laplace έγραψε:Το ξέρω αυτό.Κ είναι κ απόλυτα λογικό.Μίλησα για το οτι τα μαθήματα πληροφορικής που κάνουμε ως ηλεκτρολόγοι
(κ στα 4 πανεπιστημια) μας δίνουν τα δικαιώματα softwarαδων...Χωρίς αυτά ούτε καθηγητές σε 2βαθμια, ούτε προγραμματιστές..κ δν ξέρω τί αλλα..Οπότε δεν νομίζω ότι είναι ενας τομέας που χρίζει να αμελείται τόσο πολύ.. Στο κατω κάτω κάποιοι δουλεύουν πάνω σε αυτα..Δεν προσπαθώ να το παίξω ειδήμονας..Αλλά όλα τα άλλα σε μεγάλο βαθμό τα κάνουν κ οι μηχανολόγοι.. κ ενέργεια κ κυκλώματα κ αυτοματισμούς.. σε τηλεπικοινωνίες κ υπολογιστές διαφοροποιούμαστε.
Το ότι πρέπει να γίνει κύκλος Πληροφορικής είναι δεδομένο... Το ότι θα γίνει θα γίνει, αλλά το πόσο γρήγορα δεν το ξέρω(ελπίζω πριν σπάσει εκ νέου η σχολή σε 2 διαφορετικά τμήματα στους Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς και στους Μηχανικούς Υπολογιστών

)...
Αυτό πού είπες για τους Μηχανολόγους δε θα το σχολιάσω. Η σχέση που έχουν με την ενέργεια, τα κυκλώματα κσι τους αυτοματισμούς είναι ίδια με τη σχέση που έχουμε με τη Θερμοδυναμική,
ανύπαρκτη.
JoVou έγραψε:Να πουμε και μια σοφή κουβέντα...
κοιτάχτε να μάθετε να προγραμματίζετε...'εστω στα πλαίσια του λογικού (όπως λέει κι ο lovabill...) γιατί διπλωματική δεν θα μπορείτε εύκολα να βρείτε. Στο 90% των περιστάσεων χρειάζεται...έτσι αυτό απο πείρα...
...(Ενεργειακοί και οι συναφείς...επίσης μπορεί να μπλέξουν με MatLab...αν αυτό θεωρείται προγραμματισμός!

)
Να μην έχω μια (και όποιος κατάλαβε τι, κατάλαβε)... Φτάνει που χρησιμοποιείτε εσείς μόνο C++ ή C#. (
Μόνο ο James εξαιρείται άντε και κανένας ακόμα που μου διαφεύγει...)
JoVou έγραψε:Επίσης (Ασχετο...),
ας μη κρίνουμε μαθήματα με την έννοια "περνιούνται εύκολα...αρα κολόνιες". Δλδ, μη μου λες ότι τα δίκτυα δεν ήταν μάθημα να σπάσει σε δυο...και ακόμη σου λέω να προστεθεί και τρίτο κομμάτι! Μη κοιτάς που πιάνεις στα χέρια σου ένα βιβλιαράκι μικρό εκ πρώτης όψεος...
Αυτά που διδασκόμαστε είναι ίσως βασικές αρχές...και μάλιστα τόσο μπακάλικα..επειδή δεν προλαβαίνει κανεις να δώσει περισσότερο βάρρος μέσα στο διαθέσιμο χρόνο. Σοφή κατά την άποψη μου η απόφαση για επέκταση του μαθήματος σε 2 εξαμηνιαία!
Offtopic, αλλά στα Δίκτυα Υπολογιστών Ι και στα Δίκτυα Υπολογιστών ΙΙ αθροιστικά έκανα 13 εβδομάδες μάθημα από τις 26 που θα έπρεπε κανονικά. Τα συμπεράσματα δικά σας...
P.S. Είμαι Ηλεκτρονικός και χρησιμοποιώ MATLAB