Re: Ξέρει κανείς τι θα γίνει με τις πτυχιακές??

Θέματα που αφορούν το τμήμα των Η.Μ.Μ.Υ.

Δημοσίευσηαπό savvas » 21 Φεβ 2008, 13:12

Παιδιά Δίκτυα ΙΙ θα γίνει προφορική εξέταση για όσους χρωστάνε 3 μαθήματα και κάτω.
Τελευταία επεξεργασία από savvas και 21 Φεβ 2008, 14:11, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
savvas
Newbie

Δημοσίευσηαπό madhoney00 » 21 Φεβ 2008, 17:39

Δλδ μονο προφορικη για οσους χρωστανε 3 και κατω???Γραπτα οχι??Τι θα γινει ρε παιδια δε θα τελειωσουμε ποτε?Πως να εχουμε 3 μαθηματα και κατω με αυτα που γινονται???#$$@!#
Άβαταρ μέλους
madhoney00
Jr. Member

Δημοσίευσηαπό satoshi » 21 Φεβ 2008, 18:16

Παιδιά σε ερώτηση που έγινε στο Λυγούρα,αν θα κατεβασει πτυχιακή, ήταν θετικός.
Τώρα για ΨΕΣ,είναι οριστικό ότι δεν κατεβάζει??
Άβαταρ μέλους
satoshi
Jr. Member

Δημοσίευσηαπό J4cobK3ll » 21 Φεβ 2008, 18:28

Ο Χαμζάς ήταν ανέκαθε αρνητικός με το όλο θέμα της πτυχιακής και αυτό το έδειχνε με τα θέματα που έβαζε και με τον τρόπο που διόρθωνε...Στην τελευταία πτυχιακή του 2007 πέρασαν 4 άτομα απο τα 40!!!Οπότε μην κατεβαίνετε άδικα στα ΨΕΣ εκτός και αν είναι το τελευταίο σας...Σε αυτή την περίπτωση θα σας περάσει.
Πάντως την τελευταία φορά που τον ρώτησαν είπε ότι δεν κατεβάζει και μάλιστα ήταν κάθετος...Τώρα ρωτήστε και πάλι αύριο,δεν χάνετε τίποτα.
Τον Παπαμάρκο ρωτησε κανείς χτές ή σήμερα?Εγώ πήγα τη Δευτέρα και ήμουν έτοιμος να μαλώσω γιατί μου έλεγε διάφορα....Είναι οριστικό ότι δεν κατεβάζει?
Τελευταία επεξεργασία από J4cobK3ll και 21 Φεβ 2008, 19:15, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
J4cobK3ll
Newbie

Δημοσίευσηαπό Christos_ST » 21 Φεβ 2008, 18:37

Ξέρει κανένας για Ανάλυση 2?
Christos_ST
Newbie

Δημοσίευσηαπό macJohn » 21 Φεβ 2008, 21:04

satoshi έγραψε:Τώρα για ΨΕΣ,είναι οριστικό ότι δεν κατεβάζει??

Υπάρχει μία ανακοίνωση έξω από το γραφείο του που λέει πως δε θα κατεβάσει.
Άβαταρ μέλους
macJohn
Hero Member

Φοιτητής ΗΜΜΥ: Ναι

Δημοσίευσηαπό iagros » 22 Φεβ 2008, 13:16

Ο Αδαμίδης βαρέθηκε να διορθώνει ασσόδυα και δεν κατεβάζει πτυχιακή φέτος;
Άβαταρ μέλους
iagros
Newbie

Δημοσίευσηαπό kormoranos » 25 Φεβ 2008, 22:21

Όπως ενημερώθηκα σήμερα, η εξέταση στην Μαθηματική Ανάλυση 2 θα γίνει κανονικά.
Άβαταρ μέλους
kormoranos
Jr. Member

Δημοσίευσηαπό deme00 » 26 Φεβ 2008, 16:01

Για Λειτουργικά Συστήματα ξέρει κανείς αν θα γίνει η εξέταση;
deme00
Newbie

Φοιτητής ΗΜΜΥ: Ναι

Δημοσίευσηαπό papamark » 10 Μαρ 2008, 01:14

Τώρα που ολοκληρώθηκε η "πτυχιακή" και τα όποια σχόλια σας, μπορώ να καταθέσω και εγώ την άποψή μου  χωρίς όμως να έχω καμία διάθεση απολογίας.
Η διαδικασία που ακολουθήθηκε στην Πτυχιακή δεν ήταν κατά την άποψή μου σωστή. Όλοι καταλαβαίνουμε ότι "πτυχιακή" δεν προβλέπεται από τον νέο Νόμο πλαίσιο. Για το σκοπό αυτό θα έπρεπε να επιδιωχθεί να ληφθεί απόφαση από τη Σύγκλητο του ΔΠΘ ή το λιγότερο από τη Γενική Συνέλευση του Τμήματός μας. Δυστυχώς το θέμα δεν τέθηκε προς συζήτηση από το Πρόεδρο του Τμήματος αλλά έγινε κατά την άποψή μου μια λανθασμένη ενέργεια να καθορίσει αυθαίρετα η Γραμματεία πρόγραμμα πτυχιακής. Αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας ήταν να μη δοθούν αρκετά μαθήματα στην πτυχιακή εξέταση.
Προσωπικά, όλα τα χρόνια έχω διενεργήσει πτυχιακές εξετάσεις διότι υπήρχε σχετική απόφαση της Συγκλήτου. Φέτος, ζήτησα με έγγραφο μου από το Τμήμα να με ενημερώσουν εγγράφως αν μπορώ να διενεργήσω πτυχιακές εξετάσεις. Η απάντηση του προέδρου ήταν η αναγραφή στο απαντητικό του έγγραφο του σχετικού άρθρου του Νόμου και  ουσιαστικά μεταβίβαζε την όποια ευθύνη διεξαγωγής των πτυχιακών εξετάσεων στα μέλη ΔΕΠ.
Τελειώνοντας, επαναλαμβάνω και πάλι ότι πρέπει να επιδειχθούν σχετικές αποφάσεις από τα όργανα του Πανεπιστημίου ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα στο μέλλον.
Ν. Παπμάρκος
Καθηγητής Δ.Π.Θ.
papamark
Newbie

Δημοσίευσηαπό LoVaBiLL » 10 Μαρ 2008, 12:50

Δηλαδή, πτυχιακές τέλος;

Καλά κατάλαβα;

Μάιστα......
Άβαταρ μέλους
LoVaBiLL
Hero Member

Δημοσίευσηαπό J4cobK3ll » 10 Μαρ 2008, 14:59

Παραβλέποντας τις περιπτώσεις όπου κάποιοι καήκανε απο το συμβάν των πτυχιακών, νομίζω πως μάλλον ναι...η φετινή χρονιά είναι η τελευταία των πτυχιακών...Δυστυχώς ή ευτυχώς έτσι φαίνεται. Και για να το δούμε πιο ρεαλιστικά, καλύτερα να μη γίνονται καθόλου παρά να συμβαίνει όπως αυτή την εξεταστική άλλοι να δηλώνουν 3 μαθήματα και να τα δίνουν όλα και άλλοι να δηλώνουν 5 και να μη δίνουν κανένα....
Βέβαια το ότι σταματούν οι πτυχιακές είναι ένα ακόμη καρφάκι στο Γολγοθά, αλλά τι να κάνεις...ο καθένας τραβάει το δρόμο του και ότι βρει μπροστά.
J4cobK3ll
Newbie

Δημοσίευσηαπό panxer » 11 Μαρ 2008, 00:34

Μεγάλη πρεμούρα για την έγγραφη ενημέρωση και τη 'νομιμότητα' της διαδικασίας.. Λες και πραγματικά θα βρισκόταν οι ΔΕΠ υπόλογοι νομικά αν αναλάμβαναν κάποιες ευθύνες, ή -θέτοντας το ορθότερα- τηρούσαν μια Α στάση.

Χωρίς να μπαίνω σε βάθος, αγγίζοντας μόνο το ζήτημα των πτυχιακών σε σχέση με το νόμο-πλαίσιο, έχω να παρατηρήσω ότι -όπως και άλλα μέλη ΔΕΠ τόσο στο ΔΠΘ όσο και σε άλλα ΑΕΙ- αναφέρεται ότι ένα μάθημα εξετάζεται μετά το πέρας του ακαδημαϊκού εξαμήνου που διδάσκεται επιτυχώς καθώς επίσης και στην επαναληπτική του φθινοπώρου, όμως δεν διευκρινίζεται η αποκλειστική και δεσμευτική διεξαγωγή εξετάσεων στις δύο αυτές περιόδους για δύο φορές και μόνον. Στον (κατά τα λοιπά) κατάπτυστο Πρότυπο εσωτερικό κανονισμό που παρουσίασε ο ΥπΕΠΘ στην Κομοτηνή, οι 'πτυχιακές' σαν διαδικασία υπάρχουν σαφώς ορισμένες.
Βλέπε ΠΡΟΤΥΠΟΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ, άρθρο 32, παράγραφος 3:
3. Οι φοιτητές ή σπουδαστές που ολοκλήρωσαν τον προβλεπόμενο ελάχιστο αριθμό εξαμήνων και στην διάρκεια των οποίων έχουν δηλώσει τα μαθήματα με τα οποία συμπληρώνουν τον απαραίτητο αριθμό διδακτικών μονάδων ή μαθημάτων που απαιτούνται για τη λήψη του πτυχίου, έχουν τη δυνατότητα να εξετάζονται σε όλες τις εξεταστικές περιόδους στα μαθήματα αυτά, ανεξάρτητα εάν διδάσκονται σε χειμερινό ή θερινό εξάμηνο.

Από τα παραπάνω και οι υπόλοιποι συνάδελφοι μπορούν να το διαπιστώσουν ότι, όποιος ήθελε ερμήνευε ό,τι ήθελε όπως το ήθελε.

Αναγνωρίζω ότι η σύγκλητος δεν πήρε θέση και άφησε τα Τμήματα -άρα τους ΔΕΠ- να πάρουν την 'ευθύνη'. Αυτό προφανώς είναι άλλο ένα αποτέλεσμα του φοιτητικού κινήματος που δεν κατάφερε να νικήσει στο ζήτημα του νέου νόμου - πλαισίου ΑΛΛΑ στα συλλογικά συνειδητά πρέπει να εντυπώνεται και να καταγράφεται η στάση των όποιων ΔΕΠ θέλησαν να μπουν μπροστάρηδες στην εφαρμογή του ν-π, καταβαλόμενοι -'και καλά' λέω πάλι εγώ- από μια φοβερή κρίση νομικίστικης αμπελοφιλοσοφίας και 'νομιμοφροσύνης'.

Για μας τώρα πιστεύω ζητούμενο είναι αντιλαμβανόμενοι την επίθεση της κυβέρνησης αυτή ελπίζω πια στο πετσί μας (διαβάστε το ν-π και τον πρότυπο εσωτερικό κανονισμό, και για τα 4ετή) να μην επιτρέψουμε έκπτωση σε εκπαιδευτική διαδικασία και καμία ενταντικοποιήση -στα μέτρα των 'αποπάνω'- στους ρυθμούς σπουδών και εξετάσεων, στο βαθμό που γίνεται να μην εφαρμοστεί ο ν-π και τα προγράμματα στη πράξη. Είναι ευκαιρία μαζί με μία μάχη απέναντι στη σφαλιάρα του ασφαλιστικού που τρώμε, να αντιπαρατάξουμε άλλη μια φορά στο τραπέζι και τη πάλη του δικού μας κοινωνικού χώρου. Δεν μπαίνω σε περισσότερη ανάλυση, άλλωστε για αυτό υπάρχουν και οι ζωντανοί μαζικοί χώροι καθώς και οι πολιτικές/συνδικαλιστικές συσπειρώσεις..

Τα πράγματα είναι απλά ,και χωρίς να με νοιάζει για τη χυδαιότητα αυτής της απλοποίησης : 'Τα αφεντικά είναι από τη μιά, οι εκμεταλλευόμενοι από την άλλη'. Ο καθένας στη ζωή παίρνει θέση και κρίνεται..

Οι πτυχιακές δεν είναι το Α και το Ω, άλλα τέλος πάντων..

Στον καθηγητή κ. Παπαμάρκο, που επέλεξε να μην εξετάσει στα πλαίσια 'άτυπης πτυχιακής' τα μαθήματα του που διδάσκονται στα ζυγά εξάμηνα, θα απαντήσω αργότερα πάνω ακριβώς στο κείμενο που κατέθεσε στο παρόν thread.
Τελευταία επεξεργασία από panxer και 11 Μαρ 2008, 00:41, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Παν.Μ.
Άβαταρ μέλους
panxer
Jr. Member

Δημοσίευσηαπό rigas » 18 Μαρ 2008, 02:09

Παρακολουθώντας αυτήν την συζήτηση, αναρωτήθηκα αρκετές φορές αν προβλέπονταν ποτέ οι εξετάσεις αυτές ή απλά γίνονταν άτυπα στα πλαίσια του εκάστοτε ιδρύματος ως κεκτημένο των φοιτητών; Έχω την εντύπωση ότι ίσχυε το τελευταίο! Θα ήθελα ωστόσο τα σχόλιά σας. 
rigas
Newbie

Δημοσίευσηαπό innerwisp » 03 Ιουν 2008, 18:49

Πάντως έπρεπε να παρθεί μια συλλογική απόφαση, καθώς τώρα καθηγητές που προσπαθούν να βοηθήσουν βρίσκονται εκτεθημένοι, όπως η κ. Σαφηγιάννη. Είχε ζητήσει από τη γραμματεία, 12 μέρες πριν από την άτυπη εξέταση μαθήματος της χειμερινού εξαμήνου, να βγει ανακοίνωση και η ανακοίνωση βγήκε 2 μερες πριν από την εξέταση. Προφανώς γιατί δεν είχε ενημερωθεί η γραμματεία τι πρέπει να κάνει. Βγήκε δλδ χθες η ανακοίνωση ενώ η εξέταση είναι αυριο. Και μαντέψτε ποιός άκουσε τα παράπονα. Όχι πάντως αυτοί που προκάλεσαν το πρόβλημα. 

Συμφοιτητής μου με 2 μαθήματα και διπλωματική τελειωμένη, μάλλον δεν θα πάρει το πτυχίο. Ας αναλάβουν κάποιοι τις ευθύνες τους γι αυτό.

Σε σχολές με 40 μαθήματα τα δίνουν όλα σε όλες τις εξεταστικές. εμείς έχουμε 65, 7 το κάθε εξάμηνο δλδ και μια διπλωματική, και παρακαλάμε με 5 μαθήματα να κατεβάσει καθηγητής πτυχιακή. Και σαν απάντηση παίρνουμε ότι τα 5 είναι πολλά, δεν έχω χρόνο να τα διορθώσω κ.α. Τότε γιατί έχουμε 7 σε κάθε 6μηνο. Δεν είναι πολλά;; Όσο για την έλλειψη χρόνου τι να πω... για να μην χάσει κάποιος 1 μέρα από τη ζωή του πιθανότατα κάποιος φοιτητής να χάσει ένα εξάμηνο.
innerwisp
Newbie

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες