άλλη και να πέφτει ξύλο μεσα σε χώρο διδασκαλίας. Ένιωσα ντροπή να είμαι εκεί μέσα και αηδία για τη γενιά μου που πίστευα ότι θα είχε ξεφύγει από την οπαδική-κοματική λογική των προγουμένων. Επίσης ξενέρωσα άσχημα που οι παρατάξεις( ομόφωνα νομίζω) κόψανε τα κονδύλια από τον πολιτιστικό σύλλογο της γέφυρας, πού ήταν ίσως ο μόνος θεσμός που λειτουργούσε παραγωγικά σε αυτό το πανεπιστήμιο. Ο λόγος ήταν ότι δεν τους έδινε την αίθουσα της για παραταξιακές εκδηλώσεις...
innerwisp
Newbie
 
Δημοσιεύσεις: 7
Εγγραφή: 16 Ιαν 2008, 23:54

Re: ο ρόλος των παρατάξεων

Δημοσίευσηαπό kkalop » 06 Φεβ 2008, 01:06

Πολύ σωστά μίλησες φίλος !
Συμφωνώ απόλυτα , και επαυξάνω ειδικά για τη Γέφυρα ...λέγοντας έτσι στα ίσα , μόνο για εκδρομές στη Μύκονο είναι πρώτοι και να μοιράζουν κάθε μέρα  2000 φυλλάδια με "σημεία" του αγώνα μας !!!
Τελευταία επεξεργασία από kkalop και 06 Φεβ 2008, 01:10, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
kkalop
Sr. Member
 
Δημοσιεύσεις: 475
Εγγραφή: 10 Ιαν 2008, 17:48
Τοποθεσία: Λαμία
Φοιτητής ΗΜΜΥ: Όχι

Re: ο ρόλος των παρατάξεων

Δημοσίευσηαπό Vagoulas » 06 Φεβ 2008, 11:21

JoVou έγραψε:Ρε Vagoula, άλλα λέμε σ' αυτό το topic! Εδώ συμφωνούμε σχεδόν όλοι ότι δεν οδηγεί κάπου η κατάσταση που επικρατεί εκεί μέσα. Γιατί οι βασικοί συντελεστές της ΔΕΝ λενε να κουνηθούν λίγο απ τη θέση τους...
και συ τωρα μας λες να πηγαίνουμε να μαζευτούμε και 800? Δλδ ποιά είναι η διαμαρτυρία σου στα όσα γίνονται? Γιατί εγώ το δήλωσα...ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΩ να μαι κει μεσα...να μην παει κανένας μπας και κάτι αλλάξει σ αυτό τον τόπο!

Εγά από ότι κατάλαβες Jovou έδωσα μια λύση η οποία λέει να μην είμαστε τόσο ανενεργοί και να μην σκεφτόμαστε με την ίδια φιλοσοφία που σκέφτεσαι εσύ : "αφού δεν μου αρέσει δεν πάω". Έτσι πιστεύω αφήνεις το πεδίο ελεύθερο σε κάποιους να κάνουν την γενική συνέλευση τσιφλίκι τους και να περνάνε όποιες αποφάσεις θέλουν.

Άμα όμως οι περισσότεροι εκεί μέσα ήταν παιδιά με ώριμη σκέψη και πραγματικά νοιάζονταν για τα κοινά του πανεπιστημίου τότε η συνέλευση θα είχε πολύ διαφορετικό χαρακτήρα. Αυτό είπα εν ολίγοις για όσους δεν κατάλαβαν νομίζω εξηγήθηκα πλήρως.

Πάντως εγώ αδυνατώ να καταλάβω το δικό σου "δεν γουστάρω να μαι εκεί μέσα" για πιο λόγο το λες δεν μας εξηγείς αλλά και δεν επίσης θέλω να σε ρωτήσω ότι με αυτή την στάση που κρατάς από τότε που είσαι εδώ να μην πηγαίνεις στις γενικές συνελεύσεις,όπως και πολλοί άλλοι, αν παρατήρησες κάποια αλλαγή γιατί εδώ που τα λέμε έχω δει και συνελεύσεις με 150 άτομα και τελικά να γίνονται και παίρνονται και σοβαρές αποφάσεις. Άρα λοιπόν αυτό το δεν πάμε μήπως και αλλάξει τίποτα...δεν παίζει!
Τελευταία επεξεργασία από Vagoulas και 06 Φεβ 2008, 11:23, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
Vagoulas
Sr. Member
 
Δημοσιεύσεις: 478
Εγγραφή: 10 Ιαν 2008, 19:37
Τοποθεσία: Helsinki
Φοιτητής ΗΜΜΥ: Όχι

Re: ο ρόλος των παρατάξεων

Δημοσίευσηαπό JoVou » 07 Φεβ 2008, 01:57

Τις απαντήσεις που αναζητάς για τις απόψεις μου θα τις βρεις αν ανατρέξεις στα πρώιμα posts αυτού του thread. Είναι πάντως εντελώς λάθος η εντύπωση που κράτησες, ότι δεν πηγαίνω επειδή ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΩ απλά. Αλλά ας μην λέμε τα ίδια όμως πάλι, γραφτήκανε νωρίτερα...
Never Leave 4 Tomorrow ... What You can Finish up From Today!
Άβαταρ μέλους
JoVou
Full Member
 
Δημοσιεύσεις: 221
Εγγραφή: 10 Ιαν 2008, 02:33
Τοποθεσία: Xanthi
Φοιτητής ΗΜΜΥ: Ναι

Re: ο ρόλος των παρατάξεων

Δημοσίευσηαπό Vagoulas » 07 Φεβ 2008, 10:08

JoVou έγραψε:Τις απαντήσεις που αναζητάς για τις απόψεις μου θα τις βρεις αν ανατρέξεις στα πρώιμα posts αυτού του thread. Είναι πάντως εντελώς λάθος η εντύπωση που κράτησες, ότι δεν πηγαίνω επειδή ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΩ απλά. Αλλά ας μην λέμε τα ίδια όμως πάλι, γραφτήκανε νωρίτερα...

Από ότι είδα από τα πρώτα Posts σου δεν έπεσα και πολύ έξω αλλά ούτε και εκτός θέματος είμαι όπως άκυρα σχολίασες πριν. Είπες και διόρθωσε με αν κάνω λάθος ότι δεν πας πλέον στις γενικές συνελεύσεις επειδή οι συζητήσεις δεν γίνονται όπως θα ήθελες εσύ. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου ότι δηλαδή τα πράγματα εκεί μέσα θα πρέπει να ήταν πιο ήρεμα ώστε οι αποφάσεις να ήταν πιο σοβαρές. Αλλά το να σηκώνεται να φεύγει ο καθένας επειδή δεν του αρέσουν οι συνθήκες,και ειδικά όταν πρέπει να παρθούν σημαντικές αποφάσεις, μου φαίνεται πέρα για πέρα ανώριμο και για να εξηγούμαστε το λέω αυτό και στον εαυτό μου.

Γενικά θα σου πω ότι την στάση που κρατάς εσύ εδώ και καιρό άλλο τόσο την κρατάω και εγώ αλλά τελικά κατάλαβα ότι είναι λάθος. Γιατί δεν ιδρώνει το αυτί τους και ίσα ίσα βγαίνουν από πάνω όταν σου την λένε ότι δεν συμμετάσχεις στα κοινά και άλλα τέτοια και συν τοις άλλοις με το ίδιο θάρρος θα σε πάρουν τηλ. να έρθεις να ψηφίσεις στις εκλογές. Για αυτό θέλω να σου πω ότι η στάση αυτή είναι πολύ αμυντική και δεν βγάζει πουθενά και πάνω από όλα δεν κάνει κανένα να σκεφτεί ότι κάτι δεν πάει καλά.Είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι εκεί μέσα θα πρότειναν να πάρουν την συνέλευση έστω και αν ψήφιζαν 10 άτομα. Όσο όμως υπάρχουν τα "πρόβατα" οι "λύκοι" θα κυβερνάνε...
Άβαταρ μέλους
Vagoulas
Sr. Member
 
Δημοσιεύσεις: 478
Εγγραφή: 10 Ιαν 2008, 19:37
Τοποθεσία: Helsinki
Φοιτητής ΗΜΜΥ: Όχι

Re: ο ρόλος των παρατάξεων

Δημοσίευσηαπό JimMichael » 07 Φεβ 2008, 17:10

Σίγουρα με το να μην πηγαίνει κανείς από τα άτομα που μπορούν να κάνουν μια ουσιώδη ερώτηση στους "καρχαρίες", να προτείνουν μια ουσιώδη λύση, να θέσουν ένα ουσιώδες θέμα για συζήτηση κ.ο.κ. δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει ποτέ αυτό το πράγμα. Όπως ειπώθηκε πριν, για εκδρομές στη Μύκονο, για πάρτυ στο Ρόδον, για τα "σημεία" του αγώνα (παναθηναϊκός - ολυμπιακός ?  :-\) και για εκλογές πρώτοι θα τρέξουν να βγάλουν αφίσσες. Έτσι θα γίνεται όσο υπάρχουν άτομα που συνδέουν τα πανεπιστημιακά κόμματα με τα πολιτικά κόμματα (ούτως ή άλλως είναι συνδεδεμένα, αλλά το κάνουν πολύ χειρότερα και οι ίδιοι οι οπαδοί) τα οποία θα ψηφίζουν τους εκάστοτε ηγέτες των κομμάτων αυτών οι οποίοι δεν κάνουν τίποτα άλλο παρά να αποκομούν οφέλη "κάτω από το τραπέζι". Αφού κι εμείς οι ίδιοι που στήσαμε το τόπικ αυτό, τα ξέρουμε αλλά καθόμαστε απέξω.

Αν είχα χρόνο - λιγότερα χρωστούμενα μαθήματα, θα καθόμουν να ιδρύσω ένα κόμμα τέτοιου χαρακτήρα όπως αυτό που αναζητάμε όλοι εδώ (φαντάζομαι....). Όμως δεν έχω ούτε στο ελάχιστο. Καταλήγω κι εγώ δηλαδή σε έναν ατομιστή, που κοιτάω μόνο το συμφέρον μου, γιατί διαφορετικά θα περάσω τα 10 χρόνια φοίτησης εδώ. Δε γίνεται να με συντηρούν οι δικοί μου τόσα χρόνια. Όπως και να'χει όμως, κατ'εμέ αυτή είναι η λύση.

Όποιος έχει τα κότσια το χρόνο και τη διάθεση, εγώ θα τον υποστηρίξω.
Φίλοι και χρήμα, νερό και λάδι.
Άβαταρ μέλους
JimMichael
Hero Member
 
Δημοσιεύσεις: 833
Εγγραφή: 12 Ιαν 2008, 00:20
Τοποθεσία: Athens
Φοιτητής ΗΜΜΥ: Όχι

Re: ο ρόλος των παρατάξεων

Δημοσίευσηαπό LoVaBiLL » 07 Φεβ 2008, 18:10

Μιλτος: ΕΓΩ! Πάμε για κόμμα;
Βασίλης: ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!
Άβαταρ μέλους
LoVaBiLL
Hero Member
 
Δημοσιεύσεις: 804
Εγγραφή: 16 Ιαν 2008, 01:18

Re: ο ρόλος των παρατάξεων

Δημοσίευσηαπό JimMichael » 07 Φεβ 2008, 18:28

Μήτσος: Και πώς θα το ονομάσεις; ΑΜΣΤΕΛ - Αλκοολικοι Μαστουρηδες Συμφοιτητες Τωρα Ενωθειτε Λαϊκα ?????????
Φίλοι και χρήμα, νερό και λάδι.
Άβαταρ μέλους
JimMichael
Hero Member
 
Δημοσιεύσεις: 833
Εγγραφή: 12 Ιαν 2008, 00:20
Τοποθεσία: Athens
Φοιτητής ΗΜΜΥ: Όχι

Re: ο ρόλος των παρατάξεων

Δημοσίευσηαπό Vagoulas » 07 Φεβ 2008, 18:39

JimMichael έγραψε:Έτσι θα γίνεται όσο υπάρχουν άτομα που συνδέουν τα πανεπιστημιακά κόμματα με τα πολιτικά κόμματα (ούτως ή άλλως είναι συνδεδεμένα, αλλά το κάνουν πολύ χειρότερα και οι ίδιοι οι οπαδοί) τα οποία θα ψηφίζουν τους εκάστοτε ηγέτες των κομμάτων αυτών οι οποίοι δεν κάνουν τίποτα άλλο παρά να αποκομούν οφέλη "κάτω από το τραπέζι".

Νομίζω φίλε JimMichael είπες την κατάλληλη φράση που έχουμε ξεχάσει να αναφέρουμε στο συγκεκριμένο topic και αυτή είναι η "επικοινωνία" των φοιτητικών κομμάτων με αυτά της πολιτικής. Πραγματικά είναι κάτι που με εξοργίζει γιατί από που και ως που είναι αναγκαίο να γίνεται αυτό? Δηλαδή δεν υπάρχουν άτομα που μπορούν να ιδρύσουν δικές τους παρατάξεις με σοβαρές απόψεις και πάνω από όλα μη υποκινούμενες από κανέναν? Πρέπει ακόμη και στα πανεπιστημιακά ιδρύματα να "τρώμε" στην μάπα τους ανάξιους που τους έχουμε εμπιστευτεί εδώ και πολλά χρόνια την διακυβέρνηση της χώρας? Έλεος υποτίθεται ότι το πανεπιστήμιο είναι χώρος ελεύθερης έκφρασης ιδεών αλλά ποιών ιδεών...των κομμάτων της πολιτικής εξουσίας? 
Άβαταρ μέλους
Vagoulas
Sr. Member
 
Δημοσιεύσεις: 478
Εγγραφή: 10 Ιαν 2008, 19:37
Τοποθεσία: Helsinki
Φοιτητής ΗΜΜΥ: Όχι

Re: ο ρόλος των παρατάξεων

Δημοσίευσηαπό JoVou » 07 Φεβ 2008, 21:08

Ρε παιδιά, sorry κιόλας, αλλά επαναλαμβανόμαστε και γινόμαστε κουραστικοί. Ξέρετε γιατί? Γιατί αρκετά πιο πριν συμφωνήσαμε ότι τπτ από όσα λαμβάνουν χώρα ΔΕΝ θα αλλάξει...

-ούτε τα κόμματα θα φύγουνε
-ούτε τα πρόσωπα θα αλλάξουν
-ούτε η διασύνδεση των τοπικών παρατάξεων με αυτές της γενικότερης πολιτικής θα σταματήσει

όπως είπα, έχουν λόγο να υπάρχουν!...και καλά κάνουν, γιατί έχει συμφέροντα ο τόπος του Πανεπιστημίου και πρέπει κάπως να προωθηθούν. Όμως, το κακό είναι ότι οι αρμοδιότητες των κυρίων εδώ ΕΧΟΥΝ ΞΕΦΥΓΕΙ, απλώς γιατί ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ!

Ε μετά σας λέω ότι για να διαμαρτυρηθω (δεδομένου ότι δεν παίρνω πρωτοβουλία να κάνω κάτι νέο) ΔΕΝ πηγαίνω στις συνελεύσεις να τους στηρίξω, και στο τελος ΜΟΥ ΤΗ ΛΕΤΕ οτι φταίω που δεν αλλάζει τπτ! Μα αφού πάτε και τους στηρίζετε ΠΩΣ να αλλάξει κάτι? Βολεμένοι είναι όλοι! 8)

Επιτέλους, υπάρχει κανείς που να αντιλαμβάνεται τη στάση μου?
Never Leave 4 Tomorrow ... What You can Finish up From Today!
Άβαταρ μέλους
JoVou
Full Member
 
Δημοσιεύσεις: 221
Εγγραφή: 10 Ιαν 2008, 02:33
Τοποθεσία: Xanthi
Φοιτητής ΗΜΜΥ: Ναι

Re: ο ρόλος των παρατάξεων

Δημοσίευσηαπό Vagoulas » 07 Φεβ 2008, 22:49

JoVou έγραψε:όπως είπα, έχουν λόγο να υπάρχουν!...και καλά κάνουν, γιατί έχει συμφέροντα ο τόπος του Πανεπιστημίου και πρέπει κάπως να προωθηθούν.

Δηλαδή τι είδους συμφέροντα έχει το πανεπιστήμιο που μπορούν να προωθήσουν τα κόμματα? Κονδύλια ας πούμε...Σου δίνω το λόγο μου Jovou πως αν μάθω πως το πανεπιστήμιο παίρνει κονδύλια λόγω των φοιτητικών παρατάξεων που συνδέονται με κόμματα της πολιτικής θα παρατήσω την σχολή όταν χρωστάω 1 μάθημα για πτυχίο και μετά θα της βάλω και φωτιά. >:(

JoVou έγραψε:Ε μετά σας λέω ότι για να διαμαρτυρηθώ (δεδομένου ότι δεν παίρνω πρωτοβουλία να κάνω κάτι νέο) ΔΕΝ πηγαίνω στις συνελεύσεις να τους στηρίξω, και στο τέλος ΜΟΥ ΤΗ ΛΕΤΕ οτι φταίω που δεν αλλάζει τπτ! Μα αφού πάτε και τους στηρίζετε ΠΩΣ να αλλάξει κάτι? Βολεμένοι είναι όλοι! 8)

Πρώτον δεν νομίζω να σου είπε κανένας να πας στις συνελεύσεις για να στηρίξεις τα κόμματα. Στις συνελεύσεις να πας να στηρίξεις την άποψή σου είπαμε με δημοκρατικό τρόπο και επιχειρήματα. Δεύτερο δεν νομίζω να σου έριξε κανένας όλες τις ευθύνες σε εσένα,ο καθένας πρέπει να πάρει την ευθύνη που του αναλογεί. Τρίτον αυτό το "πάτε και τους στηρίζετε" δεν κατάλαβα γιατί το λες έψαξα ξανά όλα τα παραπάνω posts και κανείς δεν έδειξε τέτοια τάση αντιθέτως μάλιστα?!
Άβαταρ μέλους
Vagoulas
Sr. Member
 
Δημοσιεύσεις: 478
Εγγραφή: 10 Ιαν 2008, 19:37
Τοποθεσία: Helsinki
Φοιτητής ΗΜΜΥ: Όχι

Re: ο ρόλος των παρατάξεων

Δημοσίευσηαπό kormoranos » 07 Φεβ 2008, 23:25

Κατ' αρχήν να πω πως διαφωνώ και γω στο να μην υπάρχουν παρατάξεις. Αν και πιστεύω πως οι παρατάξεις πρέπει να εκφράζουν πραγματικά τα συμφέροντα των ανθρώπων που τις απαρτίζουν και όχι τα συμφέροντα κομμάτων, οργανώσεων κτλ.
Πρέπει όμως να βλέπουμε την πραγματικότητα και όχι να μιλάμε για κάτι που ονειρευόμαστε γενικά και αόριστα. Τα κόμματα εξουσίας ελέγχουν τα εργατικά συνδικάτα και σεις μου λέτε για το πανεπιστήμιο. Αν μη τι άλλο το πρώτο είναι πιο εξωφρενικό.
Απο κεί και πέρα, δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχουν παρατάξεις απο τη στιγμή που δεν υπάρχουν ενιαία συμφέροντα στους φοιτητές. Τι κοινό έχω εγώ με έναν που ο πατέρας του έχει ας πούμε ενα μεγάλο τεχνικό γραφείο? Ποια ενιαία συμφέροντα να υπερασπιστώ μαζί του, απ' τη στιγμή που εγώ θα βγώ στην αγορά και θα παίρνω 700 ευρω, ενώ αυτός θα βρίσκεται σε πολύ καλύτερη θέση?
Τέλος, το πανεπιστήμιο δεν είναι ξεκομμένο από την υπόλοιπη κοινωνία. Όλη αυτή η συζήτηση πρέπει να έχει αυτό σαν βάση. Γι αυτό και πιστεύω πως άλλη παιδεία μπορεί να υπάρξει μόνο σε άλλη κοινωνία.
Άβαταρ μέλους
kormoranos
Jr. Member
 
Δημοσιεύσεις: 51
Εγγραφή: 14 Ιαν 2008, 11:56

Re: ο ρόλος των παρατάξεων

Δημοσίευσηαπό JoVou » 07 Φεβ 2008, 23:33

Vagoulas έγραψε:Τρίτον αυτό το "πάτε και τους στηρίζετε" δεν κατάλαβα γιατί το λες έψαξα ξανά όλα τα παραπάνω posts και κανείς δεν έδειξε τέτοια τάση αντιθέτως μάλιστα?!

LoL! Καλά, σύμφωνοι, δεν υπάρχει κάτι στα προηγούμενα posts...όμως για πες μου πως εξηγείς το φαινόμενο: στέκομαι έξω απ' το αμφιθέατρο και πίνω μπύρα...και μόλις φωνάξουν "ελάτε .. ψηφίζουμε!", τότε βούρ όλοι να μπούνε να σηκώσουν το χεράκι τους και μετά να φύγουν χαρούμενοι...ότι κάτι πέτυχαν!!! Αυτό δεν είναι Στηρίζω??.

Πηγαίντε να πειτε τις απόψεις σας σ' αυτές τις συνελεύσεις...εγω φχαριστώ,ΔΕ ΘΑ ΠΑΡΩ!

Y.Γ: Ας γίνει σύλλογος ΗΜΜΥ και υπόσχομαι να κουβαλάω όλο το χαρτομάνι...και δε θα με πειράζει και καθόλου! Τόσο θα γουστάρω αν πρόκειται να κάνω κάτι ουσιαστικό!!! :)
Never Leave 4 Tomorrow ... What You can Finish up From Today!
Άβαταρ μέλους
JoVou
Full Member
 
Δημοσιεύσεις: 221
Εγγραφή: 10 Ιαν 2008, 02:33
Τοποθεσία: Xanthi
Φοιτητής ΗΜΜΥ: Ναι

Re: ο ρόλος των παρατάξεων

Δημοσίευσηαπό Vagoulas » 07 Φεβ 2008, 23:55

kormoranos έγραψε:Απο κεί και πέρα, δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχουν παρατάξεις απο τη στιγμή που δεν υπάρχουν ενιαία συμφέροντα στους φοιτητές. Τι κοινό έχω εγώ με έναν που ο πατέρας του έχει ας πούμε ενα μεγάλο τεχνικό γραφείο? Ποια ενιαία συμφέροντα να υπερασπιστώ μαζί του, απ' τη στιγμή που εγώ θα βγώ στην αγορά και θα παίρνω 700 ευρω, ενώ αυτός θα βρίσκεται σε πολύ καλύτερη θέση?

Συμφέροντα όπως καλύτερα συγγράματα, αρτιότερο πρόγραμμα σπουδών, πιο εξοπλισμένα εργαστήρια και αίθουσες διδασκαλίας είναι νομίζω προβλήματα που μπορούν να προβληματίσουν και τις 2 οικονομικές τάξεις φοιτητών που ανέφερες. Όσο αναφορά στην κατάργηση των κομμάτων εγώ προσωπικά μίλησα για κατάργηση των κομμάτων που έχουν σχέση με αυτά της πολιτικής εξουσίας και θα προτιμούσα την δημιουργία ενδοπανεπιστημιακών παρατάξεων οι οποίες θα ασχολούνται μόνο με τα του πανεπιστημίου ειδικότερα και γενικότερα. Μπορεί να σου  ακούγεται εσένα φανταστικό (και με το δίκιο σου εδώ που τα λέμε...) αλλά και έχω αηδιάσει που ο καταμερισμός των φοιτητών στις παρατάξεις έχει αρχίσει να γίνεται με το πόσα λεφτά έχει ο καθένας στην τσέπη. ???

JoVou έγραψε:LoL! Καλά, σύμφωνοι, δεν υπάρχει κάτι στα προηγούμενα posts...όμως για πες μου πως εξηγείς το φαινόμενο: στέκομαι έξω απ' το αμφιθέατρο και πίνω μπύρα...και μόλις φωνάξουν "ελάτε .. ψηφίζουμε!", τότε βούρ όλοι να μπούνε να σηκώσουν το χεράκι τους και μετά να φύγουν χαρούμενοι...ότι κάτι πέτυχαν!!! Αυτό δεν είναι Στηρίζω??.

Πηγαίντε να πειτε τις απόψεις σας σ' αυτές τις συνελεύσεις...εγω φχαριστώ,ΔΕ ΘΑ ΠΑΡΩ!

Y.Γ: Ας γίνει σύλλογος ΗΜΜΥ και υπόσχομαι να κουβαλάω όλο το χαρτομάνι...και δε θα με πειράζει και καθόλου! Τόσο θα γουστάρω αν πρόκειται να κάνω κάτι ουσιαστικό!!! :)


Την πράξει αυτήν την θεωρώ ως έλλειψη ωριμότητας και περίσσεια βλακείας αλλά δεν σημαίνει πως επειδή κάποιοι ψευτοπολιτικάντηδες είναι έτσι θα με αναγκάσουν να εγκαταλείψω το ανώτερο όργανο του φοιτητικού συλλόγου για να τους κάνω την χάρη.

Υ.Γ. Πιστεύεις Jovou πως αν δημιουργηθεί σύλλογος ΗΜΜΥ θα εξαλειφθεί το φαινόμενο: "πίνω μπύρες...και πάω όταν έρθει η ώρα να ψηφίσω"?! ή είσαι γελασμένος ή μάλλον οι ΗΜΜΥ δεν πίνουμε μπύρες  :D
Άβαταρ μέλους
Vagoulas
Sr. Member
 
Δημοσιεύσεις: 478
Εγγραφή: 10 Ιαν 2008, 19:37
Τοποθεσία: Helsinki
Φοιτητής ΗΜΜΥ: Όχι

Re: ο ρόλος των παρατάξεων

Δημοσίευσηαπό JimMichael » 08 Φεβ 2008, 00:16

Kormoranos όπως προανέφερε κι ο Vaggoulas, υπάρχουν κοινά συμφέροντα. Η απαίτηση για καλύτερη παιδεία είναι κοινό συμφέρον. Δε χρειαζόμαστε κανένα πολιτικό κόμμα να μας υποδείξει τα αυτονόητα, πόσο μάλλον να μας υποδείξει διαφορετικά πράγματα όπως γίνεται στην πράξη. Παράδειγμα, δε μπορώ να ενδιαφερθώ εγώ για το τι έκανε μια κυβέρνηση το '81 και τι μια άλλη το '82 (τυχαία νούμερα) από τη στιγμή που έχω να μιλήσω για φλέγοντα ζητήματα όπως η οργάνωση του οδηγού σπουδών, η αναδιοργάνωση των εργαστηρίων, η αναδιοργάνωση των κονδυλίων του πανεπιστημίου κ.α. πολλά τέτοια θέματα. Όπως επίσης δεν μπορώ να δεχτώ τη διαχώριση των φοιτητών σε παρατάξεις με κριτήριο το Ε9 τους. Κι αυτά κοινά συμφέροντα είναι, αλλά όχι σχετικά με το πανεπιστήμιο.

Από εκεί και πέρα Jovou, έχεις δίκιο να μιλάς για τέτοια γεγονότα. Όμως δίκιο έχει κι ο Vaggoulas. Και ίσως περισσότερο. Όταν είσαι αμέτοχος σε κάτι, αυτό που περνάει από το χέρι σου δε θα γίνει ποτέ. Όταν είσαι υπέρ της ελευθερίας και κάποιος προσπαθήσει να σου την πάρει, τότε τι θα κάνεις; Θα φύγεις σε ένδειξη διαμαρτυρίας ότι πρέπει να υπάρχει ελευθερία; Ή θα χρησιμοποιήσεις το όπλο (συνέλευση) που σου δίνεται για να τη διεκδικήσεις;Δες το και αλλιώς. Στα τόσα χρόνια που κάνεις και κάνει και πολλοί κάνουν αποχή από αυτή τη χάβρα ιουδαίων, τι άλλαξε προς το καλύτερο; Τι νομίζεις ότι θα αλλάξει από εδώ και πέρα;
Φίλοι και χρήμα, νερό και λάδι.
Άβαταρ μέλους
JimMichael
Hero Member
 
Δημοσιεύσεις: 833
Εγγραφή: 12 Ιαν 2008, 00:20
Τοποθεσία: Athens
Φοιτητής ΗΜΜΥ: Όχι

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

cron