Αφίσες στα νέα κτήρια

Θέματα που αφορούν το τμήμα των Η.Μ.Μ.Υ.

Θέλετε να αφισοκολλούνται οι τοίχοι των νέων κτιρίων;

Ναι
13
16%
Όχι
64
80%
ΔΓ/ΔΑ
3
4%

Σύνολο ψήφων : 80

Re: Αφίσες στα νέα κτήρια

Δημοσίευσηαπό Vagoulas » 17 Οκτ 2008, 12:25

Και εγώ με την σειρά μου θα ήθελα να δώσω θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά που πήραν αυτήν την πρωτοβούλια και είμαι σίγουρος και πως οι περισσότεροι φοιτητές σκέφτονται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως και επίσης ότι έχουν φτάσει στα όρια τους με αυτό το θέμα.

Ειδικά το συγκεκριμένο θέαμα τα τελευταία 4 με 5 χρόνια παραπάει... Ειδικά με τις πρόσφατες καταλήψεις η ασυδοσία έφτασε στο απροχώρητο. Λέγανε κάποιοι είναι στα πλαίσια του αγώνα και θα ήθελα να τους πω, χωρίς βέβαια να είμαι κανένας ειδικός επί του θέματος, ότι κύριοι η ιστορία μας έχει διδάξει ότι οι αγώνες δίνονται στους δρόμους με την δύναμη των επιχειρημάτων και της φωνής. Χωρίς έκτροπα, λεηλασίες, ανούσια συνθήματα στους τοίχους. Άρα λοιπόν αφίσες και και συνθήματα στους τοίχους ακούγονται βερεσέ γιατί πολύ απλά κανείς δεν τους δίνει πια σημασία.

Επίσης δεν μπορούμε να φωνάζουμε για καλύτερη παιδεία, υποδομές και όλα τα συναφή και από την άλλη να τα καταστρέφουμε όλα τα παραπάνω με το "βέλτιστο τρόπο". Έτσι το μόνο που καταφέρνεις είναι να σε "γράφουν" εκεί που δεν πιάνει μελάνι γιατί δείχνεις ότι είσαι αναξιόπιστος. Δεν γίνεται κύριε να ζητάς καινούρια κτίρια και να κάνεις τα ήδη υπάρχοντα χειρότερα από μια δημόσια τουαλέτα. Θα μείνεις λοιπόν με αυτά που έχεις.

Τέλος θα ήθελα να θερποπαρακαλέσω κάποιους να αλλάξουν μυαλά και να μην το παίζουν επαναστάτες του τάλαρου γιατί είμαι 100% σίγουρος ότι αν ερχόταν κάποιος κάτω από το σπίτι τους και κόλλαγε μια αφίσα από μπουζουξίδικο θα τον κυνηγάγανε με τις πέτρες. Να αφήσουν λοιπόν τους βανδαλισμούς των δημοσίων κτιρίων σπαταλώντας άδικα δημόσια χρήματα (κάποιες φορές) και κυρίως ρυπαίνοντας τον χώρο και την αισθητική αυτού γιατί και πάλι παραμένουν απαρατήρητοι όσο αδυνατούν να επιδείξουν ιδέες και επιχειρήματα.

Όσο αναφορά την λύση του προβλήματος συμφωνώ στα ειδικά πλακατ τα οποία θα πληρώνουν οι ίδιοι που αφισοκολλούν και φυσικά οι διαφημήσεις ιδιωτών να απαγορευτούν.   
Άβαταρ μέλους
Vagoulas
Sr. Member

Φοιτητής ΗΜΜΥ: Όχι

Δημοσίευσηαπό Kevin » 17 Οκτ 2008, 12:43

Οι Πριζομένοι είναι τα άτομα που είναι στο forum ή γενικά και άτομα που είναι εκτός forum αλλά συμφωνούν μαζί με την πλειοψηφία εδώ?
Kevin

Δημοσίευσηαπό Stokos » 17 Οκτ 2008, 13:28

patirgerasimos έγραψε:και γιαυτο ειναι πολιτικά άβουλοι.. κ δεν ενδιαφέρονται για το τι γινεται. καλο ειναι ολοι να εκφραζονται αλλα χωρις υπερβολες...

Είδαμε σήμερα τη πολιτική συνείδηση μας σε όλο της το μεγαλείο. "Κάποιοι" πήγαν και έσκισαν όλες τις αφίσες τις ΔΑΠ (να υποθέσω επειδή κέρδισε την συνέλευση?) και μάλιστα δε μπήκαν καν στο κόπο να βγάλουν τη κολλητική ταινία και τα χαρτάκια που έμειναν στο τοίχο... Σε 1 ώρα οι αφίσες είχαν ξανακολληθεί πάνω στα απομεινάρια των παλιών...

Δε πρέπει να συνεχιστεί αυτό, πρέπει να δράσουμε επειγόντως, έλεος πια με όλα αυτά τα πωρωμένα κομματόσκυλα που έχουν εισέλθει στα ελληνικά πανεπιστήμια...

PS: Δεν υποστηρίζω τη ΔΑΠ.
Stokos

Δημοσίευσηαπό JimMichael » 17 Οκτ 2008, 14:35

Τα θερμά μου συγχαρητήρια για τους Prizomenous. Αν ανοίξει σύλλογος, πότε μπορώ να γραφτώ;

Αρα λοιπόν σήμερα είχαμε και τα πρώτα κολλήματα αφισών πάνω στις προηγούμενες... Άντε βρε καλή επέτειο του χρόνου....
Φίλοι και χρήμα, νερό και λάδι.
Άβαταρ μέλους
JimMichael
Hero Member

Δημοσίευσηαπό dimitrisgzs » 17 Οκτ 2008, 21:00

εχω την εντυπωση οτι οι ιδιοι που ενδιαφερονται για ενιαιο συλλογο ειναι αυτοι που λενε οχι στις αφισες.Αρα μαλλον πρεπει να οργανωθει μια συνελευση forum και να τα πουμε απο κοντα
Άβαταρ μέλους
dimitrisgzs
Full Member

Δημοσίευσηαπό Kevin » 18 Οκτ 2008, 00:04

Kevin έγραψε:Οι Πριζομένοι είναι τα άτομα που είναι στο forum ή γενικά και άτομα που είναι εκτός forum αλλά συμφωνούν μαζί με την πλειοψηφία εδώ?

Δεν απάντησε κανείς και λογικό φαίνεται βέβαια, αλλά τουλάχιστον ένα pm... Πόση σημασία νομίζετε θα δώσει κάποιος σε μία επιστολή με την υπογραφή αυτή? Στην οποία μάλιστα κάποιοι ισχυρίζονται οτι είναι η πλειοψηφία των φοιτητών????? Πού το ξέρει αυτό εκείνος που διαβάζει την επιστολή? Γιατί να την "εμπιστευτεί"? Γιατί να μην την κάνει ένα απλό delete από το mailbox του?

Στην τελική (αν οι "πριζομένοι" θεωρούνται τα μέλη του forum) μέσα στο forum μπορεί η πλειοψηφία να ψηφίζει ή να λέει κάποια πράγματα αλλά δεν έχουν όλοι την ίδια άποψη, κάποιοι αντιτίθενται. Δεν είμαι από εκείνους αλλά όπως και να 'χει πρέπει να σεβόμαστε το οτι κάποιοι διαφοροποιούνται και να μην γενικεύουμε ένα συμπέρασμα του στυλ "εμείς ως πριζομένοι θέλουμε αυτό και αυτό". Ίσως να ήταν καλύτερο κάτι σαν "80% των πριζομένων θέλουν αυτό και αυτό". Και πώς ξαφνικά κάποιος έχει αναλάβει να πάρει αυτή την πρωτοβουλία για όλους μας? Βέβαια αυτό το τελευταίο, όπως λέω και στην παρένθεση, ισχύει μόνο αν ως "πριζομένοι" θεωρούνται τα μέλη του forum.

Δεν διαφωνώ με την ενέργεια αυτή καθ'αυτή, κάθε άλλο. Με τον τρόπο που γίνεται έχω κάποια ερωτήματα.

Λυπάμαι για το ύφος του post αλλά δεν θεώρησε κανείς σκόπιμο ένα 24ωρο τώρα να δώσει μια απάντηση στο ερώτημά μου. Έστω σε pm. Αν ήξερα πρόσωπο θα έστελνα και εγώ την απάντηση σε pm.

P.S. Εννοείται πως αν έχω καταλάβει κάτι λάθος σχετικά με την ενέργεια αυτή και κάποιος μου υποδείξει αυτό το λάθος, τότε θα ανακαλέσω. Αλλά μία απάντηση κάποιος έπρεπε να την δώσει.
Kevin

Δημοσίευσηαπό JimMichael » 24 Οκτ 2008, 14:04

Σήμερα στο μάθημα των Πεδίων με έπιασαν τα νεύρα μου όταν είδα τον κ.Αναγνωστόπουλο να προσπαθεί να στριμώξει τις διαφάνειες του μαθήματος με τους προτζέκτορες σε μία και μόνο έδρα. Ειλικρινά ήμουν έτοιμος να πάω έξω από το αμφιθέατρο και να ξηλώσω τις αφίσες από μια έδρα και να του την πάω. Αλλά επειδή τις φάτσες σας δεν τις ξέρω δεν το'κανα γιατί δεν είχα έναν για βοήθεια... Αλλά αυτό ήταν πραγματικά εκνευριστικό.
Άβαταρ μέλους
JimMichael
Hero Member

Δημοσίευσηαπό m.j. » 24 Οκτ 2008, 14:39

Καλά αυτό είναι αδιανόητο, δεν το πιστεύω! ή μάλλον....
το πιστεύω γιατί στα άλλα κτίρια είχε έδρ-ες να βάλει τις διαφάνειες του ο καθηγητής.Τώρα είμαστε..."ολιγαρκείς" μία και καλή για εμάς, και πολλές και καλές για τα κόμματα από έξω και τις περιβόητες αφίσες..απόλυτα λογικό νομίζω...! >:(

αυτός είναι και ο λόγος που κάτι πρέπει να γίνει σύντομα, και θα γίνει.-

Να πω οτί καποιος διαβάζει αυτές τις αφίσες..όοοολες αυτές τις αφίσες....οτί καποιος αλλάζει πολιτική πεποίθηση επηρρεασμένος από αυτές.......
Χρειάζονται ισχυρές θέσεις των κομμάτων, κινήσεις δραστικές που θα καθορίσουν τι θα ασπαστεί ο καθένας έτσι όπως έχει γίνει η κοινωνία, όχι ένα κάρο αφίσες με λογοπαίγνια και υποσχέσεις ότι ...μαζί τους εγώ θα πάω μπροστά...(για παράδειγμα)

Τι μανία είναι αυτή με τις αφίσες...εκτός και αν σκέφτονται να λάβουν μέρος σε κανέναν πρωτότυπο διαγωνισμό πολιτισμικής ευρεσιτεχνίας....γιατί προσωπικά όσοι έχω ακούσει να συζητούν για τις αφίσες μπροστά από αυτές...αναφέρονται στο τι τρελό-καινοτόμο σκαρφίστηκε η ..ΟΜΑΔΑ που είναι υπεύθυνη για αυτές στο κάθε κόμμα (κάτι που πρόσφατα έμαθα και έμεινα!!!) , για να τραβήξει έστω και λίγο την προσοχή!
Αφού ούτως ή άλλως στο τέλος στις έδρες αυτές οι φοιτητές είτε καθόνται, είτε τοποθετούν καφέδες τσιγάρα κ.τ.λ. γενικώς μικροσκουπίδια, ποιο το νόημα.....?(πράγμα που ωραιότατα θα έκαναν και στο κυλικείο)
μαλλον δεν υπάρχει κανένα νόημα σε όλα αυτά.Απλά πρέπει να ξυπνήσουμε και να κάνουμε κάτι πρακτικά. :-\
m.j.
Sr. Member

Δημοσίευσηαπό satoshi » 24 Οκτ 2008, 20:18

Πάντως σήμερα σα να μου φάνηκε πως μειώθηκε ο αριθμός των αφισων έξω από τα αμφιθέατρα.
Λέτε να έπιασαν τόπο οι φωνές μας?
Αν ναι, καταφέραμε κάτι !!!! O0
Άβαταρ μέλους
satoshi
Jr. Member

Δημοσίευσηαπό cmavr8 » 24 Οκτ 2008, 22:04

Ναι, ήταν λιγότερες γιατί χθες κάποιος έσκισε της ΔΑΠ και ακόμα δεν οργανώθηκε η ομάδα αφισοκολλητών (με τις μπλούζες και τα εργαλεία) οπότε μπήκαν μόνο μερικές πρόχειρα...
(δείτε τα συνημμένα)

Από βδομάδα περιμένουμε νέα θύελλα αφισών ώστε να δείξουν στους "αντιστασιακούς" πόση δύναμη έχουν.

Λέω να πάρω 2-3 παιδιά και να κολλήσουμε πάνω μας αφίσες, (μία μπροστά μία πίσω) και να κυκλοφορούμε εκεί γύρω...
(πιάνω την πασπ! :-* )
Συνημμένα
simg_6405.jpg
Το πρίν... (στο βάθος οι σκισμένες αφίσες)
simg_6405.jpg (32.24 KiB) 1876 προβολές
simg_6410.jpg
Και το μετά... (δε μάζεψαν τις σκισμένες)
simg_6410.jpg (31.7 KiB) 1873 προβολές
cmavr8
Hero Member

Φοιτητής ΗΜΜΥ: Ναι

Δημοσίευσηαπό JimMichael » 24 Οκτ 2008, 22:32

Ε λοιπόν όχι. Αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα. Όχι μόνο μπαίνουμε πλέον πάλι στις γνωστές σε όλους κοκορομαχίες... ποιος έχει τις περισσότερες αφίσες κλπ, αλλά αρχίζουμε και βρομίζουμε τον καινούριο χώρο με σκισμένες αφίσες των "αντιπάλων" παρατάξεων; Δηλαδή έχουν τα κότσια να σκίσουν μερικές αφίσες για να πλήξουν και καλά τη μια παράταξη αλλά δεν έχουν τη στοιχειώδη παιδεία να τα μαζέψουν τα σκουπίδια που έκαναν και να τα πετάξουν; Φοβερο... Κι αυτοί δηλαδή αξίζουν να κάθονται στο βήμα και τους ψηφίζουν, ενώ οι υπόλοιποι όχι.... Ελλαδιστάν
Άβαταρ μέλους
JimMichael
Hero Member

Δημοσίευσηαπό Masta Killah » 29 Οκτ 2008, 22:54

JimMichael έγραψε:Ε λοιπόν όχι. Αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα. Όχι μόνο μπαίνουμε πλέον πάλι στις γνωστές σε όλους κοκορομαχίες... ποιος έχει τις περισσότερες αφίσες κλπ, αλλά αρχίζουμε και βρομίζουμε τον καινούριο χώρο με σκισμένες αφίσες των "αντιπάλων" παρατάξεων; Δηλαδή έχουν τα κότσια να σκίσουν μερικές αφίσες για να πλήξουν και καλά τη μια παράταξη αλλά δεν έχουν τη στοιχειώδη παιδεία να τα μαζέψουν τα σκουπίδια που έκαναν και να τα πετάξουν; Φοβερο... Κι αυτοί δηλαδή αξίζουν να κάθονται στο βήμα και τους ψηφίζουν, ενώ οι υπόλοιποι όχι.... Ελλαδιστάν

Χαχα θα χει πλάκα πάντως να βλέπεις τύπους με σκησμένες αφίσες στα χέρια να τρέχουν προς τους κάδους...

Εμένα η άποψη μου είναι ότι καλές μεν οι αφίσες, αλλά να μην γεμίσουμε και όλους τους τοίχους. Τα τραπεζάκια που υπάρχουν είναι πιστεύω αρκετά, και άντε και λίγο τοίχος έξω από το αμφιθέατρο.
Άβαταρ μέλους
Masta Killah
Newbie

Δημοσίευσηαπό LoVaBiLL » 06 Νοέμ 2008, 15:06

Αν και διάβασα τώρα το τοπικ, να σημειώσω πως είχα και εγώ μία μικρή ενόχληση για τις ανακοινώσεις της ΠΑΣΠ έξω από την Α3 (νομίζω έτσι λέγεται..αυτή που είναι δίπλα στο Σχέδιο τεσπα) για το ποδοσφαιρακι τους. Δε λέω. Καλή φάση το ποδοσφαιράκι αλλά έχουν μπόλικο χώρο απέναντι. Η πόρτα τι τους φταίει που παραδίπλα έχει ανακοινώσεις μαθημάτων!! Παραδίπλα; Δίπλα... Απο πίσω ίσως καμία...

Εμένα πάντως μ αρέσει λιγουλάκι αυτό με τις έδρες και τις παρατάξεις. 2 έδρες και 4 αφίσες νομίζω πως είναι αρκετές. Αν το πάρουμε αναλογικά ίσως έτσι καταλήξει. Παραπάνω όχι. Ορίστε ένιωσα και ενοχλημένος παραπάνω. Αλλά λίγη πολιτικοποίηση δε βλάπτει. Βέβαια όχι ψήφισα στο poll, να να δείξω την αντίδραση στην υπερβολή. Αν είχε επιλογή "Ναι, αλλά περιορισμένα." αυτή θα διάλεγα.
Άβαταρ μέλους
LoVaBiLL
Hero Member

Δημοσίευσηαπό fortsatos » 07 Νοέμ 2008, 11:37

LoVaBiLL έγραψε: Αλλά λίγη πολιτικοποίηση δε βλάπτει.

Άλλο η πολιτικοποίηση άλλο το οπαδιλίκι...
Άβαταρ μέλους
fortsatos
Full Member

Δημοσίευσηαπό megatron » 07 Νοέμ 2008, 12:08

fortsatos έγραψε:
LoVaBiLL έγραψε: Αλλά λίγη πολιτικοποίηση δε βλάπτει.

Άλλο η πολιτικοποίηση άλλο το οπαδιλίκι...

Κι εγώ να προσθέσω, άλλο η πολιτικοποίηση, άλλο το οπαδιλίκι και άλλο η κομματικοίηση. ;)
Άβαταρ μέλους
megatron
Hero Member

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες