Το Επίπεδο της Σχολής μας

Θέματα που αφορούν το τμήμα των Η.Μ.Μ.Υ.

Re: Το Επίπεδο της Σχολής μας

Δημοσίευσηαπό satoshi » 12 Αύγ 2008, 21:25

macJohn έγραψε:
Τώρα το ότι υστερούμε από τα άλλα ΗΜ&ΜΥ, υστερούμε στα εξής (ενδεικτικά αναφέρω τα κυριότερα κατα τη προσωπική μου άποψη):
  • Στη χρηματοδότηση
  • Στο Πρόγραμμα Σπουδών, μήπως και γίνουμε ΗΜ&ΜΥ και στην πράξη.



Δηλαδή ρε παιδιά ξέρετε πόσα χρήματα παίρνουμε εμείς και πόσα παίρνουν και οι άλλες σχολές ΗΜΜΥ?
Ήμαρτον δηλαδή!

megatron έγραψε:Θα συμφωνήσω μαζί σου macJohn.Έχεις δίκιο...Τους παράγοντες χρηματοδότηση και στο ότι δεν είμαστε στην πράξη Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί τους ε4ίχα μάλλον ξεχάσει(...έχουν δίκιο οι ΤΕΙτζήδες που μας κοροιδεύουν και μας χαρακτηρίζουν Ηλεκτρολόγους με πτυχίο ;))


Άσε φίλε megatron και είδαμε και τους ΤΕΙτζήδες πόσα ψάρια πιάνουν όταν περνούν με κατακτήριες σε εμάς!
Άβαταρ μέλους
satoshi
Jr. Member
 
Δημοσιεύσεις: 57
Εγγραφή: 15 Ιαν 2008, 19:01

Re: Το Επίπεδο της Σχολής μας

Δημοσίευσηαπό Vagoulas » 12 Αύγ 2008, 21:32

satoshi έγραψε:Δηλαδή ρε παιδιά ξέρετε πόσα χρήματα παίρνουμε εμείς και πόσα παίρνουν και οι άλλες σχολές ΗΜΜΥ?
Ήμαρτον δηλαδή!


Δεν χρειάζεται να ξέρεις πόσα παίρνει το ΕΜΠ μπορώ να καταλάβω από την βιβλιοθήκη που έχουν τα κτίρια που κάνουν μάθημα τα βιλία τους κάποια από τα ερευνητικά που τρέχουν... Δεν νομίζω να αμφιβάλεις ότι η Αθήνα ή η Θεσσαλλονίκη παίρνουν πιο πολλά από εμάς και αν όχι τότε τι να πω είμαστε για τα μπάζα κυριολεκτικά γιατί ούτε μια βιβλιοθήκη δεν αξιωθήκαμε να οργανώσουμε τόσα χρόνια.
Άβαταρ μέλους
Vagoulas
Sr. Member
 
Δημοσιεύσεις: 478
Εγγραφή: 10 Ιαν 2008, 19:37
Τοποθεσία: Helsinki
Φοιτητής ΗΜΜΥ: Όχι

Re: Το Επίπεδο της Σχολής μας

Δημοσίευσηαπό dim » 12 Αύγ 2008, 21:51

ούτε μια βιβλιοθήκη δεν αξιωθήκαμε να οργανώσουμε τόσα χρόνια


Υπάρχουν εταιρείες (να μην πούμε ονόματα και κάποιοι μας πούν ότι κάνουμε και διαφήμιση), οι οποίες έχουν βιβλιοθήκες πολύ μεγαλύτερες, καλύτερα οργανωμένες και με περισσότερα και νεότερα συγγράμματα.
dim
Jr. Member
 
Δημοσιεύσεις: 87
Εγγραφή: 03 Μαρ 2008, 23:51
Τοποθεσία: Stockholm

Re: Το Επίπεδο της Σχολής μας

Δημοσίευσηαπό megatron » 13 Αύγ 2008, 01:49

Vagoulas έγραψε: ο macJohn μάλλον δεν θέλει να τονίσει την έννοια πράξη αλλά την έννοια μηχανικός υπολογιστών ότι δηλαδή το πτυχίο μας αναγράφει ένα τίτλο που δεν μπορούμε να το υποστηρίξουμε από άποψη γνώσεων τουλάχιστον η πλειοψηφία. Διόρθωσε με αν κατάλαβα λάθος αλλά νομίζω ότι παρεξήγησες τα λόγια του macjohn.


Φίλε μου vagoulas, όχι, ειλικρινά δεν παρεξήγησα τα λόγια του macJohn.Απλά το λάθος ήταν δικό μου γιατί κατάλαβα με λάθος τρόπο αυτά που ήθελε να πει ο macJohn.Το πως το σκέφτηκα,προφανώς διάβασες το δικό μου (και εν τέλει λανθασμένο...) post.

Υ.Γ.:Συγγνώνη από τον macJohn για την λάθος κατανόηση των όσων έγραψε και ευχαριστώ  vagoulas για την επισήμανση. ;)
Άβαταρ μέλους
megatron
Hero Member
 
Δημοσιεύσεις: 979
Εγγραφή: 08 Απρ 2008, 17:46
Φοιτητής ΗΜΜΥ: Όχι

Re: Το Επίπεδο της Σχολής μας

Δημοσίευσηαπό laplace » 15 Αύγ 2008, 19:30

Με το νέο τομέα λογικά θα προσθέσουν και άλλα μαθήματα με υπολογιστές κ ετσι.. όπως αρχιτεκτονική. Στα νέα κτίρια θα έχουμε και καλύτερα εργαστήρια?
laplace
Full Member
 
Δημοσιεύσεις: 148
Εγγραφή: 05 Φεβ 2008, 17:59

Re: Το Επίπεδο της Σχολής μας

Δημοσίευσηαπό megatron » 16 Αύγ 2008, 02:01

Από ότι γνωρίζω,σύμφωνα με τα λεγόμενα κάποιων καθηγητών μας, (η πληροφορία αυτή είναι με κάθε επιφύλαξη...), δεν θα έχουμε καινούργια εργαστήρια στα νέα κτήρια.Τα εργαστήριά μας θα παραμείνουν στα ήδη υπάρχοντα κτήρια μέσα στη πόλη,διότι για να γίνει η μεταφορά τους στα νέα κτήρια απαιτεί κάποια δαπάνη.Κατά τη γνώμη μου, είναι πολύ πιθανό, να μην γίνει η μεταφορά των εργαστηρίων για τον απλούστατο λόγο ότι δεν υπάρχουν αίθουσες.Οι αίθουσες που κατασκευάστηκαν στα νέα κτήρια, είναι μόνον αίθουσες διδασκαλίας.Όλα αυτά με εξαίρεση το εργαστήριο Προγραμματισμού όπου έχουν ήδη μεταφερθεί οι υπολογιστές.
Άβαταρ μέλους
megatron
Hero Member
 
Δημοσιεύσεις: 979
Εγγραφή: 08 Απρ 2008, 17:46
Φοιτητής ΗΜΜΥ: Όχι

Re: Το Επίπεδο της Σχολής μας

Δημοσίευσηαπό Vagoulas » 16 Αύγ 2008, 09:22

megatron έγραψε:Από ότι γνωρίζω,σύμφωνα με τα λεγόμενα κάποιων καθηγητών μας, (η πληροφορία αυτή είναι με κάθε επιφύλαξη...), δεν θα έχουμε καινούργια εργαστήρια στα νέα κτήρια.Τα εργαστήριά μας θα παραμείνουν στα ήδη υπάρχοντα κτήρια μέσα στη πόλη,διότι για να γίνει η μεταφορά τους στα νέα κτήρια απαιτεί κάποια δαπάνη.Κατά τη γνώμη μου, είναι πολύ πιθανό, να μην γίνει η μεταφορά των εργαστηρίων για τον απλούστατο λόγο ότι δεν υπάρχουν αίθουσες.Οι αίθουσες που κατασκευάστηκαν στα νέα κτήρια, είναι μόνον αίθουσες διδασκαλίας.Όλα αυτά με εξαίρεση το εργαστήριο Προγραμματισμού όπου έχουν ήδη μεταφερθεί οι υπολογιστές.


Ναι είναι αλήθεια αυτό που λες. Τα εργαστήρια από ότι άκουσα και εγώ θα κάνουν πολύ καιρό (πολλά χρόνια) να μεταφερθούν στα νέα κτίρια και τους παραπάνω ακριβώς λόγους που ανέφερες. Άλλη μια μεγάλη επιτυχία του τμήματος μας έπειτα από πολύ κόσμο και βάσανα. Βέβαια όταν καταδέχονται και πάνε και μπαίνουν σε γιαπί για να κάνουν μάθημα προφανώς και θα υπάρξουν κάποια προβλήματα...
Άβαταρ μέλους
Vagoulas
Sr. Member
 
Δημοσιεύσεις: 478
Εγγραφή: 10 Ιαν 2008, 19:37
Τοποθεσία: Helsinki
Φοιτητής ΗΜΜΥ: Όχι

Re: Το Επίπεδο της Σχολής μας

Δημοσίευσηαπό macJohn » 16 Αύγ 2008, 19:45

satoshi έγραψε:Δηλαδή ρε παιδιά ξέρετε πόσα χρήματα παίρνουμε εμείς και πόσα παίρνουν και οι άλλες σχολές ΗΜΜΥ?
Ήμαρτον δηλαδή!


Ενδεικτικά παραθέτω τα παρακάτω links για να δούμε για τι ποσά μιλάμε όταν λέμε για ΕΜΠ (Από δύο εργαστήρια μόνο!!!)

http://www.biomed.ntua.gr/BELSITE/Research/Projects/projects.asp

και

http://www.image.ece.ntua.gr/php/rd.php#ec

laplace έγραψε:Με το νέο τομέα λογικά θα προσθέσουν και άλλα μαθήματα με υπολογιστές κ ετσι.. όπως αρχιτεκτονική. Στα νέα κτίρια θα έχουμε και καλύτερα εργαστήρια?


Λογικά πάντα... Γιατί ούτε ένα προσχέδιο δεν έχουμε δει για τον κύκλο αυτό και τα μαθήματά του...
Άβαταρ μέλους
macJohn
Hero Member
 
Δημοσιεύσεις: 568
Εγγραφή: 09 Ιαν 2008, 23:52
Τοποθεσία: Cambridge, MA, U.S.A.
Φοιτητής ΗΜΜΥ: Ναι

Re: Το Επίπεδο της Σχολής μας

Δημοσίευσηαπό JoKo » 16 Αύγ 2008, 21:30

Vagoulas έγραψε:Ναι είναι αλήθεια αυτό που λες. Τα εργαστήρια από ότι άκουσα και εγώ θα κάνουν πολύ καιρό (πολλά χρόνια) να μεταφερθούν στα νέα κτίρια και τους παραπάνω ακριβώς λόγους που ανέφερες. Άλλη μια μεγάλη επιτυχία του τμήματος μας έπειτα από πολύ κόσμο και βάσανα. Βέβαια όταν καταδέχονται και πάνε και μπαίνουν σε γιαπί για να κάνουν μάθημα προφανώς και θα υπάρξουν κάποια προβλήματα...


Εντάξει, λέγοντας "πολλά χρόνια" νομίζω ότι υπερβάλλεις. Συμφωνώ ότι η μετακόμιση του τμήματός μας στα καινούρια κτίρια έχει καθυστερήσει, οι κακές γλώσσες μάλιστα λένε ότι μετακομίζουμε εκτάκτως για να μη χάσουν οι εργολάβοι τα χρήματα λόγω καθυστέρησης παράδοσης των κτιρίων, αλλά τουλάχιστον γίνεται. Σίγουρα η πρώτη περίοδος θα είναι προβληματική, αλλά θέλω να πιστεύω ότι συγκριτικά με τα παλιά κτίρια, θα είμαστε καλύτερα.

macJohn έγραψε:Ενδεικτικά παραθέτω τα παρακάτω links για να δούμε για τι ποσά μιλάμε όταν λέμε για ΕΜΠ (Από δύο εργαστήρια μόνο!!!)

http://www.biomed.ntua.gr/BELSITE/Research/Projects/projects.asp

και

http://www.image.ece.ntua.gr/php/rd.php#ec


Και στα δύο links που παραθέτεις βλέπω ερευνητικά προγράμματα που έχουν τα εργαστήρια αυτά. Είναι λογικό ένα εργαστήριο που συμμετέχει σε διάφορα projects να λαμβάνει τις αντίστοιχες χρηματοδοτήσεις. Ίσως, λοιπόν, το θέμα δεν είναι η χρηματοδότηση του τμήματός μας, αλλά η συμμετοχή των επιμέρους εργαστηρίων μας σε ερευνητικά προγράμματα.
Άβαταρ μέλους
JoKo
Full Member
 
Δημοσιεύσεις: 128
Εγγραφή: 09 Ιαν 2008, 22:33
Τοποθεσία: Athens, Greece

Re: Το Επίπεδο της Σχολής μας

Δημοσίευσηαπό Vagoulas » 16 Αύγ 2008, 22:02

JoKo έγραψε:Εντάξει, λέγοντας "πολλά χρόνια" νομίζω ότι υπερβάλλεις. Συμφωνώ ότι η μετακόμιση του τμήματός μας στα καινούρια κτίρια έχει καθυστερήσει, οι κακές γλώσσες μάλιστα λένε ότι μετακομίζουμε εκτάκτως για να μη χάσουν οι εργολάβοι τα χρήματα λόγω καθυστέρησης παράδοσης των κτιρίων, αλλά τουλάχιστον γίνεται. Σίγουρα η πρώτη περίοδος θα είναι προβληματική, αλλά θέλω να πιστεύω ότι συγκριτικά με τα παλιά κτίρια, θα είμαστε καλύτερα.


Πάντως κρίνοντας από την μέχρι τώρα εικόνα τα πράγματα είναι επιεικώς απογοητευτικά γιατί δεν είναι λογικό να πηγαίνεις για μια προσωπική σου υπόθεση στην γραμματεία και να περιμένεις το λιγότερο μία ώρα για να περάσει το λεωφορείο να σε πάει στην πόλη. Όπως δεν είναι και λογικό να μπαίνεις σε καινούρια κτίρια και τα συνεργεία να συνεχίζουν της εργασίες μέσα στον χώρο. Εγώ πάντως δεν έχω δει να μπαίνει κάποιος σε καινούριο σπίτι για να κατοικήσει και να μην έχει υδραυλικά ή θέρμανση αλλά και στο κάτω κάτω ας έχαναν τα χρήματα οι εργολάβοι. Άμα δεν κάνουν σωστά την δουλειά τους γιατί να τα πάρουν;

Πιστεύω πάντως ότι όλα τα παραπάνω είναι κάποιες λεπτομέρεις οι οποίες έπρεπε να είχαν διευθετηθεί και ας είναι και μεταβατική η περίοδος γιατί έτσι κι αλλίως όλοι γνωρίζαμε ότι θα μπαίναμε στα καινούρια κτίρια τα προ διετίας χριστούγεννα και ασχέτως αν μπήκαμε μόλις τώρα η υποτυπώδης οργάνωση έπρεπε να προϋπήρχε.

Πάντως όσο αναφορά την χρηματοδότηση του τμήματος μας θα ήθελα να ακούσω πάρα πολύ την γνώμη σου (και όχι μόνο την κριτική σου στις άλλες  :P :P :P) όπως κάνανε και κάποιοι από εμάς παραπάνω κρίνοντας με βάση κάποιες υλικοτεχνικές υποδομές.

Υ.Γ: Όσο αναφορά την μεταφορά των εργαστηρίων άκουσα για το λιγότερο 3 χρόνια καθώς εκκρεμεί η παράδοση κάποιων άλλων κτιρίων. Εντέλει προσωπικά το θεωρώ μεγάλο χρονικό διάστημα και συν τοις άλλοις είναι κοροϊδία να μας δίνουν τα κτίρια σε "δόσεις". Ή όλα ή τίποτα... :P 
Άβαταρ μέλους
Vagoulas
Sr. Member
 
Δημοσιεύσεις: 478
Εγγραφή: 10 Ιαν 2008, 19:37
Τοποθεσία: Helsinki
Φοιτητής ΗΜΜΥ: Όχι

Re: Το Επίπεδο της Σχολής μας

Δημοσίευσηαπό laplace » 16 Αύγ 2008, 23:17

Ρε παιδιά με λίγα λόγια να κάτσουμε να πάρουμε πτυχίο ή να πάμε πουθενά αλλού? ::) ::) κάτι θετικό δεν θα ακούσουμε κ εμείς οι 1ετείς? :P
laplace
Full Member
 
Δημοσιεύσεις: 148
Εγγραφή: 05 Φεβ 2008, 17:59

Re: Το Επίπεδο της Σχολής μας

Δημοσίευσηαπό Vagoulas » 16 Αύγ 2008, 23:45

laplace έγραψε:Ρε παιδιά με λίγα λόγια να κάτσουμε να πάρουμε πτυχίο ή να πάμε πουθενά αλλού? ::) ::) κάτι θετικό δεν θα ακούσουμε κ εμείς οι 1ετείς? :P


Κοίτα να δεις αυτή είναι η γνώμη κάποιων ανθρώπων και η οποία εξαρτάται πολύ από τις εμπειρίες τους μέσα στην σχολή. Για παράδειγμα αν έχω εγώ κακές εμπειρίες (λέμε τώρα... :P) μια ζωή θα την δυσφημίζω γιατί έτσι νιώθω ότι πρέπει να κάνω και θα το κάνω γιατί έχω το δικαίωμα της ελευθερίας της γνώμης μου από την στιγμή που έχω και επιχειρήματα βέβαια για να την στηρίξω. Δεν νομίζω ότι παίρνοντας το πτυχίο μου θα κάνω τον αβανταδόρο του ΔΠΘ γιατί δεν είμαι και υποχρεωμένος να το κάνω αλλά και εδώ που τα λέμε δεν είμαστε και για διαφήμιση.

Τώρα αν εσύ πιστεύεις κάτι διαφορετικό μπορείς να το εκφράσεις και να συζητήσουμε αλλά το θέμα είναι να έχεις δημιουργήσει μια άποψη για το χώρο που σπουδάζεις και να την τεκμηριώσεις κατάλληλα. Βασικά όμως μην περιμένεις να ακούσεις και πολλές καλές κουβέντες γιατί μπορείς να δεις και μόνος σου τα προβλήματα που υπάρχουν στην ελληνική παιδεία (και θα υπάρχουν για πολύ καιρό αν δεν αλλάξει η φιλοσοφία όλων μας) και επισκιάζουν πολλές φορές τα καλά τα οποία συνήθως είναι ασήμαντα ή τουλάχιστον μη ουσιώδη π.χ. τετραγωνικά μέτρα που αντιστοιχούν για κάθε φοιτητή. Δηλαδή τι σόι πλεονέκτημα είναι αυτό θα κάνουμε αγοραπωλησίες με οικόπεδα;

Τέλος πάντων το θέμα είναι να υπάρχουν "πλεονεκτήματα" με όλη την έννοια της λέξεως και όχι να τα εφευρίσκουν κάποιοι για να μας καθυσηχάσουν και να μας στρώνουν το κρεβάτι για το ύπνο του δικαίου.   
Άβαταρ μέλους
Vagoulas
Sr. Member
 
Δημοσιεύσεις: 478
Εγγραφή: 10 Ιαν 2008, 19:37
Τοποθεσία: Helsinki
Φοιτητής ΗΜΜΥ: Όχι

Re: Το Επίπεδο της Σχολής μας

Δημοσίευσηαπό laplace » 17 Αύγ 2008, 00:01

Το θέμα πιά είναι ο χρόνος..Κ εγώ οταν πρωτοήρθα Ξάνθη κ είδα τον χώρο μου έκανε κακή εντύπωση. Κ γενικά μου είχαν πει ότι είναι πιο χαμηλού επιπέδου απο ΕΜΠ/ΑΠΘ.Τώρα τα εργαστηρια κρίνοντας από ηλεκτρικές μετρήσεις πχ. δεν είναι κ υπερσύγχρονα.Κάποιοι καθηγητές ομως κάνουν καλό μάθημα. Βέβαια λόγω της καλής ποιότητας εκπαίδευσης πολλοί πανε και μαθήματα απ'εξω(εννοω εξωπανεπιστημιακά/φροντιστηριάκια κ τετοια), ειδικά C. Ενα είδος δημοσίου λυκείου+ φροντιστήριο λοιπον.Δεν ξέρω.Κακή εντύπωση μου έκανε ότι δεν έχει βιβλιοθήκη
laplace
Full Member
 
Δημοσιεύσεις: 148
Εγγραφή: 05 Φεβ 2008, 17:59

Re: Το Επίπεδο της Σχολής μας

Δημοσίευσηαπό Vagoulas » 17 Αύγ 2008, 00:08

laplace έγραψε:Το θέμα πιά είναι ο χρόνος..Κ εγώ οταν πρωτοήρθα Ξάνθη κ είδα τον χώρο μου έκανε κακή εντύπωση. Κ γενικά μου είχαν πει ότι είναι πιο χαμηλού επιπέδου απο ΕΜΠ/ΑΠΘ.Τώρα τα εργαστηρια κρίνοντας από ηλεκτρικές μετρήσεις πχ. δεν είναι κ υπερσύγχρονα.Κάποιοι καθηγητές ομως κάνουν καλό μάθημα. Βέβαια λόγω της καλής ποιότητας εκπαίδευσης πολλοί πανε και μαθήματα απ'εξω(εννοω εξωπανεπιστημιακά/φροντιστηριάκια κ τετοια), ειδικά C. Ενα είδος δημοσίου λυκείου+ φροντιστήριο λοιπον.Δεν ξέρω.Κακή εντύπωση μου έκανε ότι δεν έχει βιβλιοθήκη


Βλέπω λοιπόν ότι έχεις μια εμπεριστατωμένη άποψη και συγχαρητήρια για αυτό γιατί πολλοί στο έτος σου δεν ξέρουν που πέφτει ο δρόμος για το πανεπιστήμιο. Αν εσύ έχεις αποφασίσει ότι "καλύπτεσαι" σε ένα μεγάλο ποσοστό από αυτά που σου παρέχουν τότε έχει καλώς ειδάλλως θα πρέπει να αλλάξεις ρότα. Εγώ δυστηχώς το κατάλαβα πολύ αργά και ντρέπομαι που το λέω ειληκρινά αλλά είναι καλό τις περισσότερες φορές να αντιμετωπίζουμε την αλήθεια κατάματα και όχι να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας.
Άβαταρ μέλους
Vagoulas
Sr. Member
 
Δημοσιεύσεις: 478
Εγγραφή: 10 Ιαν 2008, 19:37
Τοποθεσία: Helsinki
Φοιτητής ΗΜΜΥ: Όχι

Re: Το Επίπεδο της Σχολής μας

Δημοσίευσηαπό laplace » 17 Αύγ 2008, 00:16

Οταν λες να αλλάξω ρότα? Ούτε αρχιτεκτονική υπολογιστών δεν κάνουμε, και C και σχέδιο το 50% τα σκάει εκτός πανεπιστημιου για να μάθει κάτι ή να περάσει.Γιατί νομίζεις ότι ΑΠΘ/ΕΜΠ πχ. είναι καλύτερα? Ένας φιλος μου ΗΜΜΥ ΕΜΠ πήγε φροντιστήριο C σε εναν μεταπτυχιακό φοιτητή απο το τμήμα πληροφορικής ΑΣΟΕΕ.ΗΜΜΥ ΕΜΠ π.χ. δεν κάνουν
εργαστηριο ΣΑΕ γιατί έγινε κομπίνα και φάγανε τα λεφτά του εργαστηρίου ή κατι τετοιο.Πάντως εντάξει, γενικά οι καθηγητές εργαστήριο κάνουν σχετικά οκ μάθημα.Π.χ. μια χαζομάρα είναι ότι κάνουμε λογική σχεδίαση 5ο εξάμηνο και ο Γραββάνης ζητάει το 1/3 του βιβλίου στο μάθημα επιστήμη υπολογιστών.Και πήγα και δανείστηκα το βιβλίο Ψηφιακής Σχεδίαση του Mano και διαβάζω μόνος... :o
Τελευταία επεξεργασία από laplace και 17 Αύγ 2008, 00:20, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
laplace
Full Member
 
Δημοσιεύσεις: 148
Εγγραφή: 05 Φεβ 2008, 17:59

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

cron