Αλγόριθμοι & Δομές Δεδομένων - Εργασία 1 [2019-20]

Αλγόριθμοι & Δομές Δεδομένων - Εργασία 1 [2019-20]

Δημοσίευσηαπό James » 17 Οκτ 2019, 10:34

Εδώ μπορείτε να υποβάλετε ερωτήσεις, απορίες ή παρατηρήσεις σχετικές με την 1η εργασία, η οποία θα υποβληθεί μέσω του συστήματος Moodle.
(Μόνο) James
Άβαταρ μέλους
James
Διαχειριστής
 
Δημοσιεύσεις: 1721
Εγγραφή: 08 Ιαν 2008, 22:29
Τοποθεσία: Ξάνθη
Φοιτητής ΗΜΜΥ: Ναι

Re: Αλγόριθμοι & Δομές Δεδομένων - Εργασία 1 [2019-20]

Δημοσίευσηαπό Theo_Haha » 19 Οκτ 2019, 13:30

Καλησπέρα,

έχω εγκαταστήσει κανονικά το Eclipse και την τελευταία έκδοση της Java. Ανοίγω, λοιπόν, το .zip που περιέχει τους φακέλους-project για την εργασία και κάτω στα Problems μου βγάζει τα παρακάτω warnings:
Εικόνα

Αφού το έψαξα λίγο, κατεβάζω την έκδοση της Java που ζητάει, την εγκαθιστώ και την προσθέτω στα Installed JREs:
Εικόνα

Κάνοντας αυτό, τα 6 warnings έφυγαν και την θέση τους πήρε το παρακάτω error:
Εικόνα
Εικόνα

Αφαιρώντας την 1.6 από τα Installed JREs λύνει το error, αλλά μου ξαναβγάζει τα ίδια warnings. Τι να κάνω;

Edit: Λάβετε υπόψιν ότι δεν έχω κάνει καμία αλλαγή στο student-ergasia-1.zip, το έκανα import όπως ήταν από το eclass.
~ Theo
Άβαταρ μέλους
Theo_Haha
Newbie
 
Δημοσιεύσεις: 2
Εγγραφή: 14 Φεβ 2019, 21:20
Φοιτητής ΗΜΜΥ: Ναι

Re: Αλγόριθμοι & Δομές Δεδομένων - Εργασία 1 [2019-20]

Δημοσίευσηαπό James » 20 Οκτ 2019, 13:15

Theo_Haha έγραψε:Καλησπέρα,

έχω εγκαταστήσει κανονικά το Eclipse και την τελευταία έκδοση της Java. Ανοίγω, λοιπόν, το .zip που περιέχει τους φακέλους-project για την εργασία και κάτω στα Problems μου βγάζει τα παρακάτω warnings:
Εικόνα

Αφού το έψαξα λίγο, κατεβάζω την έκδοση της Java που ζητάει, την εγκαθιστώ και την προσθέτω στα Installed JREs:
Εικόνα

Κάνοντας αυτό, τα 6 warnings έφυγαν και την θέση τους πήρε το παρακάτω error:
Εικόνα
Εικόνα

Αφαιρώντας την 1.6 από τα Installed JREs λύνει το error, αλλά μου ξαναβγάζει τα ίδια warnings. Τι να κάνω;

Edit: Λάβετε υπόψιν ότι δεν έχω κάνει καμία αλλαγή στο student-ergasia-1.zip, το έκανα import όπως ήταν από το eclass.

Πράγματι, η static Integer.compare που χρησιμοποιείται σε αυτό το ερώτημα προστέθηκε στην Java 7 οπότε είναι λάθος από την μεριά μας που ζητείται level 6. Άρα είναι αδύνατο με JRE 6 στο path να κάνει κάτι compile. Το flag αυτό βρίσκεται κάτω από το Java Build Path -> Libraries στο οποίο θα δείτε ότι υπάρχει dependency στο JRE 6.

Τα warnings ωστόσο δεν είναι και τόσο σοβαρά μιας και στην Java γενικά υπάρχει υψηλός βαθμός backwards compatibility. Οπότε είναι πάρα πολύ πιθανό να μπορείς να δουλέψεις και με Java 7+. Συγκεκριμένα, κι εγώ δουλεύω με level 8. Γράψε μας εδώ αν μπορείς να εκτελέσεις τα tests με Java 13, ακόμα και με την ύπαρξη αυτών των warnings.
(Μόνο) James
Άβαταρ μέλους
James
Διαχειριστής
 
Δημοσιεύσεις: 1721
Εγγραφή: 08 Ιαν 2008, 22:29
Τοποθεσία: Ξάνθη
Φοιτητής ΗΜΜΥ: Ναι

Re: Αλγόριθμοι & Δομές Δεδομένων - Εργασία 1 [2019-20]

Δημοσίευσηαπό parmar » 21 Οκτ 2019, 12:18

στα test που κανω στο three sort μου βγαζει length Πινακων καθε φορα πανω απο 3.Γινεται να διορθωθει καπως αυτο η εγω εχω καταλαβει λαθος?
επισης καθε φορα βγαζει error το java.lang.unsupportedOperationException ενω οταν το τρεχω χωρις το throw new UnsupportedOperationException(); μου βγαζει στα failures Invalid sort order υποθετω λογω του μεγεθους των πινακων
Συνημμένα
Χωρίς τίτλο.jpg
parmar
Newbie
 
Δημοσιεύσεις: 2
Εγγραφή: 29 Οκτ 2015, 20:09

Re: Αλγόριθμοι & Δομές Δεδομένων - Εργασία 1 [2019-20]

Δημοσίευσηαπό James » 21 Οκτ 2019, 13:20

parmar έγραψε:στα test που κανω στο three sort μου βγαζει length Πινακων καθε φορα πανω απο 3.Γινεται να διορθωθει καπως αυτο η εγω εχω καταλαβει λαθος?

Όντως οι πίνακες των test είναι πάντα μεγαλύτεροι από 3 θέσεις. Ενδεχομένως να κατάλαβες ότι θα έχουν 3 θέσεις επειδή αποτελούνται μόνο από στοιχεία 3 τιμών αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει, θα υπάρχουν επαναλαμβανόμενες τιμές εντός του πίνακα.

parmar έγραψε:επισης καθε φορα βγαζει error το java.lang.unsupportedOperationException ενω οταν το τρεχω χωρις το throw new UnsupportedOperationException(); μου βγαζει στα failures Invalid sort order υποθετω λογω του μεγεθους των πινακων

Θα πρέπει να αφαιρέσετε εκείνη τη δήλωση. Για την ακρίβεια θα πρέπει να αφαιρέσετε οτιδήποτε υπάρχει μέσα στις συναρτήσεις που θα συμπληρώσετε για όλα τα ερωτήματα.
(Μόνο) James
Άβαταρ μέλους
James
Διαχειριστής
 
Δημοσιεύσεις: 1721
Εγγραφή: 08 Ιαν 2008, 22:29
Τοποθεσία: Ξάνθη
Φοιτητής ΗΜΜΥ: Ναι

Re: Αλγόριθμοι & Δομές Δεδομένων - Εργασία 1 [2019-20]

Δημοσίευσηαπό Theo_Haha » 22 Οκτ 2019, 12:17

James έγραψε:
Theo_Haha έγραψε:Καλησπέρα,

έχω εγκαταστήσει κανονικά το Eclipse και την τελευταία έκδοση της Java. Ανοίγω, λοιπόν, το .zip που περιέχει τους φακέλους-project για την εργασία και κάτω στα Problems μου βγάζει τα παρακάτω warnings:
Εικόνα

Αφού το έψαξα λίγο, κατεβάζω την έκδοση της Java που ζητάει, την εγκαθιστώ και την προσθέτω στα Installed JREs:
Εικόνα

Κάνοντας αυτό, τα 6 warnings έφυγαν και την θέση τους πήρε το παρακάτω error:
Εικόνα
Εικόνα

Αφαιρώντας την 1.6 από τα Installed JREs λύνει το error, αλλά μου ξαναβγάζει τα ίδια warnings. Τι να κάνω;

Edit: Λάβετε υπόψιν ότι δεν έχω κάνει καμία αλλαγή στο student-ergasia-1.zip, το έκανα import όπως ήταν από το eclass.

Πράγματι, η static Integer.compare που χρησιμοποιείται σε αυτό το ερώτημα προστέθηκε στην Java 7 οπότε είναι λάθος από την μεριά μας που ζητείται level 6. Άρα είναι αδύνατο με JRE 6 στο path να κάνει κάτι compile. Το flag αυτό βρίσκεται κάτω από το Java Build Path -> Libraries στο οποίο θα δείτε ότι υπάρχει dependency στο JRE 6.

Τα warnings ωστόσο δεν είναι και τόσο σοβαρά μιας και στην Java γενικά υπάρχει υψηλός βαθμός backwards compatibility. Οπότε είναι πάρα πολύ πιθανό να μπορείς να δουλέψεις και με Java 7+. Συγκεκριμένα, κι εγώ δουλεύω με level 8. Γράψε μας εδώ αν μπορείς να εκτελέσεις τα tests με Java 13, ακόμα και με την ύπαρξη αυτών των warnings.

Έκανα αρκετά τεστ με την Java 13, όλα φαίνονται να λειτουργούν κανονικά οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα.
~ Theo
Άβαταρ μέλους
Theo_Haha
Newbie
 
Δημοσιεύσεις: 2
Εγγραφή: 14 Φεβ 2019, 21:20
Φοιτητής ΗΜΜΥ: Ναι

Re: Αλγόριθμοι & Δομές Δεδομένων - Εργασία 1 [2019-20]

Δημοσίευσηαπό James » 23 Οκτ 2019, 00:26

Μια μικρή διόρθωση στην έκφραση που έγραψα προηγουμένως
James έγραψε:Τα warnings ωστόσο δεν είναι και τόσο σοβαρά ...

Η σωστή διατύπωση είναι ότι τα συγκεκριμένα warnings δεν είναι και τόσο σοβαρά. Δεν είναι πάντα σωστό να αγνοείτε τα warnings.
(Μόνο) James
Άβαταρ μέλους
James
Διαχειριστής
 
Δημοσιεύσεις: 1721
Εγγραφή: 08 Ιαν 2008, 22:29
Τοποθεσία: Ξάνθη
Φοιτητής ΗΜΜΥ: Ναι

Re: Αλγόριθμοι & Δομές Δεδομένων - Εργασία 1 [2019-20]

Δημοσίευσηαπό stg » 24 Οκτ 2019, 14:38

Καλησπέρα προσπαθώντας να μπω στο moodle αντιμετωπίζω το παρακάτω πρόβλημα και όπως θα παρατηρήσετε δεν υπάρχει κάποια άλλη επιλογή
Συνημμένα
Καταγραφή.PNG
stg
Newbie
 
Δημοσιεύσεις: 6
Εγγραφή: 28 Οκτ 2018, 23:43

Re: Αλγόριθμοι & Δομές Δεδομένων - Εργασία 1 [2019-20]

Δημοσίευσηαπό James » 24 Οκτ 2019, 15:36

stg έγραψε:Καλησπέρα προσπαθώντας να μπω στο moodle αντιμετωπίζω το παρακάτω πρόβλημα και όπως θα παρατηρήσετε δεν υπάρχει κάποια άλλη επιλογή

Το κοιτάμε τώρα και θα το διορθώσουμε. Θα ενημερώσω σε αυτό το topic. Στο μεταξύ μπορείτε να δουλεύετε την εργασία στο eclipse. Έτσι κι αλλιώς το Moodle είναι απλά για την υποβολή της εργασίας, μόλις την έχετε ολοκληρώσει. Θα έχετε αρκετό χρόνο για να υποβάλετε, επομένως μην ανησυχείτε.
(Μόνο) James
Άβαταρ μέλους
James
Διαχειριστής
 
Δημοσιεύσεις: 1721
Εγγραφή: 08 Ιαν 2008, 22:29
Τοποθεσία: Ξάνθη
Φοιτητής ΗΜΜΥ: Ναι

Re: Αλγόριθμοι & Δομές Δεδομένων - Εργασία 1 [2019-20]

Δημοσίευσηαπό stg » 24 Οκτ 2019, 18:16

James έγραψε:
stg έγραψε:Καλησπέρα προσπαθώντας να μπω στο moodle αντιμετωπίζω το παρακάτω πρόβλημα και όπως θα παρατηρήσετε δεν υπάρχει κάποια άλλη επιλογή

Το κοιτάμε τώρα και θα το διορθώσουμε. Θα ενημερώσω σε αυτό το topic. Στο μεταξύ μπορείτε να δουλεύετε την εργασία στο eclipse. Έτσι κι αλλιώς το Moodle είναι απλά για την υποβολή της εργασίας, μόλις την έχετε ολοκληρώσει. Θα έχετε αρκετό χρόνο για να υποβάλετε, επομένως μην ανησυχείτε.


Να ενημερώσω πως μπορώ να μπω κανονικά στο moodle
Eπιπλέον, αν υποβάλλω σήμερα τις 5/6 ασκήσεις θα μπορέσω να υποβάλω αργότερα την 6η;
stg
Newbie
 
Δημοσιεύσεις: 6
Εγγραφή: 28 Οκτ 2018, 23:43

Re: Αλγόριθμοι & Δομές Δεδομένων - Εργασία 1 [2019-20]

Δημοσίευσηαπό James » 24 Οκτ 2019, 18:43

stg έγραψε:Eπιπλέον, αν υποβάλλω σήμερα τις 5/6 ασκήσεις θα μπορέσω να υποβάλω αργότερα την 6η;

Μπορείτε να κάνετε σταδιακή υποβολή, πχ σήμερα μία άσκηση, αύριο μία άλλη άσκηση κλπ. Το Moodle σαν σύστημα "αποθηκεύει" τις ασκήσεις και μπορείτε να συνεχίσετε άλλη στιγμή. Ωστόσο μέχρι να γίνει οριστική υποβολή της προσπάθειας δε θα έχετε εξασφαλίσει κανένα βαθμό. Το Moodle θα "περιμένει" μέχρι να πατήσετε οριστική υποβολή όλες τις ασκήσεις μαζί και να πάρετε βαθμό. Με λίγα λόγια, ναι μπορείτε, αλλά δεν έχει ιδιαίτερο νόημα.

Προτείνεται πάντα να λύσετε τις ασκήσεις στο eclipse προτού ξεκινήσετε την υποβολή στο Moodle.
(Μόνο) James
Άβαταρ μέλους
James
Διαχειριστής
 
Δημοσιεύσεις: 1721
Εγγραφή: 08 Ιαν 2008, 22:29
Τοποθεσία: Ξάνθη
Φοιτητής ΗΜΜΥ: Ναι

Re: Αλγόριθμοι & Δομές Δεδομένων - Εργασία 1 [2019-20]

Δημοσίευσηαπό theo » 24 Οκτ 2019, 22:24

Πως κανω τα test που λέτε .δεν τα βρισκω .Ειναι λιγο διαφορετικά με τα καινούρια γραφικα στο eclips
Συνημμένα
Annotation 2019-10-24 232920.png
Annotation 2019-10-24 232848.png
ποιο από αυτά πρέπει να πατήσω
theo
Newbie
 
Δημοσιεύσεις: 3
Εγγραφή: 25 Ιαν 2019, 13:20

Re: Αλγόριθμοι & Δομές Δεδομένων - Εργασία 1 [2019-20]

Δημοσίευσηαπό James » 24 Οκτ 2019, 23:03

theo έγραψε:Πως κανω τα test που λέτε .δεν τα βρισκω .Ειναι λιγο διαφορετικά με τα καινούρια γραφικα στο eclips

Διαβάστε τις οδηγίες που υπάρχουν στα scribes στον κατάλογο Tutorials -> Moodle. Πρέπει να κάνετε δεξί κλικ στο σωστό σημείο ενώ το import πρέπει να γίνει με συγκεκριμένο τρόπο.

Επίσης θεωρώ αυτονόητο ότι δε θα δημοσιεύετε λύσεις (ακόμη κι αν αυτές είναι λάθος).
(Μόνο) James
Άβαταρ μέλους
James
Διαχειριστής
 
Δημοσιεύσεις: 1721
Εγγραφή: 08 Ιαν 2008, 22:29
Τοποθεσία: Ξάνθη
Φοιτητής ΗΜΜΥ: Ναι

Re: Αλγόριθμοι & Δομές Δεδομένων - Εργασία 1 [2019-20]

Δημοσίευσηαπό Athanasios » 25 Οκτ 2019, 08:50

Ερώτηση - διευκρίνηση : Τα λίγα κομμάτια κώδικα που έχουμε ήδη γραμμένα από εκφώνηση είναι απαραίτητα σωστά και πρέπει να τα χρησιμοποιήσουμε ή μπορούμε και να τα τροποποιήσουμε?
Π.χ. Στην υποεργασία findHarmonicMean , το return 1000000; που δίνεται μπορούμε να μην το χρησιμοποιήσουμε και να βάλουμε διαφορετική έξοδο?
Athanasios
Newbie
 
Δημοσιεύσεις: 3
Εγγραφή: 26 Φεβ 2014, 18:23

Re: Αλγόριθμοι & Δομές Δεδομένων - Εργασία 1 [2019-20]

Δημοσίευσηαπό James » 25 Οκτ 2019, 12:21

Athanasios έγραψε:Ερώτηση - διευκρίνηση : Τα λίγα κομμάτια κώδικα που έχουμε ήδη γραμμένα από εκφώνηση είναι απαραίτητα σωστά και πρέπει να τα χρησιμοποιήσουμε ή μπορούμε και να τα τροποποιήσουμε?
Π.χ. Στην υποεργασία findHarmonicMean , το return 1000000; που δίνεται μπορούμε να μην το χρησιμοποιήσουμε και να βάλουμε διαφορετική έξοδο?

Θα αφαιρέσετε τον κώδικα που υπάρχει διότι πρέπει να επιστρέψετε κάτι διαφορετικό. Διαβάστε και πιο πάνω τις δημοσιεύσεις.
James έγραψε:Για την ακρίβεια θα πρέπει να αφαιρέσετε οτιδήποτε υπάρχει μέσα στις συναρτήσεις που θα συμπληρώσετε για όλα τα ερωτήματα.
(Μόνο) James
Άβαταρ μέλους
James
Διαχειριστής
 
Δημοσιεύσεις: 1721
Εγγραφή: 08 Ιαν 2008, 22:29
Τοποθεσία: Ξάνθη
Φοιτητής ΗΜΜΥ: Ναι

Επόμενο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες