Αναλυτικά Αποτελέσματα Φοιτητικών Εκλογών ΣΦΤΗΜΜΥ [2010]

Θέματα που αφορούν το τμήμα των Η.Μ.Μ.Υ.

Αναλυτικά Αποτελέσματα Φοιτητικών Εκλογών ΣΦΤΗΜΜΥ [2010]

Δημοσίευσηαπό sfthmmy » 22 Μάιος 2010, 20:49

Αναλυτικά Αποτελέσματα Εκλογών του Συλλόγου Φοιτητών του Τμήματος.

Εκ των - ακριβώς διακοσίων (200) - εγγεγραμμένων μελών (συμπεριλαμβανομένου και όσων γράφτηκαν την ημέρα των εκλογών), το εκλογικό τους δικαίωμα άσκησαν εκατόν πενήντα επτά (157). (Προσέλευση 78,5%).

Τα αναλυτικά αποτελέσματα έχουν ως εξής:
ΔΑΠ - ΝΔΦΚ: 75
Φοιτητικό Ανεξάρτητο Κίνημα: 79
Λευκά: 2
Άκυρα: 1

και επομένως τα ποσοστά υπολογίζονται ως εξής:
ΔΑΠ - ΝΔΦΚ: 48.7%
Φοιτητικό Ανεξάρτητο Κίνημα: 51.3%

Σύμφωνα με τα ποσοστά, η κατανομή των εδρών στο Δ.Σ. έχει ως εξής:
ΔΑΠ - ΝΔΦΚ: 3
Φοιτητικό Ανεξάρτητο Κίνημα: 4

και η κατανομή των θέσεων στους εκπροσώπους των Φοιτητών στη Γ.Σ. του Τμήματος ΗΜΜΥ είναι η εξής:
ΔΑΠ - ΝΔΦΚ: 8
Φοιτητικό Ανεξάρτητο Κίνημα: 9

στο Δ.Σ. του Τμήματος ΗΜΜΥ είναι η εξής:
ΔΑΠ - ΝΔΦΚ: 1
Φοιτητικό Ανεξάρτητο Κίνημα: 1

στους Τομείς Ενεργειακών Συστημάτων, Λογισμικού, Φυσικής:
ΔΑΠ - ΝΔΦΚ: 1

στους Τομείς Ηλεκτρονικής, Τηλεπικοινωνιών και Διαστημικής:
ΔΑΠ - ΝΔΦΚ: 2
Φοιτητικό Ανεξάρτητο Κίνημα: 2

στη Σύγκλητο:

στη Κοσμητεία:

---
Σημειώνεται ότι η λίστα με τους Φοιτητές που αναδείχθηκαν στις παραπάνω θέσεις θα δημοσιευθεί τις επόμενες μέρες.
---

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω μέσα από τη καρδιά μου όλους τους Φοιτητές που αγνοώντας τη παραπληροφόρηση που επικρατεί, επέλεξαν να ψηφίσουν στο Σύλλογο του Τμήματός μας. Και επειδή είναι γνωστό ότι ανήκω και εγώ στο "Ανεξάρτητο" ψηφοδέλτιο θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως τους Φοιτητές που μας έδωσαν τη τιμή και παράλληλα ευθύνη να βρισκόμαστε στη Διοίκηση του Συλλόγου και τη δεύτερη χρονιά. Ελπίζουμε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών σας.

Τσορμπατζόγλου Γιώργος.
Τελευταία επεξεργασία από JimMichael και 22 Μάιος 2010, 21:16, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Αιτία: Προσθήκη έτους
sfthmmy
Jr. Member

Re: Αναλυτικά Αποτελέσματα Φοιτητικών Εκλογών ΣΦΤΗΜΜΥ [2010]

Δημοσίευσηαπό iagros » 31 Μάιος 2010, 22:38

H άλλη κάλπη δε γέννησε;
Άβαταρ μέλους
iagros
Newbie

Δημοσίευσηαπό LoVaBiLL » 01 Ιουν 2010, 12:35

Ε; Ποια άλλη;
Άβαταρ μέλους
LoVaBiLL
Hero Member

Δημοσίευσηαπό Seitjo90 » 01 Ιουν 2010, 18:43

iagros έγραψε:H άλλη κάλπη δε γέννησε;

Για αυτή την κάλπη λέμε??

http://ekloges.panspoudastiki.gr/analytika74.html
Some people want it to happen, some wish it would happen, and others make it happen - Michael Jordan
Άβαταρ μέλους
Seitjo90
Γενικός Συντονιστής

Φοιτητής ΗΜΜΥ: Όχι

Δημοσίευσηαπό LoVaBiLL » 01 Ιουν 2010, 19:34

http://ekloges.panspoudastiki.gr/analytika74.html

ΣΦΤΗΜΜΥ είναι ένας(φέτος). Αυτά τα αποτελέσματα είναι του ενιαίου και καλά θα κάνει φέτος η νικήτρια να σεβαστεί τα 200 μέλη του συλλόγου καθώς και την ψηφοφορία αυτή. Επίσης, θέλω να πω ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά του συλλόγου που ασχολήθηκαν με την σχολή καθεαυτή με πολύ άμεσο τρόπο. Η οργάνωση των προγραμμάτων εξεταστικής που βγαίνει αρκετό καιρό πριν, οι ένταξη ανακοινώσεων στο eclass (κάποτε πήγαινα ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ 1,2,3 ορόφους πέρα δώθε ΜΠΑΣ και έχω τίποτα στη φυσικη κλπ), όλη αυτή η πρόθεση για συνέδρια που έχουν τα παιδιά. Είναι απλό: Ο σύλλογος έγινε από φοιτητές που αγαπάνε λίγο περισσότερο τις σπουδές από τα κοινοβουλευτικά και τον φραπέ("και άμα είναι τζάμπα ακόμη καλύτερα").

Όσοι ανεξάρτητοι ηλεκτρολόγοι νιώθουν ορεξάτοι για ενεργές κινήσεις να ενταχθούν εκεί. Αυτός ήταν και ο σκοπός άλλωστε. Να δοθεί δύναμη σε κάθε φωνή που παραγκωνίζονταν από τη μαζικότητα και την βαρβαρότητα του ενιαίου και των συνελεύσεων του.

Καινούρια κτήρια, καινούριος σύλλογος. Μπράβο στους ηλεκτρολόγους! Καμάρι της Ξάνθης. Και αφήστε τους άλλους να λένε ότι θέλουν. Έχουν συμφέροντα και συνείδηση που βυθίζουν την χώρα προς την αθλιότητα και τη φτώχεια.
Άβαταρ μέλους
LoVaBiLL
Hero Member

Δημοσίευσηαπό iagros » 02 Ιουν 2010, 23:06

Καλά μη συγχύζεσαι, μια ερώτηση έκανα, όχι τίποτα αλλο αλλά άρχισες να μου τους θυμίζεις κιόλας...
Άβαταρ μέλους
iagros
Newbie

Δημοσίευσηαπό LoVaBiLL » 03 Ιουν 2010, 01:21

Με συγχωρείς iagros! Είχα το νου μου στο σύνολο. Χωρίς προσβολή στο πρόσωπό σου. Αφορμή βρήκα.
Γενικά, τι γνώμη έχεις για τον ΣΦΤΗΜΜΥ;
Άβαταρ μέλους
LoVaBiLL
Hero Member

Δημοσίευσηαπό iagros » 03 Ιουν 2010, 13:29

Ανακαλώ τα λεγόμενα μου λόγω της διαπροσωπικής μας σχέσης lovabill δεν είχα δει πως ήσουν εσύ ο γράφων! Η άτιμη κοινωνία ξέρεις με έχει απομακρύνει από την καθημερινότητα της σχολής. Ήμουν από την πρώτη στιγμή που πάτησα το πόδι μου στο πολυτεχνείο υπέρ των ξεχωριστών φοιτητικών συλλόγων (χωρίς να κάνω κάτι ενεργά για αυτό, προτιμούσα να ασχολούμαι με τις σπουδές και το φραπέ μου, τους οποίους πλήρωνα, δυστυχώς) και θεωρώ γελοίο το καθεστώς που επικρατούσε ( αν όχι επικρατεί ; ) στην αντιπροσώπευση των φοιτητών στα όργανα. Αυτό που έχω να πω μόνο μιας και με ρωτάς είναι πως θέλει πολύ μεγάλη προσοχή, γιατί ο ΣΦΤΗΜΜΥ (του οποίου έχω την εντύπωση πως είμαι μέλος, δεν ψήφησα σε αυτόν, κινδυνεύω με διαγραφή; :) ) έχει αρχίσει πλέον να είναι μέρος του παιχνιδιού και αναγκαστικά χρησιμοποιείται από παρατάξεις φοιτητών και καθηγητών για ιδίων όφελος. Εκτός και αν με την τόση καθαρότητα του (δεν είναι ειρωνικό) ο σύλλογος αυτός εξαγνίζει τα πάντα στο πέρασμα του.
Άβαταρ μέλους
iagros
Newbie

Δημοσίευσηαπό JimMichael » 03 Ιουν 2010, 16:10

Η συζήτηση ξεφεύγει από τα όρια του θέματος, που αφορά τα αποτελέσματα των εκλογών κι όχι τη σπουδαιότητα, τη σημασία, την υποστήριξη/αποκήρυξη του ΣΦΤΗΜΜΥ, οπότε παρακαλείστε όπως μη συνεχίσετε την κουβέντα προς την κατεύθυνση αυτήν. Υπάρχουν αντίστοιχα θέματα όπου μπορείτε να το συνεχίσετε αν το θεωρείτε σκόπιμο. Ευχαριστώ

JimMichael
Φίλοι και χρήμα, νερό και λάδι.
Άβαταρ μέλους
JimMichael
Hero Member

Δημοσίευσηαπό LoVaBiLL » 03 Ιουν 2010, 18:14

Τς τς τς. Σκέτο ρομπότ είσαι ρε κολλητέ!!! Άσε να πούμε καμιά κουβέντα για τον σύλλογο(σου).
Τι γνώμη έχεις για τα αποτελέσματα εσύ κυρ αστυνόμε;
Άβαταρ μέλους
LoVaBiLL
Hero Member

Δημοσίευσηαπό iagros » 03 Ιουν 2010, 20:35

Τι είχες Γιάννη, τ' είχα πάντα!
Εγώ φταίω που δε γράφω σε greeklish :)
Άβαταρ μέλους
iagros
Newbie

Δημοσίευσηαπό JimMichael » 04 Ιουν 2010, 01:02

iagros έγραψε:Τι είχες Γιάννη, τ' είχα πάντα!
Εγώ φταίω που δε γράφω σε greeklish :)

Όχι, εγώ φταίω που κοιτάω να δουλεύουν όλα ρολόι για να μην έρθεις εσύ μετά και ξενερώσεις με το μπάχαλο :P

Η δική μου γνώμη για τα αποτελέσματα ε;
Πολύ ενθαρρυντικά. Πολύ ικανοποιητική προσέλευση για τον πρώτο χρόνο λειτουργίας ενός συλλόγου με Δ.Σ. "πρωτάρηδες" σε τέτοια θέματα. Η έλλειψη αποτελεσμάτων για τις υπόλοιπες παρατάξεις δείχνει, κατά την ταπεινή μου γνώμη, την αδιαφορία τους για το σήμερα και την προσκόλλησή τους στα πεπαλαιωμένα. Τα δεδομένα γύρω μας αλλάζουν άρδην, όμως αυτοί μου θυμίζουν τον πατέρα μου που ακούει "Υπολογιστής" και τρέχει να κρυφτεί, τη στιγμή που σχεδόν κάθε σπίτι έχει από έναν. Η δε συμμετοχή της ΔΑΠ στις φετινές εκλογές δείχνει απεναντίας άτομα τα οποία υπολογίζουν, σε όποιο βαθμό κι αν είναι αυτό εφικτό, το τι συμβαίνει.

Επίσης άποψή μου είναι ότι μάλλον κάποιοι το μετάνιωσαν που έδρασαν όπως έδρασαν φέτος γιατί συνειδητοποίησαν το λάθος τους, έστω και αργά. Κι αυτό είναι ελπιδοφόρο για το μέλλον του ΣΦΤΗΜΜΥ, όταν επιτέλους θα ακούγονται όλες οι φωνές με τη διαφορετικότητα με την οποία η κάθε μία χαρακτηρίζεται μέσα σε μια συνέλευση, όπως αυτή θα έπρεπε ΗΔΗ να λαμβάνει χώρα.

Άντε και του χρόνου τους διπλάσιους.

Υ.Γ.1 Το "πρωτάρηδες" πάει στα παιδιά του απερχόμενου Δ.Σ. και φυσικά όχι με κακή έννοια, αλλά με την έννοια ότι ποτέ πριν δεν είχαν φανταστεί ότι θα μπορούσαν να κατέχουν μια τέτοια θέση, κι αν κάπου μπορεί να έσφαλαν δεν το'καναν σκόπιμα αλλά έδρασαν με τα όσα δεδομένα γνώριζαν την εκάστοτε στιγμή. Ίσα ίσα, λόγω του γεγονότος αυτού τολμώ να πω πως έμειναν αδιάφθοροι και αδιάλλακτοι στις προθέσεις τους με γνώμονα πάντα το καλό του Τμήματος και, συνεπώς, των συμφοιτητών τους.

Υ.Γ.2 Μαρή κουφάλα κολλητέ, τι μου γράφεις με τις ψείρες. Ντάξει, βλέπω καλά αλλά δε θα πάρω και ηλεκτρονικό μικροσκόπιο να σε διαβάσω, να μου χαθείς να χάνεσαι χαμένο κορμί του χάους.
Άβαταρ μέλους
JimMichael
Hero Member

Δημοσίευσηαπό kotaras » 05 Ιουν 2010, 15:29

Τα αποτελέσματα του ενιαίου συλλόγου για το τμήμα των ηλεκτρολόγων είναι τα εξής(οι εκλογές του ενιαίου γίνανε με 5 κάλπες(μία ανά τμήμα) ώστε σύμφωνα με την τροπολογία του νόμου Γιαννάκου να μπορούν ενιαίοι σύλλογοι να δίνουν εκπροσωπήσεις, βλεπε ΠΑΜΑΚ):
ΠΑΣΠ: 136
ΠΚΣ: 68
ΕΑΑΚ: 57
ΑΡΕΝ: 7
ΛΕΥΚΑ/ΑΚΥΡΑ: 22
Η συμμετοχή είναι σχεδόν διπλάσια
kotaras
Newbie

Δημοσίευσηαπό JimMichael » 05 Ιουν 2010, 18:40

kotaras έγραψε:Τα αποτελέσματα του ενιαίου συλλόγου για το τμήμα των ηλεκτρολόγων είναι τα εξής(οι εκλογές του ενιαίου γίνανε με 5 κάλπες(μία ανά τμήμα) ώστε σύμφωνα με την τροπολογία του νόμου Γιαννάκου να μπορούν ενιαίοι σύλλογοι να δίνουν εκπροσωπήσεις, βλεπε ΠΑΜΑΚ):
ΛΕΥΚΑ/ΑΚΥΡΑ: 22
Η συμμετοχή είναι σχεδόν διπλάσια

Μόνο που αυτό που αναφέρεις έχει ορισμένα προβλήματα. Πρώτα από όλα, δεν προβλέπεται στο καταστατικό του ενιαίου συλλόγου αυτή η διαδικασία με τις ξεχωριστές κάλπες ανά τμήμα. Δεύτερον, η τροπολογία δεν αναφέρεται μόνο στις κάλπες αλλά και στα ψηφοδέλτια, συνεπώς τα ενιαία ψηφοδέλτια που δόθηκαν στις εκλογές του ενιαίου συλλόγου ακυρώνουν από μόνα τους τη διαδικασία. Μπορεί να υπήρχε κάλπη ΗΜΜΥ για παράδειγμα, όμως εκεί σου δινόταν ένα ψηφοδέλτιο που είχε μέσα υποψηφίους από όλα τα τμήματα. Έτσι όπως έγινε δηλαδή, το μόνο έξτρα ήταν το ότι μπορούν να βγουν στατιστικά στοιχεία για το ποιά παράταξη ψήφισε το κάθε τμήμα, στοιχείο το οποίο εμένα προσωπικά ας πούμε δε με ενδιαφέρει και τόσο. Τέλος, η τροπολογία αυτή βγήκε για να καλύψει το πρόβλημα των ενιαίων συλλόγων στην εκπροσώπησή τους στα εκάστοτε όργανα, αλλά μόνο για την περίπτωση που δεν υπάρχουν τμηματικοί σύλλογοι, που στη δεδομένη περίπτωση υπάρχουν.

Για όλα τα παραπάνω λοιπόν, τα αποτελέσματα που διαβάσαμε θεωρούνται από πλευράς μου ως απλά στατιστικά στοιχεία για να τα κουβεντιάζουμε και να πίνουμε καφέ (τρόπος του λέγειν). Κι όσον αφορά τη διπλάσια συμμετοχή στις εκλογές του ενιαίου, είναι εύλογη αν αναλογιστεί κανείς την αποχή της πλειοψηφίας των υπάρχοντων παρατάξεων από τους τμηματικούς συλλόγους και τη μεθοδευμένη εκστρατεία τους ενάντια σε αυτούς. Όταν με το καλό συνειδητοποιήσουν όλες οι παρατάξεις πού θα πρέπει να είναι υπέρ και πού ενάντια, τότε αυτό το θέμα θα μείνει για την ιστορία και μόνο.

Αλλά τι να λέμε τώρα... Εδώ σε συζήτηση που είχα ένα βράδυ που βγήκα να πιω ένα ποτό με φίλους, μέσω γνωστών γνώρισα κάποια παιδιά μιας παράταξης (δε θα κατονομάσω) οι οποίοι μου είπαν πως θα κοιτάξει η παράταξή τους να πιέσει για αλλαγή της νομοθεσίας με τέτοιο τρόπο, ώστε να ακυρωθούν οι τμηματικοί σύλλογοι και να βγει μπροστά και πάλι ο ενιαίος, κι όλα αυτά γιατί τους χρωστάνε χάρη λόγω του ότι τα περισσότερα κομματικά στελέχη του "αντίστοιχου" κόμματος έρχονται από την Ξάνθη και συγκεκριμένα από αυτήν την παράταξη. Ο λόγος που θα γίνει (αν όντως γίνει) αυτό δεν είναι φυσικά για το καλό όλων, αλλά για να μην πέσει η παράταξη στα μάτια των φοιτητών σε δύναμη κι έτσι χάσουν ψήφους και, συνεπώς, ισχύ. Έτσι δουλεύουν πλέον τα πράγματα τελικά.
Άβαταρ μέλους
JimMichael
Hero Member

Δημοσίευσηαπό iagros » 05 Ιουν 2010, 19:43

Άρα χοντρά-χοντρά

Φοιτητικό Ανεξάρτητο Κίνημα: 79
ΔΑΠ - ΝΔΦΚ: 75
ΛΕΥΚΑ/ΑΚΥΡΑ: 25

ή όχι ?????

Μπράβο στην Ξάνθη που τροφοδοτεί κάποιο κυνοβουλευτικό κόμμα με τόσα στελέχη! Δουλεύει κάτι καλά σε αυτήν την πόλη και το πανεπιστήμιο.
Άβαταρ μέλους
iagros
Newbie

Επόμενο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 5 επισκέπτες