JoVou έγραψε:Τωρα...τι σας έπιασε όλους και ταυτίσατε τη δυσκολία των θεμάτων με το επίπεδο της διδασκαλίας γενικότερα...δε ξέρω κ ειλικρινά, το βρίσκω παντελώς ηλίθιο. (Sorry κιολας...)
Μάλλον από ότι βλέπω Jovou για ακόμα μία φορά πάλι μας παρεξήγησες (μάλλον φταίει που δεν βγαίνεις από το σπίτι λόγω διπλωματικής

).
Εγώ από, την πλευρά μου τουλάχιστον, θέλω να ορίσω τον όρο
αναβάθμιση που αποτελεί ανάγκη για την σχολή μας.
Αναβάθμιση λοιπόν πρέπει να γίνει αρχικά αναγκάζοντας τους καθηγητές να κάνουν καλύτερο μάθημα με σοβαρές διαλέξεις και παρουσιάσεις και όχι να περνάνε από τον projectora το βιβλίο που δίνουν και να το διαβάζουν. Αυτό κύριοι καθηγητές δεν μπορούμε να το πούμε διδασκαλία, γιατί θα γελάει το πανελλήνιο, ας το πούμε λοιπόν ανάγνωση. Δεύτερον να θεσπιστεί ένα είδος αξιολόγησης το οποίο και θα στηρίζεται κυρίως σε γνώμες φοιτητών ,πράγμα το οποίο έχει αρχίσει να εφαρμόζεται δειλά δειλά, και θα λαμβάνεται σοβαρά υπόψιν.
Έπειτα, κατά την γνώμη μου, πρέπει να αντικατασταθούν τα βιβλία μας από σημειώσεις οι οποίες και θα αναβαθμίζονται και θα ανανεώνονται κάθε χρόνο παράλληλα όμως η βιβλιοθήκη να γεμίσει με πλήθος διαφορετικών συγγραμμάτων σε πολλά αντίτυπα. Έτσι ο φοιτητής θα διδάσκεται από τις σημειώσεις και έπειτα θα μπορεί να ανατρέχει στην βιβλιοθήκη (για την οργάνωση της βιβλιοθήκης δεν μιλάω είναι άλλο θέμα).
Οι πρόοδοι, τα τεστάκια, οι
σοβαρές εργασίες χρειάζεται να γίνουν συνήθεια από όλους τους καθηγητές έτσι ώστε να μας δοθεί ένα ερέθισμα να ασχολούμαστε και κατά την διάρκεια του εξαμήνου με τα μαθήματα και επιτέλους να μην κρινόμαστε μόνο από ένα γραπτό στο τέλος για το πόσο έχουμε δουλέψει.
Ακόμη η αναδιοργάνωση όλων το εργαστηρίων είναι επιτακτική, στο βαθμό που την επιτρέπει και το πορτοφόλι μας, βοηθούμενοι να μεταφέρουμε την θεωρία στην πράξη και να καταλάβουμε ότι αυτά που διδασκόμαστε δουλεύουν. Επίσης θα ήθελα να τονίσω ότι εφόσον τα εργαστήρια γίνουν
εργαστήρια θα πρέπει μετά να γίνουν απαιτητικότεροι (εργασίες οι οποίες θα αλλάζουν κάθε χρόνο, εξετάσεις στα περισσότερα εργαστήρια) και αυτοί που μας τα διδάσκουν εφόσον γίνουν
σοβαρότεροι με την σειρά τους.
Αφού λοιπόν γίνουν όλα αυτά τότε πιστεύω είναι και η καταλληλότερη στιγμή να έρθουν και τα δυσκολότερα θέματα.
Υ.Γ.: Αν ξέχασα κάτι παρακαλώ να το συμπληρώσετε και θα ήθελα πάρα πολύ να σχολιάσετε αλλά και προσθέσετε τις δικές σας ιδέες.