ο ρόλος των παρατάξεων

Θέματα που αφορούν το τμήμα των Η.Μ.Μ.Υ.

Re: ο ρόλος των παρατάξεων

Δημοσίευσηαπό JoVou » 08 Φεβ 2008, 00:38

JimMichael έγραψε:... Όταν είσαι υπέρ της ελευθερίας και κάποιος προσπαθήσει να σου την πάρει, τότε τι θα κάνεις; Θα φύγεις σε ένδειξη διαμαρτυρίας ότι πρέπει να υπάρχει ελευθερία; Ή θα χρησιμοποιήσεις το όπλο (συνέλευση) που σου δίνεται για να τη διεκδικήσεις;Δες το και αλλιώς...

Δες εσυ κάτι αλλιώς...αμα σου δινα μια τσουγγράνα και σου λεγα "...όρμα στη μάχη", τι θα κανες? Θα δεχόσουν να παλέψεις μ ότι βρήκαν να σου δώσουν για όπλο-δήθεν ισχυρό? ή θα ψαχνες κάτι καλύτερο, μιας και ξέρεις ότι μ' αυτό δεν έχεις καμιά ελπίδα να κερδίσεις κάτι?

Είναι αλληγορικό (ελπίζω να το γραψα σωστά) και πιστεύω ταιριάζει απόλυτα στον τρόπο με τον οποίο έθεσες τις απόψεις σου. Εγώ, όπως και κάνω τωρα, περιμένω να βρω (δυστυχώς δεν ψάχνω) κάτι καλύτερο! 8)
Never Leave 4 Tomorrow ... What You can Finish up From Today!
Άβαταρ μέλους
JoVou
Full Member
 
Δημοσιεύσεις: 221
Εγγραφή: 10 Ιαν 2008, 02:33
Τοποθεσία: Xanthi
Φοιτητής ΗΜΜΥ: Ναι

Re: ο ρόλος των παρατάξεων

Δημοσίευσηαπό Despoina » 08 Φεβ 2008, 01:46

Προσωπικά συμφωνώ απόλυτα με τον ''Vaggoulas'' και αυτός είναι ο λόγος που ξεκίνησα τη συζήτηση αυτή!!! Να δηλώσω κι εγώ από τη μεριά μου ότι αν κάποιος σκέφτεται να κάνει κόμμα το οποίο θα διεκδικεί πράγματα που πραγματικά απασχολούν τους φοιτητές και μόνο αυτούς και όχι την κοινωνία στο σύνολό της, έχει την αμέριστη συμπαράστασή μου!!! Αγωνιστικούς χαιρετισμούς σε όλους και καλή εξεταστική!!! :)
Despoina
Newbie
 
Δημοσιεύσεις: 37
Εγγραφή: 16 Ιαν 2008, 20:46

Re: ο ρόλος των παρατάξεων

Δημοσίευσηαπό kormoranos » 08 Φεβ 2008, 11:52

jimmichael κατ' αρχήν, δεν είπα εγω πως οι φοιτητές διαχωρίζονται στις παρατάξεις ανάλογα με το Ε9 τους. Αν γινόταν αυτό δε θα επικρατούσαν τα κόμματα εξουσίας... Ο διαχωρισμός ανάλογα με τα συμφέροντα δε γίνεται επειδή το θέλω εγώ ή εσύ, αλλά επειδή αυτή είναι η πραγματικότητα.

Όσον αφορά τα συγγράματα, κτίρια κτλ είναι πολύ δευτερεύων για μένα. Πραγματικά, αυτό είναι το πιο σημαντικό πρόβλημα για σας στην κοινωνία??? Και τι σημαίνει δηλαδή ''καλύτερη παιδεία''??? Η παιδεία είναι κάτι ουδέτερο που δεν επηρεάζεται από τις κοινωνικές-πολιτικές-οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στην υπόλοιπη κοινωνία??? 'Η μήπως το πανεπιστήμιο είναι μια γυάλα ελευθερίας αποκομμένη από τον υπόλοιπο κόσμο?

Επίσης, όταν παλεύεις για να λύσεις ένα πρόβλημα πρέπει να ξέρεις απο που προέρχεται αυτό το πρόβλημα. Η υποβάθμιση του πανεπιστημίου(συγγράματα,εξοπλισμός, κτλ) είχε αρχίσει εδώ και πολλά χρόνια και συνεχίζεται.Προφανώς, υπεύθυνα γι αυτό είναι τα δύο κόμματα εξουσίας, που προεκλογικά μιλάνε για 5% στην παιδεία, ενώ το ποσοστο αυτό είναι κάπου στο 3 και όλο μειώνεται. Και ξαφνικά έρχονται πάλι αυτά τα κόμματα να αναθεωρήσουν το άρθρο 16. Είναι τυχαίο??? Προφανώς, η υποβάθμιση και απαξίωση του δημόσιου πανεπιστημίου, στρώνει το δρόμο στα ιδιωτικά...
Όλα αυτά δεν τα λέω για να υπερασπιστώ το δημόσιο πανεπιστήμιο, αλλά για να καταδείξω κάποια πράγματα. Πιστεύω πως το πανεπιστήμιο πρέπει να εξυπηρετεί τις ανάγκες τις κοινωνίας και όχι της αγοράς. Από τη στιγμή όμως που οι οικονομικά ισχυροί ελέγχουν όχι μόνο το πανεπιστήμιο, αλλά και την πολιτική εξουσία αυτό είναι αδύνατον. Άλλη παιδεία μπορεί να υπάρξει μόνο σε άλλη κοινωνία.
Άβαταρ μέλους
kormoranos
Jr. Member
 
Δημοσιεύσεις: 51
Εγγραφή: 14 Ιαν 2008, 11:56

Re: ο ρόλος των παρατάξεων

Δημοσίευσηαπό JoVou » 08 Φεβ 2008, 12:10

kormoranos έγραψε: Όσον αφορά τα συγγράματα, κτίρια κτλ είναι πολύ δευτερεύων για μένα. Πραγματικά, αυτό είναι το πιο σημαντικό πρόβλημα για σας στην κοινωνία??? Και τι σημαίνει δηλαδή ''καλύτερη παιδεία''???


Ναι ρε συ, όμως για να καλυτερεύσει η τοπική κοινότητα εδώ του Πανεπιστημίου από κάπου πρέπει ν' αρχίσουμε! Δε βρίσκεις?
Πρώτον αυτό που πρέπει να καλυτερεύσει είναι οι συνθήκες..και μετά το ενεργό δυναμικό.
Άσε αυτά που λένε, ότι εμείς οι "των έσω" του ΔΠΘ χτίζουμε την εικόνα του, άσχετα αμα δεν υπάρχουν πολυτέλειες όπως στο εξωτερικό. Εγώ θα τους πω κάτι άλλο..ξανά αλληγορικό..

-Όταν κάποτε με απασχολούσε ο αθλητισμός και το ποδόσφαιρο, κατάλαβα για τα καλά πως είτε πρωτάρα ομάδα είσαι είτε πρωταθλήτρια...αμα δεν έχεις καλό γήπεδο για προπόνηση δεν πας μπροστά...ούτε καλοί παίχτες έρχονται.

...όσο για την περίπτωση μας, αμα περιμένουν να καλυτερεύσει το ΔΠΘ και να μας θεωρούν αξιόλογους έξω, χωρίς να αλλάξουν θεμελιακά δεδομένα όπως αυτά που αναφέρει ο Vagoulas, τότε θα περιμένουμε τον επόμενο...υποβιβασμό..απλά!
Never Leave 4 Tomorrow ... What You can Finish up From Today!
Άβαταρ μέλους
JoVou
Full Member
 
Δημοσιεύσεις: 221
Εγγραφή: 10 Ιαν 2008, 02:33
Τοποθεσία: Xanthi
Φοιτητής ΗΜΜΥ: Ναι

Re: ο ρόλος των παρατάξεων

Δημοσίευσηαπό Vagoulas » 08 Φεβ 2008, 12:27

Γενικά εγώ θεωρώ πως ο πρωταρχικός ρόλος των παρατάξεων πρέπει να είναι τα ενδοπανεπιστημιακά προβλήματα χωρίς βέβαια να μην έχουν άποψη για τα προβλήματα της χώρας αλλά ούτε και να μένουν ανενεργά. Για τα τελευταία πάντως προβλήματα ασχολούνται άλλες οργανώσεις που κινητοποιούνται εκτός του χώρου της ακαδημαϊκής εκπαίδευσης. Δεν σημαίνει βέβαια πως δεν πρέπει να αντιδράσουμε για την υποβάθμιση της παιδείας αλλά αν ήθελα να θίξω το θέμα των συντάξεων δεν νομίζω πως ο καλύτερος χώρος για να το κάνω είναι μια γενική συνέλευση φοιτητών. Στο κάτω κάτω η παιδεία που θα πάρουμε (με την ευρύτερη έννοια του όρου) θα μας βοηθήσει αύριο μεθαύριο να λύσουμε προβλήματα τύπου "ασφαλιστικό"...οπότε γιατί να μην ασχοληθούμε εμείς οι φοιτητές με αυτό το φλέγον θέμα που μας ταλανίζει κάθε μέρα και άρα έχουμε περισσότερη ιδέες για την επίλυσή του από κάποιους που τα βλέπουν από την "έξω πλευρά"?!
Άβαταρ μέλους
Vagoulas
Sr. Member
 
Δημοσιεύσεις: 478
Εγγραφή: 10 Ιαν 2008, 19:37
Τοποθεσία: Helsinki
Φοιτητής ΗΜΜΥ: Όχι

Re: ο ρόλος των παρατάξεων

Δημοσίευσηαπό LoVaBiLL » 08 Φεβ 2008, 14:33

Άλλαξε τα βιβλιά του δημοτικού, άλλαξε σύστημα εκπαίδευσης, ξαναφτιάξε την τηλεόραση και μετά τα λεμεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε.......

Συμφωνώ με τον Vagoulas να πω την αλήθεια...

Αλλά από τα σκ@τά να φτιάξεις κέικ δεν μπορεις....

IM SORRY!

ΥΓ.: Ναι, μέσα στα σκ@τά ζούμε. Δύσκολο αυτό που ζητάς ρε Vagoulas. Όμορφο αλλά.......
Cypher [Takes a bite of steak] : Ignorance is bliss.... Στο τέλος βέβαια έρχεται και το
happy end... Και μετά κλείνεις το DVD..................................................
Τελευταία επεξεργασία από LoVaBiLL και 08 Φεβ 2008, 14:38, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
LoVaBiLL
Hero Member
 
Δημοσιεύσεις: 804
Εγγραφή: 16 Ιαν 2008, 01:18

ο ρόλος των παρατάξεων

Δημοσίευσηαπό rigas » 08 Φεβ 2008, 18:41

Νομίζω πως ο Vagoulas μας υπενθύμησε κάτι το οποίο στη ροή της συζήτησης μάλλον παρεξηγήθηκε! Ο ρόλος των φοιτητικών παρατάξεων αφορά κυρίως στα των ιδρυμάτων και έπειτα στα υπόλοιπα. Αν θέλει κάποιος να εκφραστεί πολιτικά, δε χρειάζεται να είναι φοιτητής για να το κάνει. Ευτυχώς προβλέπονται οργανώσεις, κόμματα κτλ. Τώρα αν επιθυμούνε κάποιοι να τα συγχέουν, μάλλον θα έχουν τους λόγους τους. Λόγοι που, κατ' εμέ, αφορούν στη δημιουργία ενός τρόπου προσηλυτισμού.  >:(
rigas
Newbie
 
Δημοσιεύσεις: 8
Εγγραφή: 29 Ιαν 2008, 20:13

Re: ο ρόλος των παρατάξεων

Δημοσίευσηαπό kormoranos » 08 Φεβ 2008, 19:09

rigas έγραψε:Νομίζω πως ο Vagoulas μας υπενθύμησε κάτι το οποίο στη ροή της συζήτησης μάλλον παρεξηγήθηκε! Ο ρόλος των φοιτητικών παρατάξεων αφορά κυρίως στα των ιδρυμάτων και έπειτα στα υπόλοιπα. Αν θέλει κάποιος να εκφραστεί πολιτικά, δε χρειάζεται να είναι φοιτητής για να το κάνει. Ευτυχώς προβλέπονται οργανώσεις, κόμματα κτλ. Τώρα αν επιθυμούνε κάποιοι να τα συγχέουν, μάλλον θα έχουν τους λόγους τους. Λόγοι που, κατ' εμέ, αφορούν στη δημιουργία ενός τρόπου προσηλυτισμού.  >:(

Αν θέλει κάποιος να εκφραστεί πολιτικά, δε χρειάζεται να είναι φοιτητής για να το κάνει??? Τι εννοείς? Πως οι φοιτητές δε μπορούν να εκφράζονται πολιτικά ή δε μπορούν να εκφράζονται πολιτικά στα συνδικαλιστικά όργανα του πανεπιστημίου??? Φαντάζομαι το δεύτερο... Και ξαναρωτώ, το πανεπιστήμιο είναι γυάλα, αποκομμένο απ την υπόλοιπη κοινωνία? Ή μήπως να καταντήσουμε σαν τον Χριστόδουλο που την περίοδο της χούντας δεν ήξερε τι γινόταν επειδή διάβαζε?
Κι αν κάποιος είναι οργανωμένος δηλαδή δε μπορεί να γράφει στο φόρουμ?

Εγώ λέω πως το πρόβλημα είναι πολιτικό. Εσύ πες οτι δεν είναι, αλλά με επιχειρήματα και όχι με γελοιότητες περι προσηλυτισμού.
Τελευταία επεξεργασία από kormoranos και 08 Φεβ 2008, 19:12, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
kormoranos
Jr. Member
 
Δημοσιεύσεις: 51
Εγγραφή: 14 Ιαν 2008, 11:56

Re: ο ρόλος των παρατάξεων

Δημοσίευσηαπό JimMichael » 09 Φεβ 2008, 11:25

kormoranos έγραψε:jimmichael κατ' αρχήν, δεν είπα εγω πως οι φοιτητές διαχωρίζονται στις παρατάξεις ανάλογα με το Ε9 τους.


Φυσικά και δεν είπες κάτι τέτοιο. Ήταν δική μου "υπερβολή" για να θίξω περισσότερο την κατάσταση χρησιμοποιώντας τέτοια παραδείγματα κι όχι ότι αποτελεί δικιά σου γνώμη.

Έχεις δίκιο να προσπαθείς να βρεις τη ρίζα του προβλήματος. Όλοι την ξέρουμε βέβαια ποια είναι. Όμως, κατά τη γνώμη μου, όπως ειπώθηκε και πιο πάνω, ας δοκιμάσουμε πρώτα να δούμε τι μπορεί να κάνει ένα πανεπιστήμιο με τα ήδη υπάρχοντα μέσα. Τι εννοώ; Πόσοι υπεύθυνοι εργαστηρίων μας έχουν πει κατά καιρούς: "Αυτό το μηχάνημα πολύ ακριβό... μη συζητάτε. Και τι κάνει; Ακουμπίστρα για τα άλλα μηχανήματα, γιατί δεν μπορεί να λειτουργήσει από μόνο του." Πάρα πολλά πεταμένα λεφτά, μόνο από τη μία εκ του συνόλου των προβληματικών μερίδων του πανεπιστημίου μας. Αυτά αν αξιοποιούνταν διαφορετικά ή μάλλον καταλληλότερα, τώρα θα ήμασταν κατά πολύ καλύτερα εξοπλισμένοι, ξοδεύοντας τα ίδια κονδύλια. Η λογική μου δλδ αυτή αποσκοπεί στο να δοκιμάσουμε τις πραγματικές δυνάμεις του πανεπιστημίου, που είναι, σχετικά πάντα μιλώντας, ευκολότερο από το να πείσεις μια κυβέρνηση να αλλάξει μυαλά.

Μη συγχέουμε το πανεπιστήμιο και τις σπουδές μας με την ενασχόληση με τα κοινά. Συμφωνώ είναι κεκτημένο δικαίωμά μας να οργανώνουμε φοιτητικές συνελεύσεις και να αποφασίζουμε για τα προβλήματα που μας ταλανίζουν. Όμως, διακρίνω ότι έχει παρεξηγηθεί κατά πολύ η έννοια του, αποφασίζουμε για τα προβλήματά μας. Μόνο αν μπεις δλδ, στο πανεπιστήμιο και μετά kormoranos, μόνο τότε σου ανοίγονται οι πόρτες για να ασχοληθείς με την πολιτική; Δε νομίζω ότι είναι έτσι τα πράγματα. Κατά τη δικιά μου γνώμη αν κάποιος θέλει να ασχοληθεί με τα κοινά, ελεύθερα να το κάνει, χωρίς όμως να προσπαθεί με κάθε τρόπο να βρει οπαδούς που θα του αποφέρουν ψήφους, για να μπορεί να πηγαίνει και να κάνει συμφωνίες με τα μαγαζιά που θα μαζεύονται οι φοιτητές... Ή μήπως αν οι παρατάξεις πάψουν να είναι χρωματισμένες, δε θα υπάρχει η δυνατότητα ενασχόλησης με την πολιτική; Γιατί, τι εμποδίζει εμένα, εσένα, όλους μας να πάμε και να γραφτούμε μέλη στο κόμμα επιλογής μας; Κι ένα σωρό τέτοια παραδείγματα. Είναι ωραίο να διαδηλώνουμε όλοι παρέα για τα όρια σύνταξης και για το ασφαλιστικό και για όλα αυτά τα θέματα. Όμως εμένα με απασχολεί περισσότερο που το πανεπιστήμιό μου δεν έχει αξία τέτοια όση του ΕΜΠ. Θα μου πεις, γι'αυτό υπάρχουν τα κόμματα, για να διαδηλώσουν και πάλι για την ανάδειξη του κύρους των πανεπιστημίων. Κάποια πράγματα όμως δε φτιάχνουν μόνο με διαδηλώσεις των παρατάξεων. Για να μπορέσει να ανέβει στα μάτια του κόσμου το ΔΠΘ πρέπει να πέσει σκληρή δουλειά. Νομίζει κανείς πως, αναβαθμίζοντάς το, δε θα γίνει ένα πιο απαιτητικό πανεπιστήμιο; Ή μήπως η τωρινή κατάσταση δε βολεύει αρκετούς, που δε χρειάζεται να ιδρώσει και πάρα πολύ το αυτί τους για να πάρουν το πτυχίο; Πολλά πράγματα λοιπόν που διεκδικούν τα κόμματα τα συγκεκριμένα, δεν αφορούν μονόπλευρες ενέργειες, αλλά αμφίπλευρες. Γιατί δεν είναι μόνο η απόφαση του πρύτανή μας να βάλει περισσότερους σκουπιδοτενεκέδες στους διαδρόμους, αλλά και δική μας παιδεία να κρατάμε το σκουπιδάκι να το πετάξουμε στον επόμενο σκουπιδοτενεκέ που θα δούμε.

Φυσικά στο θέμα αυτό μπορεί να γράφει ο οποιοσδήποτε, ανεξαρτήτως κομματικών πεποιθήσεων. Ποιος είπε ποτέ κάτι τέτοιο kormoranos? Συζήτηση κάνουμε.

Όσον αφορά τον προσηλυτισμό των κομμάτων, αυτό έχει ήδη ξεκινήσει από τα σπίτια μας. Δεν είναι πρωτοφανές φαινόμενο που συμβαίνει και στο πανεπιστήμιο. Αλλά και πάλι, είναι θέμα παιδείας να μην επιβάλεις τη γνώμη σου ούτε βίαια, ούτε με πλάγιους τρόπους. Και είναι θέμα παιδείας, γιατί από τη στιγμή που όλοι γνωρίζουμε πως υπάρχουν άτομα, όχι μόνο στον πανεπιστημιακό χώρο, αλλά και γενικότερα που δεν έχουν ανεπτυγμένη κριτική ικανότητα για να μπορέσουν να διακρίνουν τον καλό από τον κακό στην πολιτική μπορούν εύκολα να παρασυρθούν με ένα "κέρασμα" στο Chili. Το ότι εγώ κι ο κάθε εγώ όμως δεν παίρνω το μέρος κανενός, δε σημαίνει ότι καταντώ Χριστόδουλος επειδή προτιμώ αυτήν την περίοδο να διαβάσω. Για να δικαιολογήσω την άποψή μου γιατί διαβάζω, αν δεν το κάνω, δε θα εργαστώ όπως θα ήθελα, ως ηλεκτρολόγος μηχανικός δλδ. Δεν παίρνω μέρος όμως γιατί έχω ήδη τη δικιά μου πολιτική άποψη για τα τεκτενώμενα η οποία δε συμφωνεί με κανένα από τα ήδη υπάρχοντα φοιτητικά, αλλά και πολιτικά κόμματα. Δε θα την αναλύσω γιατί είναι εκτός θέματος. Όμως, δε με εκπροσωπεύουν, πώς να το κάνω δλδ. Τώρα το αν είναι το θέμα πολιτικό ή όχι, δε με απασχολεί και ξέρεις γιατί; Γιατί είναι δεν είναι, στα τόσα χρόνια ύπαρξης των φοιτητικών χρωματισμένων παρατάξεων, δεν άλλαξαν τα πράγματα ποτέ. Η ιστορία διδάσκει. Θα αλλάξουν λοιπόν στο μέλλον; Μπορεί αν αλλάξουν μυαλά όλοι. Αλλά γίνεται αυτό; Όχι. Δε θα ασχοληθώ λοιπόν με την πολιτική πλευρά του θέματος, πρωτού λύσω την εσωτερική. Όταν αυτή θα είναι ικανοποιητική στα μάτια μου, τότε θα υπάρχει η δυνατότητα να καταφύγει κανείς και πολιτικά.

Σε καμία περίπτωση δε λέω ότι το 3% για την παιδεία είναι αρκετό. Όμως, μια καλύτερη διαχείρισή του θα καταφέρει πολλαπλάσια αποτελέσματα από αυτά που ήδη βλέπουμε. Αν δώσει μια κύβέρνηση το 5% για την παιδεία, θα είμαστε ευχαριστημένοι; Εκεί δλδ δε θα υπάρχουν τα σημερινά προβλήματα;

Είναι πολύ εύκολο να ζητάς. Αλλά το να είσαι εντάξει με αυτά που σου δίνουν είναι το πιο δύσκολο. Αν το καταφέρεις, όμως, τότε θα'χεις το δικαίωμα να ζητήσεις πολύ περισσότερα, γιατί θα δείξεις ότι θα τα χειριστείς με σύνεση, άρα είσαι έμπιστος, άρα αν δεν πάρεις αυτά που δικαιούσαι τότε μπορείς να διαδηλώσεις κι όλοι θα σου συμπαρασταθούν. Έτσι μπορεί και να αλλάξει μυαλά μια κυβέρνηση. Διαφορετικά δεν πιστεύω. Όπως λέει κι ο φίλτατος lovabill: Απ'τα σκ@τ@ να φτιάξεις κέικ.... δε γίνεται.
Φίλοι και χρήμα, νερό και λάδι.
Άβαταρ μέλους
JimMichael
Hero Member
 
Δημοσιεύσεις: 833
Εγγραφή: 12 Ιαν 2008, 00:20
Τοποθεσία: Athens
Φοιτητής ΗΜΜΥ: Όχι

Re: ο ρόλος των παρατάξεων

Δημοσίευσηαπό rigas » 09 Φεβ 2008, 21:01

kormoranos έγραψε:Αν θέλει κάποιος να εκφραστεί πολιτικά, δε χρειάζεται να είναι φοιτητής για να το κάνει??? Τι εννοείς? Πως οι φοιτητές δε μπορούν να εκφράζονται πολιτικά ή δε μπορούν να εκφράζονται πολιτικά στα συνδικαλιστικά όργανα του πανεπιστημίου??? Φαντάζομαι το δεύτερο... Και ξαναρωτώ, το πανεπιστήμιο είναι γυάλα, αποκομμένο απ την υπόλοιπη κοινωνία? Ή μήπως να καταντήσουμε σαν τον Χριστόδουλο που την περίοδο της χούντας δεν ήξερε τι γινόταν επειδή διάβαζε?
Κι αν κάποιος είναι οργανωμένος δηλαδή δε μπορεί να γράφει στο φόρουμ?

Εγώ λέω πως το πρόβλημα είναι πολιτικό. Εσύ πες οτι δεν είναι, αλλά με επιχειρήματα και όχι με γελοιότητες περι προσηλυτισμού.

Kαλά φαντάζεσαι! Και για να το καταλάβεις καλύτερα θα σου πω ότι έχω φίλους που δεν είναι φοιτητές, μπορούν, όμως, να εκφράσουν την πολιτική τους νεανική άποψη μέσα από κομματικές νεολαίες, πέραν των κομμάτων των ίδιων. Φυσικά, το πανεπιστήμιο είναι μέρος της κοινωνίας, αλλά αυτό δεν αναιρεί τον πρωταρχικό ρόλο ύπαρξης των φοιτητικών παρατάξεων. Επίσης, εγώ πουθενά δεν αναφέρω περί αποκλεισμού από το φόρουμ των οργανωμένων.    Δικαίωμα τους, αλλά μου επιτρέπεται να διαφωνήσω. Όσον αφορά, τέλος, την άποψή μου, απ' ό,τι φαίνεται διαφωνείς, αλλά ας μην την χαρακτηρίζεις γελοία! 
rigas
Newbie
 
Δημοσιεύσεις: 8
Εγγραφή: 29 Ιαν 2008, 20:13

Re: ο ρόλος των παρατάξεων

Δημοσίευσηαπό JoVou » 10 Φεβ 2008, 00:18

JimMichael έγραψε:Έχεις δίκιο να προσπαθείς να βρεις τη ρίζα του προβλήματος. Όλοι την ξέρουμε βέβαια ποια είναι...

Δλδ τι θες να πας πεις, ότι είναι το κορόιδο της υπόθεσης που την ψάχνει ακόμη? LoL!!! :D

... Πάρα πολλά πεταμένα λεφτά...Αυτά αν αξιοποιούνταν διαφορετικά ή μάλλον καταλληλότερα, τώρα θα ήμασταν κατά πολύ καλύτερα εξοπλισμένοι, ξοδεύοντας τα ίδια κονδύλια...

Μια χαρά εξοπλισμένοι είμαστε, ξυπνήστε! Άντε το πολύ να έχει κάποιες ελλείψεις κάποιος τομέας.Το θέμα είναι ότι τπτ ΔΕΝ αξιοποιούμε...όχι ότι δεν έχουμε πράγματα, έλεος... 8)

...Όμως εμένα με απασχολεί περισσότερο που το πανεπιστήμιό μου δεν έχει αξία τέτοια όση του ΕΜΠ...Για να μπορέσει να ανέβει στα μάτια του κόσμου το ΔΠΘ πρέπει να πέσει σκληρή δουλειά. Νομίζει κανείς πως, αναβαθμίζοντάς το, δε θα γίνει ένα πιο απαιτητικό πανεπιστήμιο;

Ρε παιδιά, εξηγήστε μου κάτι.Σας είπε κανείς ότι στα βιογραφικά σας μέσα θα γράφεται μόνο "απόφοιτος ΔΠΘ ή ΑΠΘ ή ΕΜΠ"? Τόσο πολύ σας καίει πια? Να σας πω κάτι...αν δεν ασχοληθείτε να μάθετε πράγματα που θα εμπλουτίζουν το βιογραφικό σας, δεν πρόκειται να πουλήσετε μια! Ας έρθει ένας απο τπτ ΙΕΚ που να κάνει λαγούς με πετραχήλια...και θα σας πω εγώ μετά ποιός απ το ΕΜΠ κι απ' όπου θέλετε...θα βγει μπροστά να παραβγούνε...

...δε σημαίνει ότι καταντώ Χριστόδουλος ...

έλεος..τόσα χρόνια που ζούσε, ανάθεμα αν τον αναφέραμε τόσες φορές..σταματήστε πια με τον καημένο...

...έχω ήδη τη δικιά μου πολιτική άποψη για τα τεκτενώμενα η οποία δε συμφωνεί με κανένα από τα ήδη υπάρχοντα φοιτητικά, αλλά και πολιτικά κόμματα. Δε θα την αναλύσω γιατί είναι εκτός θέματος.

Εκτός θέματος .. θα λεγα πως ίσως να έχουμε βγει γενικότερα, όπως και να χει...μου φαντάζει λίγο προβληματικό να μην σε εκφράζει τπτ και κανένας..τι στο καλό γίνεται μ εσένα δλδ? Είπαμε, 100% κανέναν δεν μας εκπροσωπούνε..αλλά εσένα, ούτε στο 1% δε σου κάθεται κανένα?

...Σε καμία περίπτωση δε λέω ότι το 3% για την παιδεία είναι αρκετό.

Μια χαρά είναι το 3%! Εδώ το 19%ΦΠΑ στα προιόντα σου Φαίνεται πολύ...και δεν σ αρέσει το 3% του προυπολογισμού? Αμα γράψω το νούμερο που βγαίνει, θα δεις για τι ποσό μιλάμε...Αλλά πάλι το θέμα δεν είναι αυτό ρε φίλε μου, είναι το πως αξιοποιούνται τα γ..@#$@%-χρήματα!!!Με πιάνεις?

...Είναι πολύ εύκολο να ζητάς.

Το ξέρω, γι αυτό και γω θα σου ζητήσω ευγενικά να είσαι πιο σύντομος... ;D και γενικότερα, ας μη βγάζουμε τα αποθημένα μας από την έκθεση του λυκείου...επειδή δεν προλάβαμε να γράψουμε και τις 600 λέξεις...(no hard feelings jimMichael...). ;D Άλλωστε, για το λόγο αυτό υπάρχουν και τα blogs...κάνω λάθος?
Τελευταία επεξεργασία από JoVou και 10 Φεβ 2008, 00:57, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Never Leave 4 Tomorrow ... What You can Finish up From Today!
Άβαταρ μέλους
JoVou
Full Member
 
Δημοσιεύσεις: 221
Εγγραφή: 10 Ιαν 2008, 02:33
Τοποθεσία: Xanthi
Φοιτητής ΗΜΜΥ: Ναι

Re: ο ρόλος των παρατάξεων

Δημοσίευσηαπό JimMichael » 10 Φεβ 2008, 01:32

Συγνώμη για το κολοσσαίο που'γραψα. Τουλάχιστον ήμουν τόσο καλός ώστε να αφήνω κενά στις παραγράφους μου :P
Μια και βγήκαμε εκτός.....
Όπως φάνηκε σ'αυτό το κολοσσαίο, η γνώμη μου είναι να αξιοποιήσουμε καλύτερα το 3% και μετά να πάμε στο 5%.

Δεν είμαστε καλά εξοπλισμένοι, όταν έχουμε ένα σωρό μηχανήματα τα οποία δεν τα χρησιμοποιούμε, ή όταν κάνουμε εργαστήριο 5 ατομα ανά plc... και πολλά άλλα τέτοια παραδείγματα. Μην τρελαθούμε τώρα...

Δεν είναι τόσο η κάψα μου για το αν το ΔΠΘ είναι αντάξιο στο βιογραφικό με το ΕΜΠ. Με νοιάζει περισσότερο το ότι εκεί τα πράγματα είναι πιο μπροστά από εδώ. Είναι κακό να κοιτάω την αναβάθμιση της σχολής που φοιτώ, πράγμα που ίσως να με κάνει και καλύτερο, αλλά σε καμία περίπτωση χειρότερο;

Για το Χριστόδουλο.... παραείναι εκτός θέματος......

Όταν λέω ότι η γνώμη μου δε συμφωνεί με κανένα κόμμα, δε μιλάω για ποσοστά. Ή συμφωνείς ή δε συμφωνείς. Βασική μου αρχή σαν ηλεκτρολόγος μηχανικος :P Σε αντιστοιχία ----> 0 - 1. Από εκεί και πέρα μπορεί να υπάρξει και η λεγόμενη "τρίτη κατάσταση". Αλλά δεν έχει να κάνει με το αν εγώ ταυτίζομαι με τις προτάσεις κάποιου κόμματος ή όχι. Μπορεί να με ταυτίζει ένα ποσοστό από το Α κόμμα, ένα άλλο από το Β κι ένα υπόλοιπο από το Γ κόμμα. Η πραγματική συμφωνία με τη δικιά μου γνώμη θα'ταν η ύπαρξη ενός κόμματος που να'ταν ΑΒΓ χωρίς τα μειονεκτήματά τους. Δεν υπάρχει όμως και συνεπώς δεν εκπροσωπούμαι (κι αφού το θες να το πω κιόλας...) ΠΛΗΡΩΣ από κάποιο πολιτικό σώμα.

Για τη ρίζα του προβλήματος, δεν έχω να πω κάτι. Ούτως ή άλλως το νόημα πιάνεται εύκολα, και δεν είναι αυτό της κοροϊδίας σίγουρα.
Φίλοι και χρήμα, νερό και λάδι.
Άβαταρ μέλους
JimMichael
Hero Member
 
Δημοσιεύσεις: 833
Εγγραφή: 12 Ιαν 2008, 00:20
Τοποθεσία: Athens
Φοιτητής ΗΜΜΥ: Όχι

Re: ο ρόλος των παρατάξεων

Δημοσίευσηαπό JoVou » 10 Φεβ 2008, 01:44

JimMichael έγραψε:Συγνώμη για το κολοσσαίο που'γραψα. Τουλάχιστον ήμουν τόσο καλός ώστε να αφήνω κενά στις παραγράφους μου :P

Apology accepted!

Δεν είμαστε καλά εξοπλισμένοι, όταν έχουμε ένα σωρό μηχανήματα τα οποία δεν τα χρησιμοποιούμε, ή όταν κάνουμε εργαστήριο 5 ατομα ανά plc... και πολλά άλλα τέτοια παραδείγματα. Μην τρελαθούμε τώρα...

Σωστά, μην τρελαθούμε τώρα...που θέλουμε κι απο ένα PLC/επεξεργαστή/πάγκο εργαστηρίου (αναλόγως την περίσταση) ο καθένας!!! Το ενδεχόμενο να γίνουν περισσότερα εργαστηριακά τμήματα...το σκέφτηκες?

Δεν είναι τόσο η κάψα μου για το αν το ΔΠΘ είναι αντάξιο στο βιογραφικό με το ΕΜΠ. Με νοιάζει περισσότερο το ότι εκεί τα πράγματα είναι πιο μπροστά από εδώ...

Πήγες δλδ και είδες? Τότε πάω πάσο...αλλά να πιστέψω εσένα ή τους άλλους που μου λένε...όταν πας εκεί θα απομυθοποιηθούν όλα?Για πες...

Και μια συμβουλή...
να ψηφίζεις με βάση το ποιό κόμμα παρουσιάζει το καλύτερο πρόγραμμα για τον τομέα που σε ενδιαφέρει περισσότερο. Θα πρότειν ας πούμε...την παιδεία, μιας και είμαστε στο ίδιο καζάνι. Οι γονείς μας, ας ψηφίσουν εκείνο που τους "τσούζει" λιγότερο...βλέπε ασφαλιστικό/εφορία/υγεία...
Γνώμη ε! Μην παρεξηγηθώ...END OF STORY..!
Τελευταία επεξεργασία από JoVou και 10 Φεβ 2008, 03:08, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Never Leave 4 Tomorrow ... What You can Finish up From Today!
Άβαταρ μέλους
JoVou
Full Member
 
Δημοσιεύσεις: 221
Εγγραφή: 10 Ιαν 2008, 02:33
Τοποθεσία: Xanthi
Φοιτητής ΗΜΜΥ: Ναι

Re: ο ρόλος των παρατάξεων

Δημοσίευσηαπό JimMichael » 10 Φεβ 2008, 02:17

Ακριβώς επειδή γίναν τα τμήματα ήμασταν μόνο 5.... Γι'αυτό σου λέω.... Δε θέλω να υπερβάλω λέγοντας ανά άτομο... αλλά ανά δύο άτομα δεν είναι ιδανική λύση; Και το ότι θεωρείται ιδανική λύση δε χρειάζεται να το πάρουμε σαν ιδανικό αέριο που λένε στη Θερμοδυναμική, δλδ ένα αέριο που δεν υπάρχει, αυτό το ανά δύο άτομα γίνεται παντού. Αλλά δε χρειάζεται να το συνεχίσουμε. Πιστεύω ότι έχεις πιάσει το τι θέλω να πω.

Προσωπικά δεν έχω πάει για να πάρω γνώμη. Μόνο για βόλτα είχα πάει γιατί έχω δυο φίλους στο αντίστοιχο τμήμα. Όμως από τα λεγόμενά τους κι από αυτά που βλέπω στα posts που γράφονται σε αυτό το φόρουμ γενικότερα κι όχι μόνο στο θέμα αυτό, έχω τη δυνατότητα να σχηματίσω μια γνώμη του κάπως καλύτερου πανεπιστημίου από το δικό μας.

Την κομματική συζήτηση την αφήνω παραπέρα. Δεν αφορά το θέμα αυτό. Αν θες αυτά μόνο κατ'ιδίαν για καφέ... να πούμε και για τα άλλα τα "φλέγοντα θέματα".....
Φίλοι και χρήμα, νερό και λάδι.
Άβαταρ μέλους
JimMichael
Hero Member
 
Δημοσιεύσεις: 833
Εγγραφή: 12 Ιαν 2008, 00:20
Τοποθεσία: Athens
Φοιτητής ΗΜΜΥ: Όχι

Re: ο ρόλος των παρατάξεων

Δημοσίευσηαπό Vagoulas » 22 Φεβ 2008, 20:12

Τώρα ρε Jovou πραγματικά εθελοτυφλείς όταν μου λες ότι έχουμε πολλά πράγματα στα εργαστήρια. Μην μπερδεύεσαι με τα δικά σου εργαστήρια που χρειάζεσαι έναν μόνο υπολογιστή να κάνεις την δουλειά σου. Σκέψου και εμένα ας πούμε που στο μάθημα των Υψηλών τάσεων όπως και σε αυτό των ΣΗΚ ρώτησα τους διδάσκοντες γιατί δεν υπάρχουν εργαστήρια και μου αποκριθήκαν και οι 2 πως δεν υπάρχουν λεφτά για να φτιάξουμε. Τώρα πως έρχεσαι εσύ και το αναιρείς αυτό. Αλλά να μου πεις εδώ δεν βλέπουμε εμείς οι ίδιοι πως έχουμε ελλείψεις και μάλιστα σοβαρές τα κόμματα θα το πάρουν χαμπάρι?!
Άβαταρ μέλους
Vagoulas
Sr. Member
 
Δημοσιεύσεις: 478
Εγγραφή: 10 Ιαν 2008, 19:37
Τοποθεσία: Helsinki
Φοιτητής ΗΜΜΥ: Όχι

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες

cron