Στέγαση στις εστίες και άλλα πολύχρωμα...

Θέματα που αφορούν το τμήμα των Η.Μ.Μ.Υ.

Στέγαση στις εστίες και άλλα πολύχρωμα...

Δημοσίευσηαπό Roygbiv » 30 Σεπ 2010, 16:42

Καλησπέρες αγαπητοί συμφοιτητές -και όχι μόνο.
Ανοίγω λοιπόν αυτό το τόπικ για να εκφράσω τα παράπονά μου σχετικά με την φοιτητική μέριμνα.

Την πρώτη μέρα των εγγραφών (13/09) κατέβαλλα την αίτησή μου για στέγαση/σίτηση στο γραφείο της φοιτητικής μέριμνας. Ερωτώντας για το πως και πότε θα ενημερωθώ για το εάν δικαιούμαι τελικά σπίτι η απάντηση που πήρα ήταν: "θα ανακοινώσουμε τα αποτελέσματα στον πίνακα ανακοινώσεων το 1ο δεκαήμερο του Οκτώβρη" και όποτε συνεδριάσει ο αντιπρύτανης (μπορεί και σε 2 μήνες δηλαδή?)...
Όντας λογικός άνθρωπος σκέφτομαι το εξής: Πώς εγώ που έρχομαι από μια πόλη που βρίσκεται 750 km μακριά θα φτάσω έξω από το γραφείο να δω αν πήρα σπίτι ή όχι; Να σκάσω με το learjet μου ή με τον σοφέρ;
Ρωτώ λοιπόν αν υπάρχει άλλος τρόπος διότι μένω Αθήνα. Η απάντηση ήταν "πάρε τηλέφωνο και θα σου πούμε". Μάλιστα. (για το διαδίκτυο που ρώτησα, ούτε λόγος. η κυρία μου είπε πως θα προτείνει την ανάρτηση των αποτελεσμάτων στο διαδίκτυο, ευτυχώς)
Φτάνει λοιπόν η προχθεσινή ημέρα (28/09) και τηλεφωνώ στην φοιτητική μέριμνα ξανά για να ρωτήσω για τα αποτελέσματα. Ήρθα αντιμέτωπος με την εξής απάντηση "εδώ δεν έχουν τελείωσει οι εγγραφές, θες να έχουν βγει και τα αποτελέσματα"; Τεράστιο το σφάλμα μου που ξέχασα πως οι εγγραφές τελειώνουν στις 30/10...
Τέλος πάντων, ξαναρωτάω για την ημερομηνία ανακοίνωσης αποτελεσμάτων. Η απάντηση ήταν μετά τις 18/10 (!!!!!!!), διότι μέχρι τις 15/10 εγγράφεται η μουσουλμανική μειονότητα θράκης!!

Ανεπίτρεπτο! 05/10 ξεκινούν τα μαθήματα σύμφωνα με την γραμματεία και μέχρι τις 18/10 δεν θα μπορούμε να παρακολουθήσουμε! Αυτό αποτελεί αδικία όχι μόνο για όσους πρωτοετείς θα φιλοξενηθούν στην εστία (αλήθεια, όσοι δεν πάρουμε/πάρουνε σπίτι, τι θα απογίνουν? α ρε ελλάδα) αλλά και για όσους ανήκουν στην μουσουλμανική μειονότητα! Τι να κάνουμε δηλαδή; Να πηγαίνω στο ΕΜΠ να παρακολουθώ; ;D

Ερωτώ λοιπόν: Ποιόν βαραίνει η ευθύνη; Την μέριμνα που δεν μπορεί να εξάγει έγκαιρα τα αποτελέσματα ή το υπουργείο που θέτει τέτοιες ημερομηνίες;
Το όλο θέμα δεν είναι όμως η ευθύνες (εάν υπάρχουν) αλλά το γραφειοκρατικό χάος του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος και της απίστευτης αδικίας απέναντι σε όλους εμάς που δεν έχουμε την οικονομική δυνατότητα να ενοικιάζουμε σπίτια.

Δεν προσμένω κάποια απάντηση, απλώς θα ήθελα να ακουστεί η άποψή μου παραέξω και -ίσως- να συζητηθεί αυτή η κατάσταση σε κάποιο από τα συνδικαλιστικά όργανα του πανεπιστημίου. Πραγματικά δε θα ήθελα κανέναν πρωτοετή να τρώει τέτοια αντιμετώπιση από αυτό το κράτος.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

-----------------------
Αυτό εδώ τώρα τι είναι;
http://www.minedu.gov.gr/index.php?opti ... 06&lang=el

Ηλεκτρονικές αιτήσεις; Μα εμείς κάναμε ήδη αίτηση; wtf
Επίσης, στις ηλεκτρονικές αιτήσεις αναφέρεται πως απαιτείται δικαστική απόφαση που αναφέρεται σε ποιόν ανήκει η επιμέλεια του παιδιού. Κάτι τέτοιο δεν μας είχε ανακοινωθεί πιο πριν...

pffffffff
Τελευταία επεξεργασία από JimMichael και 30 Σεπ 2010, 17:29, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Αιτία: Συγχώνευση συνεχόμενων δημοσιεύσεων
15 steps, then a sheer drop.
Άβαταρ μέλους
Roygbiv
Jr. Member

Φοιτητής ΗΜΜΥ: Ναι

Re: Στέγαση στις εστίες και άλλα πολύχρωμα...

Δημοσίευσηαπό nairePAOK » 30 Σεπ 2010, 17:48

ασχετο αλλα σου λεω οτι το δεκεμβριο θα παρουμε βιβλια,τα υλικα για το τεχνικο σχεδιο θα τα πληρωσεις απο την τσεπη σου,τα λεωφορεια δεν ειναι παντα στην ωρα τους και τα εργαστηρια δεν ειναι και τα καλυτερα δυνατα στο πρωτο ετος απο πολλες αποψεις.σε προλαβαινω για να μην γεμισεις μεσα στο επομενο εξαμηνο το φορουμ με δεκαδες ποστ O0 O0
καλως ορισες στην περιφερεια της Ελλαδος !
είναι αυτό που λένε ΗΜΜΥτρελος
nairePAOK
Jr. Member

Δημοσίευσηαπό lamgramm » 30 Σεπ 2010, 18:07

like! καποιος επρεπε να του τα πει επιτελους...........
Άβαταρ μέλους
lamgramm
Full Member

Δημοσίευσηαπό patirgerasimos » 30 Σεπ 2010, 18:16

nairePAOK έγραψε:τα υλικα για το τεχνικο σχεδιο θα τα πληρωσεις απο την τσεπη σου

κάτι δίνει και το ΔΠΘ πλέον.. ;)
Άβαταρ μέλους
patirgerasimos
Hero Member

Δημοσίευσηαπό Roygbiv » 30 Σεπ 2010, 18:22

nairePAOK έγραψε:ασχετο αλλα σου λεω οτι το δεκεμβριο θα παρουμε βιβλια,τα υλικα για το τεχνικο σχεδιο θα τα πληρωσεις απο την τσεπη σου,τα λεωφορεια δεν ειναι παντα στην ωρα τους και τα εργαστηρια δεν ειναι και τα καλυτερα δυνατα στο πρωτο ετος απο πολλες αποψεις.σε προλαβαινω για να μην γεμισεις μεσα στο επομενο εξαμηνο το φορουμ με δεκαδες ποστ O0 O0
καλως ορισες στην περιφερεια της Ελλαδος !

Ναι, οκ. Αυτό όμως δε με εμποδίζει στο να εκφράζω ελεύθερα τη γνώμη μου και να διαμαρτύρομαι για πράγματα που δε θα έπρεπε να συμβαίνουν.
Ούτε λειτουργώ με την εφηβική λογική του "να αλλάξουμε τον κόσμο" αλλά ούτε μπορώ να μένω αδρανής σαν άτομο σε τέτοια θέματα.
Το θέμα στέγασης είναι μείζονος σημασίας σε σχέση με τα προαναφερθέντα.
Άβαταρ μέλους
Roygbiv
Jr. Member

Δημοσίευσηαπό Stokos » 30 Σεπ 2010, 18:26

Roygbiv έγραψε:Δεν προσμένω κάποια απάντηση, απλώς θα ήθελα να ακουστεί η άποψή μου παραέξω και -ίσως- να συζητηθεί αυτή η κατάσταση σε κάποιο από τα συνδικαλιστικά όργανα του πανεπιστημίου. Πραγματικά δε θα ήθελα κανέναν πρωτοετή να τρώει τέτοια αντιμετώπιση από αυτό το κράτος.

Έχεις απόλυτο δίκιο. Πολύ ωραίο το θέμα που θέτεις, δε γνώριζα ότι υπάρχει τέτοιο πρόβλημα με τη φοιτητική μέριμνα, πρώτη φορά το ακούω. Δεσμεύομαι πάντως, ως πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών ΗΜΜΥ, να μεταφέρω κατ ιδίαν τα παράπονά σου στη Κοσμητεία της Πολυτεχνικής Σχολής και στη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου. Προφανώς φέτος δε πρόκειται να δοθεί λύση στο μπάχαλο που περιγράφεις αλλά ελπίζω να δοθεί μια λύση για του χρόνου, για τη διευκόλυνση των μελλοντικών νεοεισαχθέντων.

Ως Σύλλογος πρέπει να απαιτήσουμε την ηλεκτρονική δημοσίευση των αποτελεσμάτων για τις Εστίες τουλάχιστον μια εβδομάδα πριν της ενάρξεως των μαθημάτων ώστε σε περίπτωση που δε σας δοθεί διαμέρισμα στις εστίες να έχετε το χρονικό περιθώριο να βρείτε κατοικία στη Ξάνθη και να "βολευτείτε" με έπιπλα κ.λπ.

Roygbiv έγραψε:Ναι, οκ. Αυτό όμως δε με εμποδίζει στο να εκφράζω ελεύθερα τη γνώμη μου και να διαμαρτύρομαι για πράγματα που δε θα έπρεπε να συμβαίνουν.
Ούτε λειτουργώ με την εφηβική λογική του "να αλλάξουμε τον κόσμο" αλλά ούτε μπορώ να μένω αδρανής σαν άτομο σε τέτοια θέματα.
Το θέμα στέγασης είναι μείζονος σημασίας σε σχέση με τα προαναφερθέντα.

Σωστά. Είναι όχι μόνο δικαίωμα αλλά και υποχρέωσή σου να διαμαρτύρεσαι για ότι δε γίνεται σωστά. Αν δε διαμαρτυρόταν κανείς ποτέ δε θα άλλαζε τίποτα στο Κόσμο.

patirgerasimos έγραψε:
nairePAOK έγραψε:τα υλικα για το τεχνικο σχεδιο θα τα πληρωσεις απο την τσεπη σου

κάτι δίνει και το ΔΠΘ πλέον.. ;)

Όπως έδωσε και πέρυσι; Και πρόπερσι; ... Και τότε που ήμουν πρώτο έτος και έβλεπα στα φυλλάδια των κωμάτων για το μεγάλο κατόρθωμα που κατάφεραν και εξασφάλισαν δωρεάν υλικά για το σχέδιο;

Τσορμπατζόγλου.Γιώργος
Τελευταία επεξεργασία από Stokos και 30 Σεπ 2010, 18:32, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Stokos

Δημοσίευσηαπό nairePAOK » 30 Σεπ 2010, 18:31

ειπα εγω ρε φιλε οτι δεν εχεις δικιο?αλλα μην μας βομβαρδιζεις τα μυαλα καθε μερα.εδω εχουμε ενα συλλογο.καποιοι εκλεχθηκαν για να εισακουγεται η αποψη σου.πες τους τα και θα κανουν οτι περνα απο το χερι τους,δεν ειναι τροκτικο εδω μεσα για να γκρινιαζουμε για τα παντα ολοι μαζι .οπως και να εχει να εισαι προετοιμασμενος για τα χειροτερα ουτως ωστε να μην γκρινιαζεις διαρκως.καποιοι πριν απο σενα και μενα εζησαν χειροτερα πραγματα.εχε στο μυαλο σου οτι το δημοσιο λυκειο μοιαζει ιδιωτικο μπροστα στο δημοσιο πανεπιστημιο απο πλευρας οργανωσης
nairePAOK
Jr. Member

Δημοσίευσηαπό Roygbiv » 30 Σεπ 2010, 18:43

nairePAOK έγραψε:ειπα εγω ρε φιλε οτι δεν εχεις δικιο?αλλα μην μας βομβαρδιζεις τα μυαλα καθε μερα.εδω εχουμε ενα συλλογο.καποιοι εκλεχθηκαν για να εισακουγεται η αποψη σου.πες τους τα και θα κανουν οτι περνα απο το χερι τους,δεν ειναι τροκτικο εδω μεσα για να γκρινιαζουμε για τα παντα ολοι μαζι .οπως και να εχει να εισαι προετοιμασμενος για τα χειροτερα ουτως ωστε να μην γκρινιαζεις διαρκως.καποιοι πριν απο σενα και μενα εζησαν χειροτερα πραγματα.εχε στο μυαλο σου οτι το δημοσιο λυκειο μοιαζει ιδιωτικο μπροστα στο δημοσιο πανεπιστημιο απο πλευρας οργανωσης

Φίλε μου, βρίσκομαι στην Αθήνα αυτή τη στιγμή, πώς θα έρθω σε επαφή με τον Σύλλογο Φοιτητών; Τόσο ενοχλητικά είναι τα 3 topics που έχω ανοίξει εδώ μέσα;
Άλλωστε το δημιούργησα ώστε έμμεσα να πληροφορηθεί και ο Σύλλογος Φοιτητών.
Δεν γκρινιάζω, τα παράπονά μου εκφράζω, τα οποία δεν θεωρώ πως είναι παράλογα. Εννοείται πως η λύση θα αφορά τους μελλοντικούς φοιτητές και όχι το έτος μου, μιας και δεν μπορεί να γίνει κάτι.

Στόκε, ευχαριστώ πολύ που μπήκες στον κόπο και να μεταβιβάσεις το αίτημά μου και στα αρμόδια όργανα...
Άβαταρ μέλους
Roygbiv
Jr. Member

Δημοσίευσηαπό LoVaBiLL » 30 Σεπ 2010, 18:57

1. Ο Οκτώβριος δεν έχει πολύ κινητικότητα*
2. Αν χάσεις εργαστήρια δικαιολόγησε τα λόγω της περίπτωσης σου. Οι καθηγητές ήταν και πρωτοετείς κάποτε.
3. Σημειώσεις θεωρίας θα τις βρεις. Ευκαιρία για γνωριμίες.
4. Μην ανησυχείς τόσο! Έτσι όπως πας θα την κάνεις 4 χρόνια. Χωρίς πλάκα!
Τελευταία επεξεργασία από LoVaBiLL και 30 Σεπ 2010, 19:04, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
LoVaBiLL
Hero Member

Δημοσίευσηαπό Dimitrisgz » 30 Σεπ 2010, 19:03

Roygbiv έγραψε: Τι να κάνουμε δηλαδή; Να πηγαίνω στο ΕΜΠ να παρακολουθώ; ;D

Αυτό θα στο πρότεινα ακόμα και αν είχες ήδη πάρει δωμάτιο στις εστίες ;D :D ;D
Dimitrisgz
Jr. Member

Δημοσίευσηαπό nairePAOK » 30 Σεπ 2010, 19:08

δεν ειπα οτι ειναι ενοχλητικα αλλα δεν εχεις πατησεις καν στη σχολη .που να ερθεις δηλαδη και να δεις ποσα αρρωστα πραγματα υπαρχουν εδω μεσα και θα πρεπει κυριολεκτικα να αναδυθεις απο τα σκ@τ@.
nairePAOK
Jr. Member

Δημοσίευσηαπό JimMichael » 30 Σεπ 2010, 19:47

nairePAOK έγραψε:δεν ειπα οτι ειναι ενοχλητικα αλλα δεν εχεις πατησεις καν στη σχολη .που να ερθεις δηλαδη και να δεις ποσα αρρωστα πραγματα υπαρχουν εδω μεσα και θα πρεπει κυριολεκτικα να αναδυθεις απο τα σκ@τ@.

Κι αυτό, μαζί με την προηγούμενη δημοσίευσή σου στο θέμα αυτό, σημαίνει πως δε θα'πρεπε να γράφει τόσο; Ας είμαστε και λίγο μετριόφρονες παραπάνω. Ούτε έρχεται σε αντίθεση με κάποιον κανονισμό ούτε είναι υποχρεωμένος να γράφει ενδιαφέροντα θέματα για σένα ή για μένα. Δεν έχεις τη διάθεση να διαβάσεις δημοσιεύσεις του; Σου'χω εκλπηκτικά νέα!! Μπορείς και να ΜΗΝ τις διαβάσεις, γιατί φαίνεται κάθε φορά ποιός είναι ο συντάκτης μιας δημοσίευσης και σε ποιό θέμα ανήκει αυτή. Απεναντίας, αν συνεχίσεις να επεμβαίνεις με τέτοιο τρόπο, τότε το πρόβλημα το έχεις εσύ με τους κανονισμούς.

Και μακάρι περισσότεροι να αντιδρούσαν για ό,τι δε λειτουργεί σωστά, με σκοπό να γίνει γνωστό στους αρμόδιους και να διορθωθεί. Το να μη μιλά κανείς για κάτι που βιώνει, ενώ μας αφορά όλους, δεν τον κάνει ούτε έξυπνο ούτε ήρωα.

Εγώ για το συγκεκριμένο δεν το ήξερα ότι έχει πάρει τέτοιες διαστάσεις, τώρα από τον roygbiv το έμαθα. Δεν έχω κάτι να πω πάνω στο θέμα, παρά μόνο ότι δεν είναι κατάσταση αυτή και ότι θα πρέπει τουλάχιστον για τις επόμενες χρονιές να διορθωθεί.
Φίλοι και χρήμα, νερό και λάδι.
Άβαταρ μέλους
JimMichael
Hero Member

Φοιτητής ΗΜΜΥ: Όχι

Δημοσίευσηαπό patirgerasimos » 30 Σεπ 2010, 19:48

Stokos έγραψε:Όπως έδωσε και πέρυσι; Και πρόπερσι; ... Και τότε που ήμουν πρώτο έτος και έβλεπα στα φυλλάδια των κωμάτων για το μεγάλο κατόρθωμα που κατάφεραν και εξασφάλισαν δωρεάν υλικά για το σχέδιο;

Τσορμπατζόγλου.Γιώργος

Βεβαίως και έδωσε αγαπητέ Τσορμπατζόγλου και να η απόδειξη http://mouroutsos.eu/images/stories/files/organa-sxediasis.pdf αν έχετε αντιρρήσεις επ'αυτου βρείτε το διδάσκων.

Δεν γνωρίζω αν η απόφαση ήταν για όλα τα ακαδημαϊκά έτη ή αν ίσχυε μόνο για το τρέχον.. Είχε προταθεί να γίνει αποθήκη αλλά δεν θυμάμαι λεπτομέρειες..μπορεί να έχει αναφερθεί και πάλι το θέμα..

Τέλος, μπορεί να φαίνονται λίγα αυτά που δίνονται αλλα αν βγάλει κανείς τους ραπιδογράφους που μπορείς να χρησιμοποιήσεις μαρκαδοράκια ή το pc είναι σημαντική βοήθεια
Άβαταρ μέλους
patirgerasimos
Hero Member

Δημοσίευσηαπό Roygbiv » 01 Οκτ 2010, 15:01

Για όποιον ενδιαφέρεται, κάλεσα σήμερα ξανά την φοιτητική μέριμνα...
Όποιος έχει υποβάλλει αίτηση στο πανεπιστήμιο για στέγαση δε χρειάζεται να υποβάλλει αίτηση μέσω του συστήματος του ΕΙΝ. (μέχρι σήμερα, 1/10)

Επίσης, το άλλο παράδοξο είναι πως με ενημέρωσαν στο τηλέφωνο ότι μάλλον τα αποτελέσματα θα βγουν "την επόμενη εβδομάδα".

Ποιόν να πιστέψω τώρα; ;D
Άβαταρ μέλους
Roygbiv
Jr. Member

Δημοσίευσηαπό Roygbiv » 09 Οκτ 2010, 20:07

Τέλος καλά, όλα καλά. No more whining =P

Λοιπόν, θα ήθελα να μου πει κάποιος, αν γνωρίζει, τι εξοπλισμό περιέχει το δωμάτιο και τι άλλο προσφέρει η εστία... (εκτός από αυτά που αναγράφονται στο σάιτ).
Πλυντήριο -πχ- έχει; Θέρμανση; Καταλαβαίνετε τι ρωτάω :P
Άβαταρ μέλους
Roygbiv
Jr. Member

Επόμενο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες