από xitu86 » 05 Φεβ 2009, 20:58
Καλά, νομίζω ότι το θέμα έχει ξεφύγει λιγάκι. Είμαι 5ο έτος και απλά θέλω να απαντήσω σε κάποια ζητηματάκια που έχουν τεθεί.
Λοιπόν, πάμε να τα δούμε ένα-ένα:
1ον. Στην εκδρομή μπορούν να πάρουν μέρος όλοι οι φοιτητές ανεξαρτήτως έτους και σχολής. Για να είμαστε πιο ακριβείς, στην εκδρομή μπορούν να έρθουν μαζί όλοι όσοι θέλουν, αδέρφια, ξαδέρφια, θείοι, θείες, μπατζανάκηδες, ακόμα και τα κατοικίδια του καθένα ( τα κατοικίδια μόνο εφόσον έχουν περάσει τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις).
2ον. Όσον αφορά την επιδότηση, μετά από σχετική συζήτηση με καθηγητές της σχολής μας (το όνομα των οποίων δε θα πω απλά και μόνο επειδή ακόμη δεν είναι σίγουρο ότι θα δοθεί επιδότηση και δε θέλω να τους εκθέσω), μας ενημέρωσαν ότι την επιδότηση τη δικαιούνται μόνο οι φοιτητές του 5ου έτους και ότι είναι στη διακριτική ευχέρεια των φοιτητών του 5ου έτους το αν η επιδότηση αυτή θα μοιραστεί και στους υπόλοιπους φοιτητές. Επειδή τα χρήματα προφανώς δε θα είναι και ατέλειωτα, δεν το βρίσκω λογικό να μοιραστούν σε όλους. Όλοι θα περάσουμε κάποια στιγμή από το πέμπτο έτος, οπότε ο καθένας κάποια στιγμή θα πάρει το μερίδιο που του αναλογεί. Οι μόνοι που ίσως βγαίνουν λίγο αδικημένοι είναι αυτοί που είναι μεγαλύτεροι από το 5ο έτος, αλλά και πάλι θα μπορούσαν όταν ήταν αυτοί πέμπτο έτος να οργανώσουν κάτι ανάλογο.
3ον. Δεν αποκλείεται κανείς από καμία εκδρομή. Το είπα και πριν, όλοι μπορούν να συμμετάσχουν, απλά δε δικαιούνται την επιδότηση. Λογικό. Αν του χρόνου τα παιδιά που είναι τώρα 4ο έτος οργανώσουν εκδρομή, αν θελήσω να συμμετάσχω δε θα ζητήσω μερίδιο από την επιδότηση.
4ον. Δε βλέπουμε κανέναν από ψηλά επειδή είμαστε πέμπτο έτος. Προσπαθούμε απλά να οργανώσουμε μια εκδρομή. Ακόμα δεν έχουμε καταλήξει στο που θα πάμε, και έχουν ήδη αρχίσει οι πρώτες παραφωνίες.
Τα πράγματα έχουν έτσι όπως είπαμε. Επειδή το forum δεν είναι όργανο φοιτητών, όπως η συνέλευση ενός έτους ας πούμε, και επειδή στο γραπτό λόγο δεν μπορείς να ξέρεις το ύφος και τη διάθεση με την οποία σου απαντάει κάποιος, καλύτερα τα υπόλοιπα ας τα πούμε από κοντά.
Αύριο, Παρασκευή 06.02.2008 και ώρα 15.00 όποιος ενδιαφέρεται, ό,τι έτος κι αν είναι μπορεί να έρθει στη συνέλευση του 5ου έτους. Δικαίωμα λόγου θα έχουν όλοι, δικαίωμα ψήφου όμως για το πού θα πάμε και τι θα γίνει, μόνο οι φοιτητές του 5ου έτους (γι' αυτό λέγεται και συνέλευση έτους).