Νέοι κωδικοί eclass

Θέματα που αφορούν το τμήμα των Η.Μ.Μ.Υ.

Νέοι κωδικοί eclass

Δημοσίευσηαπό raskolnikov » 08 Οκτ 2009, 19:27

Ρε παιδία τι παίζει με eclass; Ποιούς κωδικούς χρησιμοποιούμε;;
Τελευταία επεξεργασία από megatron και 09 Οκτ 2009, 00:49, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Αιτία: Μεταφορά στο κατάλληλο board - Σαφέστερος τίτλος
Άβαταρ μέλους
raskolnikov
Full Member

Re: eclass

Δημοσίευσηαπό grvoodoo » 08 Οκτ 2009, 19:34

Χρησιμοποιούμε τον κωδικό και το username του unistudent
grvoodoo
Full Member

Re: eclass

Δημοσίευσηαπό patirgerasimos » 09 Οκτ 2009, 00:16

ναι αλλα αμα πας να δεις τα στοιχεια του λογαριασμου σου λεει στο emai: (Username του unistudent)@ ee.duth.gr... που δεν στεκει.. Δηλαδή τα emails των ανακοινωσεων που θα έρχονται? Εγώ έκανα δημιουργια νέου λογαριασμου με το Mail του πανεπιστημιου και με αναγνωρισε κανονικά
Άβαταρ μέλους
patirgerasimos
Hero Member

Re: Νέοι κωδικοί eclass

Δημοσίευσηαπό macJohn » 09 Οκτ 2009, 07:59

Και όμως αν δοκιμάσεις να κάνεις login στο webmail με τα στοιχεία του unistudent-eclass θα δεις πως λειτουργεί και ο δεύτερος ;)
Φαίνεται πως από δω και πέρα όλοι θα έχουν κοινό username-password στο eclass-unistudent-webmail O0
Άβαταρ μέλους
macJohn
Hero Member

Φοιτητής ΗΜΜΥ: Ναι

Δημοσίευσηαπό microtsif » 09 Οκτ 2009, 10:09

Παιδια παω να γραφτω στο μαθημ "τεχνικο σχεδιο με χρηση υπολογιστη" και απαιτει κωδικο!Γνωριζει μηπως κανεις ποιος ειναι και να μου τον στειλει με καποιον τροπο?
Άβαταρ μέλους
microtsif
Newbie

Δημοσίευσηαπό kkonstan » 11 Οκτ 2009, 12:36

Δυστυχώς δεν προλάβαμε να βγάλουμε επίσημη ανακοίνωση γιατί κατά την διάρκεια των εργασιών σύνδεσης της μηχανογράφησης με τα συστήματα μας αποχώρησε οριστικά από το ΔΠΘ ο υπεύθυνος μηχανογράφησης, οπότε υπήρχε η πιθανότητα να αναβληθεί το όλο εγχείρημα για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος. Πάντως σε συνεννόηση με τον νέο υπεύθυνο (που ευχαριστώ πολύ γιατί τον έτρεξα απίστευτα πρώτες μέρες!) προχώρησε η διασύνδεση και πλέον, πιλοτικά μόνο για τους φοιτητές στην Ξάνθη, χρησιμοποιούνται οι κωδικοί του unistudent. Παράλληλα τις τελευταίες ημέρες σε συνεργασία με τον υπεύθυνο του eClass το συνδέσαμε με το authentication/authorization framework μας.

Τι σημαίνει αυτό τώρα για εσάς τους φοιτητές με απλά λόγια:

- Όλοι οι ενεργοί φοιτητές της Πολυτεχνικής Σχολής έχουν πια αυτόματα λογαριασμό στο Κέντρο Διαχείρισης Δικτύων με τα ίδια στοιχεία που έχουν στο unistudent, για όλες τις υπηρεσίες που παρέχουμε εμείς (Mail/Webmail, Homepage, Wi-Fi, VPN, Dialup και τώρα πια και eClass) καθώς και υπηρεσίες τρίτων μέσω της ομοσπονδίας του ΕΔΕΤ (pithos, anafandon, sciencedirect.com κ.α.). Σε περίπτωση απώλειας κωδικού, επικοινωνείτε με την Γραμματεία. Το Κέντρο Διαχείρισης Δικτύων δεν θα μπορεί να αλλάξει τον κωδικό - απευθυνθείτε σε εμάς μόνο για τεχνική υποστήριξη των υπηρεσιών.

- Όσοι λογαριασμοί φοιτητών δεν χρησιμοποιήθηκαν για email το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος ΔΙΑΓΡΑΦΗΚΑΝ. Έπρεπε να γίνει εκκαθάριση, γιατί προφανώς η δεν γινόταν χρήση, ή γινόταν χρήση μόνο για Wi-Fi, VPN κλπ, οπότε δεν υπήρχε θέμα μεταφοράς email.

- Οι ~1000 περίπου ενεργοί λογαριασμοί email με ξεχωριστό από το unistudent account σταδιακά μέχρι τα Χριστούγεννα θα καταργηθούν. Θα διατηρηθεί και η παλιά διεύθυνση email σε όσους το ζητήσουν. Η διαδικασία θα ανακοινωθεί στους ενδιαφερόμενους, δεν υπάρχει λόγος να κάνετε κάτι ακόμη.

Η αλλαγές αυτές γίνονται για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας.

Υπάρχουν δύο γνωστά προβλήματα αυτή την στιγμή στην διασύνδεση που θα διορθωθούν σύντομα:

- Τυχόν αλλαγή κωδικού στο unistudent μπορεί να πάρει αρκετές ώρες μέχρι να φτάσει σε εμάς. Στόχος μας είναι ο χρόνος να γίνει <30min, αλλά μέχρι να γίνει αυτό, σκόπιμο είναι να κρατάτε το χαρτάκι με τον παλιό κωδικό αφού τον αλλάξετε. Αρκετοί πήραν τηλέφωνο γιατί τον άλλαξαν και βιάστηκαν να πετάξουν το χαρτάκι οπότε δεν μπορούσαν να συνδεθούν γιατί δεν είχαν τον παλιό!

- Το webmail κακώς επιτρέπει αλλαγή password στους λογαριασμούς του unistduent. Αν θέλετε να αλλάξετε το password σας, κάντε το στο unistduent, και θα ενημερωθεί αργότερα και το δικό μας σύστημα. Εαν κάνει κάποιος αλλαγή password στο webmail φυσικά δεν αλλάζει αυτός στο unistudent, και στην επόμενη ενημέρωση θα ξαναγυρίσει σε αυτόν που έχει στο unistdutent.
kkonstan
Newbie

Δημοσίευσηαπό patirgerasimos » 11 Οκτ 2009, 12:45

Εγώ θέλω να ρωτήσω το εξής, που το ανέφερα και παραπάνω. Στο eclass μου δείχνει σαν email το (username του unistudent)@ee.duth.gr το οποίο είναι διαφορετικό από εκείνο που έχω τόσα χρόνια..
Το ερωτημα μου είναι οι ανακοινώσεις που βγάζουν οι καθηγητές σε ποιο e-mail θα προωθούνται?
Άβαταρ μέλους
patirgerasimos
Hero Member

Δημοσίευσηαπό kkonstan » 11 Οκτ 2009, 14:39

patirgerasimos έγραψε:Εγώ θέλω να ρωτήσω το εξής, που το ανέφερα και παραπάνω. Στο eclass μου δείχνει σαν email το (username του unistudent)@ee.duth.gr το οποίο είναι διαφορετικό από εκείνο που έχω τόσα χρόνια..
Το ερωτημα μου είναι οι ανακοινώσεις που βγάζουν οι καθηγητές σε ποιο e-mail θα προωθούνται?

Για τους φοιτητές της Πολυτεχνικής, τα email από το eClass θα στέλνονται μόνο στους νέους λογαριασμούς. Τα παλιά θα καταργηθούν όπως είπα, κάποια στιγμή πριν το τέλος του έτους.

Η λύση που προτείνω προς το παρόν για εσάς που έχετε δύο λογαριασμούς και δεν θέλετε (προφανώς!) να ελέγχετε και τους δύο, είναι να πάτε στον νεο και να βάλετε προώθηση προς τον παλιό σας, χωρίς να κρατάει αντίγραφα. Έτσι θα λαμβάνετε email στον παλιό σας και από τη νέα διευθύνση. Μπορείτε φυσικά (όπως κάνουν πολλοί) να βάλετε προώθηση και στους δύο προς yahoo, gmail etc., πάντως ότι και να κάνετε σκόπιμο είναι κάπως να λαμβάνετε τα email αυτά γιατί επίσημα το πανεπιστήμιο έτσι θα επικοινωνεί μαζί σας.

Όταν θα έρθει η ώρα για την κατάργηση των παλιών θα σταλούν αναλυτικές πληροφορίες για το πως θα γίνει η μετάβαση.

Σύντομα ελπίζω να αρχίσει να σας στέλνει ειδοποιήσεις και το unistudent στα email αυτά (όταν βγαίνουν οι βαθμολογίες σας κλπ, κάτι που το θεωρώ χρήσιμο).

---------------

kkonstan έγραψε:- Όσοι λογαριασμοί φοιτητών δεν χρησιμοποιήθηκαν για email το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος ΔΙΑΓΡΑΦΗΚΑΝ. Έπρεπε να γίνει εκκαθάριση, γιατί προφανώς η δεν γινόταν χρήση, ή γινόταν χρήση μόνο για Wi-Fi, VPN κλπ, οπότε δεν υπήρχε θέμα μεταφοράς email.

- Οι ~1000 περίπου ενεργοί λογαριασμοί email με ξεχωριστό από το unistudent account σταδιακά μέχρι τα Χριστούγεννα θα καταργηθούν. Θα διατηρηθεί και η παλιά διεύθυνση email σε όσους το ζητήσουν. Η διαδικασία θα ανακοινωθεί στους ενδιαφερόμενους, δεν υπάρχει λόγος να κάνετε κάτι ακόμη.

Να τονίσω ότι αυτή η διαγραφή των ανενεργών και η επικείμενη διαγραφή των ~1000 ενεργών γίνεται μόνο και μόνο για να μην υπάρχουν διπλοί λογαριασμοί.

Οι νέου τύπου λογαριασμοί που θα έχουν όλοι οι φοιτητές (της Πολυτεχνικής μόνο προς το παρών) θα διατηρούνται ανεξαρτήτως του αν χρησιμοποιούνται ή όχι για όλη την διάρκεια των σπουδών σας, και για ένα μικρό διάστημα (που δεν έχει καθοριστεί ακόμη) μετά την ορκωμοσία σας.

Η μετάβαση αυτών των 1000 θα φροντίσουμε να είναι όσο το δυνατό πιο αυτόματη και εύκολη γίνεται... μέχρι τότε όπως πρότεινα μπορείτε να βάλετε forward από το νέο στο παλιό.

------------------

patirgerasimos έγραψε:ναι αλλα αμα πας να δεις τα στοιχεια του λογαριασμου σου λεει στο emai: (Username του unistudent)@ ee.duth.gr... που δεν στεκει.. Δηλαδή τα emails των ανακοινωσεων που θα έρχονται? Εγώ έκανα δημιουργια νέου λογαριασμου με το Mail του πανεπιστημιου και με αναγνωρισε κανονικά

Κακώς, ο λογαριασμός αυτός θα διαγραφεί σύντομα, θα σου πρότεινα να μπεις με αυτόν που λένε οι οδηγίες της πρώτης σελίδας.
Τελευταία επεξεργασία από megatron και 11 Οκτ 2009, 17:35, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Αιτία: Συγχώνευση συνεχόμενων δημοσιεύσεων
kkonstan
Newbie

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες