Να ρωτήσω και εγώ την απορία μου...Η άσκηση που μπήκε σαν 4ο θέμα τον Ιούνιο και σαν 3ο θέμα στον Σεπτέμβρη ξέρει κανείς πως λύνεται?
alehunter έγραψε:Νατασσα δεν μπορω να βοηθησω εργαστηριακο ειανι καθαρα το θεμα και εγω οταν μ επεσε ενα το σταυρο μου και εβλεπα διπλα...![]()
(τι ζητας το 1ο δεν σ αρεσε η επιστημονικη μου εξηγηση-λυση)
Να ρωτήσω και εγώ την απορία μου...Η άσκηση που μπήκε σαν 4ο θέμα τον Ιούνιο και σαν 3ο θέμα στον Σεπτέμβρη ξέρει κανείς πως λύνεται?
αμυδρα θυμαμαι οτι ελεγες:
εγραφη+αναγνωση=200nsec
Θεωρημα Nyquist δειγματοληψια=2Fmax
και μετα κατι εκανα με μια μεθοδο των τριων και εβγαζε 600 κατι χρηστες
κατι τετοιο,ελπιζω εστω στο ελαχιστο να βοηθησα
natasoula... έγραψε:Στο δεύτερο θέμα του Σεπτέμβρη, εκείνο με τα 5 φάσματα, τι λέμε για το φάσμα που έχει εμφανιστεί το φέρον αλλά είναι πιο χαμηλά από τις δύο πλευρικές;;
Κι επίσης αν μπορεί κάποιος να πει πώς λύνεται το πρώτο θέμα...
natasoula... έγραψε:Με μόνο δεδομένο τα 200 nsec, με τι έκανες μέθοδο των τριών;;
aris92 έγραψε:Kαλησπέρα,
γνωρίζει κανείς πως λύνεται το 1ο θέμα του περσινού Ιούνη-Σεπτεμβρή αυτό με τους 2 σταθμούς και το ποιος θα ακουστεί πιο δυνατά. Χρησιμοποιώ καθόλου συντελεστές BESSEL ή όχι?
Evender έγραψε:Η Fm δεν είναι η συχνότητα εκπομπής?Εδώ λέει ότι οι 2 σταθμοί έχουνε διαφορετική συχνότητα εκπομπής δηλαδή διαφορετικό Fm...
Δεν έδινα εγώ πέρσι αλλά αν έδινα την άσκηση θα την έλυνα:
Διαμορφωση κατα FM :
v(t) = Ac * cos(Ωc*t + β*sinΩm*t)
Pa=(Vrms1)^2/R=Ac1^2/2R1=15
Pb=(Vrms2)^2/R=Ac2^2/2R2=75
Τα διαιρώ κατά μέλη και αφού η εκφώνηση λέει ότι δεν δίνεται θεωρείται ίδιο έχω:
Α1^2/Α2^2=15/75 => Α2^2=5Α2^2 => Α2=2,236Α1
και αφού το πλάτος του σταθμού Β είναι μεγαλύτερο από το πλάτος του σταθμού Α θα ακούγεται πιο δυνατά
Αλλά το ξαναλέω δεν έδωσα πέρσι και δεν ξέρω αν είναι σωστό!![]()
![]()
![]()
οχικαι γω ετσι το κανα την πρωτη φορα και κοπηκα. Μην μπλεξετε με ισχυ θα σας βγει ο Β δυνατοτερος και ειναι λαθος.. Εχουν την ιδια Fmax , δε ταυτιζεται με την συχνοτητα εκπομπης . Και καθως σου λεει οτι ο,τι αλλο δεν αναφερεται, θεωρειται κοινο, παιρνεις κοινη Fmax
natasoula... έγραψε:Άμα δε γράψεις το εργαστηριακό δε σε περνάει με τίποτα να φανταστώ,ε..?
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης