Το Τέλος του Πτυχιακού Παιχνιδιού

Θέματα που αφορούν το τμήμα των Η.Μ.Μ.Υ.

Re: Το Τέλος του Πτυχιακού Παιχνιδιού

Δημοσίευσηαπό Vagoulas » 22 Νοέμ 2008, 16:10

pez έγραψε:- Και, αφού απάντησα και στο τελευταίο αυτό ερώτημα, ας μου
επιτραπεί και εμένα -εφόσον βέβαια δεν παράβλεψα να αφήσω
αναπάντητη κάποια άλλη, καλοπροαίρετη, λογική, συνεπή, ως
προς το περιεχόμενο, και ακόλουθη, ως προς τη συνέχεια της
συζήτησης αυτής, ερώτηση- να επαναλάβω, μετά και από
όλα αυτά, το καλοπροαίρετο ερώτημα, που απευθύνεται προς κάθε
καλοπροαίρετο μέλος του Τμήματος, το οποίο έχει τας φρένας, σώας,
έτσι ώστε να είναι σε θέση να συνειδητοποιήσει τις προοπτικές που
διαμορφώνει το Τμήμα στο μέλλον του:

- Και τώρα τι γίνεται;
- Πέτρος Ζιμουρτόπουλος

Ότι γινόταν τόσο καιρό... Απολύτως τίποτα...Στην Ελλάδα μάθαμε ότι είναι καλύτερα να μην ξεσκονίζουμε πολύ τα πράγματα γιατί θα μας φάει η σκόνη που θα εκπέμπψουν. Βέβαια θα ήθελα να ακούσω και την πρότασή σας σχετικά με το τι μπορούμε να κάνουμε.
Άβαταρ μέλους
Vagoulas
Sr. Member

Φοιτητής ΗΜΜΥ: Όχι

Δημοσίευσηαπό pez » 22 Νοέμ 2008, 19:47

Από Vagoulas την Σαβ Νοέμ 22, 2008 4:10 pm:

Ότι γινόταν τόσο καιρό... Απολύτως τίποτα...Στην Ελλάδα μάθαμε ότι είναι καλύτερα να μην ξεσκονίζουμε πολύ τα πράγματα γιατί θα μας φάει η σκόνη που θα εκπέμπψουν. Βέβαια θα ήθελα να ακούσω και την πρότασή σας σχετικά με το τι μπορούμε να κάνουμε.

- Όχι. Όχι, στην μοιρολατρία. Όχι, στην ηττοπάθεια, στον πεσιμισμό. Όχι, τώρα που την φθάσαμε μέχρις εδώ την υπόθεση. Όχι πάλι από αυτό που "γινόταν τόσο καιρό". Όχι, δεν θα προτείνω εγώ τι μπορείτε να κάνετε εσείς. Οι ενήλικες εσείς. Δείτε λίγο: 'Αλλοι στην ηλικία σας δεν εργάζονται μόνον. Έχουν οικογένειες. Έκαναν περιουσία. Εσείς πρέπει να βρείτε τι θα κάνετε από μόνοι σας. Σταματήστε επί τέλους να μας εκχωρείτε το δικαίωμά σας να σκεφτόμαστε για εσάς. Να αναλάβετε την πρωτοβουλία. Την ευθύνη. Να αποκτήσετε πρόσωπο. Να διεκδικήσετε, με πρόσωπο. Να μπορείτε να προσφύγετε. Αν χρειαστεί, να μπορείτε να μηνύσετε και κανέναν μας. Πρώτα για το δικό σας συμφέρον. Ύστερα για εμάς. Για το καλό μας. Το εννοώ. Και σας το είπα. Από τη σκοπιά μου η υπόθεση αυτή είναι ξεκάθαρα κοινή: Για όσους ενδιαφερόμαστε να αποκτήσει το Τμήμα προοπτική. Και μάλιστα όχι μόνον για εμάς. Αλλά για όλους: Χωρίς εξαιρέσεις! Όχι. Εγώ απάντησα σε όλα. Και σας τα είπα όλα. Εκτός από τα ποσά. 1,300 euros, για το ΣτΕ. 700 euros, για το ΔΕ. Για μηνύσεις, πάει αλλιώς. Τώρα είναι δική σας η σειρά να μου απαντήσετε στο "Και τώρα τι γίνεται;". Θάρρος.

- Πέτρος Ζιμουρτόπουλος
pez

Δημοσίευσηαπό Cobra_MX5 » 22 Νοέμ 2008, 22:32

Να κανουμε μηνυσεις σε καθηγητές που μας βοηθούν να μη χασουμε το χρονο μας (και πιθανως και καποια ευκαιρια στην αγορα εργασιας) περιμενοντας την επομενη εξεταστικη, οπως αλλωστε γινεται σε τοσες πολυτεχνικες σχολες της χωρας?

Χμμ... ???
Cobra_MX5
Full Member

Δημοσίευσηαπό foititis » 24 Νοέμ 2008, 21:48

pez έγραψε:
Από Vagoulas την Σαβ Νοέμ 22, 2008 4:10 pm:

- Όχι. Όχι, στην μοιρολατρία. Όχι, στην ηττοπάθεια, στον πεσιμισμό. Όχι, τώρα που την φθάσαμε μέχρις εδώ την υπόθεση. Όχι πάλι από αυτό που "γινόταν τόσο καιρό". Όχι, δεν θα προτείνω εγώ τι μπορείτε να κάνετε εσείς. Οι ενήλικες εσείς. Δείτε λίγο: 'Αλλοι στην ηλικία σας δεν εργάζονται μόνον. Έχουν οικογένειες. Έκαναν περιουσία. Εσείς πρέπει να βρείτε τι θα κάνετε από μόνοι σας. Σταματήστε επί τέλους να μας εκχωρείτε το δικαίωμά σας να σκεφτόμαστε για εσάς. Να αναλάβετε την πρωτοβουλία. Την ευθύνη. Να αποκτήσετε πρόσωπο. Να διεκδικήσετε, με πρόσωπο. Να μπορείτε να προσφύγετε. Αν χρειαστεί, να μπορείτε να μηνύσετε και κανέναν μας. Πρώτα για το δικό σας συμφέρον. Ύστερα για εμάς. Για το καλό μας. Το εννοώ. Και σας το είπα. Από τη σκοπιά μου η υπόθεση αυτή είναι ξεκάθαρα κοινή: Για όσους ενδιαφερόμαστε να αποκτήσει το Τμήμα προοπτική. Και μάλιστα όχι μόνον για εμάς. Αλλά για όλους: Χωρίς εξαιρέσεις! Όχι. Εγώ απάντησα σε όλα. Και σας τα είπα όλα. Εκτός από τα ποσά. 1,300 euros, για το ΣτΕ. 700 euros, για το ΔΕ. Για μηνύσεις, πάει αλλιώς. Τώρα είναι δική σας η σειρά να μου απαντήσετε στο "Και τώρα τι γίνεται;". Θάρρος.

- Πέτρος Ζιμουρτόπουλος

Σκέφτεστε πριν απο εμάς για μας. Ευχαριστούμε.

Εγώ πάντως θα επιλέξω τις πτυχιακές.

Thanks.
foititis
Newbie

Δημοσίευσηαπό pez » 04 Φεβ 2009, 11:36

- Χε! Χε!

- Κι όπως ακριβώς σας τα είχα πει -αλλά που εσείς δεν θέλατε να τα πιστέψετε-
εκείνα δηλαδή τα πραγματικά γεγονότα που αναφέρω, κι όχι τα παραμύθια που παλεύουνε να σας ταΐσουνε,
διαβάζω σήμερα -με ιδιαίτερη ομολογουμένως ικανοποίηση- στην αρχική σελίδα του forum:

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Πρόγραμμα Εξεταστικής Περιόδου Φεβρουαρίου 2008-2009

Δευτέρα, 02 Φεβρουάριος 2009 19:07 Stokos

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Σύμφωνα με τον Πρότυπο Εσωτερικό Κανονισμό (Π.Δ. 160/2008), Άρθρο 37, παρ.3:

"Οι φοιτητές ή σπουδαστές που ολοκλήρωσαν τον προβλεπόμενο ελάχιστο αριθμό εξαμήνων
και στην διάρκεια των οποίων έχουν δηλώσει τα μαθήματα με τα οποία συμπληρώνουν τον
απαραίτητο αριθμό διδακτικών μονάδων ή μαθημάτων που απαιτούνται για τη λήψη του πτυχίου,
έχουν τη δυνατότητα να εξετάζονται σε όλες τις εξεταστικές περιόδους στα μαθήματα αυτά,
ανεξάρτητα εάν διδάσκονται σε χειμερινό ή θερινό εξάμηνο".

καλούνται οι ενδιαφερόμρνοι επί διπλώματι φοιτητές να δηλώσουν στη Γραμματεία του Τμήματος
ΗΜ&ΜΥ σε ποιά μαθήματα του εαρινού εξαμήνου ενδιαφέρονται να εξεταστούν
κατά την εξεταστική περίοδο του Φεβρουαρίου 2009.

Σημειώνεται ότι η Γραμματεία έχει αναλάβει το σχετικό φόρτο συλλογής των δηλώσεων,
οπότε η αρχική άποψη για δηλώσεις στις Γραμματείες των Εργαστηρίων δεν υιοθετείται.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΔΗΛΩΣΕΩΝ: από 03-02-2009 μέχρι 16-02-2009.

Παρακαλούμε να τηρηθεί η ανωτέρω προθεσμία ώστε το πρόγραμμα της εξεταστικής περιόδου
Φεβρουαρίου 2009 να συμπληρωθεί έγκαιρα.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- Όμως το

Τέλος του Πτυχιακού Παιχνιδιού φέρει και το Τέλος των Ψευδαισθήσεων

στα μέλη εκείνα της πολιτικής νεολαίας που στήριξε
την "Εκλογή" της -με επιφύλαξη- 'Διοίκησης' του Τμήματος:

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Sent...: Sunday, August 24, 2008 12:45 AM
From...: Petros Zimourtopoulos
To.....: EECE, Antennas RG, /F/L/O/S/S/
Cc.....: DEP EE
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
['Ε'-06]["βλέπε ανακοίνωση ΠΑΣΠ"] - Τα ντοκουμέντα
Μέχρι τώρα είδαμε:

- Πως ο παρά την έκπτωσή του -με την απόφαση 1974/2007
του Συμβουλίου της Επικρατείας- "Πρόεδρος" του Τμήματος
βεβαίωσε εγγράφως -και στο όνομα των μελών της Γενικής
Συνέλευσης του Τμήματος- ότι το Τμήμα εφαρμόζει τους
νόμους της Ελληνικής Δημοκρατίας.

- Μερικούς από τους νόμους της Ελληνικής Δημοκρατίας
τους οποίους έχουν

ν ο μ ο θ ε τ ή σ ε ι

το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, και οι οποίοι ενώ ισχύουν, το Τμήμα
δεν τους εφαρμόζει:

οι κύκλοι σπουδών που όχι ενώ έχουν καταργηθεί το Τμήμα
όχι μόνον τους συντηρεί αλλά και τους διευρύνει,
η επιβολή απαγόρευσης στους φοιτητές να επιλέγουν
το εξάμηνο στο οποίο θα παρακολουθήσουν κάθε ένα
υποχρεωτικό μάθημα, η διδασκαλία μαθημάτων που είναι
-ταυτόχρονα- για άλλους φοιτητές υποχρεωτικά και για
άλλους φοιτητές επιλογής, η συντήρηση προγράμματος
σπουδών με παντελώς άγνωστη την σειρά εξάρτησης των
μαθημάτων, η συνύπαρξη τριών (3) διακεκριμένων
προγραμμάτων σπουδών που οδηγούν σε Δίπλωμα με τον
ίδιο ενιαίο τίτλο, κ.λπ. κ.λπ. κ.λπ., αλλά και
ειδικότερα η υπέρβαση, από μερικά μόνον μέλη ΔΕΠ του
Τμήματος, του πλήθους των νομοθετημένων τριών (3)
και μόνον τριών (3) εξεταστικών περιόδων, κάθε έτος.

- Τα έγγραφα που έστειλε ειδικά στο Τμήμα το ΥπΕΠΘ και
με το οποία επιβεβαιώνεται ότι -και επί ΠΑΣΟΚ και επί ΝΔ-
κάθε επιπλέον 4η ή ακόμα και 5η -"πτυχιακή", δηλαδή
χαριστική και οπωσδήποτε υποβαθμιστική του Διπλώματος-
εξεταστική περίοδος είναι παράτυπη.

Τι απομένει λοιπόν για να συμπληρωθεί αυτή η ζοφερή εικόνα;

Η συμμετοχή των -χωρίς σύλλογο- φοιτητών του Τμήματος
στο παιχνίδι των επιπλέον "πτυχιακών" εξετάσεων,
εξετάσεις οι οποίες και αποτελούν το ηρεμιστικό
που κάποια μέλη ΔΕΠ του Τμήματος επέλεξαν να χορηγούν
στους φοιτητές του, προφανώς ως καταπραϋντικό, για να
καλύψουν τις

τ ε ρ ά σ τ ι ε ς σ τ ρ ε β λ ώ σ ε ι ς

που υπάρχουν στην εκπαίδευση των Μηχανικών του Τμήματος,
αυτές δηλαδή ακριβώς τις στρεβλώσεις που καταγγέλλει
δια ζώσης, όπως είδαμε, ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου
της Ελλάδος, κ. Γ. Αλαβάνος.

Ακολουθούν λοιπόν δύο (2) ντοκουμέντα τα οποία ισχυρίζονται
το τι, το γιατί και το πως έπραξαν -ή δεν έπραξαν-
οι φοιτητικές παρατάξεις ΠΑΣΠ και ΔΑΠ-ΝΔΦΚ,
οι οποίες ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ αντιστοίχως,
στα κόμματα δηλαδή που νομοθέτησαν αυτά ακριβώς που,
όπως αποδείχθηκε, το Τμήμα δεν τα εφαρμόζει, προς βλάβη
ειδικώς των φοιτητών του και γενικώς του δημοσίου συμφέροντος:

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
From...: Alex S. Karakos
To......: DEP EE
Sent....: Thursday, June 21, 2007 11:16 AM
Subject: Εκλογές
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Ευχαριστούμε την πλειοψηφία των μελών ΔΕΠ του τμήματος
που μας τίμησαν με την ψήφο τους.

Είναι ολοφάνερο με μια απλή ματιά των αποτελεσμάτων ότι
οι συναλλαγές και οι συμφωνίες (βλέπε ανακοίνωση ΠΑΣΠ) *
έχουν πιάσει τόπο.

Καμία φοιτητική παράταξη δεν ήλθε σε επαφή μαζί μας.

Είναι πολύ σοφός ο νόμος που ψηφίσθηκε πρόσφατα και
επιτρέπει σε όλους τους φοιτητές ανεξαιρέτως να εκφράζουν
άποψη με την ψήφο τους.

Δυστυχώς η εφαρμογή του αρχίζει από τον Σεπτέμβριο.

Απλά μαθηματικά:

45 - 11 = 34
25 + 11 = 36

36 > 34

Μαγικός αριθμός 11 = ΔΑΠ

Παναγιώτης Κοτσανίδης
Αλέξανδρος Καράκος

*
(βλέπε ανακοίνωση ΠΑΣΠ)
Ένα σμικρυνθέν αντίγραφο του πρωτοτύπου ευρίσκεται εδώ:
http://utopia.duth.gr/~pez/edocs/e06_blepe_anakoinwsh_pasp.gif
90 ΚΒ

Πέτρος Ζιμουρτόπουλος
Επίκουρος Καθηγητής ΔΠΘ

- Έτσι λοιπόν, μετά και από τα τελευταία αυτά πραγματικά γεγονότα,
τα εν λόγω μέλη της Νεολαίας της Πολιτικής αυτής Παράταξης
καλούνται επίσης να επιδιώξουν την εφαρμογή και Εδώ Μέσα
των υπολοίπων διατάξεων του Νόμου που το Κόμμα τους,
ως Κυβέρνηση, επέβαλε. Δηλαδή την, έστω και με 27 χρόνια καθυστέρηση,
Κατάργηση του Υποχρεωτικού Ωρολόγιου Προγράμματος Επαγγελματικού Σχολείου
που εφαρμόζεται Εδώ Μέσα και την
Επιβολή
του Ενδεικτικού Προγράμματος Σπουδών Τεχνικού Πανεπιστημίου
όπως αυτά που εφαρμόζονται στα Τεχνικά Πανεπιστήμια της Χώρας.

- Με άλλα λόγια, την διημερίδα για το Τμήμα:
http://www.deece.gr/phpBB/viewtopic.php?f=160&t=958&st=0&sk=t&sd=a&start=15#p6953

οφείλουν να επαναλάβουν από την αρχή, αλλά με άλλη θεματολογία και με άλλους ομιλητές.

- Τότε να παρευρεθούμε και μάλιστα ευχαρίστως!

- Διότι τότε -με την επιβολή του Ενδεικτικού Προγράμματος Σπουδών- θα μπορούμε να ξεκινήσουμε και Εδώ Μέσα
να μιλάμε και Ανοικτά! και Ελεύθερα!

- Και ξέρετε γιατί;
- Διότι δεν θα έχετε πια καμιά ανάγκη, από κανενός μας τις χαριστικές εξεταστικές περιόδους και τις εκδρομές!

- Τι λέτε; Πάμε Εδώ και Τώρα -για άλλη μια φορά!- φτου και πάλι απ' την αρχή;

- d;^)

- Πέτρος Ζιμουρτόπουλος
pez

Δημοσίευσηαπό papadrikos » 04 Φεβ 2009, 14:40

επειδη εχει τραβηξει πολυ αυτο το παιχνιδι θα πω το ιδιο που ειχα πει και όταν ειχε τεθει ζητημα αντικαταστασης του διδασκοντως για το μαθημα των κεραιων στον τομεα. με αφηνουν παντελως αδιαφορο οι προσωπικες κοντρες που εχουν τα μεη δεπ μεταξυ τους. ας σπανε τα νευρα ο ενας στον αλλο αν ετσι εκτονωνονται, αλλα κανεις δε θα χρησιμοποιει τους φοιτητες ως μοχλο πιεσης απεναντι σε αλλους για να πετυχει το οτι προσπαθει να πετυχει. δεν ανεχομαι προσωπικα να πιεζεται ο συλλογος απο κανεναν για να κανει εκβιαστικα τιποτα. Εσεις εχετε το θαρρος να μας πειτε αν εχετε στηριξει τον κ. κουκουρλη σε εκλογες προεδρου σε αυτο ή αλλο σχημα; εχετε ψηφίσει σε ''παρανομες'' εκλογες προεδριου; εχετε κατεβασει ποτε ''παρανομες'' πτυχιακες εξετασεις;

Λιγη τροφη για σκεψη. σας εχει περασει απο το μυαλο οτι ισως εχετε και σεις με την συμπεριφορα σας μεριδιο ευθυνης που οι τηλεπικοινωνιακοι ειναι 7 και λιγοστευουν;

Aλλα να σας πω την αληθεια.. βγαζω και κατι θετικο απο τις παρεμβασεις σας. δειχνετε σε ολους οτι αυτα που καποιοι θεωρουν δεδομενα δεν ειναι.. και οτι καποιος πρεπει να παρει τις σωστες αποφασεις και δρασεις για να γινουν.

----------------------------------------------------------------
Πάγια "πολιτική" του φόρουμ είναι η "πάταξη" όλων των πολιτικών συζητήσεων. Προσωπικά δε θα ανεχτώ κανέναν ως εκπρόσωπο οποιασδήποτε παράταξης να αναφέρεται σε κινήσεις αυτής και να θίγει τις υπόλοιπες. Το έχω αναφέρει πολλές φορές ότι ο χώρος είναι δόκιμος για τέτοια θέματα, αλλά δεν επιτρέπεται, όπως επίσης έχει αναλυθεί και το γιατί δεν επιτρέπεται.

JimMichael

----------------------------------------------------------------
papadrikos
Full Member

Δημοσίευσηαπό axristos » 04 Φεβ 2009, 15:07

νομίζω το συγκεκριμενο μεριδιο το εχούν περισσότερο οι φήμες που κυκλοφορούν και λιγότερο η πραγματικότητα που θα αντιμετωπίσει ενας τηλεπικοινωνιακος.δε ξερω αν παλιοτεροι την εχουν πατησει με το μάθημα και καθυστέρησαν ή χαντακώθηκαν αλλα απο προσωπική εμπειρία επειδή ειχα προειδοποιηθεί και εγω για το μαθημα αυτο οπως και αλλα δε νομιζω πως αξιζει να απορριψει καποιος τον τομέα.το οτι υπάρχουν και ευκολότεροι δρόμοι για το πτυχίο ειναι βέβαιο αλλα αυτο ειναι άλλο θέμα..
axristos
Full Member

Δημοσίευσηαπό papadrikos » 05 Φεβ 2009, 00:38

pez έγραψε:Είναι ολοφάνερο με μια απλή ματιά των αποτελεσμάτων ότι
έχουν πιάσει τόπο.

υπονοειτε κατι για καποιον.. αν θελετε να γινετε συγκεκριμενος ή να ανακαλεσετε..
papadrikos
Full Member

Δημοσίευσηαπό Giannis » 05 Φεβ 2009, 08:18

papadrikos έγραψε:
έχουν πιάσει τόπο.

υπονοειτε κατι για καποιον.. αν θελετε να γινετε συγκεκριμενος ή να ανακαλεσετε..

Το άνωθεν σχόλιο, ανήκει σε mail του κ.Καράκου και όχι του κ.Ζιμουρτόπουλου, όπως γίνεται σαφές αν κάποιος διαβάσει το post. Πόσο πιο συγκεκριμένος θέλεις να γίνει:http://utopia.duth.gr/~pez/edocs/e06_blepe_anakoinwsh_pasp.gif

Σε κάθε περίπτωση, να πω ότι διαφωνώ με τις όποιες προσωπικές κόντρες μελών ΔΕΠ, οι οποίες το μόνο αποτέλεσμα έχουν να οδηγούν τους φοιτητές σε αβεβαιότητα και άγχος. Από τη στιγμή που ο ΠΓΕΚ είναι σαφής, τι σχέση μπορεί να έχει η εκλογή Προέδρου του Τμήματος με αυτό το ζήτημα??
Θα σε παρακαλούσα να μην σπαταλάς το πολύτιμο ρεύμα και πόρους από αυτόν τον πλανήτη για να γραφεις αυτά που σκέφτεσαι.

Να κλέβεις ιδέες από ένα άτομο είναι κλοπή, να κλέβεις από πολλά...είναι έρευνα.

Πάτα εδώ
Άβαταρ μέλους
Giannis
Full Member

Φοιτητής ΗΜΜΥ: Ναι

Δημοσίευσηαπό pez » 05 Φεβ 2009, 14:59

- Με αυτά που κάνετε, δεν είστε εντάξει. Πάτε και πιέζετε τους administrators του forum, να σβήσουν αυτά, που εσείς λέτε, πως εγώ τα έγραψα. Και τους φέρνετε σε εξαιρετικά δύσκολη θέση. Δεν πάτε να κάνετε λίγο κι εσείς τους administrators πουθενά, να δείτε τι πει να πει Ευθύνη; Το παρακάτω κείμενο λοιπόν αποτελεί προσωπική μου απάντηση σε έναν από αυτούς, που τον εκτιμώ ιδιαιτέρως. Και το Δημοσιοποιώ από μόνος μου. Αρκετά. Ίσαμε εδώ, δεν νομίζετε; Αν θέλετε να "παραπονεθείτε" για κάτι από αυτά που γράφω να πάτε να τα πείτε στον "depadmin", ό,τι κι αν σημαίνει αυτό. Νισάφι πια. Έπεται το προσωπικό μήνυμα που δεν το έστειλα αλλά προτίμησα να το δημοσιοποιήσω από εδώ:

- Χμ! Μάλλον σας καταλαβαίνω. Είστε σε δύσκολη θέση και ασφαλώς έχετε τη συμπάθειά μου. Αλλά εδώ έχουμε Δημόσια γεγονότα. Έχουμε το Δημόσιο κείμενο ενός -κατά την ταπεινή μου γνώμη- μικρού μέρους της ΠΑΣΠ (θυμηθείτε λίγο, της ΠΑΣΠ: της πολιτικής νεολαίας ενός κόμματος, που ως Κυβέρνηση, κι όχι ως Αντιπολίτευση, ψήφισε και εφάρμοσε σε ολόκληρη την υπόλοιπη Χώρα, εκτός από Εδώ Μέσα, τα αντίθετα από αυτά που λέει η εν λόγω Ανακοίνωση, σε σχέση με τις Χαριστικές Εξεταστικές Περιόδους, που τις κατήργησε (και τι άλλο θα μπορούσε να κάνει δηλαδή), ο -με επιφύλαξη- 'Πρόεδρος' του Τμήματος. Το ενδιαφέρον εδώ είναι μεγάλο. Διότι εμφανίζεται ένα (μικρό, κατά την ταπεινή μου γνώμη) μέρος της ΠΑΣΠ, που ενώ δεν ξέρει ούτε καν πως ακριβώς λένε το Τμήμα αυτό (την διαβάσατε την Ανακοίνωση;), εν τούτοις στηρίζει, και στη συνέχεια εκλέγει -την με επιφύλαξη- 'Διοίκησή' του. Το Δημόσιο αυτό κείμενο τα λέει όλα από μόνο του. Σας βομβαρδίζουν διάφοροι έξαλλοι υποθέτω, από το μέρος αυτό. Μάλλον θα είναι αυτοί που το γράψανε υποθέτω. Είναι "Ηλεκτρολόγοι"; Αμφιβάλλω πολύ. Θα ξέρανε πως λένε το Τμήμα... Αλλά τέλος πάντων. Και τι θέλετε δηλαδή να σας πω εγώ; Αν και ολοφάνερα δεν χρειάζεται, πάτε και ρωτήστε τους συνυποψήφιους της εν λόγω -με επιφύλαξη- 'Διοίκησης', αυτούς που δεν επιλέγηκαν στις "Εκλογές". Ρωτήσετε τους για την ακρίβεια των όσων αυτοί οι ίδιοι ισχυρίζονται. Που, μεταξύ μας, δεν τα ισχυρίζονται. Τα διάβασαν κι αυτοί στην Δημόσια Ανακοίνωση. Τέλος πάντων. Αυτοί τα έγραψαν. Όχι εγώ. Αυτούς να πάτε να ρωτήσετε. Τα ονόματά τους είναι γραμμένα από κάτω: Κοτσανίδης-Καράκος. Και το μήνυμα που αυτοί έστειλαν είναι επίσης Δημόσιο. Αυτοί λένε: "Είναι ολοφάνερο με μια απλή ματιά των αποτελεσμάτων ότι οι συναλλαγές και οι συμφωνίες (βλέπε ανακοίνωση ΠΑΣΠ) * έχουν πιάσει τόπο". Δεν το λέω εγώ. Δεν το έκανα εγώ. Εγώ είπα πως: "Να τι είπαν αυτοί" και μετά, ακριβώς επειδή αυτοί έγραψαν αυτό που έγραψαν, το ζήτησα κι εγώ το Δημόσιο αυτό κείμενο της ΠΑΣΠ, το πήρα, και το ανα-δημοσιοποίησα. Κρυφό ήταν μυστικό και δεν το κατάλαβα; Έλεος πια! Και τι είναι; Πολιτικές υποθέσεις/υποσχέσεις είναι; Όχι βέβαια! Έχουν γίνει Γεγονότα πια! Αντικειμενικά και Πραγματικά. Συγκριτικά να σας αναφέρω ότι τίποτα από όσα λέει εις βάρος μου ο παπαντρίκος, αν δεν κάνω λάθος, δεν είναι τεκμηριωμένο. Στην πραγματικότητα δεν είναι ούτε καν αλήθεια. Εγώ δεν ζητάω όμως την διαγραφή των όσων λέει. Θα περιοριστώ μόνον να τον καλέσω, ως μάρτυρα, σε μια από τις σχετικές μηνύσεις που έχω υποβάλλει και βρίσκεται στο στάδιο της προανάκρισης. Διότι εμφανίζεται να δηλώνει Δημόσια ότι πήρε μέρος σε μια, κάποια, παράνομης σύνθεσης, συνεδρίαση Τομέα, της οποίας την ημερήσια διάταξη με τέτοιο θέμα, εγώ δεν την έχω πάρει καν ποτέ μου. Υποθέτω διότι δεν υπάρχει μια τέτοια διάταξη. Αν τώρα πήγε, μαζί με καμιά δεκαπενταριά άλλους, όλοι μαζί, "στα γραφεία" και φωνάζανε "Έξω ο Ζιμουρτόπουλος", οπότε πήγανε και τους αναστατώσανε εκεί-πέρα και τους αναγκάσανε στα ξαφνικά να στήσουνε καμιά έξτρα παράσταση ισορροπιστών -από αυτές που τις συνηθίζουνε, για να εκτονώνεται η φοιτητική πλέμπα, που άλλοι επιτήδειοι, από πίσω, την φουντώνουν- αυτό είναι καθαυτό πάρα πολύ ενδιαφέρον, διότι όλες όσες άλλες ξέρω παράνομες συνεδριάσεις στον Εισαγγελέα βρίσκονται, οπότε να μια καλή ευκαιρία να προσθέσω κι άλλη μία. Μπορεί να έχει άσυλο Εδώ Μέσα και να είναι ξέφραγο αμπέλι, οι υποθέσεις όμως της παρανομίας κρίνονται από την Κοινωνία που βρίσκεται από έξω, στην πραγματική ζωή, και παλεύει για να πληρώνει τους παραμυθάδες που αλωνίζουν εδώ μέσα. Πέτρος Ζιμουρτόπουλος. ΥΓ Αν κρίνετε ότι αυτό θα σας βοηθήσει, μπορείτε να Δημοσιοποιήσετε το μήνυμα αυτό. Προς τούτο έχετε εκ των προτέρων -ας το πούμε έτσι- την ... άδειά μου.

- Πέτρος Ζιμουρτόπουλος

- ΥΓ Α! Και να μην το ξεχάσω: "Προσωπικές κόντρες", καθόσον με αφορά δεν υπάρχουν. Και να σας πω και κάτι; Ποτέ δεν υπήρξαν. Αλλά κι από αυτές που υπάρχουν -κυρίως με πρόσωπα που κατά το παρελθόν ... "ευεργέτησα" και εξέλεξα, ενώ κανένα από αυτά δεν με έχει ποτέ του ψηφίσει για να με εκλέξει- δεν τις ξεκίνησα ποτέ εγώ. Κι ούτε τις ανέφερα ποτέ μου από εδώ. Μπας και το έκανα και δεν τον κατάλαβα; Δείξτε μου μία, για να ... ανακαλέσω. "Προσωπικές κόντρες" εδώ είναι ένας πολύ εύκολος χαρακτηρισμός για να ξεμπερδεύει κανείς με την επιλογή "Νόμιμο"-"Παράνομο", κάτι που όμως είναι ξεκάθαρα: Αντικειμενικό. Όλα όσα θίγω είναι θέματα που όπως φαίνεται πως θα πρέπει σίγουρα να μας αφορούν. Κι αυτό φαίνεται από την μεγάλη φασαρία που γίνεται...

- Ωραία! Καιρός δεν ήταν;

d;^)
pez

Δημοσίευσηαπό papadrikos » 05 Φεβ 2009, 15:12

Giannis έγραψε:
έχουν πιάσει τόπο.

Το άνωθεν σχόλιο, ανήκει σε mail του κ.Καράκου και όχι του κ.Ζιμουρτόπουλου, όπως γίνεται σαφές αν κάποιος διαβάσει το post. Πόσο πιο συγκεκριμένος θέλεις να γίνει:http://utopia.duth.gr/~pez/edocs/e06_blepe_anakoinwsh_pasp.gif

Σε κάθε περίπτωση, να πω ότι διαφωνώ με τις όποιες προσωπικές κόντρες μελών ΔΕΠ, οι οποίες το μόνο αποτέλεσμα έχουν να οδηγούν τους φοιτητές σε αβεβαιότητα και άγχος. Από τη στιγμή που ο ΠΓΕΚ είναι σαφής, τι σχέση μπορεί να έχει η εκλογή Προέδρου του Τμήματος με αυτό το ζήτημα??

φιλε μου οταν καποιος αναπαραγει κατι και ερχεται και το δημοσιευει εδω το κανει γιατι τον εκφραζει και γιατι το πιστευει.. εκτος και αν διαφοροποιηθει απο αυτο. οποτε μου ειναι αδιαφορο το αν το maiI ειναι του κ. καρακου ή του κ. ζιμουρτοπουλου. επισης το να αναρτησεις μια ανακοινωση που δειχνει με ποια κριτηρια καποιος αποφασισε να στηριξει καποιον δεν σημαινει οτι αυτο εχει να κανει με συναλλαγές και οι συμφωνίες. καλο θα ειναι παντα οταν στηριζεις καποιον να το αιτιολογεις κιολας.

ποιος συναλλασεται με ποιον και τι παιρνει ο καθενας για να γινει σαφης.. δε γινεται να αφηνεις ετσι υπονοουμενα τα οποια δε μπορεις να στηριξεις.

και τελος να σου πω οτι ο ΠΓΕΚ ειναι φετινος... μεχρι τωρα δεν ηταν στον εσωτερικο κανονισμο.. και ακομα και ετσι να ηταν αν ειχες προεδρο καποιον με τις αποψεις του ζιμουρτοπουλου ουτε και τωρα θα ειχες πτυχιακες εκτος και αν εκανες προσφυγη στο συμβουλιο επικρατειας.. οποτε και τα προσωπα παιζουν παντα το ρολο τους.

pez έγραψε:Αυτοί τα έγραψαν. Όχι εγώ. Αυτούς να πάτε να ρωτήσετε. Τα ονόματά τους είναι γραμμένα από κάτω: Κοτσανίδης-Καράκος. Και το μήνυμα που αυτοί έστειλαν είναι επίσης Δημόσιο. Αυτοί λένε: "Είναι ολοφάνερο με μια απλή ματιά των αποτελεσμάτων ότι οι συναλλαγές και οι συμφωνίες (βλέπε ανακοίνωση ΠΑΣΠ) * έχουν πιάσει τόπο". Δεν το λέω εγώ. Δεν το έκανα εγώ.

ναι το περιμενα οτι θα βγαζατε την ουρα σας απ εξω τωρα.. ξερετε μονο να ριχνετε πυροτεχνηματα και μετα δεν ξερω... δεν ειπα... δεν ειδα... οι αλλοι ειπαν.. αυτους να ρωτησετε.. και αφου δεν ξερετε γιατι τα αναπαραγετε;; φερεφωνο τους ειστε;;

pez έγραψε:Αν τώρα πήγε, μαζί με καμιά δεκαπενταριά άλλους, όλοι μαζί, "στα γραφεία" και φωνάζανε "Έξω ο Ζιμουρτόπουλος", οπότε πήγανε και τους αναστατώσανε εκεί-πέρα και τους αναγκάσανε στα ξαφνικά να στήσουνε καμιά έξτρα παράσταση ισορροπιστών -από αυτές που τις συνηθίζουνε, για να εκτονώνεται η φοιτητική πλέμπα, που άλλοι επιτήδειοι, από πίσω, την φουντώνουν- αυτό είναι καθαυτό πάρα πολύ ενδιαφέρον

ξεχνατε οτι στο ενδιαμεσο της ολης αυτης ιστοριας σε 4 διαδοχικες εξετασεις μαθηματος σας, δεν ειχε παρει προβιβασιμο βαθμο κανεις φοιτητης. ειχαν χασει τα μεταπτυχιακα τους 2-3 και μεσα σε αυτους ήταν και ο αριστουχος και πρωτευσας στην τελευταια ορκομοσια..

και παρεπιπτωντος συνεχιζετε να δικαιολογειτε την παρουσια μας.. της '''φοιτητικής πλέμπας'' οχι τιποτα αλλο γιατι καποιοι ειχαν αμφιβολιες.. για να θυμουνται οι παλιοι και να μαθαινουν οι καινουριοι.

pez έγραψε:- ΥΓ Α! Και να μην το ξεχάσω: "Προσωπικές κόντρες", καθόσον με αφορά δεν υπάρχουν. Και να σας πω και κάτι; Ποτέ δεν υπήρξαν. Αλλά κι από αυτές που υπάρχουν -κυρίως με πρόσωπα που κατά το παρελθόν ... "ευεργέτησα" και εξέλεξα, ενώ κανένα από αυτά δεν με έχει ποτέ του ψηφίσει για να με εκλέξει- δεν τις ξεκίνησα ποτέ εγώ.

αααα δλδ και σεις εχετε εκλεξει τελικα τον κ. κουκουρλη σε εκλογικη διαδικασια;; δεν ηταν παρανομη η διαδικασια τοτε;; καποιοι ειχαν το θαρρος να βγαλουν ανακοινωση για πιο λογο τον στηριξανε εσεις δε θα μας πειτε για τους δικους σας λογους;; ειχατε και σεις συναλλαγές και οι συμφωνίες και τελικα δεν ευοδοθηκαν και τωρα εγινε παρανομος και διαπλεκομενοι οσοι τον στηριξαν;; γιατι πηρατε μερος στην παρανομη αυτη διαδικασια;; και δε μου απαντησατε οσα χρονια ειστε στο δημοκριτειο εχετε κατεβασει ποτε ''παρανομες'' πτυχιακες εξετασεις;
Τελευταία επεξεργασία από JimMichael και 05 Φεβ 2009, 16:08, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Αιτία: Συγχώνευση συνεχόμενων δημοσιεύσεων
papadrikos
Full Member

Δημοσίευσηαπό Giannis » 05 Φεβ 2009, 16:20

και τελος να σου πω οτι ο ΠΓΕΚ ειναι φετινος... μεχρι τωρα δεν ηταν στον εσωτερικο κανονισμο..

Ο ΠΓΕΚ (Πρότυπος Γενικός Εσωτερικός Κανονισμός) 'φίλε' μου, εγκρίθικε και δημοσιεύθηκε ως ΦΕΚ τον Νοέμβριο. Υπήρχε από το καιρό που ψηφίστικε ο Ν3549/2007 και με βάση τον οποίο ήταν υποχρεωμένο το κάθε ΑΕΙ να συντάξει τον δικό του ΕΚ εντός ενός έτους. Μέχρι να το έκανε, ήταν υποχρεωμένο να ακολουθεί τον πρότυπο, όπως επίσης και στην περίπτωση παρέλευσης του ενός έτους, είναι υποχρεωμένο το κάθε ΑΕΙ και εφ'όσον δεν έχει συντάξει το δικό του και μέχρι να το κάνει, να ακολουθεί ως εσωτερικό κανονισμό τον προτυπο.

Επίσης να διευκρινίσω ότι ο τρόπος που γράφεις "δεν ήταν στον εσωτερικό κανονισμό"....ο ΠΓΕΚ, είναι ο εσωτερικός κανονισμός. Πριν από αυτόν δεν υπήρχε εσωτερικός κανονισμός.
Όσο για τα υπόλοιπα, αν "αναπαράγει κάποιος και συμφωνεί κλπ", δεν με αφορούν, αυτό που δεν κατάλαβες ήταν ότι το συγκεκριμένο σχόλιο ήταν γιατί, το να ζητάς το λόγο από κάποιον που δεν είπε κάτι και πόσο μάλλον να τον ζητάς να ανακαλεσει κάτι, τι στιγμή μάλιστα που έγραψε άλλος, είναι μόνο για το θεαθήναι, χάνοντας κάθε αίσθηση ουσίας και σοβαρότητας. Όσο για την ανακοίνωση δεν είπα ότι περιέχει κάτι το συνομοσιολογικό, αλλά όταν σου λέει ο άλλος "...βλέπε ανακοίνωση ΠΑΣΠ..." και σου δίνει το λίνκ που περιέχει την ανακοίνωση, πόσο πιο συγκεκριμένος θέλεις να γίνει? Τα υπόλοιπα ρώτα τα σε αυτόν που τα έγραψε.
Θα σε παρακαλούσα να μην σπαταλάς το πολύτιμο ρεύμα και πόρους από αυτόν τον πλανήτη για να γραφεις αυτά που σκέφτεσαι.

Να κλέβεις ιδέες από ένα άτομο είναι κλοπή, να κλέβεις από πολλά...είναι έρευνα.

Πάτα εδώ
Άβαταρ μέλους
Giannis
Full Member

Δημοσίευσηαπό pez » 05 Φεβ 2009, 19:03

1) ναι το περιμενα οτι θα βγαζατε την ουρα σας απ εξω τωρα.. ξερετε μονο να ριχνετε πυροτεχνηματα και μετα δεν ξερω... δεν ειπα... δεν ειδα... οι αλλοι ειπαν.. αυτους να ρωτησετε.. και αφου δεν ξερετε γιατι τα αναπαραγετε;; φερεφωνο τους ειστε;;

- Χε! Χε! Ας το πάρω για αστείο, διότι ασφαλώς θα αστειεύεστε... Και βρήκατε και τον πιο κατάλληλο... Τέλος πάντων... Κακώς το περιμένατε. Διότι είναι προφανές ότι: ΑΛΛΟΙ τα γράψανε! Όπως και πως: εγώ τους ρώτησα που τα βρήκανε. Όπως και πως: αυτοί μου δώσανε την Ανακοίνωση. Τι θα θέλατε να πω; Ορίστε: πέστε το εσείς για μένα, εγώ να μην μιλάω.

2) ξεχνατε οτι στο ενδιαμεσο της ολης αυτης ιστοριας σε 4 διαδοχικες εξετασεις μαθηματος σας, δεν ειχε παρει προβιβασιμο βαθμο κανεις φοιτητης. ειχαν χασει τα μεταπτυχιακα τους 2-3 και μεσα σε αυτους ήταν και ο αριστουχος και πρωτευσας στην τελευταια ορκομοσια.."

- Α, ώστε έτσι λένε οι κουτσομπόλες, οι θρασύδειλες οι κότες, ε; Είναι ντροπή σας να τα λέτε αυτά. Αλλά βέβαια δεν φταίτε κι εσείς... Χαίρομαι λοιπόν που επιτέλους βρίσκεται κάποιος που διατυπώνει με θάρρος και επακριβώς τα ψεύδη που κυκλοφορεί το γκεμπελικό "Κέντρο Παραπληροφόρησης" Εδώ Μέσα, έτσι ώστε να μπορέσω επιτέλους να σας τα αντικρούσω για να ησυχάσετε. Ευχαριστώ λοιπόν θερμώς! Θα το χρησιμοποιήσω δεόντως το μήνυμά σας για τα περαιτέρω. Αν και βαλτός μπορεί να φανταστούνε πως είστε από εμένα ... d;^)

- Λοιπόν το μόνο αληθές είναι ο αριθμός 4 (τέσσερα).

- Δηλαδή ότι -μετά από, θα πρέπει πολύ μεγάλη, προσπάθεια- "βρέθηκαν" 4 φοιτητές που ζήτησαν, όπως ήταν Δικαίωμά τους, και δηλώσανε επιτελούς "επανεξέταση" (περισσότερα δεν θα πω για το θέμα αυτό, διότι δεν μπορώ να πω, καθότι έχω προσφύγει στη Δικαιοσύνη για Δυσφήμησή μου, και διενεργείται προανάκριση). Κι αυτοί στο 1 μόνον, από τα 2 μαθήματα που διδάσκω (1 σε κάθε εξάμηνο), και μάλιστα αυτό του χειμερινού εξαμήνου, δηλαδή με την εξεταστική μπροστά τους -εκείνη του Φεβρουαρίου, κι όχι του Ιουνίου- οι οποίοι όμως αυτοί 4 πράγματι σε 4 -συνεχόμενες ή όχι τι σημασία έχει;- εξετάσεις είχαν μέσο όρο βαθμολογίας ΔΥΟ (2).

- Αν τώρα οι 2 από τις 4 αυτές φορές έγιναν τις συνεχόμενες κολλητές εξετάσεις του καλοκαιριού-Φθινοπώρου του 2007 να σας θυμίσω λίγο τις συνθήκες τότε; Ότι υπήρξε καύσωνας κατά τη διάρκειά τους, πως είχαν βάλει εξετάσεις μέχρι τις 9 και έκλειναν τον κλιματισμό από τις 7:30, όχι πάντως αργότερα από τις 8 είχαν κλείσει τα κλιματιστικά, μια φοιτήτρια πήγε παραλίγο να λιποθυμήσει, κι όταν πήγα και διαμαρτυρήθηκα στην Γραμματεία -καθότι δεν υπήρχε Πρόεδρος αλλά "Πρόεδρος"- πως κάτι έπρεπε, να γίνει μου δήλωσαν αναρμόδιοι...

- Ότι επί πλέον, την χρονιά στην οποία αναφέρεστε, είχα κάνει μαθήματα-κρυφτούλι, λόγω "καταλήψεων", σε έναν πραγματικό αγώνα μου να συμπληρώσω τις απαραίτητες ώρες και να σωθούν τα μαθήματα. Διότι ξέρετε, κι αν δεν ξέρετε μάθετέ το, ότι εκτός από τις πολυθρύλητες "απαραίτητες 13 εβδομάδες" υπάρχουν αποσιωπημένες -για προφανείς λόγους που όλοι τους θέλουνε να τις ξεχνάνε και "απαραίτητες ώρες":

Β Νόμος 1268/1982 - 'Αρθρο 25:

5. Αν για οποιοδήποτε λόγο ο αριθμός των ωρών διδασκαλίας που πραγματοποιήθηκαν σε ένα μάθημα είναι μικρότερος από τα "4/5" του προβλεπόμενου στο Πρόγραμμα για τις εργάσιμες μέρες του αντίστοιχου εξάμηνου, το αντίστοιχο μάθημα θεωρείται ότι δε διδάχθηκε.

***Ο άνω εντός " " αριθμός 4/5 αντικατέστησε τον αριθμό "2/3" [ΠΑΣΟΚ] (άρθρο 9 παρ. 9 του ν. 2083/1992 (ΦΕΚ Α 159) [ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ] ).

- Πράγματι, όπως μου είπαν αυτόκλητοι μερικοί πρόθυμοι κτυποπλατητές σας, από τους 4 αυτούς φοιτητές μόνον 1 ήταν εκείνος που πράγματι είχε ως τελευταίο μάθημα το μάθημά μου και πως πράγματι ενδιαφερόταν να εκπονήσει διδακτορικό δίπλωμα. Ε, και; Δεν κατάλαβα; Χάρη θα του έκανα; Διδακτορικό ήθελε να κάνει; Ας διάβαζε, να το περάσει. Και τι αριστούχος και πρωτεύσας μου λέτε εδώ, δεν καταλαβαίνω.

- Εν πάση περιπτώσει, παρά τις συγκεκριμένες βλακώδεις φασαρίες, που όπως πάντα έτσι και τότε, συντηρούσαν εις βάρος μου, ΚΑΝΕΝΑΣ από αυτούς τους 4 δεν επανεξετάστηκε: Ξανά-δηλώσανε πως επιθυμούσανε να εξεταστούν κανονικά. Μάλιστα. Αυτά ναι! Ήταν πυροτεχνήματα κι έσβησαν. (Υπάρχει προσφυγή μου στη Δικαιοσύνη και για την υπόθεση αυτή). Κι εκείνος που ήθελε να εκπονήσει διδακτορική διατριβή έγινε τελικά δεκτός τον επόμενο Φεβρουάριο...

- Αυτά. Αλλά και πάλι: Σας ευχαριστώ θερμώς!

3) και παρεπιπτωντος συνεχιζετε να δικαιολογειτε την παρουσια μας.. της '''φοιτητικής πλέμπας'' οχι τιποτα αλλο γιατι καποιοι ειχαν αμφιβολιες.. για να θυμουνται οι παλιοι και να μαθαινουν οι καινουριοι.

- Ειλικρινώς δεν σας καταλαβαίνω. Μα είναι προφανές από όσα γράφω ότι οι ΑΛΛΟΙ, αυτοί που σας εμπαίζουν, είναι κατά τεκμήριον, αυτοί που σας θεωρούν ως "φοιτητική πλέμπα". Οι άλλοι που το κάνουν και δεν το λένε. Όχι εγώ που δεν το κάνω, αλλά σας λέω τι κάνουν οι άλλοι. Έλεος -για τρίτη ή μήπως τέταρτη, μου φαίνεται, έχω χάσει το λογαριασμό, φορά - πια...

4) αααα δλδ και σεις εχετε εκλεξει τελικα τον κ. κουκουρλη σε εκλογικη διαδικασια;; δεν ηταν παρανομη η διαδικασια τοτε;; καποιοι ειχαν το θαρρος να βγαλουν ανακοινωση για πιο λογο τον στηριξανε εσεις δε θα μας πειτε για τους δικους σας λογους;; ειχατε και σεις συναλλαγές και οι συμφωνίες και τελικα δεν ευοδοθηκαν και τωρα εγινε παρανομος και διαπλεκομενοι οσοι τον στηριξαν;; γιατι πηρατε μερος στην παρανομη αυτη διαδικασια;;

- Μια στιγμή, γιατί εδώ έχετε δίκιο. Παρεξήγηση. Εγώ εννοούσα εκλογές για κατάληψη θέσης ΔΕΠ.

- Κατά τα άλλα να σας υπενθυμίσω ή να σας γνωρίσω ότι και τις δύο ενστάσεις μου (κατά δύο διαφορετικών, σκεφτείτε λίγο, υπουργών, του υπουργείου στο οποίο είμαι υπάλληλος, και από το οποίο πληρώνομαι, σκεφτείτε λίγο επιτέλους, για την διαπίστωση που έκαναν, από την τσέπη μου τις πλήρωσα, αν σας συγκινεί αυτό, κι όχι μόνον αυτές πλήρωσα αλλά πλήρωσα και το -απειροελάχιστο έστω μερίδιό μου- για τις παρεμβάσεις που έκανε το Πανεπιστήμιο, κατά εμού, σκεφτείτε λίγο, το Πανεπιστήμιο στο οποίο εργάζομαι, επιτέλους) και το 2005 και το 2007, για τις "Εκλογές" της "Διοίκησης" που εξέπεσε, ποιος εξέπεσε; ο νυν -με επιφύλαξη- 'Πρόεδρος' που τότε ήταν "Αναπληρωτής Προέδρου", και της νυν -με επιφύλαξη- 'Διοίκησης' του Τμήματος, τις κατέθεσα ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ της εκλογής. Δηλαδή ΠΡΙΝ τελειώσει η ψηφοφορία και βγούνε τα αποτελέσματα.

- Και γιατί να μην πάρω μέρος; Δεν ήταν η διαδικασία παράνομη. Ο ορισμός των εκπροσώπων των φοιτητών, που τους όρισε ο Σύλλογος των Πολιτικών Μηχανικών, είναι παράνομος. Καταστρατηγείται η δημοκρατική απλή αναλογική. Και γιατί είναι των Πολιτικών Μηχανικών; Διότι όταν ιδρύθηκε, το 1975, δεν υπήρχαν άλλα Τμήματα στην Πολυτεχνική Σχολή. Ούτε μπορούσε να ήταν γνωστό σε κανέναν από αυτούς που τον ίδρυσαν αν θα δημιουργούνταν ποτέ άλλα. Θεωρούσαν λοιπόν την Πολυτεχνική Σχολή κτήμα τους. Σωστά. Δεν έφταιγαν εκείνοι. Περισσότερα, εδώ:

Υπέρ των Φοιτητών του Τμήματος
από pez την Σαβ Δεκ 06, 2008 2:34 pm
http://www.deece.gr/phpBB/viewtopic.php?f=170&t=971

5) και δε μου απαντησατε οσα χρονια ειστε στο δημοκριτειο εχετε κατεβασει ποτε ''παρανομες'' πτυχιακες εξετασεις;

- Μια στιγμή. Άλλο "πτυχιακές" εξετάσεις και άλλο "Πτυχιακές εξεταστικές περίοδοι". Αλλά αντί περαιτέρω απαντήσεως, παραθέτω μήνυμα από τις γνωστές λίστες -και βρείτε το από όποιον κρατάει αρχεία ή και εδώ:
http://antennas.ee.duth.gr/webxxxrxb/daglistarchives/
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Sent...: Sunday, August 06, 2006 12:43 PM
Subject: ... Τμήμα - Αντί 3 γίνονται 5 φορές εξετάσεις (7 για εφέτος)
From...: Petros Zimourtopoulos
To.....: EECE, Antennas RG, DEP EE

Μετά από σχετικό μήνυμα φοιτητή (φοιτήτριας) που παρέλαβα ιδιωτικώς:

| Sent...: Sunday, August 06, 2006 3:48 AM
| From...: [email protected]

οφείλω να αναφέρω δημοσίως τα ακόλουθα:

1
Η συμμετοχή στην πρώτη "πτυχιακή" περίοδο Ιανουαρίου/Φεβρουαρίου, αμέσως μετά τη συμπλήρωση των σπουδών του 9ου χειμερινού εξαμήνου - αντί του ενδεχομένως νομίμως τεκμαιρόμενου 10ου εαρινού εξαμήνου - συμμετοχή η οποία επιχειρείται να δικαιολογηθεί με τον ισχυρισμό:

| "... δεν έχουμε μαθήματα στο 10ο εξάμηνο ..."

δεν λαμβάνει βεβαίως υπόψη το γεγονός ότι: Εφόσον η Διπλωματική Εργασία περιλαμβάνεται στο Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος, εξετάζεται, βαθμολογείται και ο βαθμός αυτός συμμετέχει - κατά τον τρόπο που συμμετέχει - στον υπολογισμό του βαθμού Διπλώματος, η Διπλωματική αυτή Εργασία καθίσταται εξεταζόμενο μάθημα του εαρινού 10ου εξαμήνου. Προφανώς το μόνο μάθημα του 10ου εξαμήνου - αλλά πάντως μάθημα, το οποίο και θα πρέπει εξετάζεται εντός μιας εκ των τριών (3) εξεταστικών περιόδων που επιβάλλει ο νόμος.

2
Όσον αφορά δε την παρατήρηση:

| "... εσάς τώρα τι σας πειράζει αφού μέχρι τώρα ήσασταν υπέρ ... "

οφείλω να ομολογήσω ότι παλαιότερα - πριν από την τελευταία τριετία (3-ετία) - και ανάλογα με τις κατά καιρούς "διαχεόμενες" σχετικώς "πληροφορίες" π ρ ά γ μ α τ ι συμμετείχα σε μ ε ρ ι κ έ ς από τις τότε "άτυπες" [όπως τις λέγανε τότε] "πτυχιακές" εξεταστικές περιόδους. Όπως όμως μπορεί εύκολα να προκύψει από τις επίσημες βαθμολογίες των μαθημάτων για τα οποία ήμουν υπεύθυνος, η συμμετοχή αυτή είναι μάλλον σποραδική και οπωσδήποτε μη συστηματική.

Τα τελευταία τρία (3) χρόνια μάλιστα είχα καταλήξει στο συμπέρασμα - το οποίο και πίστευα ακραδάντως μέχρι πρότινος - ότι ο προγραμματισμός των εξετάσεων από τη Γραμματεία αποτελούσε από μόνος του επαρκή αιτιολογία για τη συμμετοχή μου στη διενέργεια των εν λόγω "τυπικών" πια "πτυχιακών" εξεταστικών περιόδων. Πλην όμως τα γεγονότα που διαδραματίσθηκαν στο Τμήμα κατά τα τρία (3) τελευταία έτη με υποχρέωσαν να πάψω - επιτέλους, ε; - να έχω στο εξής την π α ρ α μ ι κ ρ ή εμπιστοσύνη στις ανευθυνο-υπεύθυνες προφορικές διαβεβαιώσεις τρίτων και να στραφώ οριστικά στη μελέτη της σχετικής νομοθεσίας για να μορφώνω στο εξής τη δική μου άποψη.

Έτσι λοιπόν, όπως και με τα τόσα και τόσα άλλα απίστευτα που απεκαλύφθησαν κατά την τελευταία τριετία (3-ετία), για τον τρόπο λειτουργίας του Τμήματος έφθασα και στην ο δ υ ν η ρ ο τ έ ρ α - σας διαβεβαιώνω - των αποκαλύψεων που είναι αυτή που αφορά τον από το 1994 τρόπο λειτουργίας κύκλων σπουδών και διενέργειας εξετάσεων στο Τμήμα και αφορά αυτό καθεαυτό το χορηγούμενο Δίπλωμα, από τα βολεμένα, αμέτοχα, ανυποψίαστα και καλόπιστα μέλη ΔΕΠ του Τμήματος, όπως ήμουν αποδεδειγμένως και εγώ, στους βολεμένους, αμέτοχους, ανυποψίαστους και καλόπιστους φοιτητές (φοιτήτριες) του Τμήματος, όπως είστε - ακόμη προφανώς, λυπούμαι που το λέω - και εσείς.

Και βεβαίως ν τ ρ έ π ο μ α ι που το παραδέχομαι αλλά δυστυχώς τώρα το μόνο που μπορώ να επικαλεσθώ σχετικώς είναι "Κάλιο αργά παρά ποτέ". Μέσα λοιπόν στις νέες συνθήκες επίκλησης της νομιμότητας που για εμένα τουλάχιστον διαμορφώθηκαν πλέον α ν ε π ι σ τ ρ ε π τ ί αναφέρω ότι για το τρέχον συγκεκριμένο θέμα ενώ δεν έχω λάβει ακόμη ουδεμία απάντηση στο έγγραφο:

| Ξάνθη, Τετάρτη 12 Ιουλίου 2006
|
| Προς: Το Τμήμα ΗΜΜΥ/ΠΣ/ΔΠΘ
| Κοιν: Πρυτανεία ΔΠΘ
|
| Θέμα:"Πτυχιακές εξετάσεις για τους φοιτητές τους έχοντες πραγματική ανάγκη"
|
| ... κ.λπ. κ.λπ. κ.λπ ...
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
- Πέτρος Ζιμουρτόπουλος

- ΥΓ Αλλά η ταμπακέρα άλλη δεν ήταν; d;^) Τέλος πάντων. Ας τα αφήσουμε πίσω αυτά και ας πάμε παρακάτω.
Τελευταία επεξεργασία από pez και 05 Φεβ 2009, 19:46, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
pez

Δημοσίευσηαπό papadrikos » 05 Φεβ 2009, 19:12

Giannis έγραψε:
και τελος να σου πω οτι ο ΠΓΕΚ ειναι φετινος... μεχρι τωρα δεν ηταν στον εσωτερικο κανονισμο..

Ο ΠΓΕΚ (Πρότυπος Γενικός Εσωτερικός Κανονισμός) 'φίλε' μου, εγκρίθικε και δημοσιεύθηκε ως ΦΕΚ τον Νοέμβριο. Υπήρχε από το καιρό που ψηφίστικε ο Ν3549/2007 και με βάση τον οποίο ήταν υποχρεωμένο το κάθε ΑΕΙ να συντάξει τον δικό του ΕΚ εντός ενός έτους. Μέχρι να το έκανε, ήταν υποχρεωμένο να ακολουθεί τον πρότυπο, όπως επίσης και στην περίπτωση παρέλευσης του ενός έτους, είναι υποχρεωμένο το κάθε ΑΕΙ και εφ'όσον δεν έχει συντάξει το δικό του και μέχρι να το κάνει, να ακολουθεί ως εσωτερικό κανονισμό τον προτυπο.

Επίσης να διευκρινίσω ότι ο τρόπος που γράφεις "δεν ήταν στον εσωτερικό κανονισμό"....ο ΠΓΕΚ, είναι ο εσωτερικός κανονισμός. Πριν από αυτόν δεν υπήρχε εσωτερικός κανονισμός.

κατ αρχην ο ΠΓΕΚ περασε απο το τμημα (οποτε και μπηκε σε ισχυ) πριν απο 2 γενικες συνελευσεις τμηματος... οπως επισης και υπηρχε εσωτερικος κανονισμος και πριν στειλει αυτον το υπουργειο.. και να σου θυμισω οτι ειχαμε πτυχιακες και πριν το 2007
papadrikos
Full Member

Δημοσίευσηαπό Giannis » 05 Φεβ 2009, 19:38

Ενδεχομένως, να υπήρχε (αν υπήρχε) Κανονισμός Λειτουργίας Προπτυχιακών Σπουδών κάτι για το οποίο αμφιβάλω όσο δεν βρίσκω τα απαραίτητα στοιχεία για την ώρα. Όσο για το πότε μπήκε σε ισχύ ο ΠΓΕΚ, σου αντιγράφω από τον Ν.3549/2007:

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β΄
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ Α.Ε.Ι.
Άρθρο 4
Εσωτερικοί Κανονισμοί λειτουργίας των Α.Ε.Ι.
1. α) Εντός ενός έτους από την έναρξη ισχύος του
παρόντος νόμου, κάθε Α.Ε.Ι. υποχρεούται να καταρτίσει
Εσωτερικό Κανονισμό λειτουργίας του, σύμφωνα με τις
διατάξεις του νόμου αυτού ή, αν ήδη έχει, να προσαρ−
μόσει τον Εσωτερικό Κανονισμό λειτουργίας του, ώστε
να περιέχει τουλάχιστον όλες τις προβλεπόμενες από
το νόμο αυτόν ρυθμίσεις, λαμβανομένων υπόψη των
ιδιαιτεροτήτων των Σχολών ή Τμημάτων του. Με προ−
εδρικό διάταγμα που εκδίδεται με πρόταση του Υπουρ−
γού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων εγκρίνεται ο
Εσωτερικός Κανονισμός λειτουργίας του κάθε Α.Ε.Ι.
[...]
2. Με προεδρικό διάταγμα που εκδίδεται με πρότα−
ση του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων,
ύστερα από γνώμη του Ε.Σ.Υ.Π., εντός έξι (6) μηνών από
την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, καταρτίζεται
πρότυπος Γενικός Εσωτερικός Κανονισμός λειτουργίας
των Α.Ε.Ι., ο οποίος ισχύει, εν όλω ή συμπληρωματικά,
μέχρι την προσαρμογή των υπαρχόντων ή την κατάρ−
τιση νέων Εσωτερικών Κανονισμών λειτουργίας των
Α.Ε.Ι.
. Μετά την ισχύ του πρότυπου Γενικού Εσωτερικού
Κανονισμού, εάν κάποιο Α.Ε.Ι. δεν τον τηρήσει ή δεν
καταρτίσει οικείο Εσωτερικό Κανονισμό, απαγορεύε−
ται η έκδοση κάθε διοικητικής πράξης για προκήρυξη
θέσεων μελών Δ.Ε.Π. ή Ε.Π., διορισμό κάθε κατηγορίας
προσωπικού ή άλλες κανονιστικές πράξεις ή αποφάσεις
ζωτικού ενδιαφέροντος που αφορούν το συγκεκριμένο
Α.Ε.Ι., μέχρι αυτό να ανταποκριθεί στις ανωτέρω υπο−
χρεώσεις του.
[...]
5. Με απόφαση της Συγκλήτου για τα Πανεπιστήμια
ή της Συνέλευσης για τα Τ.Ε.Ι. τα Τμήματα κάθε Α.Ε.Ι.
δύνανται να καταρτίζουν τους Κανονισμούς λειτουργίας
τους στο πλαίσιο του Εσωτερικού Κανονισμού λειτουρ−
γίας του οικείου Ιδρύματος.

Και πτυχιακές συμφωνώ ότι είχαμε και πριν το 2007 και προσωπικά, δεν με ενοχλεί καθόλου αυτό. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τη διενέργειά τους, το αντίθετο μάλιστα.

Πάτα εδώ
Άβαταρ μέλους
Giannis
Full Member

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες