Το πρώτο "άχρωμο" τραπεζάκι της σχολής μας!

Θέματα που αφορούν το τμήμα των Η.Μ.Μ.Υ.

Re: Το πρώτο "άχρωμο" τραπεζάκι της σχολής μας!

Δημοσίευσηαπό mafux » 05 Φεβ 2009, 21:48

Βλέπω όλοι σ' αυτό το πανεπιστήμιο φοβούνται μήπως χαρακτηριστούν μπλε, πράσινοι ή κόκκινοι.. Δεν πάμε μπροστά.. Όποιος θέλει μπορεί να κατεβάζει ένα παρδαλό πλαίσιο όπως έκαναν άλλοι και αλλού..
mafux
Newbie

Φοιτητής ΗΜΜΥ: Ναι

Δημοσίευσηαπό JimMichael » 05 Φεβ 2009, 21:56

Ο φόβος που διαπιστώνεις, αν μπορεί αυτή η λέξη να αποδώσει το πραγματικό νόημα αλλά θα τη χρησιμοποιήσω όπως και να'χει, είναι ένα συναίσθημα που βγαίνει στον άνθρωπο όταν μια κατάσταση/ένας άνθρωπος δεν του βγαίνει σε καλό και προσπαθεί να την/τον αποφύγει.
Άβαταρ μέλους
JimMichael
Hero Member

Φοιτητής ΗΜΜΥ: Όχι

Δημοσίευσηαπό m.j. » 05 Φεβ 2009, 22:13

το θέμα δεν είναι ο χαρακτηρισμός και ο χρωματισμός...το θέμα είναι ότι μπορεί να μην μας εκφράζει κάτι απόλυτα....
είναι υποχρεωτικό δηλαδη να ταχθούμε κάπου..??...αυτός είναι ο μόνος τρόπος εσυ και ο καθένας να μας ακούσετε?
είπαμε να βάλουμε ένα άχρωμο τραπεζάκι που εκφράζει αυτή μας την αντίληψη,της ανεξαρτησίας από όλα αυτά που συμβαίνουν στον μικρόκοσμο του πανεπιστημίου μας...που είναι καρμπόν του έξω κόσμου...δεν ζητήσαμε κανέναν να καταλάβει το λόγο της κίνησης,ούτε θέλαμε να κάνουμε κόμμα...
το οτι δεν συμφωνείς εσύ και το ότι πιστεύεις ότι έτσι δεν πάμε μπροστά..λυπάμαι αλλά είναι δικό σου θέμα.
δικό σου θέμα είναι να απορρίπτεις το ότι θεωρείς άξιο της απόρριψης σου,
εμείς ίσα ίσα πιστεύουμε ότι κάναμε βήματα μπροστά για να ξεκολλήσουμε από τα στανταρς που θέλουν να χειραγωγήσουν την ζωή μας και να μας καθοδηγήσουν σε δρόμους που δεν διαλέγουμε..
χειραγώγηση δεν είναι να γίνεσαι -ίτης μόνο και μόνο για μία μοστρα??...ή εσύ αυτό το θεωρείς έκφραση ιδεών και ιδανικών....?
δεν γενικεύω..υπάρχουν και κάποιοι που παλεύουν για κάτι ανώτερο αλλά κακά τα ψέμματα η πλειοψηφία άλλα μας αποδεικνύει καθημερινά. όταν λοιπόν δεν μας εξέφρασε τίποτα από όλα αυτά...όταν αποφασίσαμε ότι το τι ψηφίζουμε είναι ΕΚΤΟΣ σχολής και όλο αυτό με τα κομματα είναι σκηνή που προτιμούμε να μην παρακολουθήσουμε ..είπαμε να την "κόψουμε" και να κανουμε λίγο πιο ενδιαφέρουσα την όλη ιστορία..αφού σε αυτήν την ..ταινία εμείς έχουμε τον πρώτο ρόλο και προέκυψε το περιφημο τραπεζάκι,
για σένα λοιπόν είναι ένα άχρωμο τραπεζάκι ,για εμάς πολύ περισσότερα,το αποδέχεσαι κ προχωράς,δεν ενοχλήσαμε κανέναν άλλωστε...
....και τελειώνοντας να τονίσω πως...δεν είμαστε αμέτοχοι,κάθε άλλο!
ίσως γιαυτό προκαλέσαμε λίγη σύγχυση στους -ίτες που δεν περίμεναν κάτι αντίστοιχο...
αμέτοχοι είναι εκείνοι που έρχονται και φεύγουν...και ποτέ κανείς δεν αντιλαμβάνεται διαφορά,εμείς κάναμε ΕΣΤΩ μία μικρή διαφορά.-
peace just wanted to be free.
m.j.
Sr. Member

Δημοσίευσηαπό Stokos » 05 Φεβ 2009, 22:16

mafux έγραψε:Βλέπω όλοι σ' αυτό το πανεπιστήμιο φοβούνται μήπως χαρακτηριστούν μπλε, πράσινοι ή κόκκινοι.. Δεν πάμε μπροστά.. Όποιος θέλει μπορεί να κατεβάζει ένα παρδαλό πλαίσιο όπως έκαναν άλλοι και αλλού..

Συνήθως "φοβάσαι" να χαρακτηριστείς με κάτι το οποίο δε κρίνεις σωστό και υγιές. (Τα υπόλοιπα που θα έλεγα θα είναι τελείως ταυτόσημα με τα σχόλια του JimMichael οπότε δε θέλω να τα επαναλάβω).
"Δε πάμε μπροστά" λες ε? Δηλαδή το ότι κάποια άτομα έχουν μια διαφορετική άποψη από κάποιους άλλους (έστω ακόμα και τη πλειοψηφία) αυτό σημαίνει ότι αυτά τα άτομα είναι και λάθος? Ίσα ίσα για μένα είναι το τελείως αντίθετο: ότι πιο υγιές μπορεί να προκύψει από τη κοινωνία μας έτσι όπως την έχουμε καταντήσει. Είναι άτομα τα οποία δε πήγαν απλά στη παράταξη των γονιών ή στη παράταξη που τους έταξε λαγούς με πετραχήλια τους αλλά έκατσαν, σκέφτηκαν, προβληματίστηκαν και τελικά σχημάτισαν τη δική τους άποψη για τα πολιτικά δρώμενα γενικότερα και κατά τη γνώμη μου είναι αυτοί που θα προσπαθήσουν να (ή γιατί όχι και να καταφέρουν να) βελτιώσουν τη κοινωνία του μέλλοντος.

Όλα αυτά τελείως υποκειμενικά πάντα.
Stokos

Δημοσίευσηαπό brera » 05 Φεβ 2009, 23:07

Και εγώ μέλος παράταξης είμαι και θεωρώ ότι αυτή η κίνηση είναι πολύ καλή και πολύ θετική.Και έχω κάτσει πολλές φορές σε αυτό το τραπεζάκι.Μην ακούτε κανέναν παιδιά συνεχίστε... O0
Άβαταρ μέλους
brera
Γενικός Συντονιστής

Δημοσίευσηαπό mafux » 06 Φεβ 2009, 00:18

Παιδιά είπα την άποψη μου, δεν ζήτησα να μου πει κάποιος αν αυτή είναι πρόβλημα μου.. Όπως και να 'χει μόνο αν ομάδες φοιτητών προωθήσουν ένα ζητούμενο αυτό έχει πιθανότητες να φτάσει εκεί που πρέπει. Αυτή θα έπρεπε να είναι η υγιής λειτουργία των παρατάξεων. Ως πανεπιστήμιο έχουμε πολλά θέματα που μπορούμε να οργανωθούμε σε ομάδες για να τα προωθήσουμε..
mafux
Newbie

Δημοσίευσηαπό nuovo » 06 Φεβ 2009, 01:03

mafux έγραψε: Όπως και να 'χει μόνο αν ομάδες φοιτητών προωθήσουν ένα ζητούμενο αυτό έχει πιθανότητες να φτάσει εκεί που πρέπει. Αυτή θα έπρεπε να είναι η υγιής λειτουργία των παρατάξεων. Ως πανεπιστήμιο έχουμε πολλά θέματα που μπορούμε να οργανωθούμε σε ομάδες για να τα προωθήσουμε..

Όλοι συμφωνούμε σε αυτό.
Εκεί που διαφωνούμε είναι γιατί πρέπει να συμμετέχεις σε παράταξη για να "προωθήσεις" τα θέματα του πανεπιστημίου; Γιατί θεωρείς ότι οι παρατάξεις είναι ο μοναδικός τρόπος για να πετύχεις τους σκοπούς σου; Για ποιο λόγο οι παρατάξεις θεωρούν ότι και οι υπόλοιποι πρέπει να συμμετέχουν σε παρατάξεις, αν θέλουν να κάνουν για τα κοινά;
Ή δόλος υπάρχει (αν το σκεφτείς αλλιώς, γιατί πρέπει να είμαι σε παράταξη για να πείσω τα αρμόδια όργανα-στην ουσία τους καθηγητές- για τον δίκαιο των αιτημάτων μου;) ή η όλη φιλοσοφία είναι μηχανισμός διαιώνισης της ύπαρξης σας.... Μάλλον και τα δύο!
Έχετε μπήξει τα δοντάκια σας σαν βδέλλες εδώ και απομυζάτε όσο μπορείτε, για να πετύχετε τους "σκοπούς της παράταξης", που σας βεβαιώνω ΔΕΝ είναι το καλό του πανεπιστημίου, ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ είναι η αυξήση της "δύναμης" σας... της βάσης... για να έχουν οι αρχηγοί σας να δίνουν θετική αναφορά στους "πιο αρχηγούς"(βλέπε εδώ μια τέτοια αναφορά-τέρμα κάτω κάτω του συγκεκριμένου post-παραθέτω και το απόσπασμα πιο κάτω εδώ για να μην ψάχνεις. Στο συγκεκριμένο post θα δεις πως ο "αρχηγός" μιλάει στο πρώτο ενικό για αυτά που έκανε η παράταξη του(!?!?!?!), πως οι προτάσεις οι ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ προς την παράταξη ΣΟΥ γίνανε κτήμα ΤΟΥ και πως ακριβώς αλλά και τι ακριβώς θα πεί στους πιο πάνω του, προσθέτοντας πάντα ότι η παράταξη ΤΟΥ βγήκε πρώτη στις φοιτητικές εκλογές), μπας και καταφέρουν να πρωωθηθούν και τους αναλάβει το κόμμα και κάνουν μια ζωή........ όλο τρέλα..... υπο την σκέπη του κόμματος.

Και πάει καλά στην περίπτωση που καμιά φορά συμπίπτουν οι "σκοποί της παράταξης" με τις ανάγκες του πανεπιστημίου-σχολής-τμήματος... εκεί είμαστε τυχεροί οι υπόλοιποι... τώρα σκέψου π.χ. την περίπτωση που ΔΕΝ μπορείς να πείσεις τους καθηγητές σου για αναβάθμιση υπολογιστικού... και πρέπει να είσαι σε παράταξη για να το καταφέρεις...................

Αυτό λέμε φίλε μου... αυτό και μόνο αυτό ότι για να πείσεις τους καθηγητές σου δεν χρειάζεται και δεν πρέπει να είσαι σε παράταξη ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ οι παρατάξεις στα πανεπιστήμια, δεν χρειάζεται να συμμετέχεις σε έναν μηχανισμό αύξησης της επιρροής των κομμάτων μέσα στο πανεπιστήμιο.
Τα πράγματα έπρεπε να λειτουργούν χωρίς αυτές, όπως ακριβώς συμβαίνει σε όλα τα πανεπιστήμια στις υπόλοιπες χώρες του κόσμου!!

-----------------------------------------------------------------Απόσπασμα----------------------------------------------------------
2gether έγραψε:
papadrikos έγραψε:και αν υπαρχει καποια αποδοχη στο προσωπο μου δεν ειναι γιατι μιλαω και χασκουν.. αλλα γιατι εχω κανει τοσα για τη σχολη και τους φοιτητες που χαιρω αναγνωρισης για το εργο μου.

είμαι πράγματι περίεργος να μάθω.
αναβαθμιση υπολογιστικου, τα δρομολογια των λεοφορειων, δωρεαν υλικα σχεδιου για τους πρωτοετεις, διαμορφωση στο προγραμμα σπουδων, διαμορφωση του εσωτερικου κανονισμου (οπου βρισκονται και οι πτυχιακες εξετασεις..), εκπαιδευτικες εκδρομες, διημεριδα για ενημερωση, παραταση προθεσμιων για την δηλωση μαθηματων, εξασφαλιση διπλωματικης για οσους δεν περνανε, εξασφάλιση διπλης και τριπλης εξεταστικης για τους φοιτητες, οπως επισης και προασπιση των συμφεροντων των φοιτητων απεναντι σε καθηγητές που αυθεραιτουν απεναντι τους. απο τα μεγάλα μεχρι τα μικρά.. το να πιεζεις για τους καδους, τους πινακες, την εκπαιδευτικη εκδρομουλα που θελετε στο εξωτερικο, τον περιβαλλοντα χωρο της σχολης και ερχονται και αλλα.. δε σε ξερω αλλα μαλλον εισαι μικρο ετος για να κανεις τετοια αφελη ερωτηση.[/quote]
nuovo
Jr. Member

Δημοσίευσηαπό JimMichael » 06 Φεβ 2009, 07:28

mafux έγραψε:Παιδιά είπα την άποψη μου, δεν ζήτησα να μου πει κάποιος αν αυτή είναι πρόβλημα μου.. Όπως και να 'χει μόνο αν ομάδες φοιτητών προωθήσουν ένα ζητούμενο αυτό έχει πιθανότητες να φτάσει εκεί που πρέπει. Αυτή θα έπρεπε να είναι η υγιής λειτουργία των παρατάξεων. Ως πανεπιστήμιο έχουμε πολλά θέματα που μπορούμε να οργανωθούμε σε ομάδες για να τα προωθήσουμε..

Εφόσον κάνουμε μια συζήτηση εδώ και με το τον τρόπο σου εντοπίζεις προβλήματα στο δικό μας τρόπο σκέψης, τότε κι εμείς με τη σειρά μας βρίσκουμε προβλήματα στο δικό σου τρόπο σκέψης για να κάνουμε το λεγόμενο διάλογο με επιχειρήματα και αντεπιχειρήματα. Ούτε καθυστερημένο σε βγάλαμε ούτε τίποτα. Απλά δε συμφωνούμε με την άποψη, την οποία εσύ συμμερίζεσαι, ότι για να καταφέρεις κάποια πράγματα θα πρέπει να είσαι γραμμένος σε κάποια παράταξη. Εάν το καλοσκεφτείς, θέλω να μου πεις εσύ πόσες φορές συμμετείχες στην οργάνωση που αναφέρεις ότι είσαι γραμμένος για να πεις κάτι το οποίο σε καίει για τον τρόπο λειτουργίας της σχολής σου και πόσες φορές σου'χουν πει οι άλλοι (οι αρχηγοί) για πράγματα που πρέπει να αλλάξουν (γενικά κι αόριστα). Όπως και με το σύστημα αναγκών του ανθρώπου που πρώτα προσπαθεί να καλύψει τις βασικές ανάγκες του (τροφή, νερό, στέγη) και μετά πάει στις δευτερεύουσες και λοιπά, έτσι κι εγώ με τη σχολή μου θέλω πρώτα αυτή να δουλεύει σωστά και μετά να ασχοληθώ με τη λευτεριά των φυλακισμένων, με το αν ο "Γιωργάκης" κάνει για πρωθυπουργός, με το αν ο "Κωστάκης" έφαγε πολύ γαλοπούλα κι αν ο "Τσίπρας" είναι πολύ νέος και μπήκε για το θεαθήναι. Δεν απατώμαι αν μόνο με αυτά ασχολούνται οι παρατάξεις. Ούτε και θεωρώ δεδομένα κάποια πράγματα που απολαμβάνω τώρα, αλλά θεωρώ ότι θα μπορούσα να'μαι σε πολύ πολύ καλύτερη θέση και φάση αν με τα παραπάνω ασχολούμασταν αν είχαμε λύσει όλα τα βασικά τα δικά μας.
Άβαταρ μέλους
JimMichael
Hero Member

Δημοσίευσηαπό cmavr8 » 06 Φεβ 2009, 11:21

Ένα έχω να πω, ή μάλλον να αναδημοσιεύσω:

First they ignore you.
Then they laugh at you.
Then they fight you.

Then you win.

(είμαστε στο 2ο... ετοιμάστε τις άμυνες σιγά σιγά)
cmavr8
Hero Member

Δημοσίευσηαπό papadrikos » 06 Φεβ 2009, 14:17

ποπο.. εχουμε πολεμο και δεν το ηξερα;; δεν πειραζει ειναι καλο να συσπειρωνονται ατομα και να ενεργοποιουνται εστω και απεναντι στις ''παραταξεις''.. φιλε nuovo (με συγχωρεις αν το φιλε το θεωρεις προσβλητικο) αυτα που παραθεσες δεν ειναι το εργο καποιας παραταξης που εγω ο αρχηγος της καπηλευομαι.. ειναι οι προτασεις που προσωπικα περασα μεσα στο τμημα στα πλαισια της παραταξιακης μου ενασχολησης. το εργο της παραταξης σαφως και ειναι μεγαλυτερο τα τελευταια 7 χρονια που ειμαι εδω. δυστυχως ομως δεν μπορω εδω να σου απευθυνθω σαν παραταξη γιατι θα εχω κυρωσεις... οπως επισης να ενημερωσω εγκυκλοπεδικα πως δεν εχω καποια θεσμικη θεση μεσα στην παραταξη μου οποτε και δεν καρπωνομαι προσωπικα τιποτα..

εχεις δικιο βεβαια περα ως περα οτι δεν χρειαζεται να εισαι καρεκλατος για να πετυχεις κατι στο πανεπιστημιο.. ο οποισδηποτε θελει μπορει να προτεινει κατι. το πρωτοκολο ειναι ανοιχτο και να ερθει να το στηριξει στις ΓΣ του τμηματος. απλα καλο θα ηταν να γινει μαζικα - συλλογικα για να υπαρχει μεγαλυτερη πιεση και να εκφραζει περισσοτερο κοσμο. γιαυτο ιδρυονται και συνδικατα... γιατι παλευεις καλυτερα για τα συμφεροντα σου μαζι με τους αλλους. ειναι διαφορετικα να παλευεις για κατι στο οποιο δεν εισαι μονος σου και ξερεις οτι υπαρχουν διπλα σου ατομα να σε στηριζουν. οποτε καταληγουμε οτι χρειαζονται συσπειρωσεις ατομων για να διεκδικησουν... σε παραταξεις θες να το πεις.. σε σχηματα.. σε συνασπισμους.. ο καθενας το λεει οπως θελει... το ζητουμενο ειναι ενα. οτι ο καθενας μονος του δεν μπορει να πετυχει ουτε το ενα χιλιοστο απο αυτα που θα πετυχουμε σε συγκροτημενες ομαδες. και συ με το να μαζευεις κοσμο πισω απο ενα διακυβευμα οργανωνεις μια συσπειρωση για να υπαρχει μεγαλυτερη απηχηση στις αποψεις σου.. (πχ. συλλογος ηλεκτρολογων) αυτο ειναι απολυτα θεμιτο και φυσικο.

πιστευω πως το προβλημα σου δεν ειναι με τις παραταξεις αλλα με το πως και κατα ποσο παρεισφυουν τα κομματα μεσα στη σχολη. σε αυτο εχεις δικιο. αλλα να διαχωριζεις τα κομματα απο τις παραταξεις αν οι δρασεις της εκαστοτε παραταξης το επιτρεπουν.

περα απο ολα αυτα θα σας μεταφερω το ζουμι απο μια συζητηση με την παρεα μου που ειναι αχρωματιστη - ανενταχτη και σκεπτομενη. με το να φερεις ενα τραπεζακι στο χωρο που εχουν τραπεζακια οι παραταξεις ειναι σαν να οριοθετεις το χωρο σου. ειναι σαν να λες οτι αυτοι ειναι δεξια οι αλλοι αριστερα ετουτοι στο κεντρο και εγω ειμαι καπου αλλου. απλα δε με εκφραζει το που ειναι αυτοι. οχι οτι ειμαι ανενταχτος. αυτοι ειναι το 1 το 2 το 3 το 4 και εγω ειμαι το 5. ο συμβολισμος της πραξης αυτης ειναι αστοχος αν θελετε το τραπεζακι να εκφραζει ενα υπερσυνολο που εντασονται μεσα ολοι οι φοιτητες οταν δε θα θελουν να κανουν πχ πολιτικη κουβεντα.. ενας ωραιος τροπος ας πουμε θα ηταν να γινει το τραπεζακι ενα στεκι στο κυλικειο.

και εγω ειμαι μελος παραταξης και δεν εχω κανενα απολυτως προβλημα με το τραπεζακι ουτε και νιωθω οτι απειλουμε. η ''νικη'' σας ειναι οτι κανατε ενα βημα παραπανω και φυγατε απο το πληκτρολογιο σας οχι ομως οτι φερατε και το αγχος στους μεγαλοσυνδικαλισταραδες που τα εχουν χαμενα τωρα... ιστορικα να το δει κανεις τα τραπεζακια εμφανιστηκαν στα πανεπιστημια για να συσπειρωσουν και να στεγασουν κοσμο πισω απο μια παραταξη.. μια ιδεα.. ενα σκοπο... ο καθενας τον δικο του. το μονο που δεν εχω καταλαβει ειλικρινα ειναι ποιος ειναι ο συγκεκριμενος σκοπος που εχει το τραπεζακι αυτο.. ειναι για την προωθηση του φορουμ (αριθμητικα);; θεμιτο σωστο και με βρισκει απολυτα συμφωνο (και ας δινει μεγαλυτερο κοινο σε αυτους που μου επιτιθονται..) ειναι για την περαιτερω ζυμωση πανω στα θεματα στα οποια καταναλωνομαστε στο φορουμ; θεμιτο σωστο και με βρισκει απολυτα συμφωνο (αντε μπας και σας γνωρισω και προσωπικα και εχω την ευκαιρια να σας δειξω πως τα βλεπω απο τη δικη μου σκοπια) ειναι απλα για να ακουμπανε τον καφε τους οσοι δεν θελουν να κατσουν στα χρωματισμενα τραπεζακια; θεμιτο και κατα τη γνωμη μου ασκοπο να μεταφερεις το κυλικειο στο φουαγιε.. το μονο που προσπαθω να πω ειναι οτι σαν κινηση θα ειναι καλη ή κακη αν καταρχην οριστει ενα πλαισιο λειτουργιας του θεσμου.. ενας σκοπος υπαρξης..

και με τον καιρο θα κριθει και θα φανει αν θα αντεξει και στον χρονο ωστε να γινει θεσμος και να μπορουν καποιοι να πουν οτι αφησαν κατι στο πανεπιστημιο και ήταν ενεργοι φοιτητες.. ο καθενας με τον τροπο του.

Στο συγκεκριμένο post θα δεις πως ο "αρχηγός" μιλάει στο πρώτο ενικό για αυτά που έκανε η παράταξη του(!?!?!?!)

Υ.Γ.χαιρομαι που περασαμε τουλαχιστον απο το δεν εχεις κανει τιποτα στο... τα εχεις κανει για την παρτη σου... και οσο ζω ελπιζω.. (μιλαω στο πρωτο ενικο για να μη λογοκριθω παλι...)
papadrikos
Full Member

Δημοσίευσηαπό JimMichael » 06 Φεβ 2009, 15:05

Οκ σε αυτά που λες, πρωτού όμως πω τον αντίλογο, ελπίζω τα σχόλια περί λογοκρισίας να μην είναι ούτε ειρωνικά ούτε σχόλια απόγνωσης - αγανάκτησης ούτε κάτι τέτοιο σχετικό.

Επειδή η δικιά σου παρέα έχει αυτή τη γνώμη, δε σημαίνει ότι είναι γνώμη όλων των "αχρωμάτιστων", αν και δεν απευθύνεται μόνο σε "αχρωμάτιστους" το τραπεζάκι. Και γιατί θα πρέπει να είναι το 5 πχ σαν επιλογή όπως ανέφερες; Γιατί να πρέπει να είναι κάποια επιλογή; Επειδή η γνώμη που ανέφερες θεωρεί πως οριοθετεί ένα χώρο μακρυά από τα υπόλοιπα τραπεζάκια; Εγώ είχα την εντύπωση ότι το αγοράσαμε για να μπορούμε να καθόμαστε σε αυτό και να στηρίζουμε πράγματά μας (ναι μ'αρέσει να πίνω και καφέ έξω από το κυλικείο) όταν κάνουμε διάλειμμα και να μην παίρνουμε το τραπεζάκια που'χει αγοράσει το πανεπιστήμιο για μάθηση όταν υπάρχει έλλειψη σε αυτά. Δηλαδή είναι καλύτερη η λύση των παρατάξεων που πήραν τα τραπεζάκια άσχετα με το αν χρειάζονται η όχι για τον πρωταρχικό στόχο ίδρυσης του πανεπιστημίου (τη μάθηση δηλαδή) για να κολλήσουν τις αφίσες τους που θα τους φέρουν περισσότερα ίσως άτομα σαν μέλη; Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα; Ξεχάσαμε μάλλον ποιος είναι ο σκοπός...

Και επειδή επιμένεις για να μάθεις το "πλαίσιο λειτουργίας του θεσμού"
-τραπεζάκι δεν είναι θεσμός, είναι ένα τετράποδο πράγμα
-τραπεζάκι για να κάθεσαι είναι, να η λειτουργία
-το πλαίσιο αν θυμάμαι καλά είναι άσπρο (νομίζω αγοράσαμε το χωρίς περίγραμμα)

Οκ οκ πλάκα κάνω. Απλά δεν νομίζω ότι χρειάζεται τόση πολλή και σοβαρή συζήτηση περί θεσμών και λειτουργιών ένα τραπεζάκι το οποίο αγοράστηκε από φοιτητές τη στιγμή που το πανεπιστήμιο δεν έχει βάλει καθίσματα στο χώρο εκείνο, τη στιγμή που κάθε άλλο τραπεζάκι είναι "χρωματισμένο", τη στιγμή που απευθύνεται σε όλους. Ούτε μέλη θέλει να'χει, ούτε εκλογές θέλει να κάνει, ούτε διοίκηση χρειάζεται. Επίσης δεν έχει "νίκες". Δεν πολέμησε ποτέ και ούτε έχει τέτοιο σκοπό. Για άραγμα είναι, πόσες φορές θα το πω. Κι επειδή ιστορικά εμφανίστηκαν τα τραπεζάκια στις παρατάξεις, πρέπει να γίνει και με αυτό το ίδιο; Δηλαδή πρέπει τώρα εμείς να φτιάξουμε και παράταξη; Εγώ λέω να χρησιμοποιήσω αλλιώς την ιστορία, να διδάσκομαι από αυτήν μέσω των λαθών που έχουν γίνει, ώστε να μην επαναληφθούν.

Τέλος, αν δεν νιώθεις ότι απειλείσαι, εσύ/μια παράταξη/οποιοσδήποτε βρε αδερφέ, γιατί τότε αυτή η επιμονή προς το ρόλο του, όταν αυτός έχει ξεκαθαριστεί ήδη από την αρχή. Γιατί το έντονο ύφος (βλ. χρήση έντονης γραμματοσειράς). Καλή από τη δικιά μας πλευρά τη βλέπουμε ήδη την κίνηση, όπως άλλες παρέες δεν την βλέπουν, είναι υποκειμενικό, με τη διαφορά ότι μια παράταξη θα την ενδιέφερε να μάθει τα αρνητικά της και να τα διορθώσει, εμείς ψάξαμε μια φορά, δε βρήκαμε κάποιο μείζον θέμα που να αντιτίθεται στο άραγμα σε ένα πιο όμορφο για το γούστο μας τραπεζάκι και το διαθέσαμε στην παρέα μας αρχικά και στην κοινότητα ολόκληρη αμέσως μετά. Δεν έχουμε καμία διάθεση να πείσουμε κανέναν για το αν έχουμε δίκιο. Διάλογο ευχαρίστως να κάνουμε, απλά δε μας καίει το αν θα βγούμε σωστοί ή όχι. Γι'αυτό και μας αρέσει ο διάλογος, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα. Και το άραγμα από μόνο του φέρνει διάλογο. Εκτός αν κοιμηθεί κανείς (λίγο απίθανο). Άντε και γι'αυτό προέβλεψε το τραπεζάκι. Μαξιλάρι όμως και κουβέρτα δεν ξέρω αν θα αγοράσουμε ποτέ.
Άβαταρ μέλους
JimMichael
Hero Member

Δημοσίευσηαπό papadrikos » 06 Φεβ 2009, 16:41

μαζι σου.. το τραπεζακι ειναι για αραγμα για οσους δε θελουν να πινουν τον καφε τους στο κυλικειο.. θεμιτο.. αυτη ειναι η λειτουργεια του λοιπον.. δε διαφωνουμε καπου απλα ηθελα να δω αν το βλεπουν ετσι ολοι ή ο καθενας βλεπει οτι θελει.. τα boId τα εβαλα για να τονισω καποιες ενδεχομενες χρησεις του μια απο τις οποιες ειναι και αυτη που λες οτι τελικα εχει.. και φυσικα και δεν ειναι ειρωνικα τα σχολια περι λογορκρισιας.. τα τονιζω γιατι κατηγορηθηκα επειδη μιλαω σε πρωτο ενικο τη στιγμη που οταν δε μιλαω σε πρωτο ενικο λογοκρινομαι.. επρεπε λοιπον να το αναφερω. δε γινεται να μου επιβαλεται να μιλαω προσωικα και να κατηγορουμε μετα για αυτο.. λογικο πιστευω! τωρα ο καθενας εχει το δικαιωμα να κρινει μια πραξη.. οποτε το αν θα κριθει ή οχι ειναι στο χερι του καθενος.. παντως ήδη υπαρχουν χρηστες που το θεωρουν ενεργη συμμετοχη και μια θετικη ενεργεια.. που σημαινει οτι εχει αρχισει ήδη να κρινεται..
papadrikos
Full Member

Δημοσίευσηαπό JimMichael » 06 Φεβ 2009, 16:54

Διαφωνούμε μάλλον τελικά. Εγώ έτσι το βλέπω το τραπεζάκι. Άλλος μπορεί να το δει αλλιώς. Δεν του το απαγορεύει κανείς.
Άβαταρ μέλους
JimMichael
Hero Member

Δημοσίευσηαπό LoVaBiLL » 06 Φεβ 2009, 21:48

Μηχανικοί, ανώτατοι εκπαιδευτικοί, και γιατροί... Μόνο αυτοί θα κάναν για ένα τραπεζάκι τόση φασαρία...Γιαυτό και κινούν και τα νήματα στην κοινωνία... ;)

Μάρεσει πάντως που το τραπεζάκι πήρε διαστάσεις! χιχι... Πήρε αξία τελικά... good good.

Προσωπικά έχασα το νόημα! Χάθηκα στη πορεία των τεράστιων αντίλογων... Πολύ φιλοσοφικό έγινε το θέμα!

Με το τραπεζάκι, αποτι θυμαμαι, συμφώνησα για να είμαστε ανεξάρτητοι και ήρεμοι... Αλλά... Κάθε τι που σπάει την αδράνεια θέλει ενέργεια... Έτσι λέει η Φυσική και έχει δίκιο!

Εγώ πάντως όταν το βλέπω χαίρομαι. Μου θυμίζει την παρεούλα που μαζεύετε κ το υποστηρίζει. Για μένα αυτό είναι το τραπεζάκι.
Άβαταρ μέλους
LoVaBiLL
Hero Member

Δημοσίευσηαπό papadrikos » 06 Φεβ 2009, 23:17

χαχαχα ωραιος ρε ΒiIIara!! ειδες ποσες διαστασεις μπορεις να βαλεις σε ενα τραπεζακι;; σε ποσα επιπεδα να το δεις.. και για τον καθενα ειναι κατι αλλο..
papadrikos
Full Member

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες