Κλειστά τα ΑΕΙ από 1η Σεπτεμβρίου

Θέματα που αφορούν το τμήμα των Η.Μ.Μ.Υ.

Re: Κλειστά τα ΑΕΙ από 1η Σεπτεμβρίου

Δημοσίευσηαπό blackbird » 13 Οκτ 2011, 12:41

Εδω η ανακοινωση http://www.ee.duth.gr/node/1699
Without Heart We Would Be Mere Machines
Alfa Romeo
Άβαταρ μέλους
blackbird
Full Member

Φοιτητής ΗΜΜΥ: Ναι

Δημοσίευσηαπό tsimpa » 13 Οκτ 2011, 12:42

Για Ξάνθη μιλάω,το ΕΜΠ γραμμένο το έχω.
tsimpa
Jr. Member

Δημοσίευσηαπό blackbird » 13 Οκτ 2011, 12:46

tsimpa έγραψε:Για Ξάνθη μιλάω,το ΕΜΠ γραμμένο το έχω.

Και οι ΜΠΔ εξεταστικη εχουν.
Without Heart We Would Be Mere Machines
Alfa Romeo
Άβαταρ μέλους
blackbird
Full Member

Δημοσίευσηαπό Marios » 13 Οκτ 2011, 13:05

O0 O0 O0 O0 O0 O0 O0 O0 O0 O0 εξεταστική σε 4 μέρες!!!!! >:D >:D >:D >:D >:D
Άβαταρ μέλους
Marios
Newbie

Δημοσίευσηαπό nippon » 13 Οκτ 2011, 13:16

Συνάδελφοι προσέξτε στο πρόγραμμα υπάρχουν διαφορές, δεν πήγε απλά η πρώτη εβδομάδα στο τέλος. Π.χ. την Πέμπτη 27/10 πήγε η Θερμοδυναμική και το Σάββατο 29/10 η Φυσική Ι.
nippon
Newbie

Δημοσίευσηαπό brera » 13 Οκτ 2011, 15:37

Συνοπτικα απο αυτά που ειπώθηκαν μέσα στη Γ.Σ των καθηγητων.

1) Με το ισχύον ακαδημαικό ημερολόγιο οι εξετάσεις του Ιουνιου τελειώνουν 13/7.
2) ΓΙα κάθε εξάμηνο στο τέλος μπορουμε να πάρουμε μονο 2 βδομάδες ακομα παράταση ( αν τυχον χαθουν και άλλα μαθηματα λόγω καταληψεων, αργιών κλπ).
1-2 καθηγητες ειπαν ότι δε θα συμφωνήσουν σε περαιτέρω επέκταση του εξαμηνου, αν αυτη συμβει. Αυτο δεν ξέρω τι σημαινει. Απώλεια εξαμηνου;

3) Πτυχιακές εξετάσεις πλέον δεν υπάρχουν επειδη ειναι παράνομο να γινει κάτι τέτοιο. Και αυτο ισχύει και απο φέτος. Το έκανε ξεκάθαρο η πρόεδρος του τμήματος.
Alfa Romeo is love and passion...
Senza cuore saremmo solo macchine!!
Άβαταρ μέλους
brera
Γενικός Συντονιστής

Δημοσίευσηαπό Stormrider21 » 13 Οκτ 2011, 16:41

brera έγραψε:3) Πτυχιακές εξετάσεις πλέον δεν υπάρχουν επειδη ειναι παράνομο να γινει κάτι τέτοιο. Και αυτο ισχύει και απο φέτος. Το έκανε ξεκάθαρο η πρόεδρος του τμήματος.

Μήπως μάθατε αν θα έχουμε το δικαίωμα να δίνουμε τα μαθήματα που χρωστάμε ανεξάρτητα από το εξάμηνο διδασκαλίας όπως κάνουν και σε πολλές άλλες σχολές;Θέλω να πω ότι από τη στιγμή που όπως ανέφερες καταργούνται οι πτυχιακές εξετάσεις μήπως θα έχουμε το δικαίωμα να δηλώνουμε για κάθε εξάμηνο(σύμφωνα με το νέο νόμο) χρωστούμενα μαθήματα και από χειμερινά και από εαρινά εξάμηνα;Φυσικά μιλάω κυρίως για φοιτητές επί πτυχίω που έχουν ολοκληρώσει δηλαδή την παρακολούθηση των εξαμήνων.Αν δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό τότε πρόκειται το πιο τραγικό μέτρο που υπάρχει και μόνο γι'αυτό πρέπει να πάρουμε δραστικά μέτρα.
Φέρνω ένα απλό παράδειγμα:Κάποιος φοιτητής επί πτυχίω(π.χ. 6ετής) χρωστάει 3 μαθήματα για την προσεχή εξεταστική,2 του χειμερινού και ένα του εαρινού εξαμήνου.Τα δίνει και τα 3,περνάει τα 2 του χειμερινού και κόβεται μόνο στου εαρινού.Τι γίνεται τότε;;;;;;Θα περιμένει μέχρι τον Ιούνιο για να δώσει ένα #@&%^μάθημα για να πάρει πτυχίο;Σαν να μην μας τα λένε καλά...
Stormrider21
Newbie

Δημοσίευσηαπό brera » 13 Οκτ 2011, 17:06

Stormrider21 έγραψε:Φέρνω ένα απλό παράδειγμα:Κάποιος φοιτητής επί πτυχίω(π.χ. 6ετής) χρωστάει 3 μαθήματα για την προσεχή εξεταστική,2 του χειμερινού και ένα του εαρινού εξαμήνου.Τα δίνει και τα 3,περνάει τα 2 του χειμερινού και κόβεται μόνο στου εαρινού.Τι γίνεται τότε;;;;;;Θα περιμένει μέχρι τον Ιούνιο για να δώσει ένα #@&%^μάθημα για να πάρει πτυχίο;Σαν να μην μας τα λένε καλά...

Εγώ αυτο κατάλαβα πάντως απο οσα ειπώθηκαν σημερα.
Τωρα αν υπάρχει κανενα "παραθυράκι" με τις δηλώσεις κλπ δεν το γνωριζω.
Άβαταρ μέλους
brera
Γενικός Συντονιστής

Δημοσίευσηαπό tsimpa » 13 Οκτ 2011, 17:10

Δραστικά μέτρα θα μπορούσαμε να πάρουμε και να αντισταθούμε πριν,τώρα βολέψου με την εξεταστική και αυτή καλή είναι.Για να ξυπνήσουμε πρέπει να έρθουν σπίτι μας και να μας πούνε σκίψτε να σας γαμ....Τότε μπορεί κοιτάξουμε και τι γίνεται γύρω μας.
tsimpa
Jr. Member

Δημοσίευσηαπό Dimitrisgz » 13 Οκτ 2011, 17:32

Αφού κερδίσαμε τοοοοόσα πολλά με τη κατάληψη, γιατί δε τη συνεχίζουμε; ;)
Dimitrisgz
Jr. Member

Δημοσίευσηαπό tsimpa » 13 Οκτ 2011, 17:38

Πάντως καθισμένος στον καναπέ σου περιμένοντας πως και πως να γίνει η εξεταστική και να δέχεσαι ότι μέτρο και να περνάει γιατί το μόνο που σε ενδιαφέρει είναι να περάσεις κυκλώματα ή πεδία η δεν ξέρω τι,σίγουρα δεν κερδίζεις τίποτα.
tsimpa
Jr. Member

Δημοσίευσηαπό brera » 13 Οκτ 2011, 17:43

Παιδιά συζητήστε, αλλά μη το γυρίσετε επι προσωπικου. Ο καθένας έχει τις απόψεις του και ειναι ελεύθερος να τις εκφράσει.
Άβαταρ μέλους
brera
Γενικός Συντονιστής

Δημοσίευσηαπό tsimpa » 13 Οκτ 2011, 17:46

Και να θέλουμε να μιλάμε προσωπικά ο ένας για τον άλλο δεν μπορούμε,γνωριζόμαστε μήπως;
tsimpa
Jr. Member

Δημοσίευσηαπό alexzour » 13 Οκτ 2011, 18:18

Stormrider21 έγραψε:... τότε πρόκειται το πιο τραγικό μέτρο που υπάρχει και μόνο γι'αυτό πρέπει να πάρουμε δραστικά μέτρα...
[/quote]

Τόσο καιρό στη διάρκεια της κατάληψης που διάβαζα τη γκρίνια τύπου "ποιοι είναι αυτοί οι λίγοι που κλείνουν τη σχολή για όλους μας" και "τι θα γίνει πάλι κατάληψη" και "να ανοίξει η σχολή να κάνουμε εξεταστική επιτέλους κι όποιος δε θέλει να διαβάσει ας μην κατέβει", περίμενα ακριβώς αυτό το σχόλιο.

Και για να μην πείτε οτι υποστηρίζω πως η κατάληψη έκανε καλό ή μπλα μπλα /yawn, αυτό που θέλω να πώ είναι δεν είδα να προτείνει κανείς αντιρρησίας άλλα "δραστικά" μέτρα και συμπεραίνω πως ο λόγος είναι οτι αυτοι που γκρινιαζαν δεν ενδιαφερθηκαν καν θεωρώντας πως οτι και να γράφει θα ναι για τους καινούριους και να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους.

Υ.Γ. Που να δεις τις υπόλοιπες παραγράφους περι φοιτητών φίλε μου.
alexzour
Newbie

Δημοσίευσηαπό Stormrider21 » 13 Οκτ 2011, 19:02

alexzour έγραψε:
Τόσο καιρό στη διάρκεια της κατάληψης που διάβαζα τη γκρίνια τύπου "ποιοι είναι αυτοί οι λίγοι που κλείνουν τη σχολή για όλους μας" και "τι θα γίνει πάλι κατάληψη" και "να ανοίξει η σχολή να κάνουμε εξεταστική επιτέλους κι όποιος δε θέλει να διαβάσει ας μην κατέβει", περίμενα ακριβώς αυτό το σχόλιο.

Και για να μην πείτε οτι υποστηρίζω πως η κατάληψη έκανε καλό ή μπλα μπλα /yawn, αυτό που θέλω να πώ είναι δεν είδα να προτείνει κανείς αντιρρησίας άλλα "δραστικά" μέτρα και συμπεραίνω πως ο λόγος είναι οτι αυτοι που γκρινιαζαν δεν ενδιαφερθηκαν καν θεωρώντας πως οτι και να γράφει θα ναι για τους καινούριους και να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους.

Υ.Γ. Που να δεις τις υπόλοιπες παραγράφους περι φοιτητών φίλε μου.

Πρώτα απ'όλα το νόμο τον έχω διαβάσει σχεδόν εξ ολοκλήρου.Έχει λίγα καλά και αρκετά κακά(παιδική ανάλυση το ξέρω αλλά δεν είναι της παρούσης να σου περιγράψω διεξοδικά την άποψή μου).Δεύτερον,ποτέ δεν είχα την εντύπωση ότι οι αλλαγές αφορούν μόνο τα μικρά έτη και αυτούς που μπαίνουν τώρα.Τρίτον,όταν λέω δραστικά μέτρα δεν εννοώ κατάληψη σε καμία περίπτωση.Εννοώ συνεδρίαση του φοιτητικού τμηματικού συλλόγου των ΗΜΜΥ και αίτημα προς το τμήμα να μπορούμε να δίνουμε ό,τι μαθήματα χρωστάμε σε οποιαδήποτε εξεταστική περίοδο όπως κάνουν όλες σχεδόν οι σχολές.Είναι παράλογο να δίνεις ένα μάθημα μόνο 2 φορές το χρόνο σε τόσο μεγάλες χρονικές αποστάσεις.Σίγουρα δεν είναι καλό που με το νέο νόμο καταργούνται οι πτυχιακές αλλά προσωπικά δεν με πειράζει αν υπάρχει η παραπάνω δυνατότητα που είναι και λογική και νόμιμη.Τέταρτον και τελευταίο,δεν είμαι αντιρρησίας,κατέβηκα σε αρκετές συνελεύσεις,θέλω ανοικτή σχολή αλλά όχι ό,τι και να μας πασάρουν(νέος νόμος) να το καταπίνουμε αμάσητο...Αυτά προς αποφυγή παρεξηγήσεων και κατανόησης των γραφομένων μου.
Τελευταία επεξεργασία από brera και 13 Οκτ 2011, 19:09, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Αιτία: Διόρθωση ώστε τα quotes να ειναι διαχωρίσιμα
Stormrider21
Newbie

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης