Αναλυτικά Αποτελέσματα Φοιτητικών Εκλογών ΣΦΤΗΜΜΥ [2010]

Θέματα που αφορούν το τμήμα των Η.Μ.Μ.Υ.

Re: Αναλυτικά Αποτελέσματα Φοιτητικών Εκλογών ΣΦΤΗΜΜΥ [2010]

Δημοσίευσηαπό Stokos » 05 Ιουν 2010, 23:33

iagros έγραψε:Άρα χοντρά-χοντρά

ΠΑΣΠ: 136
Φοιτητικό Ανεξάρτητο Κίνημα: 79
ΔΑΠ - ΝΔΦΚ: 75
ΠΚΣ: 68
ΕΑΑΚ: 57
ΑΡΕΝ: 7
ΛΕΥΚΑ/ΑΚΥΡΑ: 25

Όχι.

Υπήρξε παραπλάνηση του εκλογικού σώματος. Πολλοί φοιτητές νόμισαν ότι ψηφίζοντας στη κάλπη των "ηλεκτρολόγων" του "ενιαίου" συλλόγου ψήφισαν στο "σύλλογο του τμήματος" μη γνωρίζοντας ότι ο Σύλλογος του Τμήματος έχει στήσει τη δικιά του κάλπη στα κτήρια του Τμήματος. Άλλοι πάλι, θύματα τις παραπληροφόρησης, μη ξέροντας ποιος τελικά Σύλλογος είναι ο "νόμιμος" ψήφισαν και στους δύο ή σε κανέναν (όπως μαρτυρά και η αυξημένη αποχή). Τέλος στον "ενιαίο" Σύλλογο επιτράπηκε παρανόμως ψήφος σε φοιτητές που αποφοίτησαν πέρισυ, ενώ στο Σύλλογο του Τμήματος τους αρνήθηκε η ψήφος (μη όντας μέλη του Συλλόγου και μη έχοντας το δικαίωμα ως απόφοιτοι να εγγραφούν).

Τσορμπατζόγλου.Γιώργος
Stokos

Δημοσίευσηαπό iagros » 06 Ιουν 2010, 01:23

Γνωρίζω άτομο που πήρε πτυχίο περυσι και δε του επιτράπηκε να ψηφίσει, μην τα ισοπεδώνετε όλα.
Άβαταρ μέλους
iagros
Newbie

Δημοσίευσηαπό JimMichael » 06 Ιουν 2010, 01:28

Φίλε iagros, τα αποτελέσματα φοιτητικών εκλογών ΣΦΤΗΜΜΥ 2010 είναι αυτά που φαίνονται στην πρώτη δημοσίευση του θέματος αυτού και αφορούν μόνο τα δύο ψηφοδέλτια που υπήρξαν, ΔΑΠ και Ανεξάρτητοι. Τα άλλα αποτελέσματα που συνέδεσες δεν ανήκουν στον ΣΦΤΗΜΜΥ, αλλά στις εκλογές που διενέργησε ο ενιαίος σύλλογος, αποτελέσματα που δεν έχουν να κάνουν με τον ΣΦΤΗΜΜΥ. Γιατί πολύ απλά δεν υφίσταται ΠΑΣΠ ηλεκτρολόγων, ΠΚΣ ηλεκτρολόγων και πάει λέγοντας μέχρι στιγμής, εκτός από ΔΑΠ ηλεκτρολόγων, όπως φάνηκε.

Κι εγώ γνωρίζω άτομο που πήρε πτυχίο το Νοέμβριο 2009 και προσπάθησε να ψηφίσει στον ΣΦΤΗΜΜΥ, βασιζόμενος σε μια νομοθεσία που λέει ότι οι φοιτητές διατηρούν τα φοιτητικά τους δικαιώματα για 6 μήνες μετά την αποφοίτησή τους, αλλά δεν του επετράπη, σε αντίθεση με άλλες χρονιές που αυτό γινόταν στον ενιαίο όπως μου'χουν πει άτομα που ανήκουν σε παρατάξεις. :) Να τα ισοπεδώσουμε λοιπόν, γιατί όχι, ένας που δεν τα κατάφερε δεν φτιάχνει κανόνα για τον ενιαίο...
Άβαταρ μέλους
JimMichael
Hero Member

Φοιτητής ΗΜΜΥ: Όχι

Δημοσίευσηαπό James » 06 Ιουν 2010, 01:31

Stokos έγραψε:Άλλοι πάλι, θύματα τις παραπληροφόρησης, μη ξέροντας ποιος τελικά Σύλλογος είναι ο "νόμιμος" ψήφισαν και στους δύο ή σε κανέναν (όπως μαρτυρά και η αυξημένη αποχή).

Από τα λεγόμενά σου, μπορεί κάποιος να εξάγει το συμπέρασμα πως ισχυρίζεσαι ότι όσοι (όλοι; οι περισσότεροι; ένα μικρό ποσοστό;) δεν ψήφισαν σε κανένα σύλλογο υπήρξαν θύματα παραπληροφόρησης. Μπορείς να μας εξηγήσεις λίγο το σκεπτικό σου; Για ποιο λόγο κάποιο θύμα -όπως τους αποκαλείς- να μην ψηφίσει για κανένα σύλλογο;

Επίσης, θα ήθελα μια διευκρίνηση στο ακόλουθο:
Stokos έγραψε:Υπήρξε παραπλάνηση του εκλογικού σώματος. Πολλοί φοιτητές νόμισαν ότι ... μη γνωρίζοντας ότι ...

Αυτό θα το έλεγα καλύτερα ελλιπή (όχι εσφαλμένη) πληροφόρηση. Αν κάποιος ψηφίζει ασυνείδητα στον ενιαίο πάει να πει ότι δεν γνώριζε την ύπαρξη άλλης κάλπης. Σε διαφορετική περίπτωση (εάν γνώριζε δηλαδή) θεωρείται συνειδητή η επιλογή του.

Τέλος, θα ήθελα να μάθω σε τι βαθμό οφείλεται κατά τη γνώμη σου (και των υπολοίπων) η αποχή από την κάλπη του συλλόγου του τμήματος λόγω "ασυνειδησίας". Τελικά, πόσοι ηλεκτρολόγοι (από αυτούς τους 290) ψήφισαν στον ενιαίο επειδή δε γνώριζαν ότι υπάρχει "νόμιμη" κάλπη;
(Μόνο) James
Άβαταρ μέλους
James
Διαχειριστής

Δημοσίευσηαπό kotaras » 08 Ιουν 2010, 13:55

JimMichael έγραψε:
Μόνο που αυτό που αναφέρεις έχει ορισμένα προβλήματα. Πρώτα από όλα, δεν προβλέπεται στο καταστατικό του ενιαίου συλλόγου αυτή η διαδικασία με τις ξεχωριστές κάλπες ανά τμήμα. Δεύτερον, η τροπολογία δεν αναφέρεται μόνο στις κάλπες αλλά και στα ψηφοδέλτια, συνεπώς τα ενιαία ψηφοδέλτια που δόθηκαν στις εκλογές του ενιαίου συλλόγου ακυρώνουν από μόνα τους τη διαδικασία. Μπορεί να υπήρχε κάλπη ΗΜΜΥ για παράδειγμα, όμως εκεί σου δινόταν ένα ψηφοδέλτιο που είχε μέσα υποψηφίους από όλα τα τμήματα. Έτσι όπως έγινε δηλαδή, το μόνο έξτρα ήταν το ότι μπορούν να βγουν στατιστικά στοιχεία για το ποιά παράταξη ψήφισε το κάθε τμήμα, στοιχείο το οποίο εμένα προσωπικά ας πούμε δε με ενδιαφέρει και τόσο. Τέλος, η τροπολογία αυτή βγήκε για να καλύψει το πρόβλημα των ενιαίων συλλόγων στην εκπροσώπησή τους στα εκάστοτε όργανα, αλλά μόνο για την περίπτωση που δεν υπάρχουν τμηματικοί σύλλογοι, που στη δεδομένη περίπτωση υπάρχουν.

Για όλα τα παραπάνω λοιπόν, τα αποτελέσματα που διαβάσαμε θεωρούνται από πλευράς μου ως απλά στατιστικά στοιχεία για να τα κουβεντιάζουμε και να πίνουμε καφέ (τρόπος του λέγειν). Κι όσον αφορά τη διπλάσια συμμετοχή στις εκλογές του ενιαίου, είναι εύλογη αν αναλογιστεί κανείς την αποχή της πλειοψηφίας των υπάρχοντων παρατάξεων από τους τμηματικούς συλλόγους και τη μεθοδευμένη εκστρατεία τους ενάντια σε αυτούς. Όταν με το καλό συνειδητοποιήσουν όλες οι παρατάξεις πού θα πρέπει να είναι υπέρ και πού ενάντια, τότε αυτό το θέμα θα μείνει για την ιστορία και μόνο.

Αλλά τι να λέμε τώρα... Εδώ σε συζήτηση που είχα ένα βράδυ που βγήκα να πιω ένα ποτό με φίλους, μέσω γνωστών γνώρισα κάποια παιδιά μιας παράταξης (δε θα κατονομάσω) οι οποίοι μου είπαν πως θα κοιτάξει η παράταξή τους να πιέσει για αλλαγή της νομοθεσίας με τέτοιο τρόπο, ώστε να ακυρωθούν οι τμηματικοί σύλλογοι και να βγει μπροστά και πάλι ο ενιαίος, κι όλα αυτά γιατί τους χρωστάνε χάρη λόγω του ότι τα περισσότερα κομματικά στελέχη του "αντίστοιχου" κόμματος έρχονται από την Ξάνθη και συγκεκριμένα από αυτήν την παράταξη. Ο λόγος που θα γίνει (αν όντως γίνει) αυτό δεν είναι φυσικά για το καλό όλων, αλλά για να μην πέσει η παράταξη στα μάτια των φοιτητών σε δύναμη κι έτσι χάσουν ψήφους και, συνεπώς, ισχύ. Έτσι δουλεύουν πλέον τα πράγματα τελικά.

Αρχικά, στο ΠΑΜΑΚ που υπάρχουν εκπροσωπήσεις έχουν ενιαίο ανοιχτό ψηφοδέλτιο. Η μόνη διαφορά είναι οτι εμείς είχαμε κλειστό.(Επίσης και στις εκλογές του ΤΕΕ μπορείς να ψηφίσεις μηχανικό που έχει άλλη ιδιότητα) Δεύτερον το πως γίνονται οι εκλογές αφορά μόνο το προεκλογικό Δ.Σ. και δεν χρειάζεται να υπάρχει στο καταστατικό. Τρίτον, μόνος σου το είπες ότι η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ των παρατάξεων(άρα και των φοιτητών που συμμετείχαν στις εκλογές) στήριξαν τον ενιαίο σύλλογο. Και τέλος για το τελευταίο που είπες φαντάζει τουλάχιστον τραγελαφικό, αφού έχει κατατεθεί ήδη πολυνομοσχέδιο για την παιδεία, το οποίο δε θίγει τέτοιο ζήτημα. Τώρα ποιοι σου είπαν κάτι τέτοιο...
kotaras
Newbie

Δημοσίευσηαπό JimMichael » 08 Ιουν 2010, 19:35

kotaras έγραψε:Αρχικά, στο ΠΑΜΑΚ που υπάρχουν εκπροσωπήσεις έχουν ενιαίο ανοιχτό ψηφοδέλτιο. Η μόνη διαφορά είναι οτι εμείς είχαμε κλειστό.(Επίσης και στις εκλογές του ΤΕΕ μπορείς να ψηφίσεις μηχανικό που έχει άλλη ιδιότητα)

Κι αν κάποιοι πάνε να πέσουν από έναν γκρεμό, το μόνο που μένει είναι να βρούμε ποιές ομοιότητες έχουμε (π.χ. να έχουμε το ίδιο όνομα πατέρα), ώστε να πάμε κι εμείς μαζί τους. Φοβερό αυτό το πράγμα... Να μου αναδεικνύεις κι άλλα παραδείγματα που κάνουν το ίδιο ή παρόμοιο λάθος με αυτό που γινόταν τόσο καιρό εδώ για να μου υποστηρίξεις ότι πρέπει να συνεχίσουμε να το κάνουμε κι εμείς... Δεν έχω κάτι άλλο πάνω σε αυτό.

kotaras έγραψε:Δεύτερον το πως γίνονται οι εκλογές αφορά μόνο το προεκλογικό Δ.Σ. και δεν χρειάζεται να υπάρχει στο καταστατικό.

Ε άρα, να το καταργήσουμε το καταστικό, ποιός ο λόγος αν δεν το χρησιμοποιούμε σε μια από τις πιο σημαντικές διαδικασίες ενός συλλόγου. Και δεν είναι ότι τα ισοπεδώνω όλα, αλλά με την ίδια ευκολία που παρακάμπτονται τέτοιες παράγραφοι για ένα τόσο σημαντικό θέμα, μπορώ απλά να φανταστώ και τι άλλες παράγραφοι μπορεί να έχουν παρακαμθεί για λιγότερο σημαντικά θέματα και με τι όφελος...

kotaras έγραψε:Τρίτον, μόνος σου το είπες ότι η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ των παρατάξεων (άρα και των φοιτητών που συμμετείχαν στις εκλογές) στήριξαν τον ενιαίο σύλλογο.

Επειδή η πλειοψηφία των παρατάξεων θέλει να παρανομεί και να παραθέτει επιχείρηματα σαν και τα δικά σου (είτε ανήκεις είτε δεν ανήκεις σε κάποια) για να σέρνει τα "πρόβατα όπου πει ο τσοπάνης" δε σημαίνει ότι θα πρέπει να παρανομώ κι εγώ. Αν υπάρχει τόσο μεγάλη αντίδραση (που ομολογουμένος μέχρι στιγμής ούτε ένας δεν έχει βρεθεί να μου πει ένα λόγο που ένας ενιαίος σύλλογος είναι καλύτερος σε σχέση με έναν τμηματικό, εκτός από κοινά θέματα), γιατί δεν κινητοποιούνται όλοι αυτοί προς αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου με προτάσεις και επιχειρήματα εκεί που πρέπει να κινητοποιηθούν; Ή μήπως λόγω και της παραπάνω παρένθεσης δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να πει κανείς απέναντι σε έναν που θα τον ρωτήσει "ποιό το πρόβλημά σου ρε μάγκα με τους τμηματικούς συλλόγους; Τι δεν καταφέρνουν να κάνουν δηλαδή που εσύ μπορείς;" βρήκανε όλοι τα εύκολα θύματα ενός τμηματικού συλλόγου να τους φορτώσουν μέχρι και το φαινόμενο του θερμοκηπίου;

kotaras έγραψε:Και τέλος για το τελευταίο που είπες φαντάζει τουλάχιστον τραγελαφικό, αφού έχει κατατεθεί ήδη πολυνομοσχέδιο για την παιδεία, το οποίο δε θίγει τέτοιο ζήτημα. Τώρα ποιοι σου είπαν κάτι τέτοιο...

Είμαι γνωστός σε όλους ότι ό,τι είναι να πω θα το πω κι ας τσούζει και ότι ποτέ δε θα πω κάτι που δεν ισχύει. Πώς θα με εμπιστευθείς εσύ για κάτι τέτοιο; Δεν ξέρω, δικό σου πρόβλημα, δεν είμαι εγώ αυτός που έχει συνηθίσει να λέει φανφάρες και μεγάλα λόγια για να πείθει τα πλήθη, άλλοι είναι που σ'έχουν κάνει να φοβάσαι και τη σκιά σου.

Και φυσικά ξέχασες και το καλύτερο...
JimMichael έγραψε:Δεύτερον, η τροπολογία δεν αναφέρεται μόνο στις κάλπες αλλά και στα ψηφοδέλτια, συνεπώς τα ενιαία ψηφοδέλτια που δόθηκαν στις εκλογές του ενιαίου συλλόγου ακυρώνουν από μόνα τους τη διαδικασία. Μπορεί να υπήρχε κάλπη ΗΜΜΥ για παράδειγμα, όμως εκεί σου δινόταν ένα ψηφοδέλτιο που είχε μέσα υποψηφίους από όλα τα τμήματα. Έτσι όπως έγινε δηλαδή, το μόνο έξτρα ήταν το ότι μπορούν να βγουν στατιστικά στοιχεία για το ποιά παράταξη ψήφισε το κάθε τμήμα, στοιχείο το οποίο εμένα προσωπικά ας πούμε δε με ενδιαφέρει και τόσο. Τέλος, η τροπολογία αυτή βγήκε για να καλύψει το πρόβλημα των ενιαίων συλλόγων στην εκπροσώπησή τους στα εκάστοτε όργανα, αλλά μόνο για την περίπτωση που δεν υπάρχουν τμηματικοί σύλλογοι, που στη δεδομένη περίπτωση υπάρχουν.

Κι αυτά τα παρακάμπτουμε να υποθέσω, όπως και τα καταστατικά....
Φίλοι και χρήμα, νερό και λάδι.
Άβαταρ μέλους
JimMichael
Hero Member

Δημοσίευσηαπό kotaras » 08 Ιουν 2010, 20:00

Α ναι συγνώμη που το ξέχασα... Στην Αρχιτεκτονική υπάρχει τμηματικός σύλλογος? Δεν νομίζω... Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί είναι λάθος να μπορείς να ψηφίζεις και άλλους μηχανικούς. Σε άλλο πανεπιστήμιο ζουν αυτοί? Στα ίδια κτίρια δεν στεγαζόμαστε?(τα εργαστήρια ακόμα στα ίδια κτίρια τα κάνουμε) Και θα σου πω και ένα παράδειγμα γιατί κάποιος μπορεί να διαφωνεί με τους τμηματικούς συλλόγους στην Ξάνθη. Πρακτικά αν ας πούμε οι πολιτικοί αποφασίσουν να κάνουν κατάληψη θα κλείνουν τα μισά κτίρια? Τα άλλα μισά θα μένουν ανοιχτά? Το ίδιο ισχύει για τους αρχιτέκτονες και τους παραγωγής. Έχουμε όμως ξεφύγει από τους κανόνες νομίζω... Κάτι ακόμα όσον αφορά τις εκλογές και αν αυτές θα πρέπει να καθορίζονται το πώς θα διεξάγονται από το καταστατικό. Για αυτό ακριβώς το λόγο επειδή είναι η πιο σημαντική διαδικασία και τα δεδομένα αλλάζουν θα πρέπει να καθορίζονται πιο ευέλικτα... Δηλαδή αν υπήρχε στο καταστατικό του ενιαίου να γίνονται με μία κάλπη θα μπορούσε όταν δημιουργούταν πρόβλημα να αλλάξει εύκολα αυτό το πράγμα? Όχι...Και όταν λέω τα δεδομένα αλλάζουν εννοώ ότι μπορεί τώρα να έχουμε στην Ξάνθη ας πούμε 2500 φοιτητές. Μπορεί σε 5 χρόνια να έχουμε 5000. Οι εκπροσωπήσεις σε όλα τα όργανα αλλάζουν.
kotaras
Newbie

Δημοσίευσηαπό JimMichael » 08 Ιουν 2010, 20:19

Όχι δεν έχουμε ξεφύγει... πολύ τουλάχιστον... αποτελέσματα εκλογών σχολιάζουμε.

Απλά επειδή βαρέθηκα να αποδεικνύω τα αυτονόητα θα το κάνω για μια τελευταία δημοσίευση για αυτά εδώ.

kotaras έγραψε:Α ναι συγνώμη που το ξέχασα... Στην Αρχιτεκτονική υπάρχει τμηματικός σύλλογος? Δεν νομίζω...

Ναι υπάρχει σύλλογος. Έλεγξε τις πηγές σου καλύτερα. Εκλογές δεν έκαναν, το γιατί δε με απασχολεί αυτήν τη στιγμή.

kotaras έγραψε:Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί είναι λάθος να μπορείς να ψηφίζεις και άλλους μηχανικούς. Σε άλλο πανεπιστήμιο ζουν αυτοί? Στα ίδια κτίρια δεν στεγαζόμαστε?(τα εργαστήρια ακόμα στα ίδια κτίρια τα κάνουμε)

Ό,τι δεν καταλαβαίνεις, ψάξε το εδώ. Αν και πάλι δεν μπορείς να καταλάβεις... λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να βοηθήσω παραπάνω.

kotaras έγραψε:Και θα σου πω και ένα παράδειγμα γιατί κάποιος μπορεί να διαφωνεί με τους τμηματικούς συλλόγους στην Ξάνθη. Πρακτικά αν ας πούμε οι πολιτικοί αποφασίσουν να κάνουν κατάληψη θα κλείνουν τα μισά κτίρια? Τα άλλα μισά θα μένουν ανοιχτά? Το ίδιο ισχύει για τους αρχιτέκτονες και τους παραγωγής.

Ε, φυσικά και θα το ρωτούσες αυτό. Και δεν το κατακρίνω γιατί κι εγώ την ίδια απορία είχα, μαζί με άλλες βέβαια. Φίλε μου, όταν γίνεται μια Γ.Σ. και ένας σύλλογος αποφασίζει για κατάληψη, ειδικότερα αν το θέμα αφορά για παράδειγμα τον άτυχο 16χρονο Αλέξη, πόσο αναίσθητος μπορεί να είναι ένας τμηματικός σύλλογος να μην κάνει κατάληψη για τον ίδιο λόγο; Ή έχεις την εντύπωση ότι ο τμηματικός σύλλογος των ΗΜΜΥ έγινε για να πάψουν οι καταλήψεις δια παντός; Ας είμαστε και λίγο λογικοί. Και για να πάμε και στην περίπτωση που για κάποιο θέμα ο ένας σύλλογος αποφασίζει κατάληψη και ένας άλλος όχι, στα κτίρια του καθενός θα ισχύσει ό,τι απόφαση έβγαλε ο εκάστοτε τμηματικός σύλλογος. Όπως γίνεται και σε όλους τους συλλόγους της Ελλάδας. Και μην ξεχνάς ότι δεν είναι όλα τα κτίρια για τους ΗΜΜΥ ίδια. Μάλιστα μόνος σου το είπες, επειδή οι πολιτικοί μπορεί για τους λόγους τους να θέλουν να κάνουν κατάληψη, εμείς ως ΗΜΜΥ να μη θέλουμε για τους δικούς μας λόγους, θα περνάει των πολιτικών η γνώμη; Από πού κι ως πού; Ακριβώς επειδή είμαστε όλοι μηχανικοί, έχουμε και όλοι την ίδια βαρύτητα στη γνώμη μας.

(Οκ, εδώ ξέφυγα εγώ τώρα εκτός θέματος, κι εδώ το λήγω με τη συγκεκριμένη παράγραφο)

Για περισσότερες τέτοιες απορίες που δεν είναι, το ξαναλέω, επιχειρήματα κατά των τμηματικών συλλόγων αλλά απορίες ως προς τη δράση, κάνε έναν κόπο και έλα από μια Γ.Σ. των ΗΜΜΥ και ρώτα τα, διάβασε και καμία δημοσίευση που λέει ξανά και ξανά τα ίδια πράγματα.

Κι όπως ήταν αναμενόμενο, και πάλι δε σχολίασες την τελευταία παράθεση που έκανα στην προηγούμενη δημοσίευσή μου. Γι'αυτό, λοιπόν, την επόμενη φορά μην κάνεις τον κόπο να λες πράγματα μόνο και μόνο για να υποστηρίξεις μια ιδέα. Κάτσε και σκέψου πρώτα την ιδέα αυτή, μήπως και κάπου "μπάζει", πρωτού έρθεις σε μια τέτοια συζήτηση. Φιλικά πάντα το λέω αυτό, γιατί αν δεν έχει σωστή λογική βάση ο συνειρμός σου θα τον καταρρίπτω.

----------------------------------------------------------------------------------------
Edit: Επειδή το έμαθα αργά κι επειδή όταν κάνω λάθη τα αναγνωρίζω, στο ακόλουθο κείμενο που το τοποθετώ σε εμφανή θέση έχω λάθος.

JimMichael έγραψε:
kotaras έγραψε:Α ναι συγνώμη που το ξέχασα... Στην Αρχιτεκτονική υπάρχει τμηματικός σύλλογος? Δεν νομίζω...

Ναι υπάρχει σύλλογος. Έλεγξε τις πηγές σου καλύτερα. Εκλογές δεν έκαναν, το γιατί δε με απασχολεί αυτήν τη στιγμή.

Έχεις δίκιο φίλε μου. Είχα μείνει με την εντύπωση ότι πέρασε κι από πρωτοδικείο, αλλά δεν έμαθα ότι έγινε ένσταση και βρίσκεται η υπόθεση στο εφετείο. Οπότε ακόμα επίσημα δεν υπάρχει σύλλογος αρχιτεκτόνων και ζητώ συγνώμη για την άγνοιά μου.
---------------------------------------------------------------------------------------
Τελευταία επεξεργασία από JimMichael και 08 Ιουν 2010, 22:43, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Αιτία: Προσθήκη πρόσθετων πληροφοριών για την αποφυγή συνεχόμενων δημοσιεύσεων
Άβαταρ μέλους
JimMichael
Hero Member

Δημοσίευσηαπό oval » 09 Ιουν 2010, 02:42

Καλοστημένο δε λέω................ ;) ;) ;)
oval
Jr. Member

Δημοσίευσηαπό Proedros » 10 Ιουν 2010, 01:29

Ρε παιδιά...να κάνω μια ερώτηση που θέλω...αυτή τη στιγμή έχουμε 2 κάλπες οπότε και 2 αποτελέσματα...απόσο έχω καταλάβει με όλα τα παράθυρα που έχει ο νόμος και οι 2 είναι νόμιμες. Οπότε το θέμα βρίσκεται στο ποια από τις 2 κάλπες θα αναγνωριστεί ως επίσημη. Το λογικό δεν είναι να δεχτούμε αυτή που είχε την μεγαλύτερη άρα και την αντιπροσωπευτικότερη συμμετοχή??...Απόσο γνωρίζω οι περισσότεροι φοιτητές γνώριζαν και για τις 2 κάλπες...άλλοι ψηφίσαν και στις 2 και άλλοι καμία. Το θέμα όμως είναι πως η πλειονότητα ψήφισε στον ενιαίο πράγμα που πιστεύω πρέπει να κάνει τον τμηματικό σύλλογο να αναρωτηθεί. Και πριν μου απαντήσει κάποιος υπέρμαχος του τμηματικού συλλόγου κάτι στο στυλ:"οι παρατάξεις τους έπεισαν/πίεσαν/έταξαν να ψηφίσουν εκεί" θα ήθελα να τον ενημερώσω ότι δεν είναι κανένας χαζός. Η πιο συχνή ερώτηση ενός φοιτητή ΗΜΜΥ είναι: "εμένα με ρωτήσαν αν θέλω τον σύλλογο?/με ρωτήσαν για την ίδρυση?/με ρώτησαν αν θέλω να με εκπροσωπούν?"...και η απαντηση για φέτος τουλάχιστον ήρθε με την συμμετοχή στις κάλπες... Και ακόμη και αν ο τμηματικός σύλλογος είναι πιο "νόμιμος" ας μην ξεχνάμε πως ότι είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικό.
Proedros

Δημοσίευσηαπό LoVaBiLL » 10 Ιουν 2010, 03:23

Όταν μιλάμε για ένα τμήμα με 32 ώρες/βδομάδα μαθήματα και ζόρικη ύλη, θα πρέπει να υπάρχει ένας σύλλογος εργονομικός* και συνοπτικός. Ο οποίος σε καμία περίπτωση δεν είναι ένας ενιαίος. Και πόσο μάλλον ενιαίος με άλλα τμήματα.
Ο τμηματικός μπορεί να εντάξει περισσότερους φοιτητές γιατί πολύ απλά "τους βολεύει" καλύτερα.
Επειδή λοιπόν ο ενιαίος αργεί να το καταλάβει αυτό, προέκυψε αυτή η "διχόνοια". Θα φανεί στο μέλλον τι θα επικρατήσει.
Για περαιτέρω συζήτηση στο φετινό μπάχαλο άνοιξε ένα τόπικ γιατί θα φάμε ban σε λίγο.

*Εργονομία στα αγγλικά (συνώνυμο): human engineering. Τυχαίο; Δε νομίζω.
Άβαταρ μέλους
LoVaBiLL
Hero Member

Δημοσίευσηαπό macJohn » 10 Ιουν 2010, 08:48

Ρε Lovabill, την πατάς σαν πρωτάρης. Γράφεται σήμερα ένας στο φόρουμ, με το όνομα πρόεδρος, και στο πρώτο και μοναδικό Θέμα που απαντάει είναι αυτό. Και συ ψαρώνεις και του απαντάς?

Επίσης νομίζω πως το Θέμα έχει ξεφύγει και έχει εξαντληθεί. Επομένως ή το κλειδώνετε ή σταματάτε να γράφετε.
Άβαταρ μέλους
macJohn
Hero Member

Φοιτητής ΗΜΜΥ: Ναι

Δημοσίευσηαπό Stokos » 10 Ιουν 2010, 19:22

Proedros έγραψε:Ρε παιδιά...να κάνω μια ερώτηση που θέλω...αυτή τη στιγμή έχουμε 2 κάλπες οπότε και 2 αποτελέσματα...απόσο έχω καταλάβει με όλα τα παράθυρα που έχει ο νόμος και οι 2 είναι νόμιμες. Οπότε το θέμα βρίσκεται στο ποια από τις 2 κάλπες θα αναγνωριστεί ως επίσημη. Το λογικό δεν είναι να δεχτούμε αυτή που είχε την μεγαλύτερη άρα και την αντιπροσωπευτικότερη συμμετοχή??

Έχω κουραστεί να λέω τα ίδια και τα ίδια γι' αυτό θα σου θέσω μερικά ερωτήματα για να κάτσεις και να προβληματιστείς.
α) Αφού και οι 2 κάλπες είναι "νόμιμες" σύμφωνα με τα "παραθυράκια" του νόμου, τότε γιατί οι εκπροσωπήσεις του ενιαίου συλλόγου δεν γίνονται δεκτές σε κανένα από τα στα όργανα συνδιοίκησης του Πανεπιστημίου;
β) Γιατί έγιναν δεκτές οι εκπροσωπήσεις του ΣΦΤΗΜΜΥ σε όλα τα όργανα συνδιοίκησης του Παν/μίου (εκτός από τη Γ.Σ. Τμήματος όπου υπεβλήθησαν εκπρόθεσμα); Να σημειώσω ότι ο ΣΦΤΗΜΜΥ πέρυσι (όταν υπεβλήθησαν για πρώτη φορά οι εκπροσωπήσεις) είχε μόλις το 1/3 των μελών/ψηφισάντων που έχει φέτος. Μήπως ο αριθμός μελών/ψήφων του Συλλόγου -που τόσο σας αρέσει να επικαλείστε- δεν παίζει ρόλο; Επειδή το τελευταίο φαίνεται παράδοξο, θα σου δώσω ένα ακραίο παράδειγμα. Το να "σπας" βιτρίνες είναι παράνομο. Αν το 80% των Ελλήνων βγει στους δρόμους και αρχίσει και σπάει βιτρίνες, επειδή το ποσοστό αυτό είναι η πλειοψηφία και συνεπώς αντιπροσωπεύει το σύνολο, θα θεωρηθεί η πράξη τους νόμιμη;

---

Απαντήσεις στα κοινά ερωτήματα ενός φοιτητή που θέτεις:

"εμένα με ρωτήσαν αν θέλω τον σύλλογο? με ρωτήσαν για την ίδρυση?

Αν δε θες το Σύλλογο μη γράφεσαι. Εμείς ρωτηθήκαμε αν θέλουμε τον Ενιαίο Σύλλογο να κάνει "κουμάντο" στο Τμήμα μας;

με ρώτησαν αν θέλω να με εκπροσωπούν?"

Δηλαδή προτιμάς να μην εκπροσωπείσαι καθόλου; Αν θεωρείς τους εκπροσώπους του Συλλόγους ανίκανος, είσαι ελεύθερος και εσύ σα μεμονωμένος ή σα μέλος παράταξης να έρθεις και να βάλεις υποψηφιότητα.

Τσορμπατζόγλου.Γιώργος
Τελευταία επεξεργασία από Stokos και 10 Ιουν 2010, 21:05, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Stokos

Δημοσίευσηαπό macJohn » 10 Ιουν 2010, 20:49

Πρώτον το φόρουμ είναι για την ενημέρωση των φοιτητών. Proedre αν έχεις πρόβλημα μα το σύλλογο να πας σε μία ή και σε περισσότερες συνελεύεσεις του να το λύσεις.

Δεύτερον το ότι επιτρέπεται στον καθένα να ποστάρει ανακοινώσεις, δε σημαίνει πως μπορεί ο καθένας να χρησιμοποιεί το φόρουμ για να κάνει την πολιτική του. Αυτά στις γενικές συνελεύσεις...

Ρε JimMichael και Megatron, πλάκα μας κάνετε? Αφού βλέπετε πως το Θέμα έχει ξεφύγει, τι το αφήνετε να συνεχιστει... Αν θέλει ας απαντήσει ο Proedros και να κλειδωθεί.
Άβαταρ μέλους
macJohn
Hero Member

Φοιτητής ΗΜΜΥ: Ναι

Δημοσίευσηαπό JimMichael » 10 Ιουν 2010, 23:55

macJohn έγραψε:Ρε JimMichael και Megatron, πλάκα μας κάνετε? Αφού βλέπετε πως το Θέμα έχει ξεφύγει, τι το αφήνετε να συνεχιστει... Αν θέλει ας απαντήσει ο Proedros και να κλειδωθεί.

Όπως και η συντριπτική (υποθέτω) πλειοψηφία των μελών, έτσι κι εγώ κι ο megatron είμαστε φοιτητές που καλούμαστε στις μέρες αυτές να εξεταστούμε στα διάφορα μαθήματα, γεγονός που προϋποθέτει διάβασμα. Το διάβασμα μας κλέβει αρκετό χρόνο και νηφαλιότητα του μυαλού για να είμαστε παρόντες πάντα σε ό,τι κι αν γίνεται στο φόρουμ και να πράττουμε κατά το δοκούν. Ζητώ λοιπόν λίγη κατανόηση, ειδικά μέρες που είναι. Αλλά επειδή έχεις και δίκιο...

---------------------------------------------------------------------
Τελευταία προειδοποίηση.
Όποιος πρόλαβε να γράψει για συλλόγους, εκπροσωπήσεις, υποχθόνιες συμφωνίες, παραταξιακές αντιρρήσεις, ανεξάρτητες φωνές κλπ κλπ κλπ, πρόλαβε. Από εδώ και στο εξής ή θα σχολιασθούν τα αποτελέσματα εκλογών του ΣΦΤΗΜΜΥ όπως λέει και ο τίτλος ή το θέμα θα κλειδώσει με την επόμενη άκυρη δημοσίευση με βάση αυτά εδώ να διαγράφεται και να επιστρέφεται στο συντάκτη της.

JimMichael

---------------------------------------------------------------------
Άβαταρ μέλους
JimMichael
Hero Member

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες