Ανοίγω λοιπόν αυτό το τόπικ για να εκφράσω τα παράπονά μου σχετικά με την φοιτητική μέριμνα.
Την πρώτη μέρα των εγγραφών (13/09) κατέβαλλα την αίτησή μου για στέγαση/σίτηση στο γραφείο της φοιτητικής μέριμνας. Ερωτώντας για το πως και πότε θα ενημερωθώ για το εάν δικαιούμαι τελικά σπίτι η απάντηση που πήρα ήταν: "θα ανακοινώσουμε τα αποτελέσματα στον πίνακα ανακοινώσεων το 1ο δεκαήμερο του Οκτώβρη" και όποτε συνεδριάσει ο αντιπρύτανης (μπορεί και σε 2 μήνες δηλαδή?)...
Όντας λογικός άνθρωπος σκέφτομαι το εξής: Πώς εγώ που έρχομαι από μια πόλη που βρίσκεται 750 km μακριά θα φτάσω έξω από το γραφείο να δω αν πήρα σπίτι ή όχι; Να σκάσω με το learjet μου ή με τον σοφέρ;
Ρωτώ λοιπόν αν υπάρχει άλλος τρόπος διότι μένω Αθήνα. Η απάντηση ήταν "πάρε τηλέφωνο και θα σου πούμε". Μάλιστα. (για το διαδίκτυο που ρώτησα, ούτε λόγος. η κυρία μου είπε πως θα προτείνει την ανάρτηση των αποτελεσμάτων στο διαδίκτυο, ευτυχώς)
Φτάνει λοιπόν η προχθεσινή ημέρα (28/09) και τηλεφωνώ στην φοιτητική μέριμνα ξανά για να ρωτήσω για τα αποτελέσματα. Ήρθα αντιμέτωπος με την εξής απάντηση "εδώ δεν έχουν τελείωσει οι εγγραφές, θες να έχουν βγει και τα αποτελέσματα"; Τεράστιο το σφάλμα μου που ξέχασα πως οι εγγραφές τελειώνουν στις 30/10...
Τέλος πάντων, ξαναρωτάω για την ημερομηνία ανακοίνωσης αποτελεσμάτων. Η απάντηση ήταν μετά τις 18/10 (!!!!!!!), διότι μέχρι τις 15/10 εγγράφεται η μουσουλμανική μειονότητα θράκης!!
Ανεπίτρεπτο! 05/10 ξεκινούν τα μαθήματα σύμφωνα με την γραμματεία και μέχρι τις 18/10 δεν θα μπορούμε να παρακολουθήσουμε! Αυτό αποτελεί αδικία όχι μόνο για όσους πρωτοετείς θα φιλοξενηθούν στην εστία (αλήθεια, όσοι δεν πάρουμε/πάρουνε σπίτι, τι θα απογίνουν? α ρε ελλάδα) αλλά και για όσους ανήκουν στην μουσουλμανική μειονότητα! Τι να κάνουμε δηλαδή; Να πηγαίνω στο ΕΜΠ να παρακολουθώ;

Ερωτώ λοιπόν: Ποιόν βαραίνει η ευθύνη; Την μέριμνα που δεν μπορεί να εξάγει έγκαιρα τα αποτελέσματα ή το υπουργείο που θέτει τέτοιες ημερομηνίες;
Το όλο θέμα δεν είναι όμως η ευθύνες (εάν υπάρχουν) αλλά το γραφειοκρατικό χάος του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος και της απίστευτης αδικίας απέναντι σε όλους εμάς που δεν έχουμε την οικονομική δυνατότητα να ενοικιάζουμε σπίτια.
Δεν προσμένω κάποια απάντηση, απλώς θα ήθελα να ακουστεί η άποψή μου παραέξω και -ίσως- να συζητηθεί αυτή η κατάσταση σε κάποιο από τα συνδικαλιστικά όργανα του πανεπιστημίου. Πραγματικά δε θα ήθελα κανέναν πρωτοετή να τρώει τέτοια αντιμετώπιση από αυτό το κράτος.
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
-----------------------
Αυτό εδώ τώρα τι είναι;
http://www.minedu.gov.gr/index.php?opti ... 06&lang=el
Ηλεκτρονικές αιτήσεις; Μα εμείς κάναμε ήδη αίτηση; wtf
Επίσης, στις ηλεκτρονικές αιτήσεις αναφέρεται πως απαιτείται δικαστική απόφαση που αναφέρεται σε ποιόν ανήκει η επιμέλεια του παιδιού. Κάτι τέτοιο δεν μας είχε ανακοινωθεί πιο πριν...
pffffffff