patirgerasimos έγραψε:Εγώ θέλω να ρωτήσω το εξής, που το ανέφερα και παραπάνω. Στο eclass μου δείχνει σαν email το (username του unistudent)@ee.duth.gr το οποίο είναι διαφορετικό από εκείνο που έχω τόσα χρόνια..
Το ερωτημα μου είναι οι ανακοινώσεις που βγάζουν οι καθηγητές σε ποιο e-mail θα προωθούνται?
Για τους φοιτητές της Πολυτεχνικής, τα email από το eClass θα στέλνονται μόνο στους νέους λογαριασμούς. Τα παλιά θα καταργηθούν όπως είπα, κάποια στιγμή πριν το τέλος του έτους.
Η λύση που προτείνω προς το παρόν για εσάς που έχετε δύο λογαριασμούς και δεν θέλετε (προφανώς!) να ελέγχετε και τους δύο, είναι να πάτε στον νεο και να βάλετε
προώθηση προς τον παλιό σας, χωρίς να κρατάει αντίγραφα. Έτσι θα λαμβάνετε email στον παλιό σας και από τη νέα διευθύνση. Μπορείτε φυσικά (όπως κάνουν πολλοί) να βάλετε προώθηση και στους δύο προς yahoo, gmail etc., πάντως ότι και να κάνετε σκόπιμο είναι κάπως να λαμβάνετε τα email αυτά γιατί επίσημα το πανεπιστήμιο έτσι θα επικοινωνεί μαζί σας.
Όταν θα έρθει η ώρα για την κατάργηση των παλιών θα σταλούν αναλυτικές πληροφορίες για το πως θα γίνει η μετάβαση.
Σύντομα ελπίζω να αρχίσει να σας στέλνει ειδοποιήσεις και το unistudent στα email αυτά (όταν βγαίνουν οι βαθμολογίες σας κλπ, κάτι που το θεωρώ χρήσιμο).
---------------
kkonstan έγραψε:- Όσοι λογαριασμοί φοιτητών δεν χρησιμοποιήθηκαν για email το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος ΔΙΑΓΡΑΦΗΚΑΝ. Έπρεπε να γίνει εκκαθάριση, γιατί προφανώς η δεν γινόταν χρήση, ή γινόταν χρήση μόνο για Wi-Fi, VPN κλπ, οπότε δεν υπήρχε θέμα μεταφοράς email.
- Οι ~1000 περίπου ενεργοί λογαριασμοί email με ξεχωριστό από το unistudent account σταδιακά μέχρι τα Χριστούγεννα θα καταργηθούν. Θα διατηρηθεί και η παλιά διεύθυνση email σε όσους το ζητήσουν. Η διαδικασία θα ανακοινωθεί στους ενδιαφερόμενους, δεν υπάρχει λόγος να κάνετε κάτι ακόμη.
Να τονίσω ότι αυτή η διαγραφή των ανενεργών και η επικείμενη διαγραφή των ~1000 ενεργών γίνεται μόνο και μόνο για να μην υπάρχουν διπλοί λογαριασμοί.
Οι νέου τύπου λογαριασμοί που θα έχουν όλοι οι φοιτητές (της Πολυτεχνικής μόνο προς το παρών) θα διατηρούνται ανεξαρτήτως του αν χρησιμοποιούνται ή όχι για όλη την διάρκεια των σπουδών σας, και για ένα μικρό διάστημα (που δεν έχει καθοριστεί ακόμη) μετά την ορκωμοσία σας.
Η μετάβαση αυτών των 1000 θα φροντίσουμε να είναι όσο το δυνατό πιο αυτόματη και εύκολη γίνεται... μέχρι τότε όπως πρότεινα μπορείτε να βάλετε forward από το νέο στο παλιό.
------------------
patirgerasimos έγραψε:ναι αλλα αμα πας να δεις τα στοιχεια του λογαριασμου σου λεει στο emai: (Username του unistudent)@ ee.duth.gr... που δεν στεκει.. Δηλαδή τα emails των ανακοινωσεων που θα έρχονται? Εγώ έκανα δημιουργια νέου λογαριασμου με το Mail του πανεπιστημιου και με αναγνωρισε κανονικά
Κακώς, ο λογαριασμός αυτός θα διαγραφεί σύντομα, θα σου πρότεινα να μπεις με αυτόν που λένε οι οδηγίες της πρώτης σελίδας.